Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic - 5 koraka do zasticenog sistema - besplatno! Pitanja i odgovori!  (Pročitano 48087 puta)
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.4.154.29
mob
Nokia 300
verujem da nod ima dosta mana ali ja licno nemogu da se pozalim.sigurno je najbolje kupiti neki legalan program ali znam da je mali broj onih koji posegnu za tim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Linux
Browser
Mozilla (hardy)
mob
Apple iPhone 12, S21
Obrati paznju kada se ponovo otvori tema sa malware problemima. Minimalno 80% onih koji otvore imaju Nod. Da ne pricamo o kvalitetu dalje... Wink

ima tu malo i toga da je kod nas na trzistu naj zastupljeniji NOD. od 100% trzista , recimo 30% su besplatni av programi, 30% su razni drugi (symantec, panda, avira...), a onih ostalih cetrdeset posto dele kaspersky i nod, sa tim sto nod uzima trideset a kasperski 10%. ovo je cisto karikiranje i nije potkrepljeno cinjenicama.

to sto se nod cesce pojavljuje na klinici ne znaci da je supalj kao sir vec da ga svako treci u srbiji koristi, a da isti taj ko ga koristi nema pojma sta su i kako kupi razne wormove, trojane, malware i sl.prosecnom korisniku je bitno da ima antivirus i on misli da je siguran.
i kada mu zapisti nod on odmah put servisa, kod drugara ili na kliniku...
kaspersky se vise nalazi na racunarima ljudi koji malo poznaju problem interneta i zaraza pa su oni malo obazriviji sta instaliraju, gde klikcu i sta posecuju...automatski, ako se taj korisnik zarazi, zna kako da se izbori sa problemom, tako da njega neces sresti na klinici...

zaista se slazem da je nod slabii od kasperskog, ali mislim da u rukama malo pazljivijeg, obrazovanijeg korisnika i slabiji anti virus je poprilicno zadovoljavajuc...

kolika je verovatnoca da se bilo ko od nas koji se razumemo u tematiku zarazi, a da pritom eto ima nod na racunaru ( ti, belgrade, okno, munka, harmon, light...) i ostane zakucan, ne zna da se izbori sa tim...mala verovatnoca...

ovo nije da bi popravio necije misljenje o nod-u stvarno mislim da je kasperski bolji, ali govorim iz licnog iskustva...od sto ljudi koje znam petnaest posto nijh se zanima za sve ovo i zna sta je sta, koriste uglavnom kasperski ili nod i paze sta rade. ostalih osamdeset pet da pitas da li im se av program redovo apdejtuje gledali bi te kao racunarskog genija, a ne da im je posebno bitno koji av program imaju...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 5
Sve ovo sto si rekao stoji, ali...

U zadnjih par godina, pojavljivali su se clanovi sa problemima koji su koristili nod32. Dosta njih je imalo neku nezeljenu aplikaciju koju nod32 jednostavno nije ni primetio. Tek naknadno, u hjt logovima i slicnim programcicima, utvrdjeno je postojanje nekog malware-a/virusa/worma, itd.

Ne bih se samo slozio sa ovim da onaj ko koristi kaspersky zna sta radi, a ovaj sto je uzeo nod32, nema pojma. Nod se preporucuje korisnicima koji imaju slabije masine, jer su naplaseni da kaspersky razvaljuje masinu. Ne bih se slozio oko postotka korisnika nod-a i kasperskog, mislim da nije bas tolika razlika. Vecina ljudi koje licno poznajem koriste avast, kaspersky, mcafee i nod ali ne prednjaci nod. Govorim o ljudima koji znaju da koriste racunar, kao i o onima kojima je dostignuce da otkucaju nesto u wordu i da upale winamp.

Naravno, tu postoji i problem "pismenosti" ljudi na internetu. Na primer, korisnik ima nero 7-8 i napisao je na papiru kako se reze cd/dvd i to je maximum, dalje ne ide, ne zna sta i kako, a neko koristi maximum od nera i sta sve on moze da pruzi.

