Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vernici iz Srbije i RS nosili krstove ka mestu raspeća Isusa na Golgoti  (Pročitano 23915 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Samsung S7
Najveca kazna za pravog vernika je otici u pakao, tako da taj "argument" o vernicima kao dokazanim ubicama i zlocincima ne stoji.

Sa druge strane, sta su bili Staljin i Hitler? Sta su bile njihove ideologije? Ateisti, a ideologije ateisticke.

Ti sad pokusavas da coveka, kojeg oblikuje sistem, okrivis za njegove postupke. Ne probudi se neko jednog jutra i kaze "e, bila bi dobra ideja da postanem ubica". Ubica se stvara, a to da li neko na el. stolici kaze "vidimo se u paklu" ili "oprostite mi" ili "Darvinove teorije evolucije mi", nema veze sa tim da li je vernik ili ateista.

p.s. Posle razgovora sa pojedinim ateistima i rezonima koje ti ljudi imaju, Bog deluje kao sasvim ocigledna stvar. Licno, sve vise imam postovanja prema Bogu, posle doze ateizma...

Vernici su, hteo ti to da prihvatish ili ne, najbrojnija populacija u zatvorima. Trebalo bi da bude obratno.
Hitler je bio katolik. Zakletva nacista se bazira na verovanju u boga. Znaci procitaj, obarzuje se pa komentarisi.

Staljin je bio govedo, kao u ostalom i svaki kretenski tiranin na ovoj planeti.

Tebi je lakse u glavi predstaviti coveka koji nema svoje ja, koji nije mogao drugacije, nego eto sistem ga je naterao da pobije tamo neke ljude, ali on nije kriv. Kriv je sistem. Ti koji verujes u boga, zapravo bi trebalo njega da krivish sto ti je planeta tako usrana.

Sta bog deluje ocigledno? Koje su to akcije koje su se manifestovale u zadnjih 100 godina, a da su bile ocigledne akcije od boga?

Namerno sam uzeo zadnjih sto godina, posto imamo istorijske zapise sa raznih strana, pa mozemo da utvrdimo sta se desilo, za razliku od pre 2000 godina, odkad nemamo nikakve istorijske zapise, odnosno ne-verske tekstove o dogadjajima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Vernici su, hteo ti to da prihvatish ili ne, najbrojnija populacija u zatvorima.
To je redovna fraza i "argument" koji nabacujete kada pokusavate da prikazete nesto sto ne stoji.
Znas li sta znaci "vernik"? Da li mislis da je dovoljno reci "ja sam vernik" i da te to cini vernikom?
Po tebi su svi vernici, koji kazu za sebe da su vernici. To bi znacilo da je zatvor pun nevinih, jer su tamo svi nevini i svi kazu za sebe da su nevini, a jel to tacno?
Citat
Trebalo bi da bude obratno.
Zasto bi trebalo da je obratno? 

Citat
Hitler je bio katolik. Zakletva nacista se bazira na verovanju u boga. Znaci procitaj, obarzuje se pa komentarisi.
Kada sam rekao da su "ateisticke", mislio sam na to da sa religijom nemaju dodirnih tacaka, ma koliko se oni proglasavali "katolicima".
Danas, na novcanici americkog dolara imas "in God we trust", pa sta bi to trebalo da znaci? Da su to vernici? Veruju u Boga? Kog Boga?
Sta kaze svaki americki predsednik? "Tako mi Bog pomogao."  Smile Eto, te bitange i marionete, se takodje pozivaju na Boga. Da li ih to cini vernicima? Naravno da ne...
Citat
Staljin je bio govedo, kao u ostalom i svaki kretenski tiranin na ovoj planeti.
Staljin je produkt.
Citat
Tebi je lakse u glavi predstaviti coveka koji nema svoje ja, koji nije mogao drugacije, nego eto sistem ga je naterao da pobije tamo neke ljude, ali on nije kriv. Kriv je sistem.

