Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 13:11:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska tolerancija  (Pročitano 23002 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
.али не дозвољавам ни да ми бају и причају о толеранцији...чак ми је и мишљење муслимана битније од њиховог.

a vera ima veze sa tolerancijom u kom smislu? Chije mishljenje je tebi bitno ili bitnije je potpuno irelevantna stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Мислим да мишљење атеиста није компетентно у овој теми...

A, ko je to ateista?

Citat
http://и не волим када ми памет соле неверници тј. атеисти...

Takodje.. ateista i nevernik su dva razlicita pojma...
Ateista je osoba koja ne veruje u postojanje boga, a nevernik je osoba koja ne pripada tvojoj crkvi...

Citat
što se katoličke crkve tiče, nju je isus ustanovio a ljudi su je naslijedili i njome upravljaju

ma, idi.. posle ovoga je svaki dalji komentar suvisan...  Smile

i nekoliko pozdrava, zelja i cestitiki:

deda... hvala ti sto mi nkad nisi nametao veru i pravio od nje bauka... u pravu si... ovo su neka druga vremena, pravi vernici su ugrozena vrsta...
mama, tata i ostatak rodbine... hvala vam sto ste me vaspitali da budem dobar covek (zena), a ne dobra pravoslavka...
mama... hvala ti sto si mi sa 8 godina diskretno objasnila neke stvari kada sam se vratila kuci i pitala: "A, sto oni mene cudno gledaju kad ih pitam kad im je slava?" i "Mama, pa Ivana ide na veronauku, sto ne mogu i ja? Oni mene zovu!"
« Poslednja izmena: 18. Okt 2006, 15:32:45 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ajde šta tebi nije jasno u vezi katoličke crkve?

ti stalno bacaš neke dvosmislene, poludovršene komentare koje bi mi sad trebali sami dešifrirati
šta misliš da si tako pametnija?

šta ti znači: "ma, idi.. posle ovoga je svaki dalji komentar suvisan..."? 
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Ne... ona ima svoje mišljenje to tome - a to je vjerovatno da onaj tko se izjašnjav akao katolik nema pravo govorit o vjerskoj toleranciji jer je katolička crkva tijekom povijesti počinila svakojaka djela, za koja katolici i danas i sutra i zauvijek trebaju snosit odgovornost.

A takav stav je u biti suština, sukus i temeljna misao svake tolerancije, pa i vjerske.

Kako to ne razumiješ?  e moj prijatelju... pa to je jasno i malom djetetu
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma, najviše me živcira to postavljanje s visoka, kao hvala ti rodbino što ja nisam takva kao oni.

u bibliji ima naziv za takve: farizeji, saduceji i pismoznanci-oni koji traže trun u tuđem oku a u svom ne vide balvan

meni se čini da samo mi i snosimo odgovornost ali da ma koliko god se ispričavali i kakva god djela činili njima to nikada neće biti dovoljno
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
A čuj... evo recimo ja bi bio kao nekakav ateist - ili možda nevjernik... i religijska pitanja interesiraju me sa čisto društveno-povijesnog i političkog aspekta.

A pitanje vjerske tolerancije spada upravo u taj aspekt. E sad, kad izjaviš da se katolici nemaju pravo izjašnjavat o vjerskoj toleranciji jer su katolici - onda očekuješ nekakav suvisli odgovor... a dobiješ to što dobiješ.

A nas dvoje bi vrlo lako mogli dobit i upozorenje radi oftopica... E baš me zanima...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
a vera ima veze sa tolerancijom u kom smislu? Chije mishljenje je tebi bitno ili bitnije je potpuno irelevantna stvar.

По твом принципу је и небитно било које твоје мишљење...не желим даље коментарисати твоју поруку...

Citat
Takodje.. ateista i nevernik su dva razlicita pojma...
Ateista je osoba koja ne veruje u postojanje boga, a nevernik je osoba koja ne pripada tvojoj crkvi...

Званичне признате религије у свету су:
исламска,са сунитима и шиитима
хришћанска-коју чине католичка,православна,словачка евангелистичка,протестантска,јеврејска и реформаторска црква
будистичка чије поделе не знам

све остале заједнице су одпадници тј. секте или су у питању неке паганске или племенске заједнице...- неверници од тзв . Традиционалних религија - цркава

атесити су посебна категорија
Не оспоравам атеистима право на своје мишљење само сматрам да нису компетентни да полемишу са верницима било које цркве о религијама...Као што ја нисам компетентан да полемишем са њима о њиховом неверству јер је то мени потпуна непознаница...

да бисмо причали о свеопштој толеранцији отворимо тему - Међународна толеранција или само толеранција, овде је тема верска толеранција
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia ispo iz modu
umorni & st_faca ajde izjasnite se koje grehe zelite da vama kao katolicima oprostimo pa da nam vise sjasite s' q..a?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
neće, ako je pravi vjernik, bio musliman ili katolik, neće
ni biblija ni kuran to ne opravdava
za kuran nisam siguran, tj. siguran sam da gresis. ako je neko citao kuran,(ponavljam se, znam) primetice: svakoko ne veruje u alaha, ne moze ti biti ni brat ni prijatelj, ne treba da postoji na ovom svetu...i sl..
ja da sam musliman, i da sam veliki vernik, opusteno bih zbog ovoga mogao da koljem ljude gde god stignem i kad me pitaju zasto? ja im pokazem podvuceni deo u knjizi.

umorni, stvarno lupas, koju je to crkvu isus ustanovio??? i jos da je katolicka??? Smile
vlado, izvini, ali za sta to katolici nama mogu da prebacuju? zasto je nasa vera po njima losija?? ovde mnogi mogu da navedu razloge zbog kojih je katolicka losa, a niko to ne govori za pravoslavnu. Smile
jos niste odgovorili bambyle-u, kada je to pravoslavna crkva pritiskala ljude silom da joj se naklone?
postoje statistike, koliko ljudi u HR pod odredjenim pritiscima godisnje predje u katolicanstvo.

ja znam samo jedan primer u istoriji da je jedan nemac svojom voljom postao pravoslavac, i na kraju se jos zamonasio u manastirima meteore u grckoj.  stvarno su predivni!(manastiri) ni jedna katedrala na svetu ne moze to da zameni.

problem u vezi istorije katolicke crkve i vernika, je sto se oni ne ogradjuju od tih dela. ja bih se stideo. neki cak to opravdavaju ili kao, to je bilo davno pa se ne racuna.
najmanje zlocina u istoriji je pravoslavlje nacinilo.

ps. mene mozete da racunate kao ateistu. nadam se da cu promeniti misljenje sto se ovoga tice, zivot bi mi bio laksi.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2006, 00:36:36 od Kraljevicu Marko »
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Kraljevicu Marko
ti sigurno nisi nikada procito kuran, jer inace nebi alaha pominjo kao osobu, necije ime..alah ti je u prevodu bog na arapskom,imenica, sto znaci, zar se nebi to moglo da snosi na sve one koje nevjeruju u alaha(bog, jedan jedini za svaku religiju), znaci nevjernici ili moderno nazvati ateisti, ?a ne na one sto vjeruju u isusa i ostale ? ljudi nekontaju da su biblija i kuran "bozije" opomene i a ni u jednoj se nespominje nekakvo ubijanje drugih vijera....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 13:11:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.