Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:51:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Виде га и заобиђе.."  (Pročitano 13165 puta)
Krajnje beznadezan

Man i fell like a woman!

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 13269
Zastava Nebuchannezzar
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia c3
A ako cemo sa finansijske strane, kao sto nas druga bf gleda, taj fotograf je u sigurno boljoj poziciji nego to nevinasce,  nije mu bilo na odmet da mu opomogne, ali ...
IP sačuvana
social share
Ljudi koji ne grese obicno ne rade nista
Zagrljaj je predivan dar. Jer odgovara velicini svakog...
Veselo je srce lek, a sumorno kosti susi
Slava na visini Bogu, na zemlji mir, medju ljudima dobra volja
A sada nam ostaje vera nada i ljubav, a najvaznija je ljubav
Citat: Louis Lane
"malac" uzivaj.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
toliko mu znaci jedno crno dijete.... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Суштинско питање је где ће завршити овај свет на чијем једном делу дете умире од глади, а на другом фотограф који фотографише њену смрт бива овенчан наградом.

Да ли је човек бољи или лошији од лешинара који немо чека?

"Патња је заснована на љубави према човеку -љубав чини другога јединственим са собом, као са својим другим "ја". Сентименталност се пак заснива на љубави човека према самом себи; сентименталног човека не жалосте туђе патње, већ лично искварено расположење; она тежи не да потискује патњу у миру, већ да уклони слике патњом и поља свога видокруга.

Уметност и књижевност навикавају човекову душу на подражавање и па емоционалну укљученост у ситуацију. Човек, навикавајући се да преживљава душевно стање личности из позоришних комада, тв серија, романа, на крају почиње сам да "игра живот" као глумац на сцени. Уметност развија високу пластичност психе, која често долази до патологије и емоционалног приписивања лика који се замишља у свести. Љубав навија за другога; њој је болно зато што је болно човеку. Сентименталност навија за себе; њој је болно зато што се негативни лик патње увукао у свест и изазвао негативне амбицијe.

Љубав је заснована на жељи да други људи живе у благостању. Сентименталност на жељи за властитим душевним комфором; патње других она прихвата као непријатни несклад у свом душевном миру. Сентименталан човек не може волети, он се може заљубљивати, стварати себи идоле, служити им и тим идолима испунити своју душу.

Супротна страна сентиметалности јесте окрутност. Она што је ван граница непосредних осећања, сентименталном човеку је туђе и небитно. У бајци Егзеперија "Мали принц" аутор се истрчава: ако се угаси моја звездица, шта ће ми читава васељена", другим речима, звездица у коју сам ја заљубљен дража ми је од читаве планете.

Сентименталан човек је спреман плакати кад види болесног пса и истовремено остати глув и равнодушан кад пате милиони људи, само да он не види њихове патње. Сентименталност није љубав, већ болесна осећајност, то је хронична пригушена хистерија, која замењује љубав; сентиментализам је стварно либерализам са њиховом луциферовском савршеношћу."

Архимандрит Рафаил (Карелин)
« Poslednja izmena: 07. Mar 2008, 14:01:47 od Livingston »
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Суштинско питање је где ће завршити овај свет на чијем једном делу дете умире од глади, а на другом фотограф који фотографише њену смрт бива овенчан наградом.

Да ли је човек бољи или лошији од лешинара који немо чека?

Instinkt opstanka koji živi u nama nekompaktibilan je sa savješću. Čovjek je savršena mašina do one mjere do koje nam je dopušteno ili, hajde da govorim jezikom svoje struke, hard drive (srce) i procesor (mozak) kompaktibilni su sve dok se virus savjesti, inače self executable program, sam od sebe ne pokrene.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2008, 20:11:05 od Sale Nadj »
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 228
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
              Livingston:
              Gde ce zavrsiti ovaj svet, ne znam, ali ne verujem da su ovakvi primeri dokaz
skorog kraja, posto je ljudska istorija "videla" i mnogo strasnije stvari. Zemlja se i dalje
okrece oko Sunca, pa i ako jednom bude unistena, pre ce to biti od neke svemirske
kataklizme nego zbog grehova covecanstva.
              Zanimljivo da se ovde najvise kritikuje taj zlosrecni fotograf koji je samo javno
izneo nesto sto se svakodnevno desava u Sudanu (a i sire). Sto se neko ne zapita kako
je doslo do toga da NE JEDNO vec hiljade dece umiru od gladi ? Ne bih da kvarim odnose
sa "nasim nesvrstanim prijateljima" ali cinjenica je da se tamo vec decenijama vodi
gradjanski rat a za koji je kriva islamisticka Vlada u Kartumu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
U srži ove diskusije je pojedinac a ne grupa. Daleko od toga da je vlada u Kartoumu nevina, ipak to nije to. Tko sačuva jedan život sačuvao je svijet - mora o neočuvanju ovog jednog života koštala je fotografa glave. No, grijeh se drugim grijehom ne ispira...
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 228
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
              Sale:
              Ne bih da izgleda da sam se proglasio za advokata pokojnog Kartera (fotografa,
ne Predsednika), ali i dalje mislim da on nije kriv, tj. bar nije jedini. Zasto se misli da je
njegovo samoubistvo posledica samo ove tragedije ? Ma koliko da je vremena proveo u
Sudanu pre toga, sigurno je video svasta, mozda cak i gore stvari. Mogucno je da je
sudbina ovog nesrecnog deteta bila kap koja je prepunila casu.
              Sto se tice odgovornosti pojedinca, sta mislis, ko je gori: fotograf koji nije (iz ko
zna kojih razloga) spasao jedan zivot, ili Sef drzave koji ne da nije mrdnuo prstom da pomogne jednom detetu, vec je svojom, da ne kazem kakvom, politikom upravo i
doveo do HILJADA ovakvih slucajeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Namćor&Namćor&Namćor

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1330
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kameni fotograf je ima priliku da pokuša  da bude čovek.

Šta je uradilo oštro oko i ledeno srce dobitnika nagrade.

Ma užas ljudi moji Smile
IP sačuvana
social share
Ne volem,
nikog, lutko, takva mi je narav
kao odžak star i garav
puno dima je kroz mene proslo.
Ne volem,
ujne, strine, šogore, komšiluk,
nataknem ih na čiviluk
od njih ništa dobro nije došlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia 
Nije mi toliko strasno to sto je fotograf uradio, on je poslednja karika u ovom lancu uzasa. Strasno je to sto na ovoj planeti koja nudi obilje neko, negde umire od gladi zbog pohlepe onih koji su obilje prigrabili za sebe.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Šta su one žute kocke iza strvinara? Kolibe Sudanaca...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:51:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.