Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Većina građana Srbije podržava članstvo u EU  (Pročitano 15968 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
@danilobg
izgleda da si jedan od retkih koji hoce da bude cipovan kao sto su nam uveli da sada nasi seljaci moraju da cipuju ovce, koze, krave i ostalu stoka.
I domaci ljubimci su na toj listi-cipovi.
 Ako do sada nisi uvideo da pod silnim ucenama, uslovljavanjim aputem stapa i sargarepa kao magarca - vecina jije za bezrezervni ulazak u EU onda cu pomilsiti da ti fali cip kao ,... i da kada ti ugrade cip postaces pametniji.
Stvarno imas argumente za nepismene.
Osdtavi nas koji drugacije mislimo od tebe da budemo "nepismeni i glupi Srbendeci" a ti majstore po cip pa ko,... na klanje.
Svi tvoji argumenti padaju u vodu kada proucis visinu prosecnih plata i ostale uslove zivota - stanarina, komunalije, hrana i odeca i obuca, vrtici za decu, skolovanje   , studije,....
Dobrano ti to izanaliziraj pa pricaj. Nemoj bajke - u njih ni mala deca ne veruju a Srbi su odavno prestali da buud mala deca.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Polako Crowz,

Sve siromašne evropske zemlje koje su ušle u EU su postale prosperitetne i bogate.

Portugalija, Grčka, Irska i Španija su bile toliko siromašne da su njihovi građani poput Jugovića odlazili da gastarbajtuju. Danas su to visokorazvijene i prosperitetne zemlje sa uređenim institucijama i naprednim privredama. One su svoj razvoj i napredak ostvarile upravo u EU.

Što se tiče Dulishinog nemuštog copy & paste posta - normalno je da kroz istoriju postojanja  velike zajednice država kakva je EU se pojave različiti stavovi i viđenja. I mercedes ima svoje mane ali i mnogo više prednosti i kvaliteta i zato ostaje pojam kvalitetnog automobila. 

- Građani Francuske, članice EU i Holandije, članice EU su na referendumu glasali protiv novog ustava EU. Oni nisu glasali protiv EU, već se jednostavno nisu složili sa viđenjem Brisela kako bi taj pravni akt trebalo da izgleda.

- Danska, članica EU i Velika Britanija, članica EU, i Švedska, članica EU su zadržale svoje nacionalne valute. To je njihovo demokratsko pravo koje dokazuje da teoretičari zavere koji tvrde kako se državama EU na silu nameće sve i svašta jednostavno ne stoji.

- Irska koja se u postu spominje je doživela totalni ekonomski preporod posle ulaska u Evropsku uniju.

- Norveška i Švajcarska su dve najbogatije zemlje Evrope i imaju još strožije standarde i kriterijume kvaliteta života od Evropske unije. Ne žele da se sa Majbaha spuste na nivo Mercedesa. I to je za Srbiju potpuno irelevantno.

Stami,

Stoka i kućni ljubimci se čipuju iz veterinarskih i privrednih razloga.

Ako hoćeš da prodaš junetinu negde u svetu kao 100 odsto srpsku hranjenu na pašnjacima Zlatibora moraš da imaš dokaz za to, a ne da uvaljuješ jeftinu steroidnu brazilsku pršutu po svetu kao zlatiborsku.

Nisi naveo nijedan argument zašto je čipovanje stoke loše. Da li dobro razumem ono što si rekao? Ne želiš da iznošenjem argumenata remetim tvoje predrasude i neznanje o EU?

« Poslednja izmena: 12. Avg 2007, 13:23:11 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Stami,
Stoka i kućni ljubimci se čipuju iz veterinarskih i privrednih razloga.
Ako hoćeš da prodaš junetinu negde u svetu kao 100 odsto srpsku hranjenu na pašnjacima Zlatibora moraš da imaš dokaz za to, a ne da uvaljuješ jeftinu steroidnu brazilsku pršutu po svetu kao zlatiborsku.
Nisi naveo nijedan argument zašto je čipovanje stoke loše. Da li dobro razumem ono što si rekao? Ne želiš da iznošenjem argumenata remetim tvoje predrasude i neznanje o EU?
Da li stvarno mislis da je cipovanje toliko delotvorno-mozda da se zna koja je labaratotija zarazila goveda slinavkom, sapom i ostalim bolestima kojih nema osim u labaratorijama - poslednji primer engelske.
garantujem , ne sto nego hiljadu , posto da cipovanje goveda i domacih ljubimaca nece mnogo doprineti necemu.
Koliko treba Srbiji u ovom ternutku da stvarno uspostavi cipovanje, pracenje kompjuterske dokumentacije, stvaranje arhive??
koliko procenata seljaka ce stavrno cipovati stoku??
dali ce cipovati dve-tri svinje za domacu upotrebu i eventualno to prodaju prijateljima i komsijama. Ko ce stvarno zabraniit prodaju necipovane stoke-inspektori koju podmitljivi ????
U Srbiji mora prvo da szri svets obicnog seljaka o cipovanju i njegovim eventualnim prednostima. Srpski seljak je uvek pomalo skeptik za novine i nerado ih prihvata.

