Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Večitim studentima još godina i po za diplomiranje  (Pročitano 7040 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Ma ok... ali zasto sve trpati u isti kos.
A posebno to sto "veciti" studenti fakultet nista ne kostaju.
Na predavanja i vezbe ne idu (makar ne 90% njih), svako izlazenje na ispit placaju normalno (a ako im je istekao apsolventski staz, jos vise).

Pazi, ok da je Bolonja ista pametno donela, ali posto nije, ne vidim uopste zasto se dize frka oko starijih studenata.
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Pa, vidis.. ja smatram da je sasvim ok da se uradi ova fora sa prebacivanjem na Bolonju...
Hoces da studiras? Nema problema.
Duzan si da ides na predavanja, vezbe, radis kolokvijume i radove kao sve tvoje kolege.

Mislim... ti si tu zato sto hoces da studiras?

Sta je onda problem?

S druge strane, jeste.. na mom fakultetu je bilo par kolega koji su zapocinjali studije sa 30, 40 i 50 godina... iz razlnih razloga. Ali, oni su zapocinjali studije...

I na kraju... meni je smesno kada vidim da se neki i dalje prijavljuju za ispite iz Marksizma... predmet koji npr. na pravnom se ne predaje bar 20 godina...  Smile

Edit: I jos nesto...

Ovo je sasvim iz sopstvenog iskustva...
KAda sam se posle par godina vratila na fakultet, bila sam totalno izgubljena... prosto... vreme je ucinilo svoje i nisam mogla da se setim i osnovnih stvari.
Zato mislim da bi bilo OK da se od starih studenata zahteva da ako zele da nastave sa studiranjem pohadaju kratak kurs osnova koje se uce u prvoj godini, jer cisto sumnjam da se iko seca toga...
A ako se ne seca, onda sasvim sigurno ne moze da savlada ni ono sto je na visim godinama...
« Poslednja izmena: 11. Jan 2014, 15:19:54 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Duzan si da ides na predavanja, vezbe, radis kolokvijume i radove kao sve tvoje kolege.
Cisto da ti kazem da vecina fakulteta nema ovo!
Zato i kazem da je Bolonja idiotska!
AKo drzava hoce da sredi skolstvo, onda neka krene od nastavnog kadra, pravila za profesore/asistente..., pa tek onda na studente!
Ovako, kada svak fakultet, pa cak i profesor, moze da pravi predmet kako hoce, sve pada u vodu.
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Vecina fakulteta ima, ali sem nekog potpisa nesto ti se posebno ne broji...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia 
Meh.. izgovori...  Smile

Ja bar volim da kazem da sam sa fakultetom otegla zbog svoje lenjosti.  Smile

S druge strane, kolega koji je putovao svakog dana iz jebenog Kovina na predavanja i vezbe zavrsio je u roku.  Smile

Naravno.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Cemu palamudjenje, trebalo bi uvesti jasna pravila i to je to. Svako ima pravo da se pridrzava tih pravila ili da prestane sa studiranjem i to je to.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia 
Milanche nemam vecitog studenta, a nadam se da ga necu ni imati.
Kod mene ti je sve crno -belo. Ili jesi ili nisi sposoban da studiras. Mozes a i ne moras. Ako nisi za studije izvoli radi. Ako jesi ja cu da pomognem.
Ali, nemoj da me zajebavas 15 godina, da se vodis kao student, ja da te hranim, izdrzavam, dajem novac za izlaske, kladionice, devojke....
Razumem, kao sto rekoh, da postoje ljudi koji prosto iz opravdanih razloga nisu mogli da zavrse studije, u roku, bilo kada.
Ali, ne razumem indijance dzabalebarose koji citavo vreme zajebavaju i muzu te roditelje, a ovi jadnici dizu kredite svake godine za obnovu svoga zlatnog studenta.
I tu ima dosta psihologije, bolesne ambicije roditelja i deteta lenstine.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Kod mene ti je sve crno -belo.

\o/

A sto se teme tice, mislim da je Delija od Doboja najkompetentniji da vam pojasni sve.  Smile
« Poslednja izmena: 11. Jan 2014, 16:31:04 od Farfalla Vendetta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
@Sandra, probaj da zivis kao podstanar za 150, da placas komunalije jos 100 i da zivis od 50. To sigurno ne bi zelela svojoj deci. Uostalom mozda i bi, ja to ne zelim nikome. Retki su oni sto zive sami u godinama kad se zene ili udaju. Uostalom zasto muskarac da zivi sam. Zasto zena da ne zivi sama.. uglavnom ljudi zive sa roditeljima dok se sa nekim ne odvoje, jer mi zivimo u srbiji a ne u kopenhagenu i ljudi rade za 25000.  Mnogi se nikad ne odvoje pa placaju cenu te odluke, samo oni znaju kako im je. A sad da gledam da li muskarac zivi sam kad ga upoznajem.. to mi je malo Njujork scenario.. radije mi je bitno da li radi, jel sposoban i kakav duo mi mozemo da budemo kad se uortacimo.. i spojimo prihode.. pa napravimo nesto od svojih zivota i odvojimo se

zivot u bedi nekome ne zelim, jer te beda razboljeva i unazadjuje u srbiji.. da smo neka druga razvijena zemlja, e onda ima smisla da i zivis u bedi a za to vreme zaradjujes i nesto odvojis da bi u necemu napredovao, bilo imovinski, materijalno, bolje se skolovao.. ali ovde da zivis od 50 ili 100 € mesecno, to je samo bolest u najavi, ko sto mze i da se vidi.. po bolnicama

jbs zivot u nesreci i nedaci, to mozes sebi uvek da napravis.. i nece te to ovde napraviti boljim i vrednijim covekom.. ne, to u srbiji od coveka napravi ruinu, dokazana stvar.. ako mozes da se svega odrices i budes srecan, blago tebi, akone mozes, ako se raspadas, zasto da ja to podrzavam.. nismo mi svi isti i za iste stvari stvoreni.

