Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 14:13:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu televizora  (Pročitano 198574 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Klasičan LCD i LED LCD je jedno te isto, jer se u oba slučaja radi o LCD matrici. Razlika je jedino u pozadinskom osvetljenju matrice, gde se kod prvog koristi CCFL (cold-cathode fluorescent lamps), a kod drugog LED (light-emitting diodes).

Što se tiče TV-a sa LED pozadinskim osvetljenjem, ima ih nekoliko vrsta. Najjeftiniji i najbrojniji su oni sa "Edge LED" rasporedom dioda, zatim "Direct LED" i kao najskuplji "RGB-LED Backlight". Ima još nekoliko pod vrsta, ali sve na datu temu.

Sa parama koje imaš na raspolaganju, najpre ćeš neći Edge LED. Direct LED malo teže, bar što se tiče Srbije, a i skuplji su od Edge LED. RGB-LED Backlight nemoj ni da tražiš, jer ih u Srbiji verovatno i nema, a cena u inostranstvu im se iskazuje u četvorocifrenim evropskim novčanicama.

LED LCD sa Edge LED osvetljenjem i IPS matricom imam već neko vreme. Pored slabijih detalja u crnoj boji, najviše mi smeta rezolucija pokretne slike. Kako ne bi imao problema sa brzim scenama dok gledaš neki film ili sport, obrati pažnju da rezolucija pokretne slike bude najmanje 900 linija, a najbolje svih 1080 linija. Sve ostalo što se piše velikim blještavim slovima na etiketi TV-a, a ponajviše trocifrena brzina osvežavanja ekrana i nekakvi sega-mega kontrasti, su čist marketing.

Međutim, proizvođači su u poslednje vreme počeli da pod "rezolucijom pokretne slike" ispisuju nekakve fensi izraze, pa valja obratiti pažnju šta im tačno ti izrazi podrazumevaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
LG Nexus 5
Pretece me 211 dok sam sastavljao ovo. Smiley

Prva opcija je bar meni najbolja. Jako kvalitetan panel. Obicno ne preporucujem 3d televizore, bar ne jos, a glavni mi je razlog njihova cena i upotrebljivost, obzirom da je pozeljno praviti pauzu prilikom gledanja 3d TV-a u kuci od 15 minuta, na svakih sat vremena.

Svi su full HD, nijedan nije full LED, posto takvi aparati kostaju mnogo vise, a kod nas stizu samo po narudzbini.

Citat
Znaci meni treba jedan TV.. Koji ce mi dati lepu sliku, koji ima mislim 100 hz panel, koji je FUL HD, koji moze da cita filmove sa USB-a, koji je 1080p Full HD, rezolucije 1920 x 1080, ako je LED onda da je FULL LED a ne Edge LED i ako se ta probijanja i ne vide toliko onda moze i Edge LED, da ima DLNA, da ima dobar odziv ako je to vec standard onda ok, i da ima mislim bar 400 cd/m2... Razdaljina mi je oko 3 metra ako mislite da nije dovoljno 32` onda moze i veci.. a budzet mi je znaci od 500 evra do 650...

Prva opcija bi bio moj izbor, sva tri televizora su odlicna, sva tri odgovaraju tvojim kriterijumima osim full LED-a. Na 4 metra moze lagano i 42 incha, mada je i 32" sasvim dovoljna. (oko 80 cm dijagonala)

Prilikom kupovine obavezno nosi neki HD sadrzaj an USB-u i trazi da ti puste par formata koje imas.

Malo bolja specifikacija prve opcije ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
LED LCD sa Edge LED osvetljenjem i IPS matricom imam već neko vreme. Pored slabijih detalja u crnoj boji, najviše mi smeta rezolucija pokretne slike. Kako ne bi imao problema sa brzim scenama dok gledaš neki film ili sport, obrati pažnju da rezolucija pokretne slike bude najmanje 900 linija, a najbolje svih 1080 linija. Sve ostalo što se piše velikim blještavim slovima na etiketi TV-a, a ponajviše trocifrena brzina osvežavanja ekrana i nekakvi sega-mega kontrasti, su čist marketing.

Međutim, proizvođači su u poslednje vreme počeli da pod "rezolucijom pokretne slike" ispisuju nekakve fensi izraze, pa valja obratiti pažnju šta im tačno ti izrazi podrazumevaju.

Kazi mi samo onda, jel treba da trazim neki koji ima IPS matricu? I da im aSPVA panel ili to nema veze sa vezom Smile ? I kod ove rezolucije pokretnih slika da gledam da je 1080 sa slovom p na kraju? znaci 1080p ? Za frekfenciju jako puno brkam i kod LG i kod Samsunga, gledao sam pise na specifikacijama 100 Hz ali ustvari je 60 Hz, kako to? Jel mozes molim te da mi objasnis kako to da prepoznam?

