Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 01:33:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51459 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Zotac H55ITX-C-E SFF matična ploča

Kompanija Zotac je upravo predstavila svoju najnoviju ploču za Mini-ITX platformu H55-ITX WiFi (H55ITX-C-E) koja dodaje USB 3.0 konektivnost i obezbeđuje bolje napajanje energijom. Nova ploča je unapređena verzija nešto ranije H55ITX-A-E i primarni dodaci ovde su podrška za Intel Core i7-800 procesore kao i revidirani sistem za obezbeđivanje energije koji karakterišu pasivni hladnjaci. Ploča omogućava da se povezivanje sa monitorom vrši bilo HDMI ili DVI konektorom, dok je moguće ugraditi ukupno 8GB DDR3 memorije i to preko dva 1066/1333 slota. Ploča poseduje 1PCI Express 2.0 x16 slot kao i jedan mini PCI Express koji je zauzet Wi-Fi modulom.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Apacer AA311 adapter

Apacer je najavila predstavljanje AA311 bežičnog adaptera. Ovaj adapter se povezuje sa bežičnom LAN mrežom obezbeđujući korisnicima odlične opcije povezivanja. AA311 je najbolji izbor za pristup media fajlovima na vašem Apacer Media Palyer-u (AL460 i AL670) ali se takođe može koristiti i na umreženim računarima. AA311 bežični adapter povezuje vaš laptop ili računar sa bilo kojom bežičnom mrežom i predstavlja savršeno rešenje za pojedince koji žele da ostanu povezani dok su u pokretu. Bežični USB takođe omogućava da brzo i lako razmenjujete podatke između desktop i laptop računara. AA311 je prključuje preko USB porta i podržava WEP ili WPA mrežnu sigurnost.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Fujitsu Lifebook T730 i TH700

Fujitsu pojačava ponudu proizvoda za drumske ratnike novim modelima prenosivih tablet-PC računara Lifebook T730 i Lifebook TH700, na čijoj je listi naprednih karakteristika od danas i GPS sistem. Idealni su za česte putnike kojima su aerodromski, železnički i autobuski terminali druga kancelarija, poslovne korisnike koji često rade na terenu i dosta vremena provode za volanom, između ostalog i zato što pored 3G/UMTS, WLAN i Bluetooth tehnologija mogu da imaju ugrađen i GPS sistem. Sa ekranom dijagonale 12,1 inča i masom od 1,8 kg, dovoljno su lagani da ni nošenje tokom celog dana ne opterećuje korisnika, veliku radnu brzinu i snagu duguju poslednjoj familiji procesora „2010 Intel Core“, opcionim SSD tvrdim diskovima sa superbrzim odzivom i velikoj količini radne memorije.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Razer predstavlja Orca slušalice

Proizvođač opreme za PC igranje Razer je predstavio ultra lake Orca slušalice. Ove slušalice koriste kratak kabl sa prekidačem za promenu ulaznog signala koji lako omogućava prelazak između igračkih režima i režima slušanja muzike. Specijalni nastavak kabla omogućava veći stepen autonomije za širi radijus kreiranja. Dual 40mm driveri u okviru svake od slušalica poseduju neodimijum magnete i mogu da manipulišu ulaznim snagama jačine 200mW. Impedansa je sertifikovana na 32Ω pri 1kHz dok je frekventni odziv reda od 15 do 21000Hz. Slušalice poseduju standardni 3.5mm konektor. Ove slušalice se u prodaji očekuju kasnije u toku meseca avgusta po ceni od oko $60.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  AMD planira Phenom II X4 970 Black Edition 

Phenom II X4 965 Black Edition je najbrži procesor u AMD ponudi već skoro godinu dana, kada govorimo o četvorojezgarnim modelima. Iako je poslednja C3 revizija izbačena u novembru prošle godine, AMD Phenom II X4 linija je uglavnom nepromenjena. Phenom II X4 960T - Thuban (X6) sa dva onesposobljena jezgra - je preusmeren na limitirano OEM tržište. AMD će ipak uskoro osvežiti svoju liniju četvorojezgarnih proizvoda Phenom II X4 970 Black Edition procesorom. To će se desiti tokom septembra. Novi CPU će biti oko 100 MHz brži od 965 BE, što znači da će raditi na 3.5 GHz. Interesantno je da glasine govore o dve varijante 970 procesora, bazirane na Deneb i Zosma modelima. Komercijalno dostupna varijanta će biti bazirana na Denebu, kao i 965 BE, dok će za OEM tržište biti ponuđena Zosma verzija, što znači da će potonja verovatno imati mogućnost da se na njoj otključa svih šest jezgara.

