Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:56:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51165 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Thermaltake Jung kuler sa dva ventilatora 

Thermaltake je predstavio novo rashladno rešenje, CPU kuler oznake Jung. On koristi dva 120-milimetarska ventilatora, a kompanija navodi da je nivo buke koji oni emituju 16 dB pri 800 obrtaja u minutu (maksimalno 1300 obrtaja u minutu). Dimenzije kulera iznose 131 x 123 x 162 milimetara, masa 920 grama, a on ima pet šestomilimetarskih toplotnih cevki, niklovanu bazu, kao i aluminijumska rebarca koja pomažu disipaciji toplote. Jing podržava Intel LGA 1366/1156/775 i AMD socket AM2/AM2+/AM3 procesorska podnožja. Cena kulera će iznositi oko 60 dolara.

Izvor: Thermaltake
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
MSI GeForce GTX 460 Hawk

Kompanija MSI će naredne nedelje u Evropi predstaviti jednu od svojih vrhunskih (mada ne najbržu) kartica GeForce GTX 460. Ovaj model nosi oznaku N460GTX HAWK i karakteriše je prilagodljiva štampana ploča kao i čuveni Twin FrozR II kuler sa četiri heat pipe-a i dva ventilatora prečnika 80mm. Prema dostupnim informacijama ova kartica će biti za 18 stepeni hladnija i za 15.7% tiša od referentnog modela. Od osnovnih specifikacija ovu karticu će karakterisati 7+1 dizajn napajanja, 336 CUDA jezgara, 1GB GDDR5 video memorije, pri čemu će radni taktovi grafičkog procesora, shadera i memorije, 780, 1560 i 3600MHz respektivno.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Radeon HD 6000 u Mac OS X 10.6.5

Najnovija beta verzija Mac OS X operativnog sistema, oznake 10.6.5 već sadrži reference ka AMD HD 6000 seriji grafike. Ova informacija znači da postoje indicije da bi kompletna Southern Islands familija nastupajućih grafičkih čipova kompanije ATI mogla da se nađe u novoj seriji Mac računara. Ovi čipovi će biti izrađivani u 40nm tehnološkom procesu. Ovi procesori bi trebali da se nađu u desktop modelima kompanije Apple dok bi notebook linija i dalje zadržala grafička rešenja kompanije NVIDIA. Prema nekim preliminarnim informacijama jedan od modela ove serije Radeon HD 6870 bi karakterisao radni takt jezgra od 850MHz.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Corsair HS1 USB slušalice

Corsair, koji je najpoznatiji po proizvodnji računarske memorije, ušao je na novo tržište predstavljajući svoju prvu audio ponudu, HS1 USB slušalice koje su namenjene igračima ali i filmskim i muzičkim entuzijastima koji traže izvrstan zvučni doživljaj. Ove slušalice karakteriše specijalan dizajn koji omogućava potpuno isključivanje svih spoljnih uticaja, pri čemu su slušalice opremljene izmenjivom memorijskom penom koja omogućava prilagođenje ušima korisnika. Ostale karakteristike uključuju 50mm driver-e, mikrofon koji isključuje okolnu buku te kontroler mikrofona i jačine zvuka ali i Dolby Headphone podršku kao i USB konektivnost.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Colorful iGame 460 kartica

Na tržištu modela baziranih na GTX 460 referentnom dizajnu kompanije NVIDIA pojavila se jedna vrhunska kartica koja baca u senku sve ostale modele. U pitanju je model iGame 460 kompanije Colorful koju karakteriše prilagodljivi dizajn, masivan kuler kao i radni taktovi koji ne postoje ni na jednoj sličnoj kartici. Tako grafičko jezgro radi na 900MHz, 336 CUDA jezgara rade na 1800MHZ dok je brzina 1GB GDDR5 memorije 4200MHz. Ova kartica poseduje specijalni kuler sa dva ventilatora, dva aluminijumska hladnjaka kao i četiri heatpipe-a kao i 6+1 fazno napajanje. Proadlizer kondenzator za veću stabilnost te 256-bitni memorijski interfejs.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Asus Eee PC 1215N

