Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Veronauka i građansko promašaj  (Pročitano 35681 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
da je ateista ne bi toliko forsirao to jevrejstvo!

ne bih rekao da forsiam jevrejsku veru vec iskljucivo kulturu. mislim da smo o tome mnogo puta pricali i ne bi sada da ponavljam.

ok. sas vim mi je svejedno kojoj veri ili neveri pripadas , nisam jedna od onih koja ljude posmatra kroz to.
dakle , mozes li mi reci zasto mislis da je veronauka potrebna ili nepotrebna u nasim skolama.
eto interesuje me sta jedan ateista misli o tome  Smile

samo postaojanje veronauke je negiranje vere.
ne treba neko da te uci da bi postao vernik, do toga moras da dodjes sama i, ako bas hoces recnikom i logikom vernika, uz pomoc "bozje volje". ako je "bozja volja" da verujes, verovaces. Ako nije neces. Ako ti to neko namece  suprostavlja se samom "bogu".
osim toga svestenici koji predaju veronauku primaju platu sto je opet u suprotnosti sa vrednostima koje promovisu. zatim, religija je uvek suzbijala, potiskivala kriticko razmisljanje, kako kod dece tako i kod odraslih. a upravo je razvoj kritickog razmisljanja kod dece kljucna stvar za nastanak i opstanak jednog uspesnog i razvijenog drustva, pre svega kulturni i naucno-tehnoloski razvoj, sto je opet tesno povezano i sa ekonomskim razvojem i zivotnim standardom stanovnistva pa tako i sa vojnim od koga zavisi polozaj drzave u svetu itd. sve je dakle povezano i uzrok mnogim nasim nevoljama su neke naizgled bezazlene stvari i zloupotreba istih. i umesto da lecimo uzrok mi lecimo posledice.

IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
"Vera je tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo, i dokazivanje onoga što ne vidimo ali osjećamo.Verujem, jer postoji Bog, i postojim ja i svet oko mene, Verujem jer sam živi dio jednog čudesnog svijeta koji je izronio iz Večnosti, unesen u beskraj i kreće se ka Večnosti.Verujem, jer imam živu razumnu dušu, čija će suština ne može svesti ni objasniti ničim od svega sto postoji u vidljivom svijetu. Misao je brža od svijetlosti, šira od Vasione, prodornija od munje. A duša i misao dar su šovijeku od Boga."

razumes li ti ovo gore napisano ? ti verovatno da . a kako da razume dete sa 7 godina , kako dovesti ove recenice do njegovog mozga ? veronaukom  Smile...dakle veronauka postoji , ajd da laicki kazem, da bi se objasnila vera , biblija , bog  Smile... da se pojednostave reci i recenice , da decji mozak upije ono sto je bitno , da shvati sve u vezi boga, vere ...

nije veronauka negiranje vere  Smile

eh sada svestenici ne . to su veroucitelji koji nemaju veze sa svestenim licima. dakle oni se u jednom aspektu studiranja opredeljuju za predavanje ,kasnije imaju tretman kao svaki drugi nastavnik i dobijaju platu .
ali od cega bi ziveli da nemaju platu ? Smile
mislim da ti ova konstatacija i nije bas na mestu kad malo bolje razmislis  Smile, isto tako mislim da i nisi bas informisan  Smile

cemu moze da posluzi ili da narusi razmisljanje dece koja veruju u boga i slede prave vrednosti ?
kakve veze ima sa razvojem privrede, tehnologije , sa vojskom ?
zasto mislis da su deca koja veruju priglupa ? da nece napredovati u svim gore navedenim oblastima i cak unaprediti ovo drustvo ? Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Nisam hteo da se mešam u ovu temu, ali kako da odolim posle svega toga... ustvari, ja ću da ćutim, pustiću opet nekog drugog da priča za mene. 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Apple 15
Prica o religiji - forum Religija...

Ovo je prica o predmetu u skoli...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Priča o veronauci ne sme da dotiče religiju?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Carlin je bio fenomenalan   Smile

BTW Cvijo, re:tweetovao sam te -» http://twitter.com/NikolaJovic/status/19569444855   Smile

Priča o veronauci ne sme da dotiče religiju?  Smile

Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 13:43:07 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
I-mate 30 Pro
If there is a God...he doesn't give a shit.....to the spot.... Smile
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 13:49:45 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Nokia 
Што се ови са ''друге стране'' не баве мало грађанштином? Како она благодатно утиче на дух и тело.  Smile
Иначе амбасадор државе која свакодневно убија Арапе тражи увођње ''холокауста'' као предмета у школама!!! То би могло да замени ову грађанштину!!!! А у Св.Русији постоји ''етика'' као пандам грађанштини!!! Тако да ови нису,баш,најгори!!!!! Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 13:59:33 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
Што се ови са ''друге стране'' не баве мало грађанштином? Како она благодатно утиче на дух и тело.  Smile

za gradjansko mislim da je glupost . ako niko svoje dete nije naucio kako da se ponasa nece ni to dete nista na tim casovima nauciti.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Aj sad malo ozbiljno. Kad sam ja bio u srednjoj, na građansko sam otišao možda dvaput u jednoj školskoj godini, imao sam ga petkom kao osmi čas, pazi da neću kao prosečan srenjoškolac da ostajem na osam časova petkom... i opet sam prošao sa "uspešnom" ocenom, niti su se ti izostanci računali pri smanjenju ocene iz ponašanja.

Ovi što su se prijavili za veronauku skoro da nisu ni imali održane časove, jer 4 od 5 puta, nadležni se nije ni pojavio.

Vera ne treba biti učena, već da ostavite decu same da odluče u šta veruju ili ne, a to što se uči na građanskom bih stvarno trebalo da bude roditeljska odgovornost.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 14:23:12 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.