Inace sam definitivno odustao od 32" i odlucio se za veci.. 37" ok ali ako nadjem jednu 40" ili 42" a da nije tipa 80000...  uzimam to.. samo sad sam opet u rebusu... Za 3D televizijom uopste nemam nikakvu potrebu... Eto bitno mi je samo da je Full HD da je je 1080, da mogu sa USB-a da gledam filmove, navodno mora da cita format Mkv i DTS za zvuk da se ne zezam oko konvertovanja.. LED ili LCD mi je totalno ne bitno, samo da je slika ok... Gledao sam u merkatoru jedan LED sa Edge osvetljenjem jedno 10 minuta i iskreno ja tu nista nisam primetio da izbija Smiley Smile ... Ali ja sam totalni laik sto se tice televizora... Sto se tice kandela i tih Hz brojeva za osvezenje sam zbunje totalno.. pise na specifikaciji 100 hz a ono ustvari to je neko drugo osvezenje a ne to sot ja trazim, uzas Smiley Odziv mislim da mi ne igra neku ulogu posto vidim da sus vi oni 2 - 4 ms.... Eto i da ima mogucnost prikopcavanja laptopa, to bi mi bilo ok.. posto cesto sam nakacen na youtube Smiley

To je to.. Evo samo da podelim jedan info od trgovca iz merkatora.. Dao mi je statistiku prodatih televizora, najvise reklamacija su imali na ove Vox, Fox, Hitachi, Crown i te neke marke, na samsung su imali 3 ozbiljne vezane za panel cinimi se.. Na LG ni jednu jedinu.. Za Panasonic i Philips sam zaboravio da pogledam Smile
« Poslednja izmena: 10. Jul 2012, 21:46:09 od jomla »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Ne mora da ima IPS panel, iako IPS ima prednost nad PVA u prikazu boja i uglova gledanja. PVA ima bolji pikaz detalja u crnoj boji i nema nuspojave zvane "IPS-Glow", a to je efekat gde pod određenim uglovima gledanja IPS panel počinje da isijava crnu boju tj. crna boja prelazi u sivu.

Uglavnom, ne vredi se zamlaćivati sa time, jer IPS i VA panela ima u nekoliko podvrsta. Svi imaju svojih prednosti i mana, a sve je posledica nesavršenosti LCD tehnologije.

Rezolucija pokretne slike se ne označava sa 1080p. Ta oznaka se koristi za sledeće: http://en.wikipedia.org/wiki/1080p

Mnogi proizvođači ne daju taj podatak, a recimo Panasonic to deklariše pod "Moving Picture Resolution". Pogledaj recimo za ovaj model, rezolucija pokretne slike iznosi 900 linija: http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/TX-L32E30B/Specification/7098638/index.html?trackInfo=true

Mada ni novi Panasonic modeli nemaju istaknut taj podatak u specifikacijama. Moguće da su svi novii modeli deklarisani na 1080 pokretnih linija, pa nema potrebe da se to navodi.

Najsigurnije je da TV pogledaš uživo i obavezno tražiš da ti puste neki tenis ili fudbal. Pratiš lopticu-loptu, a ako primetiš da pri udarcima i dodavanjima iza lopte ustaju tragovi i vidu linija-duhova, biraj drugi TV.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Ajde onda da zakljucimo ovo.. mislim da ce odgovori na ovaj tekst dosta njima pomoci...

Hteo bi ta pazarim TV, ali nekako se bojim uzimatu plazmu.. Toliko tekstova pise o plazmi da jako greje, da ostavlja logo od programa, neko vreme prilagodjavanja, da u osvetljenim soboma ne daje dobru sliku i da je bolja po noci, da sam od plazma odustao i iskreno sam sebe ubedio da ona ne valja. I odlucio se za LED i LCD... E sad kod LED-a su mi opet govorili da ne uzimam jer probija svetlost daje neke mrlje itd... Jel to znaci da na svim je takav i Samsung, LG , Sony, Philips ... ili kod nekih marki nema tih probijanja? i moze ravnomerno da se rasprsi svetlost? Ili je ipak bolje uzeti LCD sa CCFL osvetljenjem.. Kako sam citao LED daje mnogo lepsu i jasniju sliku od LCD-a sa CCFL osvetljenjem, jel to istina? Nesto sam gledao modele pa ako mozete da kazete nesto o njima...

Na primer ovaj Sony je LED.. Sta mislite o ovom modelu?
Sony KDL-42EX410 Full HD LED TV

Ili bi se mozda pre ipak odlucili za ovaj model
Sony KDL-40BX440B Full HD LCD koji je mislim CCFL

Jedino sto ne znam da li citaju mkv i DTS zvuk....