Na kraju, svako ko zna kako da iskoristi maximalne mogucnosti noda i kasperskog, smatram da vise moze da dobije od kasperskog. Po svim ispitivanjima (govorim za ispitivanja koja nisu "potplacena"), nod jednostavno ima dosta mana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

zeljan znanja da bih se pravi pametan...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 275
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Motorola e770v
vecina ljudi koje ja poznajem koristi nelegalan i nod i kis odnosno kav.Nod koristi vise ljudi samo zato sto je krek lako naci,dok je u zadnje vrijeme kaspersky krekovima prilicno stao u kraj. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Linux
Browser
Mozilla (hardy)
mob
Apple iPhone 12, S21
@Crowz slazem se ja da kaspersky bolje radi ( i ja sam ga imao na winu), da je NOD supljiji, ali sam samo hteo da kazem je mnogo veci uzrok javljanju ljudi na klinici to sto prosecni korisnici ne znaju sta smeju, a sta ne, da rade, inastaliraju, posecuju, nego sto je to koji av program imaju. primer...stavi moju sestru za racunar i reci joj sta ne sme da radi, popali sve moguce real-time zastite, firewallove. i ja ti garantujem da za dvadesetak minuta imas na racunaru sveze instaliranih par rogue programa, gomilu trojana, wormova, vundo-a, rootkit-a...svega...samo zato sto ona klikne na svako sareno pop-up yes koje jos se pojavi pred ocima
karikirao sam brojke koji je koliko zastuplljen na trzistu, pricam o ljudima koje ja poznajem i kod kojih sam ja bio...svaki treci ima nod, a cinjenica jeste da svako ko se bar malo raspitao vezano za sve ovo gleda da nabavi. legalno ili ono drugo, kasperski zato sto mu je jasno da pruza vecu sigurnost...
je bi se recimo pre odlucio za pandu nego za nod, jer mi se ona pokazala odlicnom kada sam je testirao, iako uzima malo Smile vise resursa...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
ja sam koristio nod,i avast,i kaspreskog,i avg... Smile
ja se licno ne opterecujem puno oko toga iako trenutno koristim KIS 2009
po meni ovaj AV je i vise nego dovoljan...i trenutno ga nebih menjao
logicno je da ce neki AV (u ovom primeru nod32) znati za neke malware-re za koje KIS nikad nije cuo

npr. ako je neki virus napisan u kini,tamo ima par kasperski centara i logicno je da ce pre oni imati definiciju za taj virus nego mi u evropi..i obrnuto...
ako je neki malware napisan negde u evropi pre ce nod32 imati definicije nego kis...itd...
ljudi neshvataju da dobar AV/AS/FW mogu maximalno da pruze ~60% svega sto net pruza...
dnevno izadje manje/vise oko 1000 novih virusa
jednostavno,AV kompanije nemaju dovoljno ljudstva da pohvataju i analiziraju sve to
dok ljudi ne nauce da neklikcu na sta bilo...ovaj problem ce postojati...
moja sestra je za manje od 10 minuta zarazila moj kompjuter...sa my web search  Smile

nod je..~ok..ali KIS ili Avast..su se u globalu mnogo bolje pokazali
da nepominjem da je KIS2009 sad mnogo laksi za sistem...nego sedmica...
avast takodje...
drug mi svrlja po netu non-stop,skida razne gluposti,koristi KIS i nikad nije imao problema
ni neotvara ga
e..ali ovaj zna sta sme a sta ne  Smile
dok onaj drugi koristi nod..ide po msn-u...i sve radi savrseno..dok "neukoci" sistem..oda ide format...itd

naravno..ni KIS nije savrsen,daleko od toga...i sve tako u krug... Smile   Smile

« Poslednja izmena: 06. Dec 2008, 02:47:32 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.61
mob
SonyEricsson 810i
moze li neko pomoci...sta sve treba ovde podesiti...ukljuciti-iskljuciti...plus imam i AVG free i to mi je sve od zastite...Da li je to dovoljno ili ne, da li mi treba jos nesto...

frka mi od zene...skida sve sto se moze skinuti sa neta  Smile  hvala unapred ljudi...

...prc...nece da radi...kaze uzmi pro ili plus verziju...

sta da radim?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

ScreenHunter_01 23.51 Dec. 09.jpg
(109.13 KB, 780x521)
« Poslednja izmena: 10. Dec 2008, 00:09:13 od markonar »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 300
hajde recite molim vas posto ocigledno imate iskustva sa zastitom,koji od navedenih zauzima najmanje memorije i da li moze da se desi da antivirus smanji brzinu konekcije? pozzzzz Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 6600
Jel zna neko sta se u poslednje vreme desava sa KIS-om 8 svi kukaju kako im "ubija" procesor pa i ja
Moram da ga izbrisem,jel moze neko da mi preporuci nesto za dobru zastitu(firewall+av).
IP sačuvana
social share
b@gira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
HTC Diamond
Koji svi ?  Smile
Mislis siroka javnost , ili neko tvoje drustvo ?
Ja to nisam cuo  Smile

I jel mislis na KIS2009 ?
« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 23:23:26 od goran988 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.