Sistem je takav da ako neko zeli da opstane, neko mora da propadne, to nisam ja smislio, to je tako.
Samo ti kazem da se covek ne radja kao ubica, vec to postaje, prirodne predispozicije u kombinaciji sa okruzenjem.
Citat
Ti koji verujes u boga, zapravo bi trebalo njega da krivish sto ti je planeta tako usrana.
Da, ja verujem u Boga, samo je za mene Bog nekako drugaciji, drugacije posmatram citavu stvar.
Kod tvog pitanja dolazimo do pitanja svesti i onog sta one jeste!? Na to ne postoji jasanodgvor.
Ako kazes da je planeta "usrana", to sigurno vazi za 90% ljudi na njoj ali psotoji odredjeni broj ljudi koji zive sasvim dobro i ne vide nikakav problem!?
Citat
Sta bog deluje ocigledno? Koje su to akcije koje su se manifestovale u zadnjih 100 godina, a da su bile ocigledne akcije od boga?
Ocigledan je zivot i pojava zivota, zivot nije mogao nastati sam od sebe, e sad, da li je to Bog (kakvim ga predstavlja religija) ili nekakva forma energije, koja trazi balans i ravnotezu, evoluira kroz nas, to je druga stvar. To je kljucna razlika izmedju ateista i verujucih.
« Poslednja izmena: 15. Apr 2015, 13:40:26 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Samsung S7
Nestovci su takdje religiozna grupa. Samo malo nedefinisana.

U zatvorima nebi trebalo da budu vernici, jer........

1) Vernici su puni vrlina
2) Vernici se plase boga
3) Vernicki moral je bolji od sekularnog
4) Vernici imaju dublji smisao zivota pa je oduzimanje zivota od nekoga kosmoloska katastrofa
5) Vernici se mole bogu da im kaze sta da rade, a ipak rokaju na sve strane
6) Vernicima je licno bog zabranio da ubijaju
....

7) **
A ko je merodavan da kaze jel si ti vernik, ili ja, ili Kostunica? Ili 5-struki ubica u zatvoru koji veruje da izvrsava boziju volju? Ili mali muja koji se opase bombom pa odlete maratonici u tri lepe?

Krajnje je jednostavno, onaj covek je vernik ako veruje da postoji nesto nadprirodno, neka svesna sila, neki svemocni entitet.
-------------------------------------

I sad jedno hipoteticko pitanje: Jel si ti ikad cuo, video horde astro-fizicara (naucnika, ateista, trt mrt) da su uzeli bejzbol palice, lance i sl. pomagala u ruke i da su isli da mlate i sakate bilo koga, bilo koju grupu, ma koliko ta grupacija bila suprotna od onoga sta oni misle.

Evo sad da povatam ono zadnje sto si rekao:

ja) vernici, trt, mrt, isus, ubice u zatvorima itd.
ti) Vi ateisti ste kreteni. Imam sve vise postovanja prema bogu jer je ocigledan.
ja) Sta je ocigledno? 100 godina zadnih?
ti) Bog napravio zivot (pre 4 milijade godina)

Nidje veze?!
« Poslednja izmena: 15. Apr 2015, 14:15:38 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 41.0.2272.118

U zatvorima nebi trebalo da budu vernici, jer........

1) Vernici su puni vrlina
2) Vernici se plase boga
3) Vernicki moral je bolji od sekularnog
4) Vernici imaju dublji smisao zivota pa je oduzimanje zivota od nekoga kosmoloska katastrofa
5) Vernici se mole bogu da im kaze sta da rade, a ipak rokaju na sve strane
6) Vernicima je licno bog zabranio da ubijaju
....