Argumenti o EU koje sam dao u jednom od postova ranije- akoji izglefa nisi procitao govore o protiv - kao i vecina njih koji ucestvuju na ovoj temi.
ostao su usamljen - maltene - i to je tvoje pravo.
Ali nadam se da nisi potparol neke stranke ili EU kada se ovoliko trudis da nas obavestis o prednostiima EU ?!?!?!?!
Tvoje misljenje postujem - imas pravo na svoje da branis- ali prihvati da i mi znamo nesto i prihvati argumente protiv pa i ne svidjali ti se .
Samo na taj nacin se moze doci do promene svesti, misljenja i slicnog u Srbiji. Ako si mislio da se Srbima jos uvek samo stapom sve dokazuje - G R E S I S >
Imaju i oni pamet i znaju sta je za njih dobro a sta ne.
A kada se toliko zalazes - zasto ne predlozis vladajucoj kpaliciji da raspise referendum oko E V E N T U A L N I H pregovora o daljem priblizivanju Srbije EU pa cs videti pravo stanje stvari a ne samo narucene ankete.
One ubise realnost ove zemlje.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Dragi Stami,

Imam utisak da potcenjuješ inteligenciju našeg seljaka.

Obeležavanje stoke u Srbiji i praćenje porekla i zdravlja grla je neophodno ako hoćemo da izvozimo naše meso. Neophodno je i za mlekare. Zato su i seljaci i mesna industrija zdušno podržali ovu akciju. Niko u tome nije video ništa loše, naprotiv. O tome da li je čipovanje pasa dobra stvar pitaj bilo kog vlasnika psa.

Daleko od toga da mislim da našem narodu treba da se objašnjava štapom. Važno je informisati se, razgovarati, diskutovati.
« Poslednja izmena: 12. Avg 2007, 22:23:06 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
@danilobg
I ja imam psa koji je rasan i povremeno ga vodim na izlozbe.
Mislis li stvarno da mi nece dozvoliti da ga vodim na izlozbu ako nema cip. E pa ja sam vlasnik i ne dam da mu stavljaju cip.Ima rodovnik, pedigre i nek proveravaju. Sta ce mu cip???????
Ne sumnjam u pamet Srpskog seljaka ali nemoj da mislis da bezrezervno prihvata sve  i da sve prihvata zdravo za gotovo.
nemoj da me teras da ti napisem sve o muckama sa zivotinjama, mlekom , proizvodima i mseom.
Mnogo ima.
U Srbiji je najvazniji zadatak promeniti ustaljena misljenja obicnog coveka. Ne po svaku cenu - to se tamo radi tako i mora i kod nas. ne mozze jer treba mu pomoci -milsim na drzavu subvencijama pa onda mozes od njega traziti proizvodnju.
Uopste svets kod nas treba menjati .
Ali ako da je menjamo na bolje kada i dalje u ovoj drzavi najbolje zive lopovi, kriminalci i politicari. Ti isti politicari koji obecavaju narodu bolje sutra a ima ga samo za njih i nihov krug prijatelja i *upe uvlakaca.
Znaci narod treba da stekne poverenje u one koji govore o promenama i da oni pocnu da se u skladu sa onim sta pricaju meenjaju pa ce onda lako i on..
Znaci -zamnom ( i politicari i glasnogovornici u prve redove sa pormenama ) a ne juris a mi za vama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Stami,

Dago mi je što imaš psa. Imam ga i ja. Šta je problem u čipu? Čip omogućava vlasnicima, veterinarima i državnim institucijama da brzo i lako utvrde identitet vlasnika, status vakcinacije i ostale neophodne informacije.

Do pre dve godine niko nije čipovao stoku u Srbiji, a sada jesu sva grla od Lebana do Kelebije. Farmeri su to prihvatili jer su shvatili da će tako laške prodati stoku, lakše prodati mleku, industrija je to prihvatila jer im to omogućava izvoz na probirljiva tržišta, a i veterinarske službe su to oberučke prihvatile jer će lakše moći da vode računa o zdravlju životinja. Inače čipovanje u celoj Srbiji bila donacija Evropske unije i bila je oberučke prihvaćena i podržana.

