Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 20:23:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51351 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Acer S222HQL monitor

Kompanija Acer planira da u toku održavanja IFA Berlin 2010 događaja koji je planiran za septembar mesec predstavi novi tanki LCD ekran koji nosi oznaku S222HQL. Ovaj nastupajući model će karakterisati 21.5’’ ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem. Ono što će takođe karakterisati novi monitor jeste 1920 x 1080 piksela matična rezolucija kao i dinamički opseg kontrasta od 12.000.000:1, kao i 2ms vreme odziva, osvetljenje od 250cd/m2 kao i DVI i HDMI konektori. Za sada nema nikakvih informacija o tome po kojoj ceni će se prodavati novi monitor kao ni kada će se naći u slobodnoj prodaji.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Sapphire Radeon HD 5770 FleX

Sapphire Technology je najavila najnoviju DirectX 11 ready ponudu – Radeon HD 5770 FleX grafičku karticu koja podržava prikaz na tri ekrana u ATI Eyefinity režimu bez potrebe za monitorima koji koriste DisplayPort način povezivanja ili različitima adapterima. Takođe, ova kartica omogućava kontrolu do četiri monitora. Ova kartica poseduje 800 Stream procesora, dual slot kuler, dok je radni takt grafičkog procesora 850MHz, a GDDR5 4800MHz. Kapacitet GDDR5 memorije je 1GB dok kartica koristi 128-bitni memorijski interfejs. Od opcija povezivanja tu su dual-DVI, HDMI i DisplayPort izlazi kao i CrossFireX podrška. Za sada nije poznata cena ove kartice.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Logitech MK520 tastatura i miš

Logitech je predstavio svoju najnoviju tastaturu i miša koji su poznati pod objedinjenim nazivom MK520. Ova tastatura niskog profila je centrirana oko media kontrola i baterije koja bi trebala da omogući rad u trajanju od tri godine. Laserski miš takođe obećava punu godinu rada sa jednim baterijama. Ovaj sistem se povezuje sa računarom preko Logitech-ovog malog 2.4GHz Unifying prijemnika koji može da ostane i povezan sa notebook računarom kada ga prenosite. Bežična sigurnost sistema je uključena u formi 128-bitne AES enkripcije tastature. Prema poslednjim informacijama ovaj deo dodatne opreme bi trebao da podržava Windows i Mac računare.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Gateway LT22

Netbook uređaji su obično bazirani na Intel Atom procesorima. U suštini, Intel ima monopol kada je reč o segmentu netbook računara. Međutim, čini se da Gateway voli sa svoja razmišljanja orijentiše dalje od Intel-a te je tako nedavno predstavljen netbook računar koji je baziran na AMD centralnoj procesnoj jedinici. Novi model nosi naziv Gateway LT22 a karakteriše ga 10.1’’ ekran a pokreće ga AMD Athlon II Neo procesor. Ono što je zanimljivo, a vezano je za ovaj uređaj, jeste činjenica da poseduje ATI grafiku za unapređeni odziv i video reprodukciju bez ikakvih problema. Gateway LT22 dostupan je na određenim tržištima a isporučuje se sa Windows Starter OS.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Portable diskovi za korisnike Mac

Na ovogodišnjem sajmu IFA, koji se održava od 3. do 8. septembra u Berlinu, Verbatim će predstaviti svoje najnovije inovacije na polju skladištenja podataka, u hali 12, na štandu 118. Verbatim će prvi put predstaviti novu seriju prenosnih tvrdih diskova Store ‘n’ Go Mac Portable Hard Drives. Diskovi su posebno kreirani za korisnike Maca i dostupni su u dve verzije: jedna sa interfejsom USB 3.0 SuperSpeed i druga koja uz USB 3.0 SuperSpeed dolazi i sa interfejsom FW800. USB 3.0 SuperSpeed nudi do deset puta veću brzinu prenosa podataka od USB-a 2.0. Obe verzije formatirane su sistemom datoteka HFS+ za Mac OS i dolaze u kapacitetima od 500 GB i 1 TB.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Phenom II X6 1075T

