Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 22:19:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 215 216 218 219 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti sa Kosmeta - status, pregovori  (Pročitano 247615 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
За регистрацију возила потребан рачун о плаћеној струји

ГРАЧАНИЦА, 20. јула (Тањуг) - Административном уредбом коју су донели Министарство унутрашњих послова, Министарство енергетике и Косовска електро корпорација (КЕК) сви центри за регистрацију возила на Космету су обавезани да приликом регистрације корисницима траже потврду о плаћеној електричној енергији или да не дугују КЕК-у.

Уредба је ступила на снагу 16. јула и од тада у центру за регистрацију у Лапљем Селу ни један аутомобил није регистрован.

Петар Мирковић из Партеша код Гњилана рекао је за КиМ радио у Чаглавици да је дошао да региструје аутомобил али је наишао на проблем јер му траже потврду КЕК-а да је платио струју.

"Радио сам у Биначкој Морави, тренутно не радим нигде. Сада не могу због тога ни ауто да региструјем", казао је Мирковић.

Срђан Мирковић, такође из Партеша, каже да му је ауто већ четири године регистрован на КС табле, али да је данас у дилеми шта да ради с њим у оваквим условима када не може да га региструје.

"Сада нам траже потврду да плаћамо струју. Како да платим струју од 1999. године, нигде не радим, а паушални обрачун износи негде око шест-седам хиљада евра", рекао је он.

Портпарол УНМИК-а Мирјам Десаблс изјавила је да је УНМИК о овој уредби обавестен тек јуче и да сада разматра даље кораке.

"Ову административну уредбу издало је Министрство унутрашњих послова, она је УНМИК-у прослеђена јуче, и тренутно се разматра какве ће могуће последице ова уредба произвести на мањинске заједнице", рекла је она.

Административна уредба, која је ступила на снагу 16. јула, производ меморандума о сарадњи и разумевањи између министарстава унутрашњих послова и енергетике и КЕК-а.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Вучић: О Косову може да одлучује само Савет безбедности

БЕОГРАД, 20. јула 2007. (Бета) - Немогуће је да се одлука о утврђивање статуса Косова пребаци Контакт-групи јер само Савет безбедности Уједињених нација може да одлучује о томе, изјавио је вечерас генерални секретар Српске радикалне странке Александар Вучић.

Он је агенцији Бета рекао да САД и Европска унија одлуком да о статусу Косова одлучује Контакт-група "доводе до катастрофе цео међународни правни поредак".

Према Вучићевим речима, "то не може да прође, јер тиме могу Америка и Европска унија да признају независно Косово, али га највећи део света неће признати".

"Одлука САД и њихових европских савезника да о статусу Косова одлучује Контакт-група доказује да је реч о окупационим снагама које желе да отму оно што није њихово", казао је он.

Он је оценио да САД и ЕУ није стало ни до мира, ни до поштовања било каквих јавно-правних норми.

"Србија мора да се понаша као држава. Косова је наша територија", казао је Вучић.

САД и њихови европски савезници одлучили су данас поподне да утврђивање статуса Косова пребаце Контакт-групи због противљења Русије да прихвати предлог резолуције Савета безбедности УН о томе, саопштиле су дипломате.

Европске земље и САД саопштиле су да је немогуће ићи даље с резолуцијом о будућности Косова у Савету безбедности УН, где Русија прети ветом, пренеле су стране агенције.

"Жалимо што је немогуће омогућити такву резолуцију у Савету безбедности УН. Због тога ћемо зауставити преговоре о резолуције", рекао је француски амбасадор при УН Жан Марк де ла Саблиер (Јеан Марц де ла Саблиере).

Контакт групу чине Британија, Француска, Италија, Немачка, САД и Русија. У том неформалном телу утицајних земаља нема права вета.