Potpuno se slažem da imamo puno problema i da je jedan od njih politička elita koja gleda samo sebe i nema osećaj za opšte dobro.

Takođe se slažem da ne treba prihvatati sve zdravo za gotovo. Ali moram da dodam da je najgore od svega živeti u neznanju. Treba učiti  na iskustvima drugih - i na mudrim potezima i na greškama. Ali to ne znači biti mimo sveta i biti večiti Robinzon Kruso.

« Poslednja izmena: 12. Avg 2007, 23:05:00 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Mnogo smo mi naucili,ucimo jos uvek . ALI?
To ALI je uvek najbitnije u ovakvim situacijama . ne sme se imati dvostruki standard prema nama.kako onda traziti da prihvatimo rado sve sto oni nude a nista zauzvrat,ili retko nesto sto se moze u nasim uslovima najbolje primeniti i prilagoditi stanovnistvu.
Gresis ako mislis da su Srbi Robinson Kruso. Obican narod mnogo bolje shvata situaciju i bolje se prilagodjava njoj nego nasi politicari.
Oni su trenutno najvece zlo Srbije-ovakvi kakvi su -masni i zdrigli u Skupstinskom restoranu po beneficiranim uslovima se hrane a primaju onolike dnevnice i plate.
kada oni prestanu da budu licemeri i uvlakaci zapadu po svaku cenu bice nam generalno svima bolje. Ovako ponekad radimo i onu nasu stvar koju najbolje radimo ali nas cesto skupo kosta-  U  I N A T -  nekome i necemu !!!!!!!!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ljubac,

Ponovo ulaziš u diskusiju bez činjenica i argumenata.

Заиста Љубац обрати мало пажњу...

Нема смисла било шта објашњавати Данилу, он само зна да "препева" то што је научио напамет...
Пазите хронологију:

Ima smisla ali samo u slucaju kad bi mogli da rade u Italiji a da trose u Srbiji.

... а Данилов одговор:

Da nisi u pravu što se tiče ljudi koji rade u inostranstvu, demantuje te najbolje stotine hiljada naših sugrađana koji rade kao gastarbajteri na Zapadu. Nedavno sam postirao vest da naše elektrane nema ko da remontuje, jer su svi kvalifikovani majstori otišli na rad u Nemačku gde su troduplo bolje plaćeni. Zdravstveni radnici masovno odlaze na Kipar, u Grčku i Italiju. Niko ne bi išao da nema jasnu računicu o boljem životu.

И још једно питање - колико је то "тродупло" - јел то нека европска рачуница?  Smile Smile Smile

Svaki iole ambiciozniji student u Srbiji zna šta mu i Erazmus i mogućnost EU stipendije donosi u odnosu na ono što sada ima...ako želiš da debatuješ o tome prvo se upoznaj sa činjenicama umesto što iznosiš potpuno proizvoljne pretpostavke. Slovenci kao veoma pragmatičan narod su ocenili da im je članstvo u EU najkorisnije zbog mladih zbog mogućnosti školovanja i usavršavanja po celoj Evropi bez ograničenja, i uz programe stimulacije i stipendije koje unija za to daje.

Наравно - демагогија поново на делу! Најбољи студенти увек имају своје место под сунцем - чак и ван ЕУ. За могућност наставка студирања у било ком тренутку на другом универзитету (у другом граду)  није неопходно и није релеватно да је земља чланица ЕУ!!!

Ako se pozivaš na zdravu logiku, a ne na argumente - onda si zaboravio na ključni element zdrave logike: većina naroda u Evropi je oberučke ušla u EU. Većina naroda je procenila da će imati koristi od toga i do sada nije zabeležen slučaj nijednog naroda i nijedne države koja želi da istupi iz unije.

Још и ово да објасниш - ево ако не разумеш ја ћу да ти преведем... Сваки пут ћу већим словима да цитирам...  Smile

Citat
Poll finds 44% think life worse in EU

...only 25 per cent of the Europeans questioned felt life in their country had improved since it joined the EU.

И још ниси одговорио - које је то суперсонично (вероватно америчко  Smile Smile) "упола јефтиније мање возило" од Тојоте Јарис???  Smile

IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
@Dulisa nisi ni ti mene ubedio, slazem se sa danilom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Што си елоквентан... није мени намера да неког овде "убеђујем", ево објасни ми ово што ми није јасно и готово...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.