Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:14:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojne tajne Crne Gore  (Pročitano 17987 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Kakve se sve ovde price plasiraju da covek ne poveruje. Smile

Apsolutno se slažem Smile

@peko i thug_life

Što se tiče takmičenja u lupetanju peko te tu dere Smile

Peko, nisu svi ljudi na ovom forumu vjeverice i budale da možeš tako olako da im plasiraš svoje bajke i "stručne komentare". Tvoje polemisanje sa thug_life ne vodi ničemu korisnom, jer navodite mnogo stvari koje nisu tačne.

Prije svega sama tema "Vojne tajne Crne Gore" je sasvim nepotrebna, jer je počela sa budalaštinama.

Ti si taj koji je počeo da spamuje i upućuje otrovne strelice.

ni srbi se nisu mogli odbranit od njih .uzese vam kosovo
a zvali bi vas bracu srbe da nas branite .

Ako si ti stvarno bio taj koji je glasao protiv nezavisnosti, zašto danas ovako pričaš? I molim te nemoj da mi prosipaš istu priču koju prosipaju DPS-SDP, Sonja Biserko, Čeda-droga i ostala gamad.

sto i kosovo ce sad da napravi vojsku od 2500 ljudi .apaci ce da im se daju od amera i planira se uskoro -centar za obuku pilota tako da racunajte da ce i avione nebavljat.
kad udes u nato pa to bila i srbija zajedno sa cg mislis da ce se sto pitat .neces
hrvati ce sad da kupe f16 od amera .tako ce i srbija i na kraj ce nama prodat 1 avion jer je 1 potreban za nato

Dalje, molim te navedi mi link gdje piše kakvu će to vojsku oformiti Šiptari na Kosovu.
Ko će da im da Apače? Jesi li ti normalan, znaš li koliko koštaju kao prvo, koliko košta njihovo održavanje, kome se takvi aparati prodaju, da li je to ekonomski isplativo...
Kakva je to norma da je jedan avion potreban za NATO?

mig 29 je star avion produzen mu je resure i onda nove avione treba da kupe.posto vidim da ne znas mig 35 je moderiziovana 29.
f117 je imao manu i zato je oboren ,ta mana je na kraj maknuta na sve avione tipa f117.
s125 je stvar stara sto godina .taj protiv raketni sistem je bio ugasen stalo i paljen na 5 sec
na srj je lecelo stalno do 50 aviona i ne znam sa cime se falis
VECU STETU JE DOBILA SRJ nego par aviona koji su oboreni

Koja je to bila mana F-117?
Peko, svi ti avioni su povučeni prijevremeno iz upotrebe, ako već nisi znao.

A gde sam ja spomenuo mig 35, a sto se tice mig29 vidis koliko si upucen nije bitan avion nego oprema, taj avion moze da leti istom brzinom kao F 22 plus sto je okretniji, a sto se tice nasih 29 one su modernizovane i spremni za dog fight.
A sto se tice F 117 opet nisi upucen jer su otisli u penziju  Smile ja stvarno ne znam zasto sa tobom vodim raspravu jer nemas blage veze. Plus da ti kazem jos jednu informaciju, S 125  je 2,3 generacije a F 117 je 5 generacije razmisli o tome i ubuduce pazi sta pricas posto malo znas.
Sto se tice 99 i  pa normalno je da su leteli njih 50 i opet ne znas zasto su leteli da ne bi mogli da koristimo PVO jer mogu da oktriju radare  i zato ti kazem da protiv njih nismo mogli da efikasnije upotrebimo PVO, i to ti dovoljno govori koliko madjarski gripeni nista ne znace i ne bi nam naneli stetu mozda po civilnim ali po vojnim nikako.

Krajnje ti je glupo poređenje 29-ke sa F-22.
F-117 nije avion pete generacije!!!
Omalovažavanje Gripena ti ne stoji, jer se može desiti da iste te Gripene uzme Srbija. Inače Gripeni koje su kupili Česi i Mađari su uzeti na lizing od 10 godina, tako da će po isteku tog roka biti vraćeni Šveđanima gdje će biti uključeni u švedsko ratno vazduhoplovstvo.