Ili na primer ovaj Samsung, koji je LED i 3D i pored toga je jos i 200Hz .. ovo mi se cini kao super cena, ali ocigledno mu nesto fali kad je ovako dobra cena.. mozda ne cita mkv i dts.. ili ima los panel?
Samsung UE40EH6030 3D Full HD LED
http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/26525/samsung-ue40eh6030-3d-full-hd-led-mpeg4/

A svidja mi se i ovaj SAMSUNG UE-40EH5450
http://www.technomarket.hr/products/09117519/samsung-ue-40eh5450

Od LG- a su mi zapali za oko ova dva modela... Ali ne znam da li citaju mkv i DTS.. mislim da ni jedan ni drugi nisu smart.. ali nisam siguran.. jedino sto prvi ima 400Hz a drugi 200 Hz.. Oba su LED stim sto je 611S i 3D i to dinamicki koji je bolji.. ali ionako mi 3D ne igra ulogu... Ne verujem da cu uopste da ga i koristim... Bitno mi je da nema probijanja svetlosti i tih mrlja.. A mislim da su oba Edge LED...

LG 37LM611S 3D Full HD LED MPEG4
http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/25627/lg-37lm611s-3d-full-hd-led-mpeg4/

LG 42LS570S Full HD LED TV MPEG4
http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/26910/lg-42ls570s-full-hd-led-tv-mpeg4/

Eto ako mozete da mi kazete koji Sony bi izabrali i da li vredi neki Sony uzimati u izbor pored dobrih ovogodisnjih LG-ijeva i Samsunga... Koji Samsung od ova dva.. Oba mi se cine kao dobri.. I na kraju koji LG, jeste da nisu iz iste serije ali su im dimenzije drugacije, pa je tu nadjen neki kompromis...

Mislim da svi oni imaju sve potrebne prikljucke, modove slika, podesavanja, jedino sto ne znam kakvi su im media player-i.. Da li svi oni citaju mkv i DTS... I da li svi imaju dobre panele? I koje panele treba da se izbegavaju... I za kraj ako moze neko strucan da kaze.. Koji modeli imaju najmanje tih mrlja i probijanja ko LED televizora za Edge osvetljenjem ili svi imaju problema sa tim.. I bolje da se uzme klasican LCD sa CCFL osvetljenjem iako mi se cini da ta tehnologija izumire.. I da dolazi LED na tron.. Pa je ipak mozda bolje da pratim tu tehnologiju, mada opet sa druge strane zasto bi to cinio kad LCD sa CCFL daje bolju sliku od svih LED modela sa Edge osvetljenjem.. odnosno nisam siguran da bas daje bolju sliku ali bar nema tih mrlja, ili stvarno daje bolju sliku? A za plazmu zaista ni sam nisam siguran.. da li je bolje uzeti LCD ili Plazma.. ? Ako ce se televizor koristiti za pregled filmova, programa i ako ima smart onda youtube..

Puno hvala na svim odgovorima, unapred!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Koji bi po vama bio izbor... Mislim da je i dalje 40D6000 dobar TV.. ali koje prednosti ima ES5500? i da li ih uopste ima sem sto je noviji model? Kao rezervu bi uzeo LGLS570S...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.21
mob
HTC 
Treba mi pomoc. Razmisljam da li da kupim Filips 37 PFL 3537 http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=ru&ctn=37PFL3537T/60.

Molim poznavaoce da mi napisu nesto o njemu i generalno kakav je Filips ili konkretno ta serija.

Vidim da ima dosta nekih mogucnosti, cak sam procitao negde da pusta i MKV format filmova sto mi se svidja. Uzeo bih ga u jednoj zapadnoevropskoj zemlji, tamo je na akciji (400).

Ono sto me najvise buni/brine je sto kad trazim na google nema rezultata na srpskom za taj model, cak slabo i na engleskom a najvise je rezultata na ruskom  Smile Jel neko zna zasto je to tako? Nema ni na youtube neki video o tom modelu. Jedino sam ga nasao na jednom nemackom sajtu gde je snizen sa 730 na 450e.

Molim odgovor sto pre da bih mogao da javim dok ne prodje snizenje.
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Za 400 eura je dobra kupovina. Podrzava prema specifikaciji DVB T2 standard, podrzan DLNA, ima 2 usb-a za multimediju, 3 HDMI-a, osvezavanje od 100 herca, full HD. Ne znam nista o kvalitetu novih filipsovih panela ali je ovo po meni dobra kupovina. Kod nas bi kostao najmanje 60-65k dinara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.21
mob
HTC 
Hvala ti puno, samo mi reci sta je DLNA, ovo ostalo znam.
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Living_Network_Alliance#Products_supporting_DLNA

Ukratko, TV ima lan port, mozes ga povezati sa ruterom ili racunarom tako da tv moze da pusta multimedijalne sadrzaje sa racunara, ne primer filmove, muziku i sl.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 14:13:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.