Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:45:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Visenamensko oklopno borbeno vozilo "Lazar"  (Pročitano 45164 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
samo da napomenem za druga eiza da ni rpg-7 nije bash tako naivan kao shto se chini  Smile Smile Smile - i za njega postoji tandem-kumulativna municija , koja ugrozava i tenkove poput abramsa  Smile
Rpg-7 nemoze da probije prednje i oklope sa strane na US tenkovima,jedini uspeh sa njim je moguc ako se ispali plotun od 5-10 projektila u nadi da ce tenk da se zapali posto ameri cesto ostavljaju benzin i ostale stvari iza kupole na motornim plocama,ako se posada uspanici ili kontuzuje.

Link sadrzi snimak koji nije za mladje itd...
http://www.liveleak.com/view?i=72907ce5f4
Ali Lazar netreba da se budzi da izdrzi 20 projektila zbog svoje brzine,treba sam da izdrzi napad iz zasede i da vreme da se posada iskrca i ocisti prostor

Citat
Ona prasina sto leti, to je verovatno punjenje iz Dragon Skin pancira. Neki beli prah koji utice apsorpciju
Stvarno da se najezis
Ovaj sto je gadjao je 100% bivsa garda ili ga je zestoko usralo,kako ga nacilja.
To belo je vodena para,(verovatno su koristili termobaricnu glavu ili domace azot/ proizvodnje) cim nema puno dima a i projektiv nije proleteo kroz njega.
Steta i on covek ima majku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5

Rpg-7 nemoze da probije prednje i oklope sa strane na US tenkovima,jedini uspeh sa njim je moguc ako se ispali plotun od 5-10 projektila u nadi da ce tenk da se zapali posto ameri cesto ostavljaju benzin i ostale stvari iza kupole na motornim plocama,ako se posada uspanici ili kontuzuje.

opet se U.S.Army ne slaze sa tobom  Smile Smile Smile Smile :

It has been showing up in use by Iraqi insurgents and is claimed by some sources to have once achieved a mobility kill against an M1 Abrams hitting the left side hull next to the forward section of the engine compartment, protected by Chobham armour. It penetrated a fuel tank, flooding the compartment with diesel fuel. Whether a standard RPG-7 warhead would have had the same effect or would have been rendered ineffective by the side skirt is unclear. In another incident the right side hull was hit injuring two crew members; no serious damage was done to the tank.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
opet se U.S.Army ne slaze sa tobom  Smile Smile Smile Smile :

It has been showing up in use by Iraqi insurgents and is claimed by some sources to have once achieved a mobility kill against an M1 Abrams hitting the left side hull next to the forward section of the engine compartment, protected by Chobham armour. It penetrated a fuel tank, flooding the compartment with diesel fuel. Whether a standard RPG-7 warhead would have had the same effect or would have been rendered ineffective by the side skirt is unclear. In another incident the right side hull was hit injuring two crew members; no serious damage was done to the tank.

Opet lupas gluposti ...
Hehe u prevodu neko tvrdi (ko? gde je US vojska?? (cije smo ime zaboravili) da su jednom imobilizovali tenk tako sto je pogodjen tank sa gorivom koji je napunio odeljak (pretpostavljam,motorni) sa gorivom odnosno ono sto sam ti ja napisao post iznad tvog ...
A drugom prilikom rpg je pogodio tenk i dva clana posade su povredjena a tenk nije ozbiljno ostecen u prevodu kontuzovala ih je eksplozija ili udar...isto napisano u postu iznad tvog ...
...U pravu si jedan tank zaliven gorivom(trebalo im je verovatno 2min da izduvaju motor) i jedna kontuzovana posada...od par miliona tenkova u iraku od kojih je odokativno manje vise svaki bar jednom napadnut
Ako ovo nije dokaz da je RPG-7VR oruzije sutrasnjice ja neznam sta je...

Samo me jos zanima kako ovo pokazuje da Lazar netreba da bude zasticen od RPG-7 ?

A evo i tvog izvora u US vojsci ...
http://en.wikipedia.org/wiki/PG-7VR
Citat
he PG-7VR is a tandem charge RPG warhead designed to penetrate up to 600 mm rolled homogeneous armour equivalence of explosive reactive armor and the conventional armor underneath. It is also capable of penetrating 500 mm of steel, two metres of brick or 1.5m of reinforced concrete; this is the normal penetration of the main charge.

It was designed in 1988 by the Soviet Union weapons company Bazalt and based on the RPG-7 but modified to penetrate explosive reactive armour, by letting the latter explode by a small precursor charge. It has been showing up in use by Iraqi insurgents and is claimed by some sources to have once achieved a mobility kill against an M1 Abrams hitting the left side hull next to the forward section of the engine compartment, protected by Chobham armour. It penetrated a fuel tank, flooding the compartment with diesel fuel. Whether a standard RPG-7 warhead would have had the same effect or would have been rendered ineffective by the side skirt is unclear. In another incident the right side hull was hit injuring two crew members; no serious damage was done to the tank.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Oklop mač i mantija u duši nam Vizantija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1530
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung SGH-E250
znam da je off ali može li mi neko reći koje je fazon ove stranice liveleak,pošto vidim da oni za razliku od you tube prikazuju raskomadana tela i osala sranja.
IP sačuvana
social share
izjava koja se pripisuje Luki Notarasu, vojskovođi i jednom od Konstantinovih najbližih saradnika:
„Više volim da u Carigradu vidim turski turban, nego katoličku mitru.“

Na sultanovu ponudu Dragaš je odgovorio rečima: "Predaja grada nije niti moje lično pravo niti pravo bilo kog pojedinca koja u njemu živi, jer je naša zajednička odluka da poginemo svi zajedno, a ne da spasemo svoj život".

Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 6300
Mislim da morbidnosti imaš i na YT-u samo što sam ja za sada primetio +18 zabranu na YT-u. Nego ode ova tema u jedan lep off, mislim ad bi bilo pametno da se vratimo Lazaru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5

Opet lupas gluposti ...
Hehe u prevodu neko tvrdi (ko? gde je US vojska?? (cije smo ime zaboravili) da su jednom imobilizovali tenk tako sto je pogodjen tank sa gorivom koji je napunio odeljak (pretpostavljam,motorni) sa gorivom odnosno ono sto sam ti ja napisao post iznad tvog ...
A drugom prilikom rpg je pogodio tenk i dva clana posade su povredjena a tenk nije ozbiljno ostecen u prevodu kontuzovala ih je eksplozija ili udar...isto napisano u postu iznad tvog ...
...U pravu si jedan tank zaliven gorivom(trebalo im je verovatno 2min da izduvaju motor) i jedna kontuzovana posada...od par miliona tenkova u iraku od kojih je odokativno manje vise svaki bar jednom napadnut
Ako ovo nije dokaz da je RPG-7VR oruzije sutrasnjice ja neznam sta je...

milioni milioni abramsa ....   Smile Smile Smile kad god ostanesh bez argumenata udarish po vredjanju sagovornika  .... ja nisam ni tvrdio da je rpg-7 oruzje sutrashnjice ,vec da eto , moze i oklop abramsa da probije - a tako tvrdi i americhka vojska ...

prema tome teshko je ochekivati od lazara da bude otporan na te novije projektile za rpg-7 sa tandem-kumulativnom glavom ,koji su sve vishe i vishe prisutni u rukama raznih pobunjenika shirom sveta ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ma gde US vojska  tvrdi da RPG-7 moza da probije oklop abramsa
Vredjanje si sam poceo.
A Lazar od toga moze i treba da se zastiti ako smo to mogli 99 na terenu da uradimo ugradnjom celicnih ploca mozemo i na ovom vozilo.Jedino vozilo koje nije moglo da s sredi je bio BVP.Tako da sad na Lazaru treba obavezno na zastiti poraditi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 6300
A zaštita samog vozila će zavisiti od verzije, mislim da li bi ste vi stavljali ERO na PVO verziju Lazara?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Da je neko procitao clanak u Reportu , bilo bi dobro . Onda bi svi videli sta se sve predvidja i sprema . Ovako mlatimo praznu slamu .

Ako se tamo kaze da je osnovna varijanta dobila zastitu koju je dobila , da se ta zastita moze nadogradjivati po potrebi za razne varijante Lazara prostim srafljenjem imbus zavrtnjima , da su predvidjene i medicinska varijanta , i varijanta platforme za samohodna oruzja , itd , onda se dobar deo ovih diskusija moze baciti u vodu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ma gde US vojska  tvrdi da RPG-7 moza da probije oklop abramsa

Smile Smile

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=67127

http://www.artnet.com/magazine/FEATURES/mumford/mumford7-29-04.asp

Below and in the following pages is the official report on the August, 2003 incident in Iraq where the side armor of an American M-1 tank was penetrated by an RPG round. Two members of the crew suffered minor injuries and no serious damage was done to the tank. The weapon used was apparently a Russian RPG warhead specially designed to penetrate composite armor. In 1988 the Soviet Union weapons or More..ganization "Bazalt" was the first in the world to develop a antitank grenade launcher round capable of penetrating composite armor, as well asscreened armor and explosive reactive armor. This was done with atandem warhead for the RPG launchers. The new warhead, the PG-7VR , has been widely used , but until the recent incident in Iraq, was not known to have actually penetrated composite armor in combat.

MEMORANDUM FOR RECORD

The following information is provided concerning a Malfunction/Accident/Incident involving TACOM equipment:

a. Location of MAIR: Baghdad, Iraq

b. Date and Time of MAIR: 5:20 AM (before dawn), 28 August 2003.

c. Identification of Unit involved: 2/70 Armor Battalion, 1 AD

d. Injuries/Fatalities: The Tank Commander received minor shrapnel wounds to the legs and arms and the Gunner got some in his arm.

e. Identification of Weapon/Ammunition/Equipment/Vehicle (SN, bumper #, ammo lot #) Involved: M1A1 Tank, serial number L13170, bumper number B 24.

f. Property Damage: The #4 right-hand skirt (TM 9-2350-264- 24P-1 dated March 2003, Figure 274, Item 17, NSN 2510-01-166- 2049, p/n 12323656), the Hull, the NBC hose behind the Gunners Seat (TM 9-2350-264-23P-2, dated April 2003, Figure 225, Item 13, NSN 4720-01-320-5774, p/n 12324460-9), the back of the Gunners seat (Figure 137, Items 1 & 30, Frame NSN 2540-01-362-5768, p/n 12931155, Cushion NSN 2540-01-144-1458, p/n 12312153), the safety guard that stands upright on the loaders side of the slip ring cover (Figure 132, Item 28, NSN 1015-01-250-5976, p/n 9377649), and the TNB (Figure 139, Item 22, NSN 5975-01-316-9270, p/n 12549752) were all damaged. The skirt and hull can be repaired by the unit, the safety guard is still serviceable, and they can replace the others. The TNB is beyond repair because the housing is damaged.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:45:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.