Postovani prijatelji, evo pratim vasu diskusiju i dobra je ali pazte da ne grakcemo ko sto cine politicari, vec mirno brate prijateljski i argumentovano razgovaramo. Malo ste, spontano do duse, sto nije nista strano i cudno, odmakli od teme, ali nema veze, sve je to tu negde. Realnosti nase su, na zalost, dosta teske i mozda bi trebalo da se okrenemo njima i unutar tih okolnosti razmisljamo o vojsci, bez da predvidjamo na brzinu ko bi koga i kako kad bi bilo - predvidjanje nije zahvalna rabota, a i ako predvidjamo onda ti je tu politika opet glavna. Politika i novac. A vojska cesto biva gurnuta u gadne situacije, kojih nadam se bar neko duze vreme nece biti, pa da moze i vosjka (bilo koja) da dodje sebi i drustvo da se odredi prema njoj na pravi nacin.

E sad kako ce to Srbija, kako Crna Gora... - svako cini kako misli.
Ovde bi trebalo da se razgovara o tome kako to sada cini Crna Gora, i zasto sa kojim razlogom itd. Te "vojne tajne" kako ovde na pocetku neko rece - jel to istina, nije li...?
Svejedno, ja bih, iako sam na ovoj temi vise posmatrac nego ucesnik, predlozio da cujemo prijatelje iz Crne Gore malo vise o tome, da probamo razumjet, pa onda promislit itd, bez nervoznih reci (mada nije to mnogo strasno, ali opet da se neko ne uvrijedi), pa protivargument...mozda dodjemo do nekih pametnih zakljucaka vrednih za sve nas.
Pozdravljam sve, u zdravlje! Smile Smile

Moj dobri Papalu,
nema se što ovdje više reći. Ne znam je li iko pratio, skoro je izašao tekst u listu "Slobodna Dalmacija" a koji su prenijele podgoričke "Vijesti" o navodnom modernizovanju crnogorske ratne mornarice. Ne mogu sad da nađem link. Uglavnom, novinar koji je pisao tekst izgleda da je više želio da kritikuje svoje državno i vojno rukovodstvo zbog zapostavljanja hrvatske RM. U tekstu između ostalog piše kako će CG aktivirati ponovo obije raketne fregate klase "Kotor", navodno 4 korvete (valjda je autor članka mislio na raketne topovnjače klase "Končar") i još neke nebuloze...

Činjenica je da je Ministar Odbrane CG samo partijski pion, kog šetaju njegovi šefovi tamo gdje će im biti od najviše koristi. Vojska Crne Gore izgleda da nema nikakav prioritet kod Vlade, jer Vlada pokušava da ubijedi narod da je NATO najbolje moguće rješenje za Crnu Goru. U tom slučaju bi očekivali pomoć Amerikanaca u opremi i obuci...

Uglavnom, ništa novo se ne dešava, privatna država funkcioniše kako funkcioniše i kraj tome se ne vidi. Narod glasno priča protiv Mila, a kad dođu izbori, malo prijetnjama, malo potkupljivanjem svi ga glasaju.

P.S.

Peko,
prvo, molim te, piši pravilno;
drugo, nemoj da pričaš bajke već daj neki kredibilan izvor kad nešto iznosiš a što nije opšte poznato.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Pg/niks, lepo si rezimirao. Smile Smile Smile Smile
Nego, sad mi pada na pamet, pa ja (ne znaci da i drugi isto) nista i ne znam o sadasnjoj vojsci Crne Gore. Ima li nekih osnovnih podataka, ono, o rodivima  (pretpostavljam da ima sve rodove) itd. Interesantno je vidjeti kako se to sada razvija u novim uslovima - kome rodu vojske se daje veci prioritet itd, obzirom na velicinu zemlje, ali i njenu specificnu geografiju. Na primer ima li nekih planinskih jedinica, kakava avijacija (interesantno, jer je zemlja relativno mala, pa mozda helikopteri etc), u kom pravcu ce se razvijati mornarica ...
Dobro sve se to na ovom foruma vec pricalo, ali kakav je zvanicni stav vojni, u kom bi pravcu to trebalo ili u kom bi pravco to vojnici zeljeli, ne politicari, ako me razumijes - kako vojnik gleda na to.