Консултације иза затворених врата у Савету безбедности УН о предлогу резолуције о Косову трајале се данас мање од 30 минута.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Алигрудић: Одлука САД и европских земаља нема значаја

БЕОГРАД, 20. јула 2007. (Бета) - Шеф посланицке групе Демократске странке Србије (ДCC) Милош Алигрудић изјавио је да "нема никаквог значаја" вечерашња одлука САД и европских савезника да се утврђивање статуса Косова пребаци Контакт-групи.

Алигрудић је агенцији Бета рекао да САД и Европа немају право да одлуче о томе да се нешто пребаци из Савета безбедности УН неком другом телу.

"Питање статуса је у ексклузивној надлежност Савета безбедности и Савет безбедности, да би донео резолуцију, она мора бити заснована на рационалности, поштовању међународног права и међународним документима који су део поретка и тако се та ствар мора завршити", казао је он.

Додао је да САД и њихови европски савезници могу да "донесу одлуку какву хоће, али она нема никаквог правног значаја".

Пребацивање одлучивање о статусу са Савета безбедности УН на КОнтакт-групу урађено је због противљења Русије да прихвати предлог резолуције о томе, саопштиле су дипломате.

Европске земље и САД саопштиле су да је немогуће ићи даље с резолуцијом о будућности Косова у Савету безбедности УН, где Русија прети ветом, пренеле су стране агенције.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Унилатерално признавање Косова би дестабилизовало Балкан

БЕОГРАД, 20. јула (Тањуг) - Председник Србије Борис Тадић нагласио је у разговору с делегацијом америчких конгресмена да би унилатерално признавање независности Косова и Метохије дестабилизовало Балкан и многе друге регионе, саопштено је данас из председниковог кабинета.

Тадић је оштро осудио најаву косовских лидера да ће прогласити независност Косова 28. новембра, рекавши да је она дестабилизујућа, претећа и да представља кршење свих норми међународног права.

Он је америчкој делегацији, коју предводи члан Конгреса Мелиса Бин, копредседник Српског кокуса у Конгресу САД, поновио да је Србија чврсто опредељена да очува свој суверенитет и територијални интегритет мирним, дипломатским и правним средствима.

Председник Србије позвао је чланове Конгреса да утичу да се за решење питања будућег статуса Косова пронађе компромисно, обострано прихватљиво решење које неће дестабилизовати регион, као и да се до решења дође кроз преговоре Београда и Приштине без унапред одређеног исхода.

За Србију је неприхватљива независност јужне покрајине, нагласио је Тадић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Косовски Срби за одлучивање у Савету безбедности

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 20. јули (Тањуг) - Председник Координационог центра за Косово и Метохију Вуко Антонијевић изјавио је вечерас да се нада да ће процес решавања косовског проблема бити враћен у окриље Савбета безбедности (СБ) УН-а.

Антонијевћ је, реагујући на одлуку САД и пет чланица ЕУ да даљу бригу о процесу решавања косовског проблема пребаце на Контакт групу, изразио наду да ће решење косовског питања бити враћено у окриље СБ.

"Покушај да се то пребаци на Контакт групу мислим да није добро и да је једино право место за решење косовске кризе СБ. Можда није лоше да се направи и једна пауза јер је био превелики притисак према Русији да промени став по коме ни једна резолуција не може проћи СБ ако не одговара Србији", рекао је Антонијевић Тањугу.

Мислим да Контакт група није добро место за решавање косовског проблема, јер и до сада су чланице земаља Контакт групе имали доста утицаја на косовски проблем па смо видели где је све то водило, рекао је Антонијевић истичући да се нада ће процес бити враћен у оквир СБ.

Предсеедник Српске листе за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је Тањугу да је покушај да се на Контакт групу пребаци питање решавања косовског питања показује жељу појединих чланица СБ да на брзину реше ово питање против воље Русије.

"Ово само може да представља један нови циклус у разговорима између Приштине и Београда у настојањима да се дође до решења, али се СБ не може заобићи", рекао је Ивановић.

Он је нагласио да ће пре или касније ствар бити поново враћена на СБ, изражавајући наду да ће тај предлог бити прихватљив и за Србију и за Русију.

