Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 559537 puta)
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 5800
Naravno da je sagorelo zbog obrade, meni se tako svidja, pošto aparat pravi isuviše realne, tj dosadne fotke Smile

Činjenica da sam ga kupio posle dosta traganja, jer trebao mi je aparat koji ispunjava više uslova a ne samo da pravi kvalitetne fotke. Bitna je i veličina, live view, stabilizacija, zoom, kvalitetni modovi za slikanje u različitim situacijama, RAW, dobar makro, počinje od 26mm, cena.

Otprilike nisam želeo da ulažem u DSLR i ovim sam prekinuo dalje trošenje para i aparat poseduje sve što treba za potrebe porodičnog fotkanja.

A što se tiče realne potpore Olympus 565UZ koji je inače malo osakaćeni i i smanjeni i noviji model od 570UZ je Recommended za prošlu godinu od strane Dpreview. Evo linka
http://www.dpreview.com/reviews/q109superzoomgroup/page16.asp

Evo i poredjenja S6500 koji ima veći senzor, generalno veći je aparat, ne proizvodi se više, nema toliki raspon, stabilizaciju i duplo je teži, i u svoje vreme je bio skupjli, sa Olympus SP570UZ
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=32&mo1=541&p1=3320&ma2=24&mo2=360&p2=2284&ph=5

Uostalom ja sam preporučio Canon SX200 kao odličan aparat za kupovinu, tako da nema govora o favorizovanju. Idealan i kompletan nije ni jedan od pomenutih, takav ne postoji ni za više para, to nije ni G10.
Smeta mi samo neosnovano osporavanje Olympusa kao opcije za kupovinu, kao jednog kvalitetnog i dokazanog prizvodjača.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2009, 22:19:56 od deyan73 »
IP sačuvana
social share
Arbeit macht frei
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Naravno da je sagorelo zbog obrade, meni se tako svidja, pošto aparat pravi isuviše realne, tj dosadne fotke

naravno da sam zapalio fotografiju sa upaljacem jer aparat nece umesto mene da napravi zanimljivu fotku...
(zamisli da neko ko pise review-e kaze, doslo mi da zamenim celu gornju polovinu sa cistom belom)

Citat
Činjenica da sam ga kupio posle dosta traganja, jer trebao mi je aparat koji ispunjava više uslova a ne samo da pravi kvalitetne fotke

sta je bitno osim toga za jedan fotoaparat? da masira ruke ?

Citat
Evo i poredjenja S6500 koji ima veći senzor, generalno veći je aparat, ne proizvodi se više, nema toliki raspon, stabilizaciju i duplo je teži, i u svoje vreme je bio skupjli, sa Olympus SP570UZ

s6500 je bio samo primer da ja mogu da ti pokazem tehnicki bolju fotku sa tim aparatom od tvoje, sto ne znaci da cu pocetniku da preporucim taj aparat... jer nece uspeti da izvuce to iz njega ko sto cu ja (bez samohavljenja)... a ako zelis da poredis moras da znas zasto se uzima fuji a to je superccd, koji nema toliko suma koliko taj oly (a pravo poredjenje ne bi bilo ni sp550uz vec sp500uz koji je izasao kad i on 2006 i ima isto megapixela... i da im prikazes sliku na iso800)

Citat
Uostalom ja sam preporučio Canon SX200 kao odličan aparat za kupovinu, tako da nema govora o favorizovanju. Idealan i kompletan nije ni jedan od pomenutih, takav ne postoji ni za više para, to nije ni G10.

nije poenta u savrsenom modelu ali ako vec preporucujes , mozes da preporucis nesto najblize tome u tom trenutku... a ne bi se puno zeznuo kada bi rekao da je to g10 za neke stvari...

Citat
Smeta mi samo neosnovano osporavanje Olympusa kao opcije za kupovinu, kao jednog kvalitetnog i dokazanog prizvodjača.

neosnovano ga branis (nisi spomenuo da moze wireless da se poveze sa blicem a to nije mala stvar) ... oly ima svoje odredjene prednosti u 4/3 segmentu ali u kompakt odeljenju... ima i boljih za te pare... to je sva sva prica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 5800
Uuu ala si ti ljut Smile
Kažem da ima sve funkcije jer da je mi je isključivo kvalitet bio presudan kupio bih Nikon D40 i onako sam sa torbicom i baterijama dao toliko. Ali onda nebih imao live view i stabilizaciju, video mod a što je najgore 18-200VR za Nikona košta 70000 din.
Drugo na aparatu imam (noćne) modove koji daju sjajne rezultate a da bih to dobio sa nekim entry DSLR-om treba mi kao početniku pola sata da podesim aparat i opet nemogu da dobijem bolji rezultat, jer to se vežba a ja za to nemam vremena.
Drugar koji ima D40 je bio jako iznenadjen kako Oly fotka pod lošim svetlom i sa velikim zumom. Prvo se smejao i zezao me a onda je počeo da guta knedle,kada smo poredili fotke.
Ako izučim podešavanja i ako mi porastu apetiti možda kroz vreme predjem na dslr.

Aparat koji bih ja kupio da ne košta više od 50000 hiljada je Sony HX1, Oly 570uz je bio kompromis i jeftinija varijanta za 200€ 
Da ponovim još da je Panasonic FZ28 odličan aparat ali me je odbio estetski izgled i kvalitet plastike.

Evo okačio sam na Flickr neobradjen jpeg, napominjem da je to prvo izlaženje sa aparatom iz stana i da još nisam savladao sva podešavanja i da prave fotke tek treba da se ispucaju i testira aparat.
http://www.flickr.com/photos/dejan73/
« Poslednja izmena: 06. Jun 2009, 23:53:48 od deyan73 »
IP sačuvana
social share
Arbeit macht frei
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Since 06.01.2006.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6140
Zastava Bor, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Lumia 630
hehe, od vas dvojce sam naucio mnogo vise o aparatima negu u proteklih 6 meseci od kad sam poceo da se zanimam za fotografiju Smile
Btw... kao pocetnik ja sam izabrao i kupio sam Canon sx10, za pocetak je odlican
hvala na svim objasnjenjima i uporednim izlaganjima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5719
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
zna li ko gde u beogradu mogu da kupim tele/wide  lens za sony h50 (vcl-dh1774) ???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6120
Pogledaj da li ti odavde nesto odgovara. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 5800
Potraži u Sony radnji u TC Ušću na poslednjem spratu. Bezobrazni su sa cenama, neznam dali baš za sve artikle ali na primer dslr Sony Alpha A200 je bio 14000 din skuplji nego u prvoj radnji u okolini.
IP sačuvana
social share
Arbeit macht frei
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5719
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
videcu,hvala... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

nemojte deci stavljati drogu u heroin opasno je!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6871
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 13
citao sam pazljivo sta se pisalo par stranica u nazad i gledao sam dosta sajtova li i dalje kao amater ne mogu da se odlucim!!!nekako mi je bitno da aparat ima veci zum jer mi se cini da je opticki od 3 ili 4 bas mali,da mogu da snimam video zapis sa zvukom a iskreno neki maximum sto mogu da skupim kesa je 160eura!!!!! ako moze neki savet bio bih zahvalan  Smile
IP sačuvana
social share
[/url]

Kad svi misle isto,niko ne misli mnogo!!!

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Fuji Finepix S1000 fd ~ 180 E

A 3-4x zoom je sasvim dovoljan...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.