Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Velja i formula 1, velika nagrada čačka? !  (Pročitano 4863 puta)
24. Apr 2007, 10:10:12
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
VELIKA NAGRADA ČAČKA?!

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić planira da pravi stazu za Formulu 1, moguće lokacije Čačak, Surčin, Kruševac

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić u razgovoru za Press otkriva da bi u Srbiji uskoro mogla da počne izgradnja staze za trke Formule 1! Ilić kaže da je već dobijen projekat za izgradnju nove piste, kao i da su o tom planu "obavljeni razgovori sa najpoznatijim stručnjacima i investitorima".

- Ideja za izgradnju staze u Srbiji potekla je od Bernija Eklstona, suvlasnika Formule 1. Kada je poslednji put bio u Beogradu sa suprugom Slavicom za Srpsku novu godinu, Eklston je pitao premijera Vojislava Koštunicu i mene zašto Srbija nema nijednu ozbiljniju stazu za auto-moto trke. Kada nam je objasnio šta to znači i kakve su mogućnosti i potencijalni prihodi, video sam da se ta investicija brzo isplati. I odmah sam počeo da radim na tom projektu... - kaže Ilić za Press.

Brdo novca za pistu

Ministar kaže i da je od firmi iz Austrije i Nemačke koje se bave izgradnjom vrhunskih auto-staza dobio kompletan projekat, kao i da je već pronađeno nekoliko lokacija na kojima bi pista mogla da se gradi.

- Stručni tim Bernija Eklstona obišao je zajedno sa mnom celu Srbiju kako bismo pronašli dobru lokaciju za izgradnju staze. Imamo nekoliko potencijalnih lokacija. Jedna od napovoljnijih je Trbušino polje kod Čačka, jer ima 245 hektara, druga je jedan veliki plac između Surčina i Sremske Mitrovice i treća je u okolini Kruševca - kaže Ilić.

Formula 1 u 17 zemalja

Prema ovogodišnjem kalendaru Svetskog prvenstva za Formulu 1, trke će se voziti u 17 zemalja. To su: Australija, Malezija, Bahrein, Španija, Monako, Kanada, SAD, Francuska, Engleska, Nemačka, Italija, Turska, Mađarska, Belgija, Brazil, Japan i Kina.

Više moćnih država konkuriše za organizaciju takmičenja "najbržeg cirkusa na svetu", kao što su Indija i Rusija, a one su mnogo veće i bogatije od Srbije.

On dodaje da je svestan da bi izgradnja jednog takvog kompleksa kao što je staza za Formulu 1, sa svim pratećim sadržajima, koštala izuzetno mnogo novca.

- Znam je veliki novac u pitanju, ali mnoge stvari moguće je uraditi i bez para. Evo, lokalna samouprava mogla bi da pokloni zemljište za izgradnju, a država da se postara za kompletnu infrastrukturu. Posle toga, investitori bi napravili tribine po svetskim standardima i zaokružili izgradnju kompleksa pratećim sadržajima, kao što su prodajni centri, diskoteke, kafići, prenoćišta, boksovi za razne namene... Mi smo već razgovarali sa sponzorima i donatorima i oni su pokazali neverovatno veliko interesovanje - tvrdi Ilić.

Treba nam auto-moto staza

Na našu primedbu da bi priča o Formuli 1 mogla da se izrodi u još jednu nikad ostvarenu investiciju, Ilić odgovara tvrdnjom da je sve moguće uraditi samo ako se to zaista hoće, i naglašava da "priča o Formuli 1 u Srbiji ni slučajno nije neizvodljiva".