Ццланице Савета безбедности УН нису ни данас успеле да се договоре о предлогу резолуције о Косову, а САД и пет чланица ЕУ одустале су, суочене са претњом руским ветом, од наставка процеса решавања статуса српске покрајине у Савету безбедности и најавили да ће даљу бригу о том процесу преузети Контакт група.

"Жао нам је што није било могуће осигурати да резолуција буде усвојена у Савету безбедности. Због тога ћемо до даљњег разговоре о резолуцији ставити у стање мировања", рекао је француски амбасадор при УН Жан-Марк де ла Саблијер.

"Рекао сам им да Русија неће подржати тај документ, нити ће бити уздржана... Рекао сам да нећемо дозволити да прође", рекао је после седнице СБ руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин.

После прекида преговора о новој косовској резолуцији, бригу о том питању преузима Контакт група, у намери да организује нову, 120 дана дугу, рунду преговора Београда и Приштине, али без јасних назнака о потезима који ће уследити после њиховог окончања.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
О.Ивановић: Ово није успех Србије и Русије

БЕОГРАД, 20. јула 2007. (Бета) - Лидер Српске листе за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је вечерас да Србија никако не би требало да прихвати да о статусу Косова одлучује Контакт група јер је то покушај да се процес блокира.

Ивановић је агенцији Бета рекао да мисли да није могуће са Савета безбедности процес одлучивања пренети на неформално политичко тело као што је Контакт група.

САД том одлуком покушавају да нађу излаз из ситуације у којој су се нашле, рекао је Ивановић и додао да та одлука није никаква победа Србије и Русије, већ израз немоћи са којим се суочавају САД и европске државе, које су желеле брзо решење и дале обећања која не могу испунити.

Одлучивање о статусу Косова пребачено је на Контакт групу због противљења Русије да у Савету безбедности прихвати предлог резолуције о Косову.

Контакт групу чине Британија, Француска, Италија, Немачка, САД и Русија. У том неформалном телу утицајних земаља ниједна чланица нема право вета.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Русија поздравила одлуку Савета безбедности УН

МОСКВА, 20. јула 2007. (Бета-АФП) - Русија је вечерас поздравила одлуку да Савет безбедности УН пребаци досије о Косову Контакт групи, изражавајући спремност да "ради на конструктиван начин" са својим партнерима, саопштило је руско Министарство спољних послова.

"Сматрамо да неодржавање гласање о резолуцији представља логичан резултат нашег активног става да се створе услови за наставак преговора како би се постигао договор Београда и Приштине", изјавио је портпарол Министарства Михаил Камињин.

"Уверени смо да резолуција 1244 остаје актуелна. Спремни смо да конструктивно и активно радимо с партнерима у Контакт групи како би се нашло право решење за косовски проблем", додао је Камињин.

САД и њихови европски савезници одлучили су данас да утврђивање статуса Косова пребаце на Контакт-групу због противљења Русије да прихвати предлог резолуције Савета безбедности УН о томе.

Консултације иза затворених врата у Савету безбедности УН о предлогу резолуције о Косову трајале се данас мање од 30 минута.

Контакт групу чине Британија, Француска, Италија, Немачка, САД и Русија. У том неформалном телу утицајних земаља чланице немају право вета.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Дачић против доношења одлуке о статусу Косова ван СБ

БЕОГРАД, 20. јула 2007. (Бета) - Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је данас да би доношење одлука о коначном статусу Косова ван Савета безбедности (СБ) Уједињених нација (УН) "довело до хаоса у међународном правном поретку".

САД и њихови европски савезници одлучили су данас да утврђивање статуса Косова пребаце Контакт-групи због противљења Русије да прихвати предлог резолуције Савета безбедности УН о томе, саопштиле су дипломате.

Председник социјалиста Ивица Дачић рекао је за агенцију Бета да нико нема право да преузме овласћења Савета безбедности Уједињених нација.

"Мора се поштовати међународно право које каже да одлуке које се тичу међународног статуса могу да се доносе искључиво у оквиру Савета Безбедности", поручио је Дачић.

