Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Velika šiptarska ponovo jaše - obaraju Makedonsku vladu  (Pročitano 20445 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Gorane aj molim te nemoj da odgovaras,na ova pitanja ako ti nije tesko........ Smile
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ау, колико гневних Срба на овом форуму.     Изгледа да кад је срање код куће велико онда утешно делује да и код комшија има нека фрка.     

А ово кад се јави неки "историчар" па почне храбро да штанца теорије ко је ко а ко није, па му је успут и youtube главни доказ писменог задатка, онда је забава загарантована.      Smile

Ај само на кратко око неких ствари-када су Бугари окупирали Македонију онда је њихова администрација свима мењала имена да звуче бугарски.     Исто тако за време српске окупације т.  ј.  краљевине су свима додавани суфикси -ић на презименима све у циљу ширења братства и јединства Smile Мог деду су тако прекрстили али на њихову жалост тиме није постао Србин па ни Бугарин .     Нормално када смо ослободили земљу људи су вратили своја права презимена.     Неки другари су чак и имали сачувано та документа са прекрштавањем за време краљевине.     
Аха,још нешто: баш су ми симпатични ови који још говоре о “братским“ народима.   Е она комунистичка пропаганда је стварно код неких нашла погодно тло за развој па је свака година њима изгледа 1948.   Хеј, људи могу да буду добри или лоши,да се поштују или пљују,воле или мрзе, а не народи.   Дај мало размишљајте као индивидуе па ће свима бити боље.   

И на крају о самој теми-влада не пада већ је ово маркетинг и хватање позиција за предвремене изборе. А на жалост многих македонци остају македонци.

Пар ствари ми је нејасно овде.

Прво, кажеш када су Бугари окупирали Македонију, мењали су вам презимена да би личила на Бугарска, а после кажеш да су то исто радили и Срби у К. Југославији. Е сад, мене занима шта се дешавало од 1912' до 1915'? Такође, занима ме шта сте ви то радили пре 1912' и ослобођења или окупације, назови то како ти је воља? Да ли су се ту бориле српске комите, касније познате као четници, против бугарских комита? Да ли се ту још неко борио? Е да, како сте се презивали пре него што су Срби почели да вам мењају презимена?

И последње питање. Обзиром да сте Словени (ваљда?) када сте се доселилина Балкан и који сте народ (племе) били? Где се помињу Македонци у целој средњевековној историји? Мислим, када се први пут помињете као Македонци?

Bez uvrede ali mislim da ti nije jasno  mnogo vise nego par stvari.A za ovog sto bi da me istera sa foruma-pa vi otvarate temu o makedoniji a ne ja, budi siguran da i ne pomisljam da se raspravljam kada je tema o Srbji.Ali eto neki se nalaze pozvani da izigravaju gazde u tudjoj kuci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Bez uvrede ali mislim da ti nije jasno  mnogo vise nego par stvari.A za ovog sto bi da me istera sa foruma-pa vi otvarate temu o makedoniji a ne ja, budi siguran da i ne pomisljam da se raspravljam kada je tema o Srbji.Ali eto neki se nalaze pozvani da izigravaju gazde u tudjoj kuci.

Пријатељу, пођи од претпоставке да не знам ништа и укратко ми одговори на питања која сам поставио.

1. Када сте дошли на Балкан ако сте Словени уопште?
2. Које сте словенско племе, народ или како год, били када сте дошли на Балкан?
3. Да ли сте имали средњевековну државу, како се звала, од када до када је постојала итд?
4. Када се први пут спомињете као Македонци?
5. Да ли сте имали устанке против Турака, колико и када?
6. Да ли су се на територији данашње Македоније између себе бориле српске и бугарске комите?
7. Која сте презимена имали пре српске ''окупације''?

Ако можеш укратко било би лепо. И чисто да се зна, не спорим да је национална свест променљива и да из једне нације може настати више нација. То је потпуно нормално и већ се дешавало и још увек се дешава.

И додао бих, а апропо ове приче да није умесно коментарисати ситуације у другим ''кућама'', да теби није јасно уствари, да је ово форум на коме се дискутује о разним стварима, па тако и о неким геополитичким темама. Можда то теби смета, али то није мој (наш) проблем. Него види, одговори ми на питања ако хоћеш, напиши нешто конкретно, да не буде да си џабе правио профил.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Goran ti je lepo reko,covek doso na forum ima 4 poruke i ti sad oces da ti prica sta je bilo u 7 veku........... Smile
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Goran ti je lepo reko,covek doso na forum ima 4 poruke i ti sad oces da ti prica sta je bilo u 7 veku........... Smile

Добро је, приметили смо те, не мораш да искаачеш сваки час.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5

A ti mu dodjes kao neki advokat?

