Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Vlasti Jagodine naterale decu da izađu na ulicu i mašu patrijarhu"  (Pročitano 13904 puta)
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1

Gledaj, glupo je što izvlačiš iz konteksta, moja poenta je da učenje delova Biblije napamet, nije u opšte mera za određivanje ko je bolji vernik. Što se tiče ateista, nemam ništa protiv njih. Smatram da je verovanje ili neverovanje intimna stvar čoveka. Mislim da u Srbiji niko nije nikada imao problem zbog toga što je ateista. Statistički gledano, već sam pisao o tome ubedljiva većina velikih umova, nučnika, umetnika, vojskovođa, ljudi u opšte si bili vernici. Da ne nabrajam pojedinačno, ateiste koji su ostavili neki značajan trag možemo nabrojati na prste jedne ruke, a za svakog će biti potrebno da se podrobno objasni ko je taj čovek i šta je u stvari uradio.

Smile au sta ti sve napisa,

znaci svako ko ne priznaje bibliju i boga ce morati da se "podrobno" (zasto ???) dokazuje svoje "znacajne tragove". Dakle vise od onog ko je upoznat sa tom knjigom ?

znaci na svetu postoje samo oni koji veruju u hriscanstvo i medju njim a ima par disidenata koje nazivamo ateistima ?

IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Izvukao si pogrešne zaključke. Ja sam samo konstatovao da su svi značajni naučnici od Njutna do Tesle, filozofi od Aristotela do Hegela, umetnici od Leonarda da Vinčija do Salvadora Dalija su bili vernici. Religija je još uvek potrebna za definisanje postanka, pojmova, većine stvari oko nas. Nauka koliko god da napreduje još uvek nam ne daje odgovore, kako je sve nastalo, osim nekih fantazija tipa velikog praska i ostalog. Šta je bilo pre velikog praska? Ništa, i onda je ni iz čega nastao kosmos. Vrlo šturo, naivno i nedorečeno, rekao bih neozbiljno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Samsung SGH-E590
I ateisti su vernici, jer i oni veruju u neku svoju verziju koja nije dokazana.

"Na pocetku je bilo nista i onda je to nista eksplodiralo i tako je nastalo sve"! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.92
mob
HTC Wildfire S
Izvukao si pogrešne zaključke. Ja sam samo konstatovao da su svi značajni naučnici od Njutna do Tesle, filozofi od Aristotela do Hegela, umetnici od Leonarda da Vinčija do Salvadora Dalija su bili vernici.

Šta lupaš bre. Smile  Smile

Nije se osvrtao na bajke i ostale gluposti... iako je bio ekscentrik u prirodi... bio je poprilično realan u vezi tih stvari... i konkretan i uporan kad je njegova profesija u pitanju.

"Mene su još od samog rođenja predodredili za sveštenički poziv, i ta me pomisao neprestano tištila."
(I was intended from my very birth for the clerical profession and this thought constantly opprest me.)

Nikola Tesla - Autobiografija

Hrišćanstvo je ispraznilo Valhallu, satrlo naše svete gajeve, uništilo naše narodno sećanje kao sramotno praznoverje, kao vražji otrov, i usadilo nam umesto toga sećanje naroda čija su klima, zakoni, kultura i interesi nama strani, i čija istorija nema nikakvu vezu sa našom. David ili Solomon žive u našoj mašti, a naši vlastiti narodni heroji dremaju u učenim istorijskim knjigama.

Fridrih Hegel

Citat
Vera u boga je "djetinjasto praznovjerje", a Židovi nisu izabrani narod, napisao je Albert Einstein u pismu iz 1954. "Riječ 'bog' za mene nije ništa više od izraza i proizvoda ljudskih slabosti, a Biblija kolekcija časnih, no i dalje primitivnih legendi koje su prilično djetinjaste. Nikakva interpretacija, koliko god suptilna ona bila, ne može (me) uvjeriti u suprotno", napisao je Einstein tada u pismu filozofu Ericu Gutkindu. Einstein, sam Židov, rekao je kako ima velike afinitete prema Židovima, no napisao je kako ne misli da imaju "drugačije kvalitete od ostalih ljudi".
http://forum.burek.com/poruka-religioznim-ljudima-t478610.msg7932928.html#msg7932928

Inače, trebalo bi uzeti u obzir vreme kad su Leonardo i Aristotel živeli. I ko je dominirao u to vreme.