Према његовим речима доношење одлуке о коначном статусу Косова ван СБ довело би до "хаоса у међународном правном поретку".

Он напомиње да би у том случају свака држава могла да једнострано призна независност било које земље и територије на свету, па и Косова.

"Сада је веома важна реакција државе. Држава треба да припреми читав спектар мера против оних земаља које ће на такав начин признати статус Косова и Метохије", истакао је Дачић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Трајковић: Одлуком САД се продужава процес одлучивања

БЕОГРАД, 20. јула 2007. (Бета) - Потпредседница Српског националног већа Косова и Метохије Рада Трајковић изјавила је вечерас да одлучивање о статусу Косова у Контакт групи значи да ће бити продужен рок за преговоре и да то не мора да буде лоше.

Она је агенцији Бета рекла да легитимно решење о будућем статусу покрајине мора донети Савет безбедности као институција која је овлашћена да штити и контролише политичке процесе на глобалном нивоу.

Додала је да очекује да ће се договори о статус водити у Контакт групи, а да ће коначно решење донети Савет безбедности, након постигнутог конзенсуза.

Ово је успех у смислу што је продужен процес доношења коначног решења, то јест отвара се могућност да се нешто поправи, рекла је она и додала да у Контакт групи неће доминирати један став већ ће бити компромиса између земаља чланица.

Рада Трајковић је изразила очекивање да неће бити унилатералних одлука и да ће на краја питање статуса Косова бити решено на начин који ће задовољити и "мале и велике игреаче".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Јовановић:Одлука САД и ЕУ у корист Приштине

БЕОГРАД, 20. јула 2007. (Бета) - Одлука САД и њених европских савезника да се одлучивање о статусу Косова из Савета Безбедности (СБ) УН пребаци Контакт групи иде у прилог Приштини, рекао је вечерас лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Ццедомир Јовановић.

Он је агенцији Бета изјавио да та одлука "смањује шансе Београда да на било који начин одлучује и утиће на живот косовских Срба и везе Србије са Косовом".

"Измештање процеса решавања статуса Косова из Савета безбедности УН не доприноси проналажењу решења које би гарантовало бољи живот грађанима Косова", рекао је Јовановић.

Он је навео да је ступањем на снагу Резолуције 1244 међународна заједница преузела на себе обавезу утврђивања будућег статуса Косова, кроз неку нову резолуцију и преговоре под покровитељством УН.

"Ми смо забринути због начина на који се расплиће косовска криза. Сматрамо да је најбоље решење до кога би се дошло преговорима у оквиру СБ УН, јер су УН најснажније гарант онаквог Косова на коме би могли да живе и Срби и Албанци", казао је Јовановић.

Он је оценио да је "раскол до кога је дошло у Савету безбедности директна последица политике конфликта на којој је инсистирала Влада Војислава Коштунице рачунајући на вето и подршку Русије".

"ЛДП сматра да је свако једнострано решење лоше, да је оно увод у још нестабилнију ситуацију од тренутне, али да последице за стање у којем се налази земља искључиво сноси влада Војислава Коштунице, односно државно руководство које се определило за политику конфликта, ината и избегавања одговорности", навео је Јовановић.

Према његовим речима, предстојећа седница Скупштине Србије на којој ће се разматрати резолуција о Косову је последња прилика за редефинисање државне политике према Косову.

"То је последња шанса за нуђење алтернативе постојећем плану, последња ситуација у којој можемо вратити политику у оквире Уједињених нација и Савета безбедности", истакао је Јовановић.

САД и њихови европски савезници одлучили су поподне да утврђивање статуса Косова пребаце Контакт-групи због противљења Русије да прихвати предлог резолуције Савета безбедности УН о томе, саопштиле су дипломате.

Контакт групу чине Британија, Француска, Италија, Немачка, САД и Русија. У том неформалном телу утицајних земаља чланице немају право вета.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 215 216 218 219 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 22:19:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.24 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.