Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:08:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 443 444 446 447 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti sa Kosmeta - status, pregovori  (Pročitano 246278 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
23.12.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
NEĆEMO U EU BEZ KOSOVA?!
Premijer Koštunica spreman i da sruši Vladu ako DS i Boris Tadić ne podrže stav da Srbija neće u EU bez Kosova i Metohije!

Premijer Koštunica i njegova „narodnjačka koalicija" bojkotovaće predsedničke izbore i, najverovatnije, srušiti Vladu ukoliko Boris Tadić i DS u četvrtak u Skupštini Srbije ne podrže rezoluciju o Kosovu u kojoj se kaže da Srbija neće u EU bez svoje južne pokrajine! Izvori Pressa iz samog vrha DSS-a kažu da je Koštunica „nepokolebljiv" i da mu ne pada na pamet da pravi bilo kakav kompromis u vezi sa Kosovom.

- Naš stav je jasan i kaže da Srbija ne treba da ide u EU ukoliko joj ista ta EU otme 15 odsto teritorije! Mi nismo protiv Evrope, mi ne želimo nove sukobe i izolaciju, ali isto tako mi smatramo da Srbija mora da pokaže ozbiljnost, a ozbiljna država ne trguje svojom teritorijom - kategoričan je sagovornik Pressa iz vrha DSS-a, inače jedan od najbližih saradnika premijera Koštunice.

Velja odložio kandidaturu

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je juče da će konačnu odluku o izlasku na predsedničke izbore doneti tek posle sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, 27. decembra. Ilić je posle sednice Glavnog odbora NS u Čačku kazao da će funkcionisanje Vlade Srbije biti „dovedeno u pitanje" ukoliko koalicioni partneri ne postignu dogovor da će u Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju biti unesena klauzula da Srbija neće ući u EU ukoliko ne bude celovita.

Dva scenarija za Kosovo

Lider kosovskih Srba Oliver Ivanović rekao je juče za Fonet da datum proglašenja jednostrane nezavisnosti Kosova nije određen i da će on zavisiti od ishoda predsedničkih izbora u Srbiji.

- Kod stranaca je to stvar pragmatičnih dogovora. Čekaće predsedničke izbore u Srbiji i od njihovog ishoda zavisiće i dalji postupak oko konačnog statusa Kosova. Ako pobedi Boris Tadić, ići će na mekšu varijantu, sa verovatnim datumom odluke o statusu Kosova krajem marta ili početkom aprila. Ako pobedi Tomislav Nikolić, sve će ići veoma brzo - ocenio je Ivanović.

- Ne možemo da potpišemo Sporazum sa EU bez klauzule da Srbija u Uniju ulazi cela. Mi želimo da uđemo u EU kao suverena država, sa delom teritorije koji nam ne bi bio oduzet od te iste EU - kazao je Ilić, i dodao da se „ovakvim predsedničkim izborima krše i Ustav i skupštinska deklaracija o Kosovu".

Inače, najuža rukovodstva DS-a i DSS-a razgovarala su juče o tekstu rezolucije koju Skupština Srbije treba da razmatra na sednici o Kosovu i Metohiji. O tekstu rezolucije i danas će razgovarati predstavnici DS-a i DSS-a, dok će ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić danas početi usaglašavanje sa šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije.

Na drugoj strani, sagovornici Pressa iz vrha DS-a kažu da im nije jasno zbog čega koalicija DSS-NS u ovom trenutku poteže Kosovo kao predizborni argument.

SNV protiv izbora i Tadića

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova (SNV) Milan Ivanović ocenio je da su pri raspisivanju predsedničkih izbora preovladali lični i stranački interesi Borisa Tadića i DS-a, a ne državni i nacionalni interesi.

- SNV je protiv kandidature i izbora Borisa Tadića za predsednika Srbije, jer bi to bio glas za krnju Srbiju, za Srbiju bez Kosova i Metohije, a Srbije nema bez njenih korena - rekao je Ivanović.

