Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Veoma neobičan problem sa dvd rezačima  (Pročitano 2751 puta)
14. Feb 2010, 20:13:25
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
Priča ide ovako:
Kupio sam kompjuter pre oko 2 godine.  Konfiguracija je sledeća:Quad Core Q6600 2,4; HDD 320GB; RAM 2GB; DVD rezač LG (ne znam tačno koji model); napajanje Codegen 400W.  Posle godinu i nešto dana mi je DVD rezač prestao da radi i kupio sam drugi (Pioneer) taj je radio do pre mesec dana i on je prestao.  Pre oko 3 nedelje sam kupio nov DVD rezač (Sony nec) on nije ni hteo da radi kad sam ga stavio.  Pioneer i Sony nec se priključuju preko SATA kabla a LG preko PATA jer je stariji model.  BIOS prepozna sva tri DVDa ali windows nece.  Onaj stari LG sam probao na drugom kompjuteru i gle čuda radi a ja godinu dana mislio na on ne radi.  .  .  
Ova dva koja se priključuju na SATA priključke nisam mogao da probam ali verujem da rade.  Ne znam o čemu se radi, proveravao sam i menjao kablove ali nije dao njih.  Mislim da je jedini problem možda napajanje jer je preslabi (i kinesko) za moj kompjuter ali ne znam.  Pomozite.  .  .   
« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 20:34:01 od KristijanLocki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

earth is inferno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 507
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung e250
Sa tim gore navedenim ne vuces vise od 300w. Uslov je da nemas jaku graficku. Koja ti je maticna. Koliko imas Sata i Ide prikljucka na njoj. Probaj da promenis sata na maticnoj. Kakva su ti podesavanja u biosu. Sam kazes da ti prepoznaje ide granu za lg. A ne prepoznaje ti sata. Pa hard disk ti je valjda sata. Stavi hard na drugi sata, a na njegovo mesto stavi neki od sata rezaca.
IP sačuvana
social share
ANIMA CANDIDA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
Citat: higuy link=topic=489993. msg8139602#msg8139602 date=1266176137
Sa tim gore navedenim ne vuces vise od 300w.  Uslov je da nemas jaku graficku.  Koja ti je maticna.  Koliko imas Sata i Ide prikljucka na njoj.  Probaj da promenis sata na maticnoj.  Kakva su ti podesavanja u biosu.  Sam kazes da ti prepoznaje ide granu za lg.  A ne prepoznaje ti sata.  Pa hard disk ti je valjda sata.  Stavi hard na drugi sata, a na njegovo mesto stavi neki od sata rezaca.

Zaboravio sam, grafička je nVidia GeForce 8800GT 512MB. Matična je ASUS P5KC i ima 4 SATA300 priključka i 1 ATA133. Granu za LG prepozna odmah kada uključim kompjuter, pojave se neka zelena slova i tu pišu neki podaci o dvd LG. . . . . .  a ova dva druga tu ne prepozna ali prepozna ih u BIOSu. Hard disk jeste SATA i pokušavao sam da premestim hard na drugi SATA ali opet neće, hard radi na svim SATA a rezači neće.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
Proveri ovo u Biosu.
Pod jezickom Main/Storage configuration, da li je Sata Configuration na Enhanced. Ako jeste, ispod, pod Configuration Sata, postavi na IDE.
Ako je isto, pod Sata Configuration, promeni u Compatible.

Ujedno, kada udjes u podesavanja za rezace u Biosu, proveri jel' sve na Auto.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 21:24:34 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
Proveri ovo u Biosu.
Pod jezickom Main/Storage configuration, da li je Sata Configuration na Enhanced. Ako jeste, ispod, pod Configuration Sata, postavi na IDE.
Ako je isto, pod Sata Configuration, promeni u Compatible.

Ujedno, kada udjes u podesavanja za rezace u Biosu, proveri jel' sve na Auto.

Proverio sam.Bilo je na Enchanced i IDE.Ja sam promenio u Compatibile a rezači su svi na Auto.Ništa se nije desilo, sve je po starom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
Aha, ... ae jos ovo proveri. Nisam siguran ta ploca da li ima, ako ima proveri za svaki slucaj. Pod Advanced/Onboard Devices configuration, da li imas J-Micron eSata/Pata Controller. Ako imas i ako je na Enable, ispod pod Controller Mode, postavi ako nije na IDE. Ako je na Disable, postavi na Enable.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
Aha, ... ae jos ovo proveri. Nisam siguran ta ploca da li ima, ako ima proveri za svaki slucaj. Pod Advanced/Onboard Devices configuration, da li imas J-Micron eSata/Pata Controller. Ako imas i ako je na Enable, ispod pod Controller Mode, postavi ako nije na IDE. Ako je na Disable, postavi na Enable.

Proverio sam.Ima to i podešeno je na Enable i IDE.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 21:49:30 od KristijanLocki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
Hm, ... onda ostaje, pre nego se posumnja na sam Bios, ili napajanje pogledaj jos jednu stvar, koja zaista cesto pravi probleme, a mehanicke je prirode. Ako su rezaci sa 4-voro pinskim prikljucima za napajanje, desava se da jedan od pinova se povuce unazad, i ne daje potreban kontakt.
Zatim promeni i kabli za napajanje, prikljuci neku drugu granu. Moguce i sama grana da nije dobra, kabli.
Ukoliko imaju i mogucnost S-ata prikljucak za napajanje ( na slici ), probaj sa njime.

Ukoliko opet nece, ostaje mi samo sumnja u napajanje ili da je potrebno uraditi flash biosa.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
konektor.jpg (0 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
Nemaju takve priključke.Rezači rade i vrte disk kada ubacim ali neće ništa da čitaju i windows neće da ih prepozna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson Xperia mini
Mozda je do windows-a  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.