Isto tako interesantna su pitanja sluzbi spasavanja na moru, planinama i uopste, te vatrogasne jedinice.

Eto da ovu nesretno nazvanu i zapocetu temu mozda pretvorimo u nesto drugo. Ili da otvorimo nove teme u ovom smislu, a ovde kako bude Smile
Pozdravljam vas sev, ziveli! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
Citat
Непостојећа. Луксембург је члан, а нема ваздухопловство (осим ако рачуна неколико NATO E-3 AWACS-а која су му додљене због одеђених формалности (амери су тражили да авиони буду регистровани на неку државу, не организацију))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
@Papalu
Kasnije ću pokušati da ti odgovorim?

Citat
Непостојећа. Луксембург је члан, а нема ваздухопловство (осим ако рачуна неколико NATO E-3 AWACS-а која су му додљене због одеђених формалности (амери су тражили да авиони буду регистровани на неку државу, не организацију))

Znam ja to Duše, ali pitam "eksperta" da mi objasni Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
@Papalu
Kasnije ću pokušati da ti odgovorim?

Polako, nije zurba, evo ja sad i idem od kuce -pritis'o poso. Kad stignes; bez frke; bice dobro sve. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Pg/niks, lepo si rezimirao. Smile Smile Smile Smile
Nego, sad mi pada na pamet, pa ja (ne znaci da i drugi isto) nista i ne znam o sadasnjoj vojsci Crne Gore. Ima li nekih osnovnih podataka, ono, o rodivima  (pretpostavljam da ima sve rodove) itd. Interesantno je vidjeti kako se to sada razvija u novim uslovima - kome rodu vojske se daje veci prioritet itd, obzirom na velicinu zemlje, ali i njenu specificnu geografiju. Na primer ima li nekih planinskih jedinica, kakava avijacija (interesantno, jer je zemlja relativno mala, pa mozda helikopteri etc), u kom pravcu ce se razvijati mornarica ...
Dobro sve se to na ovom foruma vec pricalo, ali kakav je zvanicni stav vojni, u kom bi pravcu to trebalo ili u kom bi pravco to vojnici zeljeli, ne politicari, ako me razumijes - kako vojnik gleda na to.

Isto tako interesantna su pitanja sluzbi spasavanja na moru, planinama i uopste, te vatrogasne jedinice.

Eto da ovu nesretno nazvanu i zapocetu temu mozda pretvorimo u nesto drugo. Ili da otvorimo nove teme u ovom smislu, a ovde kako bude Smile
Pozdravljam vas sev, ziveli! Smile Smile

Papalu,

Izvinjavam se na kašnjenju, bio sam mnogo zauzet ovih dana.
Samu organizaciju ćeš najbolje vidjeti na zvaničnom sajtu Vojske Crne Gore.
Ne bih toliko da opanjkavam ovu nesrećnu vojsku i njen sajt, ali najbolje ćeš vidjeti kad uđeš tamo o čemu se radi (počev od zaglavlja gdje ćeš vidjeti sliku od "Sokolova" još sa Kosova). Sajt je loše urađen (da ne kažem amaterski) i urađen je tek onako - čisto da ga ima (da se ne priča kako vlast zapostavlja vojsku).

