Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 06:29:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51192 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Enermax izbacio dva modularna napajanja 

Enermax je lansirao još dva napajanja MODU87+ serije, oznaka EMG800EWT i EMG900EWT. Radi se o modelima koji su u stanju da isporuče kontinualnih 800 W, odnosno 900 W snage, respektivno. Dva napajanja karakteriše modularan dizajn, odnosno mogućnost uklanjanja suvišnih i dodavanja neophodnih kablova. Osim toga, podržavaju DHT (Dynamic Hybrid Transformer) dizajn, imaju efikasnost do 92% (sa svojim 80Plus Gold sertifikatima), te podržavaju Hybrid Capacitor nizove komponenti, koji se sastoje od solid state kondenzatora i japanskih elektrolitskih kondenzatora. Napajanja se hlade 14-centimetarskim ventilatorima i nude četiri 12 V rejla. Cena 800W MODU87+ napajanja iznosiće 175 evra, dok će za model od 900W biti potrebno izdvojiti gotovo dvostruko veću sumu, čak 300 evra. Na napajanja se daje petogodišnja garancija.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
HP Windows 7 Slate

Saga oko HP Slate tablet računara se nastavlja. Nakon brojnih preokreta i kupovine kompanije Palm od strane HP-a izgledalo je da će HP Slate ostati samo želja kompanije Microsfot. Međutim, nakon što je HP najavio svoj tablet računar koji će se zvati PalmPad i koji će biti baziran na WebOS operativnom sistemu iz ove kompanije naglašavaju da nisu u potpunosti ni odustali od HP Windows 7 Slate modela. Tako se na kraju ispostavlja da će HP najverovatnije imati strategiju podržavanja dve platforme, mada je ipak najverovatnije da će HP Slate biti uređaj koji će se pojaviti tek da se pojavio i da HP uopšte ne računa ozbiljno na ovaj tablet računar.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Video procesori čuvaju živote

Ukoliko ste upravo kupili novu grafičku karticu koju ste sa zadovoljstvom smestili u svoj računar, moramo naglasiti da novi grafički procesori mogu imati i druge primene, na primer u spašavanju života. Prema navodima istraživača sa fakulteta San Diego, Univerziteta Kaliformija, nova tehnika obrade X-zraka za koju se koriste novi grafički procesori omogućava lekarima da značajno umanje nivo zračenja kojem se izlažu pacijenti tokom zračenja u pokušaju lečenja bolesti. Naime, novi grafički procesori uvećavaju efikasnost rekonstrukcije zračenja pa samim tim je pacijente potrebno ozračiti u kraćem trajanju što može značajno da povoljnije utiče na njihovo zdravlje.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Roccat Arvo Compact Gaming Keyboard

Roccat, proizvođač profesionalne gejming opreme iz Hamburga promovisao je Arvo Compact Gaming tastaturu – četvrti i poslednji proizvod iz Smart Desktop Management System-a (SDMS), sa kojim je kompletirana serija proizvoda. Kompaktni izgled tastature daje gejmerima perfektno uređenu radnu površinu stola na kojoj ostaje puno slobodnog prostora. Roccat Arvo sa ugrađenom metalnom osnovom je prva tastatura na svetu kod koje je gejming mod integrisan i u numeričku tastaturu. Tri taster za palce sa makro funkcijom i tajmerom su isto tako jedinstveni. Ovo omogućuje vrlo bitne komande u igri kao što su magije za napad ili punjenje oružja jednostavanim pritiskom palca.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Rekordan broj sertifikata za AMD FirePro

AMD je objavio da je njegova poslednja generacija ATI FirePro profesionalnih grafičkih karti sertifikovana za 47 aplikacija od strane vodećih nezavisnih softverskih proizvođača (ISV). Takođe, očekuje se da će novi beta driveri doneti značajna performansna ubrzanja u popularnim računarski potpomognutim dizajn (CAD) aplikacijama i aplikacijama za kreiranje digitalnog sadržaja (DCC). Na prezentaciji krajnjim kupcima biće omogućeno da isprobaju najnoviju generaciju ATI FirePro profesionalnih grafičkih rešenja. Demosnstracija će prikazati izuzetno velik ekosistem kupaca i softverskih partnera i njihove radove na super realističnom prikazu, radnoj produktivnosti i aplikacijonim performansama.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Fujitsu izbacuje liniju LED monitora