Zapravo, kad bi krenuli da zbrajamo. Većina naučnika i velikih umova je odbacilo religiju, koja je oduvek bila tehnološka kočnica.

I Teslu da mi ostavite na miru.  Smile
« Poslednja izmena: 17. Okt 2011, 15:57:29 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
"кад бог не би постојао требало би га измислити"

рекао једном давно чика волтер Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
@Maradic
Gledaj, glupo je što izvlačiš iz konteksta, moja poenta je da učenje delova Biblije napamet, nije u opšte mera za određivanje ko je bolji vernik. Što se tiče ateista, nemam ništa protiv njih. Smatram da je verovanje ili neverovanje intimna stvar čoveka. Mislim da u Srbiji niko nije nikada imao problem zbog toga što je ateista. Statistički gledano, već sam pisao o tome ubedljiva većina velikih umova, nučnika, umetnika, vojskovođa, ljudi u opšte si bili vernici. Da ne nabrajam pojedinačno, ateiste koji su ostavili neki značajan trag možemo nabrojati na prste jedne ruke, a za svakog će biti potrebno da se podrobno objasni ko je taj čovek i šta je u stvari uradio.

Dobar deo tih "vernika" je bio primoran da se izjasni kao vernik jer da to nisu uradili, zavrsili bi kao odbaceni od drustva, ako bi imali srece. Oni koji nisu bili toliko srecni a odbacili su crkvu i veru (uglavnom je dovoljno bilo odbaciti crkvu) , okoncali su svoje zivote cesto vrlo brutalnom i nasilnom smrcu.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Izvukao si pogrešne zaključke. Ja sam samo konstatovao da su svi značajni naučnici od Njutna do Tesle, filozofi od Aristotela do Hegela, umetnici od Leonarda da Vinčija do Salvadora Dalija su bili vernici. Religija je još uvek potrebna za definisanje postanka, pojmova, većine stvari oko nas. Nauka koliko god da napreduje još uvek nam ne daje odgovore, kako je sve nastalo, osim nekih fantazija tipa velikog praska i ostalog. Šta je bilo pre velikog praska? Ništa, i onda je ni iz čega nastao kosmos. Vrlo šturo, naivno i nedorečeno, rekao bih neozbiljno.

i ti si izvukao pogresne zakljucke, moja pitanja su trebala da ti ukazu na postojanje sveta i ljudi van hriscanske evrope, npr. par milijardi indusa i kineza ?  Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Ja nisam rekao da su svi bili nužno Hrišćani ali su svi verovali u Tvorca.
„Дар менталне снаге долази од Бога, узвишеног бића, и ако концентришемо мозак на ту истину, почињемо да живимо у складу са овом моћном силом. Мајка ме је учила да тражим сву истину у Библији, стога сам посветио неколико следећих месеци проучавању овог дела“, каже Тесла. Никада није објаснио другима шта је заправо нашао у књизи Откривења, али од 1892. па надаље постао је фасциниран силама природе што ће га довести до највећих открића!

A. Ajnštajn
"Ја не мислим да су неопходни случајеви у којима су наука и религија у природној супротности. У ствари, ја мислим да има веома мало везе између ово двоје. Даље, ја мислим да је наука без религије хрома и, у обрнутом смислу, да је религија без науке слепа. Обоје су значајни и зато треба да раде руку под руку."
“Али научник је опседнут осећајем за универзалну каузалност. Будућност је, за њега, до сваке ситнице једнако неопходна и одређена као и прошлост. Нема ничег божанског у моралности, то је чисто човекова ствар. Његов религиозни осећај узима форму усхићене задивљености пред хармонијом природних закона, који откривају интелигенцију такве надмоћности да, у поређењу са тим, све систематско размишљање и деловање људских бића је сасвим безначајна рефлексија.”

Hegel je bio idealista koji je nadogradio Kanta. A Kant je krenuo od negacije postojanja Boga, a na kraju završio sa "Moralni zakon u nama i zvezdano nebo iznad nas".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
ипак се окреће Smile

иначе...како су могли да заврше бруталном и насилном смрћу у цивилизованој европи? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 

i ti si izvukao pogresne zakljucke, moja pitanja su trebala da ti ukazu na postojanje sveta i ljudi van hriscanske evrope, npr. par milijardi indusa i kineza ?  Smile
Ponovo pogrešan zaključak, par ekselans, ja nisam koristio izraz hrišćani već izraz vernici. Pročitaj ponovo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.