Ne znam da li si svesna da mladi parovi, gde najcesce jedan radi, zive sami u iznajmljenim stanovima, radije nego sa roditeljima.
Beda? Sta je beda? Neko se zadovoljava i sa "bedom" samo da zivi sam.
Ja bih gledala da li zivi sam, jer onda je logicno da se sam izdrzava. Bolje to nego da ujutro prvu jutarnju pijem sa njegovim matorcima, kakav blam.

u beogradu takvih parova ima malo jer je kirija ogromna i komunalije preskupe, ako zive odvojeno i iznajmljuju, u bg su im potrebne dve plate da bi preziveli mesec, o deci ni ne govorimo
beda je kad ti ostane 50€ kad platis stan i komunalije, to je beda, ona cemerna
taj neko ko se zadovoljava i sa 50€ samo da bi ziveo sam ili odvojen, taj ne sme ni da se razboli, to je takodje beda, jos crnja od cemera

moze covek sam da se izdrzava iako zivi u zajednici, da krenemo od toga.. takodje da bude i veoma samostalan, vredan i radan.. primer je vecina zena koje zive neudate sa roditeljima, imaju preko 30.. domacinstvo pada na tebe i tvoju sposobnost.. tako je i sa mladjim muskarcima, naravno ne pricam o trutovima i maminim sinovima
uostalom ne zive svi sinovi sa majkama.. muskarci zive i u zajednici samo sa ocem.. nema uvek mamine supice jer su sudbine sve drugacije..

dalje, ti si rekla da bi birala nekoga ko zivi sam za svog decka, muza.. kad zapocinjes vezu sa nekim zasto bi bilo toliko bitno sa kim zivi, ako sa dve plate i voljom postoji realna mogucnost da se veoma brzo odvojite?

to sto on zivi sa roditeljima, ne mora da znaci da je lezilebovic nesposobni, mozda je tako odlucio jer na taj nacin moze nesto da ustedi.. pa OPA kad se uselite u svoj stan, a Djura izvadi kovertu sa devizama pa kupi nov tv, pa masinu za sudove, pa vas odvede na romanticno putovanje.. onda dobro dodje to sto je ziveo sa roditeljima i stekao..

i ne znam zasto zena po pravilu treba da dodje da zivi kod muza u zajednicu? ti kazes - on zivi sa matorcima, ti neces svako jutro da pijes kafu sa njegovima. Pa sto ne dodje on kod tebe, pa pijte kafu sa tvojima.. ili se prosto odvojite od svih i zivite u iznajmljenom stanu i mirna backa..  pogotovo sto kazes da nemas problem da zivis u bedi, samo da ste odvojeni   Smile eto, 50€ za mesecni trosak, nema niko da ti odredjuje gde ces da ih potrosis  Smile

ti u stvari hoces da kazes da tip treba da zivi sam, odlicno zaradjuje i ti samo da mu se prikljucis, da jasete zajedno.. to u beogradu nema, a da su ljudi normalni, tj da im nesto krupno ne fali na drugu stranu.. taj scenario se nije desio od 1990. godine  Smile moze u iznajmljenom stanu da zivite, al mora oboje da radite.. ili u zajednici.. kafica sa svekrvom.. mmmm  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia 
Evo ti...prica od veceras. Sad mi je bila drugarica. Ima platu 37 000 dinara, nema pun fond casova, profesor u ekonomskoj skoli, placa stan u NS 110e, komunalije su joj za 40 kvadrata oko 7000 dinara, zivi u samom centru grada. Kaze da ima kredit od putovanja, i placa roditeljima lekove mesecno. Ostaje joj 20 000 dinara. Ona tvrdi da ima, da joj je sasvim dovoljno, i da se ponovi, i da ode na pice i da se hrani. Nece da zivi sa roditeljima. Ode jednom u mesec dana, donese mesa sto je i normalno da ti keva spakuje, zar ne? I....jel zivi u bedi? Ne zivi, nisam stekla utisak da je bednica i da joj je tesko. Apetiti su problem, ko ima kakav, i koji kriterijumi  koji odredjuju bedan ili raskosan zivot.
U mom komsiluku covek radi sam i ima troje dece, placa stan 150e. Nije bednik, radi, zaradjuje, deca mu imaju, a on ceo dan stoji pored kombija na pijaci i prodaje robu iz Madjarske.
Zive ljudi i sa manje, ali se ne smatraju bednicima.
Nemojmo biti snobovi.

Vidi..mene bi bilo sramota da sa 35 zivim sa roditeljima. I da mi gledaju sa kime sam spavala, koga sam dovela, gde sam sela, jel se pilo, pusilo, jelo....to meni veze sa mozgom nema.
Ja bih radije placala stan, i imala svoju slobodu i bila komotna u svakom momentu.
Drugo, uopste na pocetku veze ne mislim na udaju, niti na zajednicki zivot. U velikoj vecini slucajeva retko kada neko zna na samom pocetku da je sudbinski vezana za nekoga, citaj nikada.
Isto misljenje imam po pitanju zena i muskaraca, niti bih ujutro pila kafu sa njegovom mamom niti bi dopustila da on ujutro pije kafu sa mojom mamom. Boze sacuvaj.

Radije zivim sama , u iznajmljenom stanu, dok radimo oboje nego da pijem kaficu sa svekrvom.
A moze i ovako kao kod mene, on radi, ja ne radim, a svekrve ni na vidiku. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.339 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.