Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 559566 puta)
Jet set burekdzija

Since 06.01.2006.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6140
Zastava Bor, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Lumia 630
Trebam da kupim neki foto aparat tu do 300e. Koliko sam video ovde se bas ceni Canon...
Elem... ovi modeli su mi zapali za oko i hteo bi da pitam da li iko ima iskustva sa bilo kojim od ovih modela...

Kodak EASYSHARE Z712 IS Digital camera - compact - 7.1 Megapixel - 12 x optical zoom

Sony Cyber-shot DSC-H50B Digital camera - compact - 9.1 Megapixel - 15 x optical zoom

Panasonic Lumix DMC-FZ28S Digital camera - compact - 10.1 Megapixel - 18 x optical zoom

Canon PowerShot SX10 IS Digital camera - compact - 10.0 Megapixel - 20 x optical zoom

Olympus SP-570 UZ Digital camera - compact - 10.0 Megapixel - 20 x optical zoom   

Pritom su canon i Olympus malo skuplji, ali ako se vredi izdvojiti para...sto da ne...

e a ovo dolazi u okvir SF-a...moj san, koji nikad verovatno necu da odsanjam Smile Smile

Canon EOS 5D Mark II Digital SLR
« Poslednja izmena: 03. Jun 2009, 22:57:30 od Darkman030 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
ako ti treba ultrazum idi na panasonic... ili na canon sx10 (onaj sx1 nije puno bolji a skuplji je) ... ako ti treba kompakt skupi kintu za lumix Lx3 ako te zanima fotografija i zelis da napredujes... zs3 isto od kompakta ima dobar raspon i svi ga hvale..

a sto se tice ovog zadnjeg, to nije san... to je orudje ciju cenu moras da opravdas svojim umecem a ne njegovom 'lepotom'... a i veruj mi, ljudi koji rade sa njim, cesto zele da imaju nesto lakse za svakodnevno slikanje Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
SX1 je je zapravo losiji, osim ako ti full hd video nije najbitnija stvar na svetu... a full hd video stvarno mocno deluje... ipak... kvalitet samih slika je ispod SX10 i svakako ne vredi tu razliku u ceni...

SX10 je odlican, FZ28 takodje ... ja sam se odlucio za FZ28 i vrlo sam zadovoljan... ipak, sada mislim da bi mi rotirajuci ekran koji SX10 nudi mnogo dobro dosao...

Kodak i Olympus bih zaobisao... prosto losi su... Olympus je bio veliko razocarenje...
Sony je cool, ali je 9.1 mpix ipak malo...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Since 06.01.2006.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6140
Zastava Bor, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Lumia 630
Da, gledao sam i ja fz28, ali me je privukao ipak Sx10... Hvala vam, imacu ovo u vidu sad kada budem kupovao aparat... a sto se tice lumix Lx3, znam da je dobar, vec su mi ga preporucivali, ali nemam sad toliko kinte.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 5800
Olympus razočaranje, nebih se složio.

Odlični Panasonic FZ28 nema toliko kvalitetniju sliku, koliko ima lošije boje i nekvalitetniju izradu i ružan je do bola u odnosu na Olympus SP-570 UZ. Jedina prednost FZ28 je HD video.

Canon SX10 je najbolji ali je cigla i nema RAW.

Sony počinje tek od 31mm, po meni veliki nedostatak za toliku ciglu.

Panasonic TZ5 i TZ7 su jako dobri ali su im cene naduvane.

Canon SX200 je super aparatić sa HD videom i dobrom slikom i 12x zoom-om i on je moja preporuka.

Ako je samo kvalitet slike prioritet, za malo više para imaš DSLR Nikon D40, ni jedan pomenuti za te pare mu nemože prići, pogotovu ako se poznaju podešavanja ali onda kupovini nikad kraja.