- Kada su Mađari mogli da naprave takvu stazu, ne vidim nijedan razlog zašto ne bismo mogli i mi?! A ako baš i ne budemo u stanju da napravimo pistu za Formulu 1, ajde bar da izgradimo solidnu stazu za međunarodne auto-moto trke. Mi sada imamo samo Beranovac kod Kraljeva, koji ne zadovoljava minimalne tehničke standarde, a za krajnju nuždu koristi se staza na Ušću. Obe staze su veoma loše i od njih nemamo nikakve koristi. Istina je da bismo izgradnjom piste za Formulu 1 potrošili mnogo para, ali bi organizacijom trka zaradili najmanje dvostruko više - uveren je Ilić.
press

da li ce ostati na poziciji koja mu to omogucava??? Smile
« Poslednja izmena: 24. Apr 2007, 10:45:38 od Anea »
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
 ja mislim da je sposoban čovek.
Što da ne.
« Poslednja izmena: 24. Apr 2007, 22:19:33 od miroslav.p »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

tra la la

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 448
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson K310i
Pa bilo bi super da imamo velika nagrada Balkana  Smile

A od lokacija, pa najbolje je ravnica... mislim da je to najjeftinije za izgradnju. Ja mislim da bi bilo najbolje NS, Inđija ili Pančevo. Bitno da je blizu velikih saobraćajnica, a i blizu Beograda  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
m anista ne kazem, nisamja kompetentan da sudim o ovom poduhvatu.
cekam kamara, danila...

meni deluje zanimljivo i dobro..mnogo radnih mesta, atrakcija, turizam...
po meni, sigurno ce donositi profit i doprineti bar malo da sebija dobije neki pozitivan imidz...
exit, sljivovica i guca nisu dovoljni.
Pa bilo bi super da imamo velika nagrada Balkana  Smile

A od lokacija, pa najbolje je ravnica... mislim da je to najjeftinije za izgradnju. Ja mislim da bi bilo najbolje NS, Inđija ili Pančevo. Bitno da je blizu velikih saobraćajnica, a i blizu Beograda  Smile
vidis, u pravu si, potpuno si u pravu...
bas u vezi ta tri grada..
ali, velja bi da mu to bude blize cacka...

al, jbg. nece on o tome odlucivati...
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
A bas sve mora da bude u okolini Beograda i Novog Sada, e pa ne mora. Mi smo slepci sa Juga Srbije jel? Ovamo ne mora nista da se napravi i sagradi.....Jebem te Srbijo  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
ma dajte ljudi, verovatno ga opet neko "ispaljuje"!
sledece, to trbusino polje kod cacka su verovatno trbusani, selo najobicnije, a jedina lokacija gde bi to moglo da se gradi jeste okolina bg ili ns, jer samo ta dva grada mogu da daju nepohodnu ponudu posetiocima! mi u cacku tesko da imamo i tri semafora, a kamoli nesto drugo, za preostale dve lokacije ne znam!ali po mom misljenju glupo je to smestati u bilo kome delu provincije!
Citat
video sam da se ta investicija brzo isplati.
a po ovoj recenici se vidi koliko je to neozbiljno, on je "video" da se to isplati!
kreten....
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Aham i Nis je provincija....
Mada Velja....sta reci  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ne sanjaj svoj život, živi svoj san!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 325
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Ma nije stvar u stazi,stvar je koliko on tu" valja",to je problem sto se tice naseg ministra kapitalca,lepo je i ako bude Srbija bogatija za stazu,ali samo pod uslovom da se radi bez provizija i bez namestenih tendera za izvodjace,namestenih tendera oko nabavki iitd.! samo ja u to naravno ne verujem!Narod misli Veljo pravi,gradi,sve je to lepo,samo se ljudi ponasaju kao da nisu svesnu da su to ustvari njihove pare....ispada kao da nam on to od svojih para radi,a on nam samo pravi dodatne troskove njegovim ogromnim "kraduckanjem"!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
% Smile
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Dovodjenje Formule 1 u zemlju bila bi bolja reklama za Srbiju od 100000000000 reklama na CNN-u.

Na zalost, za tako nesto potreban je energican i odlucan premijer i vlada. Sa gosn `tehnicarem` na celu...tesko da cemo imati tako nesto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.