- I mi smatramo da Srbija u EU treba i mora da uđe samo sa Kosovom i Metohijom u svojim granicama. Niko od nas nikada i nigde nije rekao da Kosmet treba menjati za Evropu. Prosto, ne razumemo u čemu je problem?! - kaže za Press jedan od najviših funkcionera DS-a i najavljuje podršku „kosovskoj rezoluciji".

Brisel u problemu

Konačno, najave da bi Srbija ulazak u EU mogla da uslovi očuvanjem Kosova izazvale su priličnu zabrinutost u Briselu.

- Ako se Koštunica i Tadić dogovore i zauzmu čvrst stav prema EU, mi ćemo realno biti u velikom problemu. Nama ni slučajno nije u interesu da usred evropskog prostora imamo crnu rupu. U tom slučaju, politika EU moraće da ide na preispitivanje... - rekao je juče za Press visoki zapadni diplomata.

EKIPA PRESSA
Pošalji komentar | Pristigli komentari (6)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 228
Zastava Sofia, Bulgaria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 9300
NEĆEMO U EU BEZ KOSOVA?!
A zasto vi e Kosovo, bratja srbi? Pristina vece ne e srpska, kakto Solun ne e bugarski i Carigrad ne e grcki! Kosovo e bedna muslimanska zemja, Srbia e hristianska. A vsi 27 drzavi u EU sa hristianski, koj mu trebat talibani od siptarsko Kosovo, Turcia i Albania? Na Balkanot EU trebe da e faktor#1, a ne SAD i Russia.
Ako nema granica medu Kosovo i Srbia, za 5 godini celoto Pomoravie ste e siptarsko - Vranje, Leskovac... Tova li sakate?
Bezsmislena drzava e ne Kosovo, a FYROM. Ovo e oferta: Skopije i Kumanovo - srpski, Tetovo i Struga - kosovarski, Strumica, Butola i Ohrid - bugarski.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Prevedi batko !   Smile
« Poslednja izmena: 06. Jan 2008, 23:15:51 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 228
Zastava Sofia, Bulgaria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 9300
Sorry, I am Bulgarian, I don't speek Serbian but I understand 80% of the postings.

Why do you insyst on Kosovo, Serbian brothers? Pristina is no more Serbian as well as Solun is not Bulgarian and Carigrad is not Greek. After the WW1 Bulgaria lost teritories much greater then Kosovo, but survived anyway.
Kosovo is a poor moslim teritory, Serbia is christian. All of the 27 members of EU are christian countries, EU does not need talibans from Kosovo, Turcia i Albania. If the americans need, it is their problem. On the Balkans EU should be factor#1, not USA or Russia.
If the border between Kosovo i Serbia does not exist, after 5 years all of the Southern Pomoravie will be shiptarian- Presevo, Vranje, Leskovac... Is this your claim? I think, the Serb-Kosovo border should be external border of EU and Schengen.
The redundant state is not Kosovo, but FYROM.
Here is my proposal: Skopije and Kumanovo - Serbian, Tetovo and Struga - Kosovian, Strumica, Bitola and Ohrid - Bulgarian.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma razumio sam ja tebe mlađeno Bugarce i na Bukarskom i na Engleskom , samo ne razumem tvoju logiku i pitanje zašto mi Srbi insistiramo na Kosovu ?
Ni jedan narod koji iole drži do sebe ne poklanja svoju vekovnu teritoriju , pre bi te razumeo da si se pitao zašto zapad hoce da odvoji Kosovo od Srbije a tako što brani Srbima iz Bosne , Baskima , Korzici ,Severnoj Irskoj, Belgiji ,Kipru itd ...
« Poslednja izmena: 07. Jan 2008, 17:12:04 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ma razumio sam ja tebe mlađeno Bugarce i na Bukarskom i na Engleskom , samo ne razumem tvoju logiku i pitanje zašto mi Srbi insistiramo na Kosovu ?
Ni jedan narod koji iole drži do sebe ne poklanja svoju vekovnu teritoriju , pre bi te razumeo da si se pitao zašto zapad hoce da odvoji Kosovo od Srbije a tako što brani Srbima iz Bosne , Baskima , Korzici ,Severnoj Irskoj, Belgiji ,Kipru itd ...
Ma pusti ti njega druze moj...on se pita sta ce Srbija sa 2 miliona Albanaca...pa dobro bugare ako ti dodje sutra kroz EU milion turaka(iovako ih imate) i u jednu pokrajinu onda sigurno ti neces nista imati protiv da ti ode taj dio pokrajine u nezavisnost i da bude nova mala velika turska....