I da napomenem, Olympus se voli!
IP sačuvana
social share
Arbeit macht frei
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Odlični Panasonic FZ28 nema toliko kvalitetniju sliku, koliko ima lošije boje i nekvalitetniju izradu i ružan je do bola u odnosu na Olympus SP-570 UZ. Jedina prednost FZ28 je HD video.

bolja optika (citaj ostro), manje suma... ne mesaj to sa saturisanom (da ne kazem napucanom) plavom oly bojom... izgled je subjektivna stvar...

Citat
Canon SX10 je najbolji ali je cigla i nema RAW

jeste mana ako nije totalni amater..

Citat
Sony počinje tek od 31mm, po meni veliki nedostatak za toliku ciglu.

to je vec opet subjektivno... neko voli duze... meni licno smetaju sonijevi razmazani pixeli...

Citat
Panasonic TZ5 i TZ7 su jako dobri ali su im cene naduvane.

boljih kompakta nemas... ekvivalenti kao sto je g10 su isto skupi...

ne bih mu bas preporucivao dslr... pogotovo ako zeli taj raspon, nece ga izaci ispod 1000e.... a onda ce videti da je d40 premali za telac...

Citat
I da napomenem, Olympus se voli!

zena se voli a aparat je orudje za posao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 5800
 Canon SX200 je bolji kompakt, tj pravi bolje fotke od panasonic-a TZ7/ZS3/TZ5, lično proverio. Ne snima video u AVCHD i nema zum u toku snimanja i stereo zvuk i iskače mu flash pri paljenju, ali to su mali nedostatci ipak je to Canon.

To što neki vole duže je u redu ali svi sigurno vole šire, pogotovo npr. u malim prostorima gde treba uhvatiti sve goste.

Gore pomenuti aparati sigurno ne služe za posao, već za porodično fotkanje i tetošu se kao mezimci. Zato kažem volim Olympus sa svim njegovim manama i vrlinama. I Oly nema mane koju Photoshop nemože da ispravi  Smile

IP sačuvana
social share
Arbeit macht frei
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
od tz5 mozda ali od ovog novog tz7, ne znam bas... daj semplove kad vec imas... ne mora test, nego samo neki neobradjen puno da vidim razliku...

Citat
To što neki vole duže je u redu ali svi sigurno vole šire, pogotovo npr. u malim prostorima gde treba uhvatiti sve goste.

opet, znam dosta ljudi koji ne skidaju 70-200 sa tela...

Citat
Gore pomenuti aparati sigurno ne služe za posao, već za porodično fotkanje i tetošu se kao mezimci. Zato kažem volim Olympus sa svim njegovim manama i vrlinama. I Oly nema mane koju Photoshop nemože da ispravi

mogu da sluze i za posao, zavisi sta radis i kako naplacujes... ljudi izvestavaju sa ratista sa 3 kompakta u dzepu..
i moze photoshop da napravi i od slike wc solje svasta ... ali za 3.5 dana rada pa se ne isplati uvek...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 5800
Nemam, koristio sam od drugara, ima na netu testova koliko hoćeš.

Evo par fotki Olympus SP-570 UZ, kupljenog pre nedelju dana, još ga učim i nikako da dočekam sunčan dan.
http://www.flickr.com/photos/dejan73/
IP sačuvana
social share
Arbeit macht frei
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
.. znam da ima, na onima koje sam ja video je u svemu bolji tz7... cak sa tom nesto manjom rezolucijom ..

a te slike ne govore puno... nit si stavio punu velicinu (tj. isecak iz sredine+ coskova), nit je visok iso, nit je duzina expozicije 1/15ka pa da vidimo kako ta stabilizacija radi i koliko blendi moze da izvuce... ono sto se vidi to je da je objektiv podlozan hromatskim aberacijama i da je nebo sagorelo, dal zbog senzora dal zbog tvoje obrade...

.. mogu da ti dam sad primere sa fujijem s6500 koji je stariji 3godine... ali necu da te lazem, vecinu sam morao da obradjujem ...

.. nemam nista protiv tebe samo mislim da favorizujes na osnovu svoje licne preference koja nema neku realnu potporu...
« Poslednja izmena: 06. Jun 2009, 19:32:16 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.