Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 557983 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Dakle... ili uzimas nesto stvarno dobro (daleko van tvojih mogucnosti)
Kao na primer sta?Otkud ti znas sta su moje mogucnosti?Cenu sam naveo onako ali moze ona i da se povecava..
Citat
Znas sta ti treba, za sta ti treba, procitao si gomilu testova i znas svaku sitnicu napamet, samo cekas da ga kupis
Ne znam bas toliko ali ovo ovde je jedan deo toga kako bi znao sta za sta da se odlucim

Citat
trebace ti previse para
Koliko je to para. 700e,1000,1500.Pa jel toliko tesko reci to i koji eventualno aparat...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Kao na primer sta?Otkud ti znas sta su moje mogucnosti?Cenu sam naveo onako ali moze ona i da se povecava..
Kao na primer Canon 1D m II ili mIII, Canon 5D mII, Nikon D2Xs, Nikon D3, itd.
To sa osnovnim objektivima kosta par hiljada eura, gde par nisu dve. To je dobro. To je van tvojih mogucnosti i u poredjenju sa prvim postom, i u poredjenju sa onim sto si pre par dana rekao na nekoj od tema kada si na pitanje "Sto ne kupis drugi" rekao "Odakle".
Poenta moje recenice nije ponizavanje tvojih mogucnost, vec realna procena da ti za to nemas para, uz misljenje da iako bi ih eventualno nasao, u tvom slucaju tesko da bi se posedovanje neceg takvog isplatilo.
Ne bi ni u mom, mada mi se ovaj aparat isplatio iako pri nabavci to nije bio primarni cilj.
Citat
Ne znam bas toliko ali ovo ovde je jedan deo toga kako bi znao sta za sta da se odlucim
Onda saznaj vise...
Sedi pogledaj sta se uklapa u tvoju finansijsku kontrukciju pa citaj testove po netu...
Mnogo je lakse odvojiti par sati ili dana da bi se odlucio, nego se pomiriti sa time da si par stotina evra ili vise, bacio na glupost.
A to sta tebi treba i sta ti odgovara znas samo ti, i niko ti ne moze dati savet, jer ne odgovara svakome isto.
Moje misljenje si cuo... dobar prosumer u ruke i uzivaj... znam ljude koji zive od fotografije pa se u mnogim situacijama, uprkos tome sto imaju mnogo opreme uhvate za prosumer Smiley
Citat
Koliko je to para. 700e,1000,1500.Pa jel toliko tesko reci to i koji eventualno aparat...
Nikakav problem.
Na tvom mestu ja bih kupio sledece:

Telo:
Canon EOS 1Ds Mark III - 6400 EUR

Objektivi:
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM - 690 EUR
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM - 1795 EUR
Canon EF-S 17-55mm f/2.8IS USM - 1100 EUR
Canon EF 85mm f/1.2L II USM - 1789 EUR
i Canon EF 400mm f/2.8L IS USM (zlu ne trebalo) - 6500 EUR

Blicevi:
Canon EX580 II - 385 EUR
Canon MT-24EX - 655 EUR

+ neku dobru torbu/torbe gde bi to mogao da nosis, dosta kartica, par rezervnih baterija, i obezbedjenje od 10 ljudi koje bi ti to cuvalo.

Time bi imao maltene sve sto ti eventualno moze zatrebati pokriveno.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung i5700 + D880
Taman htedoh da pitam gde se mogu naci vlasnici ovakvih cuda, da pokusam neki prepad i kradju, ali onda videh ovo za obezbedjenje od 10 ljudi... Jesam u formi ali mnogo je i za nindzu Smile
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
A mozes da kupis i neki entry level Nikon ili Canon, da kupis 28-300 ili 18-200, blic i da imas slike pristojnog kvaliteta ali da te to kosta skoro (ili vise od) 1000 eura.
A imaces najslabije telo, i "svadbarske" objektive koji su za nas amatere ok, ali nisu za ozbiljne ljude, najjeftiniji blic, svu opremu u najnizoj klasi.
Imaces igracku koja kosta 1000 eura, vredi u tom trenutku vec manje od 800 jer je polovna, za par meseci pasce na 600, a iste rezultate ces postizati i sa nekim aparatom od 300 eura, cija ce cena pasti posle godinu dana na 200... a neces morati da nosis ogromnu torbu, da menjas objektive (ako se odlucis za variantu sa dva jeftina objektiva umesto jednog veceg raspona). Pa tu onda dolaze i filteri, zonerice, i gomila sitnica koje kostaju prilicno...

A kad uzmes prosumer i malo istrazis sta sve moze, malo sednes i naucis, proucis, videces da nisi iskoristio ni 20% njegovog potencijala, poceces da se igras sa podesavanjima, da probas raw format, da slikas bez opterecenja...