Pratite temu i ne smarajte nepotrebnim off topicom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Svi "junaci" (Makedonci) nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase.  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Svaka zemlja ima pravo da odlucuje o svojoj politici!
Makedonci ce izabrati priznanje Kosova jer tako cine uslugu i smiruju veliku albansku grupaciju u svojoj zemlji!
Potpuno je bespredmetno i iluzorno ocekivati od Makedonaca da odustanu od priznanja Kosova da bi "kao" pomogli Srbiji!
Zasto bi Makedonci "pomagali" Srbiji u borbi za Kosovo kad je "veleumna" srpska politika devedesetih zahvaljujuci svojim greskama potpuno zasluzna za gubitak Kosova!Mekedoniji je uno bitnije zbog mira u svojoj kuci da prizna Kosovo i niko od nas Srba nema pravo da se ljuti zbog toga vec da gleda i uci kako se mudrom politikom cuva mir i cjelovitost u svojoj zemlji!

Зато што је мени најлогичније да Србија никад не призна западну Македонију кад она дође на ред. Она влада која би то урадила би пала истог момента...
Најлогичније је да Србија никада не би дозволила територију и небо за безочан и крвнички напад на Макеодонију.
Срби не раде све по цену да уђу у организације као што су НАТО и ЕУ.
А данашњи Македонци се правдају тим потребама...

Citat
Ау, колико гневних Срба на овом форуму.     Изгледа да кад је срање код куће велико онда утешно делује да и код комшија има нека фрка.     

А ово кад се јави неки "историчар" па почне храбро да штанца теорије ко је ко а ко није, па му је успут и youtube главни доказ писменог задатка, онда је забава загарантована.      Smile

Ај само на кратко око неких ствари-када су Бугари окупирали Македонију онда је њихова администрација свима мењала имена да звуче бугарски.     Исто тако за време српске окупације т.  ј.  краљевине су свима додавани суфикси -ић на презименима све у циљу ширења братства и јединства Smile Мог деду су тако прекрстили али на њихову жалост тиме није постао Србин па ни Бугарин .     Нормално када смо ослободили земљу људи су вратили своја права презимена.     Неки другари су чак и имали сачувано та документа са прекрштавањем за време краљевине.     
Аха,још нешто: баш су ми симпатични ови који још говоре о “братским“ народима.   Е она комунистичка пропаганда је стварно код неких нашла погодно тло за развој па је свака година њима изгледа 1948.   Хеј, људи могу да буду добри или лоши,да се поштују или пљују,воле или мрзе, а не народи.   Дај мало размишљајте као индивидуе па ће свима бити боље.   

И на крају о самој теми-влада не пада већ је ово маркетинг и хватање позиција за предвремене изборе. А на жалост многих македонци остају македонци.

Илузија да сте антички Македонци је сасвим довољна да се види колико један народ може да буде обманут од стране некога...
У овом случају то је ваша политичка елита која ће вас на крају уништити и рећи ма ми смо Бугари, пуј пике не важи...

Ако причамо да сте Словени који су населили географску одредницу Македонију онда можемо да правимо дискусије надаље...
На приче како сте Алексадрови потомци ћу се само смејати. Јер оне јесу смешне колико су и тужне...

Без обзира на то, је не ликујем и волим народ Македоније (без шиптара  Smile) као браћу и сестре Smile
Забрињавају ме потези македонске власти и тежње шиптара. Тамо ми је доста родбине и пријатеља...

Поздрав!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

А ово кад се јави неки "историчар" па почне храбро да штанца теорије ко је ко а ко није, па му је успут и youtube главни доказ писменог задатка, онда је забава загарантована.      :D

Ај само на кратко око неких ствари-када су Бугари окупирали Македонију онда је њихова администрација свима мењала имена да звуче бугарски.     Исто тако за време српске окупације т.  ј.  краљевине су свима додавани суфикси -ић на презименима све у циљу ширења братства и јединства :D Мог деду су тако прекрстили али на њихову жалост тиме није постао Србин па ни Бугарин .     Нормално када смо ослободили земљу људи су вратили своја права презимена.     Неки другари су чак и имали сачувано та документа са прекрштавањем за време краљевине.     

youtube nije nikakav dokaz, već mogućnost da se sagleda šta misle i drugi...kako ja da znam šta sve grci tvrde kad nisam bio tamo da mogu daih pitam?

a ovo ''istoričar'' zalepi onome ko vam je pisao istorijske udžbenike za osnovnu školu. jel vam piše da je marko makedonac, a ne srbin, da je simeon makedonac, a ne bugarin i da je aleksandar makedonac, a ne grk?  piše. i sad vi tvrdite da je problem i u srbima i u bugarima i u grcima, a ne u vama...šipak.

kažeš terali vas srbi da menjate prezimena..a ko vas je terao da krsnu slavu slavite?? 

za sve 'najstarije narode', koji su otkrili da su najstariji u zadnjih par godina, koji su piramide po bosni gradili, maternjim govorili i ceo svet osvojili, bolnu istinu ponoviću još jednom: Smile

proces nastajanja nacija ocigledno još nije završen. moguće je formiranje nove nacije tokom vremena od necega što je nekad bila samo regija, i to je ok. samo čemu laganje? treba lepo reći tako je i tako, poreklom smo najverovatnije ti i ti, danas smo to što jesmo, i nema problema. Pogrešno je i nedopustivo skrnaviti tudu istoriju da bi se napravila sopstvena.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2008, 10:18:23 od vrbov prutić »
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
gorane, ovo i jeste tema o tome da makedonci nisu gazde u svojoj kući.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.