Kompanija Fujitsu je prva izašla ponudom monitora osvežena tankim, štedljivim LED ekranima na tržište sa kompletnom ponudom tankih, štedljivih monitora, zasnovanih na najnovijoj LED tehnologiji. Obezbeđujući neprevaziđen dinamičan kontrast u klasi monitora sa ravnim ekranima, Fujitsu predstavlja širok izbor svojih LED monitora - od ekonomičnog 19-inčnog do širokog 27-inčnog modela. Nove SL i L linije LED monitora pružaju korisnicima poboljšan vizuelni doživljaj u primenama koje se protežu od rada sa velikim tabelarnim dokumentima do gledanja zahtevnih akcionih filmova sa blu-rej diska, ugodne su za oko jer ostvaruju jači kontrast i daju bogatije, realističnije boje.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
GF104 ima 384 shadera

Iako se od ranije zna da novi NVIDIA grafički čip GF104 ima osam clustera i 384 shadera evo još nekih detalja. NVIDIA planira da predstavi GF104 baziranu karticu sa svih osam clustera i 384 shadera omogućenima nakon što se istroše zalihe izrađenih GTX470 modela. Nije tajna da prodaja modela GTX470 ne ide onako dobro kako je to kompanija očekivala, ali činjenica je da se ova kartica ipak prodaje. Nakon što se prodaju sve količine, NVIDIA će najaviti novi model, koji će se najverovatnije zvati GeForce GTX 475 i biće bazirana na pomenutom čipu. GeForce GTX470 je bazirana na GF100 Fermi čipu pa je za očekivati da njen naslednik bude brži.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Cisco se okreće ekologiji

Kupovina manje opreme i trošenje manje energije. To je predlog koji mrežni menadžeri ne mogu da ignorišu i ono što Cisco obećava sa svojim novim karakteristikama upravljanja energijom u okviru Catalyst 3750-X sviča. Kako je prilikom demonstracije prikazano Cisco je uradio dobar posao obzirom na količinu ušteđene energije do koje dolazi korišćenjem nove serije svičeva. Ovi svičevi takođe podržavaju PoE+, novu metodu za smanjenje potrošnje energije velikih trošadžija kada su u pitanju Web kamere, 802.11mn Wi-Fi pristupne tačke kao i drugi uređaji koji zahtevaju više enerrgije nego što stari PoE standard može da obezbedi.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Amimon prototip prenosi 3D bez kablova

Prenos slike visoke definicije bežičnim putem je još uvek tehnologija koja je u povoju obzirom na visoke cene i slabu rasprostranjenost. Kompanija Amimon koja je igrač na tržištu bežičnog prenosa sadržaja visoke deifnicije već neko vreme je pre nekoliko dana održala svoju najnoviju demonstraciju koja je vše nego interesantna. Naime, ova kompanije je prikazala novi sistem koji prenosi 3D video visoke definicije bez ikakvih kablova, koristeći samo sopstveni WHDI bežični standard velike brzine. Ovaj standard koristi opseg od 5GHz. Demonstracija je pokazala da je kompanijin sistem uspeo da prenese 1080p 3D video pri 24fps koristeći 5GHz opseg.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi Acer LCD monitori

Kompanija Acer je predstavila novu liniju ultra tankih LED monitora koje karakteriše ekološki dizajn. Nova S1 serija monitora kombinuje najnoviju LED tehnologiju sa tankim profilom debljine svega 13 ili 15mm čime se omogućava izrada monitora koji su idelani za korisnike sa ograničenim prostorom za rad ili zabavu. U okviru S1 serije monitora su dostupna tri modela pri čemu model čija je dužina dijagonale 20“ karakteriše debljina od 13mm dok druga dva modela čije su dužine dijagonala 21.5“ i 23“ karakteriše nešto veća debljina od 15mm. Sve modele S1 serije karakteriše belo LED pozadinsko osvetljenje koje ne sadrži opasne supstance kao što su živa ili gas halogen.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 06:29:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.333 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.