A sa druge strane pricas blagune da bi volio dio Makedonije, eh sipak druze!

Svako normalan na ovome svijetu ce shvatiti Srbe i da ne daju svoju teritoriju, na Srbiji je da nikada ne priznaju novu drzavu Albanaca...sve je predaleko otislo da bih podrzao svijet opet vracanje KiMa pod vladanje iz Beograda to je svakome jasno...ali opet Srpski politicari netrebaju to priznati i gotovo...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 228
Zastava Sofia, Bulgaria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 9300
Ni jedan narod koji iole drži do sebe ne poklanja svoju vekovnu teritoriju
Yes, Kosovo is an old Serbian teritory. Ohrid is also an old Bulgarian teritory, our (and your) alphabet was created over there.
But, this is our past - Serbian and Bulgarian. Our romantical past, our teritories we have lost due to stupid leaders and politicians.
 I think about the future. Do you really think, it will be possible for Kosovian Shiptars to live in Serbia? Not only in Kosovo - in many parts of Southern Serbia? How many children has an Serbian family? And Albanian?
The blockation of the integration process with EU will force many young and inteligent Serbians to quit their country. One of the most positive features of EU membership for Bulgaria was, that many Bulgarians work or study in EU countries for couple of years and return back to Bulgaria.
Would be success for Serbian politicians, if Kosovo remains Serbian, but after 10 year in Serbia live 4 million Serbs and 4 Million Albans?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Blagun is wright! Wote Blagun for president.. of Kosovo! Smiley

Ma ozbiljno, u pravu je lik.
I mene nervira sto ce Sipci da dobiju Kosovo pa ce nam se ponoviti slucaj sa hrvatskom, slovenijom... da nam se ceta sumara kezi u lice i lupeta o tome kako su dobili rat. A istina je, da dok je rat trajao oni su bili u misjim rupama. Mi Srbi ratove uvek dobijamo a teritorije  gubimo nakon rata, za pregovarackim stolom.
Ipak, Kosovo je druga prica. Nije ono izgubljeno ni 1999 ni 1991 vec za vreme Kraljevine. Jos tada su Karadjordevici dozvoljavali Albancima ostanak i naseljavanje. Jos tada su Srbi kukali na stanje ali nista...

Danas kada imamo 2 000 000 Siptara i nesto malo Srba, tesko je ocekivati da ce tu ikada biti mira. Uvek bi nas taj patrljak od teritorije vukao na dno. kad god im se cefne mogli bi da provociraju a imali bi i pravo na 30 % !!! (jezivo) poslanika u srpskom parlamentu. To znaci da nijedna odluka ne bi mogla da se donese bez njih. Mogli bi i  iz zezanja da traze da albanski bude ravnopravan sa srpskim . Na  to bi imali pravo posto bi sa svojih 30% bili drzavotvorni narod a ne manjina. Naravno, odlucivali bi o raspodeli para iz drzavne kase.. koliko bi tu dzamija niklo:)

Zbog svega toga, Kosovo je gorka pilula koju treba progutati. Da je nepravda- jeste. Da smo mi krivi jos od 1918. - i to je tacno. Da ce biti tesko gledati zalbansku zastavu na Kosovu- tacno je.