Iako za sada nema zvanične potvrde od strane kompanije AMD, njihov AMD Phenom II X6 1075T Black Edition procesor sa šest jezgara nalazi se na listi koja je objavljena na Web sajtu maloprodajnih objekata na teritoriji Evrope. Baziran na Thuban dizajnu, ovaj čip je izrađen upotrebom 45nm procesa izrade i karakteriše ga 3.0GHz brzina radnog takta. Ovaj čip sa šest jezgara se ugrađuje u AM3 socket i odlikuje ga i 4.0GT/s HT magistrala. Pored toga, Phenom II X6 1075T Black Edition karakteriše i 6MB L3 cache kao i 3MB L2 cache. Novi AMD Phenom može se nabaviti po ceni od $290.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
SLI vs. CrossFireX

Ukoliko vam je potrebno vrhunsko grafičko rešenje i novac nije ograničavajući faktor potrebno je dobro razmisliti da li se odlučiti za pojedinačno rešenje ili neko koje uključuje više grafičkih kartica. NVIDIA u tu svrhu preporučuje svoju SLI konfiguraciju koja može da se sastoji od dve ili tri grafičke kartice ove kompanije. Sa druge strane ATI nudi CrossFireX tehnologiju koja takođe nudi višestruke grafičke kartice u pomenutoj konfiguraciji za bolji učinak po pitanju grafike. Kada je u pitanju korišćenje tri grafičke kartice na jednom sistemu po pitanju performansi ali i cene možda je najbolje rešenje ATI Radeon HD 5770 kartica u trostrukoj CrossFire konfiguraciji.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD 3.0GHz procesor u prodaji

AMD-ovi Thuban procesor sa šest jezgara radnog takta 3.0GHz se našao na prodajnim sajtovima određenih evropskih online prodavaca. AMD nije obelodanio nikakve zvanične podatke koji se odnose na druge čipove sem trenutno dostupnih modela 1090T i 1055T tako da je pojavljivanje drugih modela iznenađenje. Novi procesor koji je u ponudi nosi oznaku Phenom II X6 1075T i radi na 3.0GHz. Ovaj model koristi iste Thuban specifikacije ali je dostupan kao deo otključane Black Edition serije. Cena ovog procesora se kreće od 230 do 240 eura u zavisnosti od prodavca. Korisnici u SAD će morati da sačekaju još neko vreme do pojave ovog procesora.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Choiix Comforter Lapdesk

Popularnost notebook računara je omogućila ugodniju upotrebu računara obzirom da niste ograničeni na jedno mesto kao kod desktop računara. Ali povećanje performansi i snage negativno utiče na ugodnost korišćenja ovih računara. Zašto? Iz razloga što više performanse dovode do većeg zagrevanja računara što može da bude vrlo neprijatno naročito ukoliko računar držite u krilu dok radite. Choiix je pripremila specijalno postolje za notebook računare pod nazivom Comforter Lapdesk koje omogućava mnogo bolje hlađenje računara i ugodniji rad bez ugrožavanja njegove mobilnosti. Comforter Lapdsek je dizajniran da se na njega mogu postaviti svi računari dimenzija od 9 do 17“.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Asus Eee tablet sa Linuxom

Asus planira da predstavi Eee Tablet sa 8“ LCD ekranom osetljivim na dodir u oktobru mesecu po ceni od oko $300. Dugo su se plasirale glasine da bi ovaj uređaj mogao da bude Android verzija koja bi mogla da bude konkurentna Apple iPad modelu. Međutim, to neće biti slučaj. Eee Tablet će biti rival Amazon-ovom Kindle čitaču ali neće koristiti tehnologije za ekran koje se primenjuju kod e-čitača. Umesto toga, ovaj model će posedovati normalni LCD ekran osetljiv na dodir koji može da prikazuje 64 nijanse sive, ima rezoluciju 1024x768. Ovaj model će raditi na Linux operativnom sistemu ali to neće biti Google Android, već će u pitanju biti distribucija razvijena od strane Asus-a.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 20:23:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.