Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 07:55:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51138 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD računari u Egipatskom školstvu

AMD je objavio isporuku računara baziranih na AMD Phenom II X2 procesorima i AMD 780 čipset rešenjima, kao dela obimnog tenedrskog sporazuma sa ministarstvom prosvete Egipta. Projekat, vođen od strane regionalnog system integratora Centra, fokusira se na razvoj računarskih učionica za vladin široko-opsežni program računarske pismenosti. Prema uslovima sporazuma, ministarstvo namerava da PC-jevima opremi 1400 računarskih učionica, osnovnih škola, širom svih 29 guvernanti Egipta, sa skoro 10,000 AMD procesorski-baziranih računara.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Thermaltake V6 BlacX edicija kućišta

Thermaltake je predstavila novo BlacX ojačano kućište, V6 BlacX Edition mid-tower igračko kućište koje poseduje docking stanicu za postavljanje odozgore 3.5“ i 2.5“ SATA hard drive-ova ili solid state drive-ova. Kućište je dimenzija 462 x 220 x 490 mm i težine 6.7kg. Poseduje pet 5.25“ mesta za optičke drive-ove, USB i audio portove sa prednje strane, kao i dizajn koji omogućava instaliranje komponenti bez alata. Kućište je opremljeno sa dva ventilatora i to 120mm Turbo ventilatorom sa zadnje strane (obrće se brzinom od 1300 o/min) i 200mm Blue LED ventilatorom sa gornje strane (800 o/min). Preporučena maloprodajna cena ovog kućišta u SAD je $69.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Zašto SSD neće menjati HDD

Kapaciteti Flash drive-ova su se dramatično proširili poslednjih godina ali postoje izgledi da se kapaciteti neće više tako značajno uvećavati zbog ograničenja trenutne tehnologije litografije. Sa druge strane gustina klasičnih obrtnih hard drive-ova nastavlja da se uvećava omogućavajući veće skladištene kapacitete. Sve ovo znači jednu vrlo bitnu činjenicu: solid state drve-ovi neće zameniti hard drive-ove u tako kratkom vremenskom roku kao što se možda očekivalo na početku njihove ekspanzije. Njihova cena kao i najnovija ograničenja po pitanju kapaciteta su učinili svoje i dali klasičnim hard disk drive-ovima novi život.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Tegra 2 tablet

Nemačka kompanija Interpad uskoro će predstaviti zanimljiv tablet na predstojećem IFA događaju koji će se održati u Berlinu. Naime, radi se o 10’’ tabletu koji će pokretati Android 2.1 na sistmeu baziranom na NVIDIA Tegra 2 procesoru koji odlikuje radni takt od 1GHz i 1GB DDR2 memorije. Interpad za sada nije obelodanio kada planira da započne sa isporukom ovog uređaja ali imajući u vidu da se radi o Android 2.1 sigurno je da će se to desiti u neko skorije vreme budući da Interpad sigurno želi da predstavi svoj proizvod pre nego što se na tržištu pojavi Android 3.0 poznat pod nazivom Gingerbread i tablet računari bazirani na njemu.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD izdaje Catalyst 10.7 drivere

Kompanija AMD je izdala beta drivere koji nude podršku za Open GL ES standard koji se koristi u HTML5 za prikazivanje grafike u okviru pretraživača. Catalyst 10.7 beta driver podržava AMD ATI Radeon 2xxx/3xxx/4xxx/5xxx desktop grafičke kartice zajedno sa Firepro karticama za radne stanice na Windows XP, Vista i 7 operativnim sistema. Od novih karakteristika koje donose ovi driveri AMD insistira samo na pomenutoj podršci za Open GL ES 2. Pomenuti standard je na tržištu već nekoliko godina ali do pojave HTML5 standarda nije bio naročito zastupljen. Za očekivati je da će i kompanija NVIDIA uskoro ponuditi podršku za Open GL ES2 standard obzirom da je trenutno ne nudi.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
MSI GT660

