Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 01:44:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska tolerancija  (Pročitano 22635 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
za ovo je edo majka dobro reko, slucajno sam naletijo na pjesmu slusajuci od klinca cd..svidio mi se tekst pa evo 

Moram Ti rec da svaku Tvoju rijec
iskrivljuju i zaobilaze u Tvoje ime jedni druge gaze
da, da dragi Boze, posto si isprika za svakog fanatika
ustasu, baliju, i cetnika
jebi ga, znam ba ja da nisi Ti kriv
sto su Te pogresno skontali pa jedni po drugima hodali
a nisu znali od tog nista da nauce

glup ili neglup covijek dobro kaze ..istina do svakog slova
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Mnogo histerise... to nije dobro za srce...
Da se sve zavrsilo sa 16. vekom, pa bas i nije...
Dokaz za to je i najnoviji ispad najnovijeg pape...
Bez uvrede.. ali.. katolicanstvo jeste jedna izuzetno netolerantna religija koja sama stvar svoje nevidljive neprijatelje...
I da.. odgovor na tvoje skriveno pitanje.. ja nisam ni pravoslavka, ni katolkinja, ni muslimanka, ni jevrejka...

Skrivenog pitanja nije ni bilo - zaista nisam imao namjeru pitat kakvo je tvoje vjersko opredjeljenje... ali hvala na informaciji!

Katoličanstvo možda i jest "izuzetno netolerantna religija" - ne kažem da jest, ne kažem da nije... ali generalno gledajući kroz povijest, praktički svaka monoteistička religija bila u većoj ili manjoj mjeri je netolerantna prema drugim religijama

Ali to što se događalo prije ne znači automatski da oni koji su katolici po vjeroispovijesti nemaju pravo govorit o vjerskoj toleranciji - takvo generaliziranje nikad nije ispravno, zar ne?

katoličanstvo i je najtolerantnija religija, najprogonjeniji su kroz povijest uvijek bili katolici, naravno postoje i njihove tj. papinske greške ali to su greške ljudi, pojedinaca a ne religije

A jebi ga stari - sad ga baš pretjeruješ...   Smile
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
lako je iskriviti svako vjerovanje i svaku riječ i iskoristiti je za neke prizemne ciljeve
zato je spas u znanju, ljude treba obrazovati i naučiti ih da misle i onda će biti teže njima manipulirati i iskorištavati ih

dobro st_faca možda je bespredmetno raspravljati o tome ko je najprogonjeniji u brojkama ali evo u današnjem svijetu svi moralni i etički postulati katoličke crkve se iskrivljuju i okreću i ismijavaju i crkva se napada na svim poljima i za svaku sitnicu se ismijava i ruga-pa i to je jedna vrsta "progona"
« Poslednja izmena: 17. Okt 2006, 14:08:03 od umorni »
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Ovde se brkaju babe i zabe ili CRKVA I RELIGIJA=VERA. Vera je privatna stvar svake ljudske jedinke i nemoze biti nametana niti se rodjenjem postaje vernik.U hriscanstvu se vernikom postaje strogo odredjenim ritualom krstenja (nikakve veze nema sa KRSTOM) uvodjenja u svetu tajnu. Rec KRESTOS=ALAH=BOG prevod; krestos=hristos=kristos=BOG na GRCKM. Alah=BOG= arapski Bog=srpski,hrvatski,bosnjacki,ruski itd...     Crkva je organizacija vernika na celu sa.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia ispo iz modu
Ne bih se slozio sa tim da je katolicka vera najtolerantnija... uzmimo primer iz drugog svetskog rata iz takozvane NDH... Alojzije Stepinac (ili vec kako mu je ime)... kama, pistolj, bomba... a danas katolicki svetac... Mislim da ovo bas i ne ide u prilog toj toleranciji o kojoj pricate a to nije bas neka davna istorija, kako ni drugi svetski rat tako ni nedavno proglasenje doticnog za sveca.
Zatim kada je o islamu rec nije mi jasno kakva je to tolerancija kada se poziva na borbu protiv nevernika a nevernicima se smatraju svi pripadnici drugih vera? To je izgleda neka nova vrsta tolerancije ili sta?  Smile
I na kraju bih zamolio forumase katolicke i islamske veroispovesti da mi navedu primer (makar jedan) nasilnog prevodjenja muslimana ili katolika na prostoru ex Yugoslavije u pravoslavlje.( bilo kada kroz istoriju vreme je nebitno)  Hvala unapred Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Necu da se na nikoga nadovezujem ili nekoga da citiram. Moje misljenje je da zoljom na dzamiju zele da se zastrase mjestani, da se iskaze mrznja i dokaze superiornost. Taj neko ko je potegao oruzjem na vjerski objekat (na ulazim u to kako je sagradjen, o tome cu kasnije) sigurno nije normalan. Nema ni sekunde savjesti ni razuma i ne moze da kontrolise svoju mrznju. Vise nego strasno.
Vjera i politika nikada ne bi trebali da budu jedno, medjutim istorija je pokazala da su oni veoma bliski. Gledao sam kako se grade dzamije u Banjaluci, Trebinju, Rogatici. Narod je izasao i izrazio mrznju, zato sto je sve bilo ispolitizirano. Dosli su "veliki" ljudi, napunjeno je autobusa koliko je bilo, i pravac na teritoriju ili zemlju na kojoj je do juce bjesnio rat. Sta se desavalo u nekim gradovima za vrijeme obnavljanja vjerskih objekata je strasno. Mislim da se nista od ovog ne bi desilo da su vjerski poglavari ili neko ko vec stoji iza ovih objekata bili i malo tolerantni pa cekali da se rane zamire. Upravo politika i ono sto je ona napravila su razlog zbog koga je vjerska tolerancija, losa...  Smile
« Poslednja izmena: 17. Okt 2006, 18:11:38 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia ispo iz modu
Pa to je pisanje uz vetar Smiley gde god ima muslimanska kuca oni dignu dzamiju. Dodje 5 povratnika i oni hop dzamija. Zamisli sad da u svakom delu Sarajeva Srbi dignu po jednu crkvu, to kao ne bi bilo okarakterisano kao provokacija?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Da da potpuno si u pravu za to. Sta ce im dzamija tamo gdje nema muslimanskog zivlja. Ja sam gore naveo obnove dzamija u BL, Trebinju i Rogatici... Zapelo ko sivonje i napravili cirkus od toga, pa ko ne bi izasao i protestovao...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ја бих више волео да у целој БиХ постоје само цркве (православне,католичке,евангелистичке,протестантске...) само да нема џамија...ипак ми верујемо у једног истог Бога и веру... Хришћанство је хришћанство...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
A čuj, stari... tema je Vjerska tolerancija - pa u tom duhu bi trebalo istrpit i džamije. Naravno, ukoliko oni koji idu u džamije ne trpaju te iste džamije na svaki metar kvadratni.

a mislim da smo se svi složili da je lansiranje eksplozivnih naprava na vjerske objekte - sve vjerske objekte - apsolutno neprihvatljivo
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 01:44:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.