Zadnje dvije godine, dobar dio pripadnika vojske koji su se izjašnjavali kao Srbi je ostao bez posla, bez obzira na stručnost, profesionalizam i iskustvo (imam više prijatelja oficira i podoficira koji su bili u VJ, VSCG i neki na kratko u VCG). Zadržani su partijski pogodni ljudi.
Do referenduma, uvijek se vojska vidjela na ulicama Podgorice, mada je na to možda najviše uticala lokacija kasarni "Morača" i "Masline", od kojih je prva bila u skoro samom centru grada. Danas je veća šansa da čovjek vidi NLO nego pripadnika Vojske Crne Gore. Uzrok tome je naravno, što je vojska drastično redukovana, kasarna "Morača" potpuno ugašena, a u kasarni "Masline" je ostala samo straža. Krajnje tužno, zar ne.
Glavni kasarna (ako tako možemo reći) se nalazi u Danilovgradu i veliki broj vojnih lokaliteta je stavljen na prodaju.
Vojska se dovodi na jedan inferioran nivo, gdje će biti potpuno nesposobna za odbranu zemlje ili bilo kakvu operaciju većeg intenziteta. Dakle, projektuje se za neke NATO standarde gdje bi njima mogla biti od koristi (topovsko meso) u nekim avanturama po zemljama trećeg svijeta (mislim tu na jedinicu veličine voda ili maksimum čete - inžinjerija, ABHO, sanitet...).
Ministar odbrane CG (inače jedan strašno stručan čovjek Smile) je rekao da Crnoj Gori ne trebaju raketni sistemi, avijacija i sofisticirana oružja, te da će njena vojska biti mala ali efikasna Smile
Danas, kad svaka vojska gleda da bude što sofisticiranija čovjek upravo izgovara te riječi Smile Užas Smile
Neko (ne mislim tu na vojsku već na vrh države) je odlučio da nam avijacija ne treba (jer to je previše skup sport) i da će biti zadžana samo helikopterska jedinica. Tenkovi su izrezani a na redu su preostali topovi. Svi "viškovi" (po njima su viškovi sve što im Amerikanci kažu da su viškovi) naoružanja će biti uništeni.
Što se RM tiče, po dnevnim novinama su evo par godina kružile razne informacije o formirnaju obalske straže i "gašenju" ratne mornarice (u čemu su pomoć trebali da pruže navodno amerikanci). Što se dešava na moru stvarno ne znam.
Znam da žele da sa raketne fregate Kotor skinu lansere raketa i instaliraju platformu za helikopter (učine taj brod potpuno nesposobnim za svoju primarnu ulogu, dok postoji informacija da će oba broda biti prodata). Topovnjače klase navodno "Končar" čekaju kupca (trenutno su mislim, dvije u upotrebi od ukupno četiri). Nekoliko manjih patrolnih brodova je prešlo u ruke policije i to je to.
Remontni zavod "Sava Kovačević" u Tivtu je prodat (kanadskom milijarderu Piteru Manku koji već počinje da gradi na njegovom mjestu superluskuznu marinu Porto Montenegro gdje će između ostalog smjestiti "Four Seasons" hotel).
Brodogradilište u Bijeloj se privatizuje (najvjerovatnije će i njega Mank kupiti) tako da MCG ostaje bez logistike.

Na kraju krajeva, Milu vojska i ne treba, protiv naroda ima jake policijske snage, jaku tajnu službu i mnogo špijuna a ako neko spolja napadne, pa zagusti, tu on već ima Lear Jet 45, više milionskih računa u inostranstvu i 600 hiljada magaraca koji će ratovati zbog njega.

EDIT: Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao Papalu
Pozdrav
« Poslednja izmena: 31. Okt 2008, 20:35:04 od pg/niks »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala Pg/niks. Smile Pogledacu taj sajt. Smile
Strasno, ajde da smanje, ali oni su to takoreci ukinuli.
Sansa za bogate kolekcionare i muzeje d apokupuju neke stvari djab djabaka.

Ajde, videcemo sta ce vremena doneti. Smile
 Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Moze se slobodno reci.  Vojska u CG  postoji u onom obimu koliko se izdvoji za plate sadasnjih pripadnika.  Bio sam pripadnik VJ, do referendima, znam sta je bilo do tad, a znam sta je sad.  Nemojte trositi reci, da li je to dobro, ili nije, pokazace vrijeme.  Zalosno jeste, ali. . . . .
tako je narod zelio, vecinskom voljom, htjeli mi to priznati ili ne, to su fakti.
Unisteno je i prodato doslovno sve sto je godinama stvarano, tako valjda mora, ostao je jos Jadran, taj ponos nekadasnje mornarice, ne cudite se buducoj prodaji, ta i on je preskup a i nema vise nikakvu svrhu osim za slikanje. Mozda je bolje da se proda, neko ce se bar brinuti za njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Takve stvari su istorija! To se ne prodaje Smile Nikada! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Nema Srba u "Crnogorskoj vojsci",igrom slucaja manje vise svi oficiri su prsli u Srbiju,dace bog docekace da se vrate u svoju zemlju kad bude opet Crnogorska 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:14:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.