Proizvođač računara, kompanija MSI započela je isporuku svog GT660 igračkog i multimedia notebook računara na teritoriji SAD. Ovaj model se prvo pojavio na drugim tržištima još u toku februara meseca o ono što karakteriše ovaj 16’’ notebook jeste Intel 1.73GHz quad Core i7 kao i 6GB RAM-a, dok je za grafiku zadužena 1GB NVIDIA GeForce GTX 285M. MSI naglašava da je ovo jedini notebook računar koji podržava zvučni sistem dizajniran od strane Dynaudio a obuhvata i subwoofer. Pored navedenog tu su i dva USB 3.0 porta za brzu razmenu fajlova pored još dva USB 2.0 porta. Za sada su u okviru ovog modela dostupne dve verzije kada je u pitanju skladišteni kapacitet 500GB i 1TB.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD 480X čipset se vraća

Kompanija ASRock se vraća još jednim starim čipsetom u okviru M3A UCC matične ploče koju karakteriše podrška za najnovije dual-, triple-, quad- ili hexa- AM3 procesore. Ova ploča je bazirana na AMD 480X CrossFire čipsetu koji je predstavljen još 2007 godine. Uprkos tome što koristi stari čipset, ASRock ploča je relativno moderna i ima četiri DDR3-1800 memorijska slota, jedan PCI-Express x16 slot, četiri SATA 3.0 Gbps porta, 5.1 kanalni zvuk, gigabitni Ethernet lus Instal Boot OS. Takođe, u okviru ove matične ploče dostupne su karakteristike kao što su OC Tuner, OC DNA, Intelligent Energy Saver, Instant Flash i Hybrid Booster.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi Sharp čip

Kompanija Sharp nedavno je predstavila čip koji može kontrolisati dva ekrana jednog mobilnog uređaja istovremeno, a svaki ekran ima mogućnost prikazivanja rezolucije do 1024x480 piksela. LR388G9 čip može takođe da prikaže 1080p signal na eksternom ekranu povezanom putem HDMI. Čip koristi 32Mbits a Sharp ima u planu da ga iskoristi ne samo kada je reč o smart telefonima već i kada su u pitanju čitači e-knjiga, digitalni foto framovi i netbook računari. Novi čip je kompatibilan sa MIPI (Mobile Industry Processor Interface) a podržava i MDDI 1.1/1.2/Type2 standard serijskog interfejsa. Prvi uzorci ovog čipa već su poslati a cena se kreće oko $28.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Uvećanje kapaciteta izrade ekrana

E Ink Holdings, kompanija koja pravi ekrane za Amazon-ov Kindle čitač elektronskih knjiga je odlučila da poveća kapacitete sa ciljem zadovoljenja zahteva tržišta, nakon što je Amazon saopštio da je njegov Kindle čitač koji se prodaje po ceni od $189 rasprodat. Amazon je na svom sajtu obajvio informaciju da su sve zalihe Kindle čitača rasprodate i da kompanija ne može da navede kada će biti novih isporuka ovog uređaja. Ova činjenica može da bude vrlo problematična za Amazon obzirom da je njen Kindle čitač u oštrom nadmetanju sa Apple iPad uređajem koji se nameće kao takođe vrlo dobro rešenje kada je u pitanju čitanje elektronskih knjiga.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi HP Photosmart e-All-in-One

HP Photosmart e-All-in-One je prvi u novoj liniji štampača sa internet konekcijom koji poseduje funkciju ePrint, uz pomoć koje je moguće poslati priključeni dokument štampaču putem email poruke. Štampač podržava različite formate poput Microsoft Office dokumenata, PDF fajlova ili JPEG slika, sa bilo kog uređaja uključujući i pametne telefone i tablet računare, bez instaliranja dodatnih drajvera ili aplikacija. Ovi štampači će se uskoro naći i na srpskom tržištu. Ovaj štampač sa bežičnom vezom po standardu 802.11n ima ugrađeni ekran osetljiv na dodir veličine 2,36 inča i štampa brzinom od 29 strana u minuti crno (do 600dpi) i 23 strane u minuti u boji sa veličinom od 4800x 1200 dpi na foto papiru.

Izvor:  IT Svet
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 07:55:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.