Iz kompanije Asus stiže nam još jedan netbook računar. Ovoga puta u pitanju je model Eee PC 1215N koji karakteriše Pine Trail platforma odnosno 1.8GHz Atom D525 dual core procesor kao i NVIDIA Ion 2 grafičko rešenje zajedno sa Optimus tehnologijom. Ovaj model koji bi u prodaji trebalo da košta oko $600 donosi 1080p reprodukciju, sedam sati rada baterije kao i hard drive kapaciteta 250GB. Po svim pokazateljima u pitanju je model koji više liči na notebook nego na netbook, ali dijagonala ekrana ne ostavlja sumnje. Ovaj model je opremljen i sa 2GB sistemske memorije, dok je operativni sistem koji je prethodno instaliran Windows 7 Home Premium.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi AMD adapter

Kompanija AMD je trenutno u pregovorima sa nekoliko svojih partnera za koje se nada da će joj pomoći kod predstavljanja Single Link Display port-to-DVI adaptera. Čitav ovaj projekat je deo AMD-ovog Eyefinity sistema a po planu bi trebalo da se na tržištu nađe odmah nakon unapređivanja opcija AMD-bazirane diskretne grafike za Apple iMac i Mac Pro. Obezbeđivanjem pristupačnog Single Link DisplayPort-to-DVI adaptera, AMD se nada da će proširiti Eyefinity ekosistem sa ciljem da se obuhvati masivni broj LCD ekrana sa DVI konektorima i rezolucijama do 1920 x 1200.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
LG nova poslovna rešenja

Na međunarodnom sajmu IFA (Internationale Funkausstelung) koji se održava ove nedelje u Berlinu, LG Electronics (LG) prikazuje simulacije okruženja poput hotela, škola, kancelarija i aerodromskih free shop-ova, kako bi demonstrirao da LG-eva integrisana rešenja mogu značajno da poboljšaju stvarne situacije u životu i poslu. Posetioci IFA sajma će takođe imati priliku da dožive LG-jevu zadivljujuću Super+ Resolution tehnologiju, koja pruža neverovatno realističnu sliku u HD rezoluciji, prenoseći SD sadržaj u HD. Takođe, LG će prikazati i svoj 3D monitor za igrice, W63D, koji nudi realističniji 3D prikaz slike u punoj rezoluciji.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi Logitech zvučnici

Kompanija Logitech je pripremila dva nova zvučnika za korisnike laptop računara koji će poboljšati njihov zvučni doživljaj. U pitanju su modeli Z515 bežični zvučnik kao i Z305 laptop zvučnik. Bez obzira da li koristite Mac ili Windows bazirani laptop ili netbook Z515 bežični zvučnik obezbeđuje odličan zvuk sa vašeg prenosivog uređaja, dok Z305 donosi zvuk koji se širi na sve strane uprkos kompaktnom dizajnu. Logitecg Z515 bežični zvučnik koristi 2.4GHz bežičnu tehnologiju za obezbeđivanje bežičnog zvuka, samo je potrebno da uključite bežični adapter u USB port vašeg laptop računara i povezivanje se izvodi u roku od nekoliko sekundi.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi Logitech zvučni proizvod

Logitech-ova audio grupa Ultimate Ears je u saradnji sa Emi Music Capitol Studios predstavila prve prilagodljive referentne monitore za uho. U suštini u pitanju su slušalice koje imaju ravnu krivu odziva i koje su napravljene za profesionalne studijske inženjere i producente a koje obezbeđuju 32dB izolovanje šuma ukoliko poseduju opcione izolatore od silikona. Svaka bubica poseduje woofer, mid-driver i tweeter pri čemu svaki može da se pojedinačno podesi i balansira zvuk. Ove slušalice imaju širok opseg frekvencija koje pokrivaju između 5Hz i 20kHz. Impedansa slušalica dostiže 350 oma pri 1kHz odnosno ulaznu osetljivost od 98dB SPL pri 1kHz.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:56:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.