Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 18:29:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51407 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Sapphire pripremio Radeon HD 5770 FleX video kartu 

Sapphire Technology je osvežio svoju ponudu DirectX 11 grafičkih karti novim modelom, oznake Radeon HD 5770 FleX. Ova karta može da podrži prikazivanje na tri ekrana u ATI Eyefinity modu bez potrebe za korišćenjem DisplayPort monitora ili adaptera, a ukupno do četiri monitora. Bazira se na Juniper jezgru sa 800 stream procesora, ima dvoslotni kuler sa bakarnim toplotnim cevkama, kao i 1 GB GDDR5 memorije i 128-bitni interfejs. Radni takt grafičkog čipa je 850 MHz, a memorije 4800 MHz. Karta raspolaže dual-DVI, HDMI i DisplayPort konektorima, kao i podrškom za CrossFireX. Nažalost, cena Radeon HD 5770 FleX karte nije otkrivena.

Izvor: Saphire
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Texas Instruments predstavio dva mobilna procesora bazirana na ARM jezgrima

Texas Instruments je predstavio najnoviji video procesor za mobilne aplikacije u situacijama kada je neophodna "bogata doza" multimedijalnih sadržaja. Najnoviji DaVinci DM3730 i DM3725 čipovi navodno nude 50% uvećanje u ARM performansama, 40% uvećanje u DSP performansama, kao i sniženje od 40% u potrošnji u odnosu na OMAP3530 uređaje. DM3730 i DM3725 se baziraju na ARM Cortex-A8 (1GHz/800MHz) i C64x+ DSP jezgrima, imaju image akcelerator, a video procesor omogućava enkodiranje i dekodiranje 720p videa. Tu je i LPDDR kontroler (low-power DDR), a podržane su razne periferije (USB 2.0, MMC/SD). DM3730 ima i ugrađen PowerVR SGX grafički akcelerator, koji radi na 200 MHz i u stanju je da renderuje 20 miliona poligona u sekundi. Oba čipa podržavaju Linux i Android operativne sisteme. Očekuje se da će sempliranje DaVinci DM3730 i DM3725 procesora početi uskoro.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Toshiba najavljuje brzi DDR NAND 

Donoseći značajne novosti u NAND jednačinu, Toshiba je najavila svoje prve 32-nanometarske DDR Toggle Mode NAND Flash memorijske čipove. Ovi čipovi koriste nov interfejs, koji im omogućava da dodatno smanje potrošnju, unapređujući brzinu transfera (makar u teoriji) čak 3,3 puta! DDR Toggle Mode 1.0 NAND će biti dostupan u SLC (single-level cell) i MLC (multi-level cell) verzijama. U stanju je da podrži 133 MT/s (megatransfers per second), dok "konvencionalan" SLC NAND podržava 40 MT/s. Nove memorije će biti pogodne za primene u domenu neophodnosti obezbeđivanja visokih performansi, naročito u korporativnim okruženjima i data centrima. Toshiba inače već radi na Toggle Mode DDR NAND 2.0, koji bi trebao da donese tri puta brži interfejs od Toggle DDR 1.0, ali otom potom...

Izvor: The Inquirer
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Micron najavljuje ultra-brz SSD sa SATA 6.0 Gbps interfejsom 

Ekspert za memoriju, kompanija Micron Technology je objavila informacije o svom najnovijem SSD-u, 2,5-inčnom modelu oznake RealSSD P300. On cilja korporativne mušterije i u stanju je da podrži performanse od 60,000 IOPS-a (input/output operations per second) kada se radi o random čitanju, odnosno 45,200 IOPS za random upise podataka. P300 koristi 34-nanometarske SLC (single-level cell) NAND Flash memorijske čipove, sa SATA 6.0 Gbps interfejsom, isporučujući brzine transfera od 360 MB/s i 275 MB/s za čitanje i upis. RealSSD P300 je trenutno u fazi sempliranja, a masovna proizvodnja kreće u oktobru. Postojaće verzije sa 50 GB, 100 GB i 200 GB kapaciteta.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Toshiba Dynadock W20

kompanija Toshiba je predstavila bežični USB port replikator Dynadock W20 za privatne i profesionalne korisnike koji žele da rade u bežičnom okruženju. Zahvaljujući podršci bežičnog USB i USB 2.0, priključna stanica se povezuje na sve Toshiba laptopove i većinu prenosnih računara drugih proizvođača. Dynadock W20 će se naći u prodaji u trećem kvartalu 2010. u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi. Dynadock W20 sa bežičnim USB-om lako povezuje laptopove koji podržavaju bežični USB sa svim stonim uređajima bez upotrebe kabla. Pored toga, bežični port replikator nudi četiri USB 2.0 porta – tri sa zadnje strane i jedan sa prednje, sa sleep&charge režimom rada zahvaljujući čemu se stalno napaja strujom preko USB-a za mobilne uređaje.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Club 3D Radeon HD 5670