7) **
Ja ti opet kazem da je tesko biti iskreni vernik, pogotovo danas i da nije dovoljno reci "ja sam vernik" da bi to bio.
Ne znam kakvo ti imas iskustvo sa vernicima.
Citat
A ko je merodavan da kaze jel si ti vernik, ili ja, ili Kostunica? Ili 5-struki ubica u zatvoru koji veruje da izvrsava boziju volju? Ili mali muja koji se opase bombom pa odlete maratonici u tri lepe?
Upravo o tome se i radi. Iskreni vernik je onaj ko zivi po veri i religiji kojoj pripada ili tezi tome da to postane.
Citat
Krajnje je jednostavno, onaj covek je vernik ako veruje da postoji nesto nadprirodno, neka svesna sila, neki svemocni entitet.
Sta bi po tebi bilo "nadprirodno"? Sta bi to trebalo da znaci?
Jel to mozda znaci da mi znamo sve oko nas, sve sto nas okruzuje, upoznali smo tajnu zivota i vecitu i jedinu Istinu, pa onda mozemo da se razbacujemo sa tim stvarima, ne/prirodno?
Citat
I sad jedno hipoteticko pitanje: Jel si ti ikad cuo, video horde astro-fizicara (naucnika, ateista, trt mrt) da su uzeli bejzbol palice, lance i sl. pomagala u ruke i da su isli da mlate i sakate bilo koga, bilo koju grupu, ma koliko ta grupacija bila suprotna od onoga sta oni misle.
Ne znam sta hoces da kazes? Da su jedni dobri, a drugi losi momci? Nauka bez morala je opasna stvar! Vrlo opasna.
« Poslednja izmena: 15. Apr 2015, 14:21:38 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Samsung S7
Iskreni vernik zivi po religiji i u knjigama iz kojih on stice saznanja sta je to biti pravi vernik pisu svakakve gadosti. Zapravo, da nije bilo sekularizma mi bismo pod "iskrenim" vernicima i dalje bili muceni u tamnicama, kidani bi nam bili udovi, zene bi spaljivali na lomaci, itd, da se prisetimo na sve one lepe i neodoljivo sarmantne dogadjaje is mracnog srednjeg veka, kad je samo u evropi bilo 99.9% vernika.

Iskreni vernik procita 7 smrtnih grehova, i krene da roka sve one koji su se zatekli u jednom ili vise njih.

Iskreni vernik pobije gamad koja radi subotom, zamisli ti te greshnike!
---------------------------

I upravo to je ostalo. Svakim danom sve je manje mesta gde bi bog mogao da se sakrije, nauka sve vise i vise stvari otkriva i svakim delom mrak pada sa nepoznanica.

Jos uvek postoje stvari (a postojace zauvek po meni) na koje nauka nece imati adekvatan odgovor. I lepo je to reci i biti iskren.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Nisam znao da je svrha nauke da porice Boga
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Samsung S7
Ko to tvrdi?

Svrha nauke je da nam otkrije objektivnu realnost. Ako za 1000 godina ili ranije nauka otkrije da je bog stvorio svemir, nadju ga negde i zamole ga da im demonstrira kako pravi suncev sistem i planete, kako pravi ziva bica, kako pravi pa sve sto nas interesuje, onda cemo sa sigurnoscu reci: ok, bog postoji, nema potrebe vise da verujemo u tebe, sad znamo da postojish.

.
.
.

A onda ce da krene bujica pitanja:

A sto smo mi ljudi ovakvi i onakvi, sto sve ima ogranicenje u trajanju, sta je bilo pre tebe, koliko imas godina, jel ti dosadno, sta ces da radis kad se svemir skupi ili rasprsne, koja je svrha tvog postojanja? itd

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Bog je tu samo ga slepi ne vide
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Samsung S7
Ajde onda svevideci Groxy odgovori nam:  kako izgleda, sta radi, gde se nalazi, ima li nekih planova da poseti ovaj nas suncev sistem i tako
« Poslednja izmena: 15. Apr 2015, 16:14:41 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Ajde onda svevideci Groxy odgovori nam:  kako izgleda, sta radi, gde se nalazi, ima li nekih planova da poseti ovaj nas suncev sistem i tako

Brine o nama, cak i o takvima. A i vec je dosao i dolazi iznova svaki put  na Svetoj Liturgiji. Samo sto ne vidim svrhu da o tome pricam tebi i sl.koji dolazite na teme koje se vas ne doticu
« Poslednja izmena: 15. Apr 2015, 16:52:31 od GoxyMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.