Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 06:22:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska tolerancija  (Pročitano 23208 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
pa to znaci da mene treba odmah ubiti????
ja sam 2 puta procitao dervis i smrt, i jebes me ako necu jos jednom da ti pronadjem taj citat iz kurana koji je na mene ostavio toliki utisak.
to za ne vernike ne pise ni u jednoj drugoj religiji, tako da je islam definitivno najnetolerantnija
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja sam 2 puta procitao dervis i smrt, i jebes me ako necu jos jednom da ti pronadjem taj citat iz kurana koji je na mene ostavio toliki utisak.
to za ne vernike ne pise ni u jednoj drugoj religiji, tako da je islam definitivno najnetolerantnija

u cemu si procito?procitaj kuran covjece.. ne tebe netreba ubiti, hvala bogu da ima i nevjernika danas,to je tvoja licna stvar dali vjerujes ili ne....a evo jedno pitanje..jesil gledo onaj snimak kada srpski pop blagoslovi vojnike prije operacija srebrenica? jesil gledao onaj snimak tokom stvaranja RSK kada pop cuva srpsku zastavu i govori smrt nasim neprijateljima itd itd...hajde bolan..nijedna religija nije netolerantna naprotiv,...samo sto budala ima na svakoj strani koji iskrivljuju rijeci i upotrebljavaju vjerske knjige da opravdaju svoje zlocine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
pa reci mi onda, za koga se to kaze da ne treba da zivi ako ne veruje u alaha??? za drvece?

ok za rat, ali za to sto ti pricas su odgovorni pojedinci. ima raznih popova, to stoji i kod nas i kod katolika. eno po svetu zlostavljaju decu. ali, sto se mene tice, crkva kojoj je osoba prisla silom je odgovorna.toga kod pravoslavaca nema. tu postuju bibliju.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
MArko

Kuran priznaje sve religije, kao jednake islamu, ako imaju proroka i svetu knjigu. Sve ostale naziva nevernicima - ali NIGDE ne propagira ubijanje nevernika. Iskljucivost je greska svake religije a ne samo Islama - ali je na ljudima da pogledaju u sebe i vide kako ce da primenjuju ono sto im crkva propagira. Meni treba 2 minuta razgovora sa iskrenim muslimanom da on u meni prepozna vernika iako nisam clan ni jedne zvanicne ili nezvanicne crkve/kulta/sekte na ovom svetu. Problem Islama je sto se o njemu susdi na osnovu dela ljudi koji sebe zovu muslimanima i vernicima a nisu nista drugo nego ubice sa ispranim mozgovima kojih se pravi muslimani stide.

I stoji cinjenica - ni jedna religija ne propagira netrpeljivost na bilo kojoj osnovi - to rade svestenici podrzani od strane crkve kao politicke institucije. Koriste svoj "vishi" polozaj da manipulisu ljudima zarad svojih ciljeva. Vera u Boga i vera u ono sto svestenici govore su dve razlicite stvari - jedna podrazumeva preispitivanje sebe i rad na svom sopstvenom razumevanju religije - a druga je slepo verovanje nekome ko mozda uopste ne razume to o cemu prica, ili provlaci propovedi koji uopste nisu to nego pozivi na klanje i ubijanje. Takvih slucajeva ima u svakoj religiji (osim budizmu koji izricito zabranjuje nasilje).
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Note 10+

U cemu si procito?procitaj kuran covjece.. ne tebe netreba ubiti, hvala bogu da ima i nevjernika danas,to je tvoja licna stvar dali vjerujes ili ne....a evo jedno pitanje..jesil gledo onaj snimak kada srpski pop blagoslovi vojnike prije operacija srebrenica? jesil gledao onaj snimak tokom stvaranja RSK kada pop cuva srpsku zastavu i govori smrt nasim neprijateljima itd itd...hajde bolan..nijedna religija nije netolerantna naprotiv,...samo sto budala ima na svakoj strani koji iskrivljuju rijeci i upotrebljavaju vjerske knjige da opravdaju svoje zlocine.
Srbski Pop nije blagosiljao nekoga ko ide da ubija,niti je mogao da zna da li ce par bandita nekoga ubiti,vec ih je blagosiljao kao vernike,da ih Bog sacuva u ratu.
Zato Savo ne navodi vodu onako kako tebi odgovara.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2006, 03:49:30 od Dutch »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
katoličanstvo i je najtolerantnija religija, najprogonjeniji su kroz povijest uvijek bili katolici, naravno postoje i njihove tj. papinske greške ali to su greške ljudi, pojedinaca a ne religije

posljednja papina greška je to što je nešto citirao, jel tako?

e pa sad najgori su ateisti, ljudi koji ne vejeruju ni u što i koji se ničega ne boje (višeg suda) u pravilu imaju manje moralne i etičke vrijednosti od vjernika (bez obzira na vjeroispovjest)

što se građevinske tiče, inspekcija je pozvana ali ništa nije napravila zbog "viših" interesa, riječ je o očitim dvostrukim mjerilima jer nije bitna džamija bitno je da se gradi nešto što tamo nikada nije bilo umjesto nečega što je tamo bilo i to izaziva revolt