I da... jebeno je tesko reci coveku sta da uzme, jer to su mnogo skupe stvari i ljudi koji hoce da ih kupe uglavnom znaju sta zele i za sta im treba... znaju sta im odgovara... a ti to ne znas. Da znas ne bi to tako pitao, i ne bi se samnom ovako raspravljao jer zelim da ti ustedim novac i postedim te razocarenja.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
joco, posto vec hoces da se bavis time... edukuj se malo preko knjiga (imas toga ne netu da ne stignes za 5 zivota da procitas)... pa kad budes imao dilemu sta da uzmes , dodji opet ovde. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
To je van tvojih mogucnosti i u poredjenju sa prvim postom, i u poredjenju sa onim sto si pre par dana rekao na nekoj od tema kada si na pitanje "Sto ne kupis drugi" rekao "Odakle".
Ево да појасним мало како би било лакше да схватите зашто питам.Ја као ја немам нешто пара јер сам до сада све радио џабе.Али су се сада појавили неки добри људи који су спремни да ме дотирају и да ми дају паре за неки апарат  Smile Моје познавање апарата и фотографије није на неком нивоу али оно што ја радим тренутно ради јако мали број људи и моји мотиви великој већини нису ни занимљиви.Тако да ти људи желе да ми плате апарат јер ће и њима те фотографије значити.То си као што сте видели углавном фотографије са КиМ

Citat
A kad uzmes prosumer i malo istrazis sta sve moze, malo sednes i naucis, proucis, videces da nisi iskoristio ni 20% njegovog potencijala, poceces da se igras sa podesavanjima, da probas raw format, da slikas bez opterecenja...
Мени је са сад и овај апарат што сам има био добара али кад се већ покварио ајде да узмем нешто друго и кад сам већ нашао донаторе Smile

Citat
I da... jebeno je tesko reci coveku sta da uzme, jer to su mnogo skupe stvari i ljudi koji hoce da ih kupe uglavnom znaju sta zele i za sta im treba... znaju sta im odgovara... a ti to ne znas. Da znas ne bi to tako pitao, i ne bi se samnom ovako raspravljao jer zelim da ti ustedim novac i postedim te razocarenja.
Теби брате свакако хвала и ја се не расправљам већ само дискутујемо и желим твоје мишљење.Ја тебе јако ценим и ценим твоје знање зато сам и поставио питање овде.Читао сам ја разне тестове али сам овде поставио питање јер имам поверење у тебе  Smile

Ево да резимирамо.Мени треба нека средња варијанта,ни профи ни неки аматерски.Треба ми неко средње штиво..Цифра није баш толики проблем али неби да људима узимам неки велики новац и да купим нешто где не би искористио ни пола онога што тај апарат пружа...А ствар је и у томе што то све завршавам са људима који су преко тако да би можда то узео у тамо ако су цене јефтиније.Ја сам само у недоумици који апарат...

Citat
edukuj se malo preko knjiga (imas toga ne netu da ne stignes za 5 zivota da procitas)... pa kad budes imao dilemu sta da uzmes , dodji opet ovde.
Да знаш да ћу то да урадима.Али сад имам дилеми да ли обичан или DSLR  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Poenta je u tome da ti sa sadasnjim znanjem ne bi izvukao ni 20% ni iz jednog aparata.
Usteda u slucaju "uvoza" moze da bude ok, ali verovatno se ne isplati cimati se zbog 5-10% razlike.

Moje preporuke:
Canon PowerShot SX10 IS - ja bih ga uzeo...
Fuji FinePix S2000HD - imao si fuji, odgovara ti...
Lumix DMC-TZ5 - cudo jedno kako fino parce...

Nece te mnogo finansijski unazaditi, dobices zaista mnogo...

Ako mozes da dobijes jos novca, plati neki ozbiljniji kurs ili kupi knjige o fotografiji, prijavi se na casopise i slicno.

Ako pak i dalje ides na varijantu DSLR (a rekao sam i ponovicu da to ne preporucujem) imas gore napisano sta ti je entry level prica... minimum 1000e.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Poenta je u tome da ti sa sadasnjim znanjem ne bi izvukao ni 20% ni iz jednog aparata.
To je do nekele tacno  Smile

Citat
Moje preporuke:
Canon PowerShot SX10 IS - ja bih ga uzeo...
Fuji FinePix S2000HD - imao si fuji, odgovara ti...
Lumix DMC-TZ5 - cudo jedno kako fino parce...
Hvala na preporuci.Pogleedacu.Fuji sam imao i jako mi se dopa tako da cu videti i ovaj sto si ti ponudio

Citat
Ako pak i dalje ides na varijantu DSLR (a rekao sam i ponovicu da to ne preporucujem) imas gore napisano sta ti je entry level prica... minimum 1000e.
Hvala mnogo na savetu i oprosti na smetnji  Smile Sad su mi neke stavri mnogo jasnije
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Meni licno Fuji nikad nije odgovarao... imao sam 5600, 9500 a koristio i 8000 svojevremeno...
Prosto mi to nije to, a i ta zelena boja koju ima na default podesavanjima me je stravicno nervirala Smiley

Vidjao sam slike ljudi koji su naviknuti i prave cuda...
To su odlicni komadi tehnike za novac koji kostaju...

Ipak... od ponudjenih prvi izbor bi mi bio Canon, drugi Lumix a treci Fuji...
Kao nesto o cemu se moze razmisljati dolazi u obzir i Sony sa svojim ultrazoom modelima...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Prosto mi to nije to, a i ta zelena boja koju ima na default podesavanjima me je stravicno nervirala
Јесте,има он неке своје пропусте.Али зависи како се ко снађе и за шта му треба.И мени овај модел није био нешто посебно и нисам баш био нешто задовољан али колико пара толико и музике... Smile

Citat
prvi izbor bi mi bio Canon
Мислим да си ме убедио,али још ћу да размилсим.Јављам кад узмем нешто шта сам узео
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.