Izvor: Xbitlabs
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Seagate i Samsung rade zajedno na SSD tehnologijama 

Seagate Technology i Samsung Electronics su najavili da će zajedno raditi na razvoju novih tehnologija za kontrolere za potrebe naredne generacije korporativnih solid state drajvova! Istovremeno, kompanije su se dogovorile da će rešenja koja će zajedno razviti biti obema dostupna kroz unapred potpisan sporazum o kros-licenciranju. Eksperti u domenu hard diskova i memorija očekuju da će njihov zajednički rad rezultovati značajnim prodorima u domenu performansi, pouzdanosti i izdržljivosti. Seagate je već najavio da će koristiti ove kontrolere u narednim SSD proizvodima, a i Samsung će verovatno učiniti to isto, makar na nekim serijama svojih SSD-ova. Za sada, kompanije će koristiti Samsung 30-nm MLC NAND memorijske čipove i prilagođavati rad na novom kontroleru upotrebi u kombinaciji sa njima.

Izvor: The Inquirer
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Acer lansira S222HQL monitor početkom septembra 

Drugi po veličini proizvođač PC računara planira da na IFA Berlin 2010 sajmu održi evropsku premijeru novog LCD monitra, oznake S222HQL. Radi se o novom monitoru tankih okvira i male debljine. S222HQL ima 21,5-inčni panel, LED pozadinsko osvetljenje, kao i tanko postolje debljine svega 12,9 milimetara. Rezolucija displeja iznose 1920 x 1080 piksela, dinamički kontrast 12,000,000:1, a vreme odziva i osvetljenje su deklarisani na 2 milisekunde, odnosno 250 cd/m2. Postoje DVI i HDMI konektori. Nema informacija o ceni.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Acer G5 monitori

Ponuda kompanije Acer kada su u pitanju monitori nedavno je proširena predstavljanjem G5 serije koja podrazumeva 19’’ G195HQ, 20’’ G205H, 22’’ G225HQ, 23’’ G235H kao i 24’’ G245H modele, a svi novi monitori namenjeni su zagriženim igračima i multimedijalnim entuzijastima. Ono što ih odlikuje jeste crna završna površina, 80.000:1 opseg kontrasta, 5ms vreme odziva (2ms kada je u pitanju model G245H), DVI konektivnost (plus HDMI 1.3 kod određenih modela) kao i matična rezolucija od 1366 x 768 za G195HQ, preko 1600 x 900 za G205H i 1920 x 1080 kada su u pitanju ostali modeli. G195HQ, G205H, G225HQ, G235H i G245H koštaju po 119€, 139€, 169€, 199€ i 219€, respektivno.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Xigmatek Aegir cooler

Xigmatek je u zvanično najavio svoj novi CPU cooler visokih performansi, model koji će se na tržištu pojaviti pod oznakom Aegir SD128264 a čija najvažnija karakteristika jeste D.L.H.D.T. (Double Layer with Heat-pipe Direct Touch) struktura a tu je i podrška za LGA 775/1156/1366 i AM2/AM2+/AM3 procesore. Dimenzije novog Aegir modela su 130 x 66.4 x 159mm, ima dva 8mm i četiri 6mm bakarna heatpipe-a. Aegir SD128264 može se upariti sa najviše dva ventilatora koji se postavljaju sa anti-vibracionim gumama. Za sada nema informacije o ceni po kojoj će se ovaj proizvod naći na tržištu.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Samsung U250

Kompanija Samsung je nedavno predstavila svoj novi proizvod a radi se o U250, all-in-one računaru. Model U250 je sve ono što prethodni model U200 nije bio. U potpunosti ga odlikuju proporcije tankog LCD ekrana. Više liči na standardni 23’’ monitor nego na ekran sa PC komponentama postavljenim sa zadnje strane. Osim toga, mnogo je i skuplji ali mu nedostaje pristojni multi-touch vlasnički softver. Ipak, U250 odlikuje odličan kvalitet izrade ali sigurno je da neće uzeti primat HP Touchsmart. U250 predstavlja odličan pokušaj da se obezbedi luksuzan all-in-one računar sa multi-touch ekranom a postoji mogućnost da će u budućnosti biti dodate i neke multi touch aplikacije.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 01:33:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.039 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.