Da je nemoguce imati stabilnu i kvalitetnu drzavu sa Kosovom u sastavu- e to je tek tacno.
Zato jbg...
Nazdravlje svima, i eksirajte gorak lek. Tako ce brze da prodje
PS- uvek bih menjao Kosovo za Republiku Srpsku. Nema vecih patriota od Srba u Srpskoj. A na Kosovu? Samo siptari
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 228
Zastava Sofia, Bulgaria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 9300
Blagun is wright! Wote Blagun for president.. of Kosovo! Smiley
President? A Governor General should be appointed by the European commision who will supervise all the shiptarian politicians. The name of this person will be essential for Serbia (Greek, Bulgarian or Romanian is the best choice for you).
Do you think the political independence of Kosovo means total defeat for Serbia?  How will travel Shiptars by train, car, bus if the Serb-Kosovian border are closed? What about import/export of goods to/from Kosovo? Thru Albanian and Montenegrin montains? How will they obtain electricity? The economy of Kosovo will collapse without normal relations with Serbia.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Diplomate: Srbija nema kapacitete za veći rat zbog Kosova
Subota, 12.1.2008. 11:30   (Izvor: Beta)
Evropske diplomate umiruju javnost da Srbija nema kapacitete za vođenje šireg oružanog sukoba, ali ne isključuju sukobe Albanaca i Srba na Kosovu, piše danas česki dnevnik "Mlada fronta Dnes".

Dnevnik naglašava da se Evropa pita dokle je Srbija spremna da zađe zbog Kosova i da li je, s obzirom na to da "Bosna ni izdaleka nije država kojoj je osigurana mirna budućnost", Beograd u stanju da izazove novi balkanski rat.
"Jača zatvaranje Srbije u sebe i osećaj da su se protiv nje zaverili svi osim Rusije. Tako mogu da sa čitaju sve jače izjave premijera Vojislava Koštunice. Ssta će zaista uraditi teško da može da se odgonetne", piše češki list.
"Mlada fronta Dnes" citira mišljenje slovenačkog premijera Janeza Janše da je reč samo o zveckanju oružjem u kampanji pred predsedničke izbore u Srbiji.
"U Srbiji je to tako. Nešto se izjavi pa se onda na krupne reči zaboravi. Milošević je, recimo, posle otcepljenja Slovenije zabranio za sva vremena da se kupuju slovenački proizvodi. Nije prošlo dugo, a ljudi si ih ionako ponovo kupovali", kazao je Janša.
Češki list navodi iz diplomatskih izvora da se navodni kosovski plan Slovenije kao predsedavajuće Evropskoj uniji sastoji u tome da će čim Priština proglasi nezavisnost u roku od 48 sati to priznati Velika Britanija, Francuska i Nemačka, a zatim i dalja grupa zemalja na čelu sa SAD.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Posle neka me neko pita zasto ne kupujem slovenacke i hrvatske proizvode. Nije zbog Milosevica vec zbog cistog respekta prema svojoj zemlji i  zdravog razuma. Zasto da kupujem od nekoga . odnosno da guram pare u dzep, nekome ko mi radi o glavi i naravno ne kupuje od mene?
Slovenija je vec izjavila da ce prva priznati Kosovo a uveliko vec otvaraju poslovnice tamo i ne placaju poreze Srbiji iako su i dalje duzni na to.
Ne volim preterano Miskovica ali istina je da je planirao da otvori veliki hipermarket u Ljubljani a oni mu nisu dali. A Merkator stoji u centru NBG-a koji je skoro veci od Slovenije.
Hrvati oduvek postojano bojkotuju nasu robu i to nije tajna.
-----------------------------------------------------------------------------------
Tako je to, kada ti neko radi o glavi a ti mu to dozvolis i napunis mu dzepove parama onda ce doci da trazi jos vise.
Ko je Srbin a kupuje slovenacko i hrvatsko, taj radi protiv sebe.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2008, 13:38:59 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 443 444 446 447 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:08:41
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.