Tek sam sada video ovaj bezobrazluk od komentara. Bas mi je zanimljivo da gledam kako provlacis neku pricu kroz temu o verskoj toleranciji, a da pritom iznosis ovakve netacne generalizacije. Mozda ja nisam najbolje informisan, ali od kada se verska tolerancija izdvojila iz prvenstveno ljudske tolerancije, i pravo svakoga coveka na slobodan izbor? I ako si toliko vernik, otkud ti pravo da ti, jedno zrno peska osudjujes nekoga? Pa i ja kao ateista znam da je prema hriscanstvu Bog jedini koji sudi! Takodje je i gordost greh, a gord je onaj koji se smatra boljim od drugoga iz ma kojeg razloga, pa makar to bila i podela na vernike i ateiste. Gde je moral na koji se pozivas, kada osudjujes na osnovu predrasuda jednu celu grupu ljudi, ciji je jedini "greh" sto su napravili svoj izbor (koji je Hrist ostavio ljudima kao mogucnost)? Cini mi se da vernici prvo treba dase nauce osnovnom pojmu tolerancije, da bi presli na pricu o verskoj toleranciji (cast izuzecima, a srecom da poznajem takve).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung 
u cemu si procito?procitaj kuran covjece.. ne tebe netreba ubiti, hvala bogu da ima i nevjernika danas,to je tvoja licna stvar dali vjerujes ili ne....a evo jedno pitanje..jesil gledo onaj snimak kada srpski pop blagoslovi vojnike prije operacija srebrenica? jesil gledao onaj snimak tokom stvaranja RSK kada pop cuva srpsku zastavu i govori smrt nasim neprijateljima itd itd...hajde bolan..nijedna religija nije netolerantna naprotiv,...samo sto budala ima na svakoj strani koji iskrivljuju rijeci i upotrebljavaju vjerske knjige da opravdaju svoje zlocine.
i ja moram da prokomentarišem povezivanje popova i zločina u Srebrenici.
Naši popovi blagosiljaju svakoga ko hoće da se pokloni tj pogne glavu -  (uzgred blagoslov ne važi ako su namere nečasne)
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia ispo iz modu

A sta je to dzihad ili ti "sveti rat"? Borba protiv vernika ili protiv nevernika? I ko se smatra nevernikom, onaj koji pripada drugoj veri a ne islamu ili onaj ko ne veruje u boga ili je ateista?  Smile

I da dodam sto se tice Srebrenice, taj pop je blagosiljao vojnike pred bitku a ti ako tvrdis suprotno ti mi nadji snimak kako ih pop blagosilja nakon bitke a pre streljanja bas bih voleo to da vidim ili mi nadji jedan primer nasilnog pokrstavanja pripadnika drugih vera od strane pravoslavnih popova kroz istoriju.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2006, 08:31:11 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
katoličanstvo i je najtolerantnija religija, najprogonjeniji su kroz povijest uvijek bili katolici, naravno postoje i njihove tj. papinske greške ali to su greške ljudi, pojedinaca a ne religije

posljednja papina greška je to što je nešto citirao, jel tako?

e pa sad najgori su ateisti, ljudi koji ne vejeruju ni u što i koji se ničega ne boje (višeg suda) u pravilu imaju manje moralne i etičke vrijednosti od vjernika (bez obzira na vjeroispovjest)

što se građevinske tiče, inspekcija je pozvana ali ništa nije napravila zbog "viših" interesa, riječ je o očitim dvostrukim mjerilima jer nije bitna džamija bitno je da se gradi nešto što tamo nikada nije bilo umjesto nečega što je tamo bilo i to izaziva revolt

Tek sam sada video ovaj bezobrazluk od komentara. Bas mi je zanimljivo da gledam kako provlacis neku pricu kroz temu o verskoj toleranciji, a da pritom iznosis ovakve netacne generalizacije. Mozda ja nisam najbolje informisan, ali od kada se verska tolerancija izdvojila iz prvenstveno ljudske tolerancije, i pravo svakoga coveka na slobodan izbor? I ako si toliko vernik, otkud ti pravo da ti, jedno zrno peska osudjujes nekoga? Pa i ja kao ateista znam da je prema hriscanstvu Bog jedini koji sudi! Takodje je i gordost greh, a gord je onaj koji se smatra boljim od drugoga iz ma kojeg razloga, pa makar to bila i podela na vernike i ateiste. Gde je moral na koji se pozivas, kada osudjujes na osnovu predrasuda jednu celu grupu ljudi, ciji je jedini "greh" sto su napravili svoj izbor (koji je Hrist ostavio ljudima kao mogucnost)? Cini mi se da vernici prvo treba dase nauce osnovnom pojmu tolerancije, da bi presli na pricu o verskoj toleranciji (cast izuzecima, a srecom da poznajem takve).

tvoj je slobodan izbor da ne vjeruješ a moje je mišljenje da ateisti nemaju onu moralnu (vjersku) ogradu u sebi koja ih zbog "straha" i poštovanja prema bogu spriječava u zastranjivanju
jer ako čovjek ne vjeruje ni u šta (koga) što ga to spriječava da bude kakav god želi (uz pretpostavku da se to ne kosi sa ljudskim zakonima)?

naravno da bog sudi a ja ne. budi kakav god želiš, ja se ne smatram boljim od drugih niti svoju vjeru pretpostavljam drugim vjerama, bog se raznim narodima predstavljao na razne načine to je samo moje mišljenje.

@kraljeviću marko
pročitaj malo novi zavjet, onaj dio o posljednjoj večeri pa ćeš saznati sve o ustanovljavanju crkve, sakramenta ispovijedi i postavljanje petra za prvog papu
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
ISUS NIJE postavio PAPU! ne lupetaj gluposti. stidi se!

a za moralnu ogradu, svi ljudi, cak i oni koji nisu znali sta je religija, imaju savest. ja znam vernike koji su sljamovi i nevernike koji se ponasasju kao andjeli. Smile to uopste ne zavisi od religije.

to sto sad islam kao propoveda trpeljivost, ne znaci da onaj deo u kuranu ne postoji, a kako si imaju pravo da na boga gledaju na svoj nacin, mislim da vecina moze to da shvati kao dozvolu za ubijanje!
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 06:22:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.338 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.