Kompanija Club 3D je najavila novi dodatak u okviru svoje ponude, novu Radeon HD 5670 karticu sa 1GB video memorije koja bi trebala prema pretpostavkama da bude odličan a dostupan izbor za sve igračke PC i HTPC modele koji podržavaju DirectX 11. Nastupajuća kartica nosi kodni naziv CGAX-56724CI i karakteriše je dual slot Arctic rashladno rešenje, 400 stream procesore, radni takt grafičkog procesora od 775MHZ, 128-bitni memorijski interfejs kao i radni takt memorije od 3800MHZ. Od opcija povezivanja ova kartica poseduje D-Sub, DVI i HDMI izlaze. Za sada nije poznata tačna cena ove kartice ali se pretpostavlja da će biti ispod 95 eura.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Lian Li Mini Q PC-V354 kućište

Lian Li je predstavila Mini Q seriju PC-V-354 kućišta za desktop /HTPC računare. Ovo kućište je u potpunosti izrađeno od aluminijuma i poseduje jednostavnu prednju stranu sa koje se nalazi mesto za optički drive kao i I/O portove. U unutrašnjosti kućišta ima mogućnosti da se u njega ugradi sedam 3.5“ HDD-ova ili da se ugrade nešto duže grafičke kartice dužine do 350mm. Kućište je dostupno u crnoj, srebrnoj i crvenoj boji. Inženjeri kompanije su uložili značajne napore da kreiraju kućište koje će obezbediti dobar protok vazduha i hlađenje komponenti, smanjenje buke kao i opcije implementacije komponenti bez potrebe za upotrebom alata.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Lian Li Mini Q PC-V354 kućište

Lian Li je predstavila Mini Q seriju PC-V-354 kućišta za desktop /HTPC računare. Ovo kućište je u potpunosti izrađeno od aluminijuma i poseduje jednostavnu prednju stranu sa koje se nalazi mesto za optički drive kao i I/O portove. U unutrašnjosti kućišta ima mogućnosti da se u njega ugradi sedam 3.5“ HDD-ova ili da se ugrade nešto duže grafičke kartice dužine do 350mm. Kućište je dostupno u crnoj, srebrnoj i crvenoj boji. Inženjeri kompanije su uložili značajne napore da kreiraju kućište koje će obezbediti dobar protok vazduha i hlađenje komponenti, smanjenje buke kao i opcije implementacije komponenti bez potrebe za upotrebom alata.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Asus AMD Fusion mini-ITX ploča

Svi su izgledi da Asus radi na dizajnu mini-ITX ploče za AMD-ov prvi Fusion čip male snage kodnog naziva Ontario. Detalji o ovoj matičnoj ploči su za sada vrlo oskudni. Postoje mogućnosti da bi ona mogla da se pojavi kao deo nekog sistema za zabavu ali bi isto tako mogla da bude deo EeePC linije ili slične konfiguracije. Prema informacijama koje su dostupne, AMD Ontario čip će imati isti snagu kao Athlon II X2 250U, ali će grafički čip koji omogućava korišćenje DirectX 11 tehnologije biti ugrađen na istu matricu sa centralnim i ovakva konfiguracija će trošiti samo 18W. Ukoliko sve bude ovako kako je planirano, Ontario bi mogao da bude konkurent Atom procesoru.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Roccat Kone igrački miš

Kompanija Roccat je zvanično predstavila svoj novi i unapređeni Kone igrački miš, pod nazivom Kone
  • koji koristi 6000 dpi Pri-Aim laserski senzor i Tracking and Distance kontrolnu jedinicu da bi obezbedio maksimalnu preciznost pri igranju. Ovaj miš poseduje 2m dugačak kabl na čijem kraju se nalazi USB konektor i karakteriše ga 92MHz Turbocore procesor, višebojni sistem osvetljenja koji se sastoji od 4 LED diode, osam EasyShift
  • tastera koji omogućavaju do 22 funkcije, 4D scroll točkić kao i 576KB ugrađene memorije za pet igračkih profila te sistem za podešavanje težine. Roccat Kone
  • igrački miš bi trebalo da postane dostupan kasnije u toku tekućeg kvartala po ceni od oko 80 eura.

(IT Svet)
  • « Poslednja izmena: 19. Avg 2010, 13:11:14 od bojan.c »
    IP sačuvana
    social share

Prijava na forum:
    Ime:
    Lozinka:
    Zelim biti prijavljen:
    Trajanje:
    Registruj nalog:
    Ime:
    Lozinka:
    Ponovi Lozinku:
    E-mail:
    Idi gore
    Stranice:
    1 ... 19 20 22 23 ... 36
    Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
    Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 18:29:14
    nazadnapred
    Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.