Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vcc: više od 20 godina se ćuti o prisilnim mobilizacijama  (Pročitano 9008 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
...
Једине постојеће границе су биле спољне границе Југославије, унутрашње границе су биле административне и значиле су колико и границе општине...

Sto nije tacno. Jer svaka republika je imala i.... svoj ustav, zastavu i grb.

Uz to sama drzava se zvala Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija.

Па и свака општина има свој грб, заставу, статут... Smile

Своје уставе заставе и грбове су имале и Војводина и Косово...

I sta sa tim ? Kao granice buduciih drzava su uzeli granice republika. I to je to.

Што онда спомињеш као аргумент то што су имале заставе, грб, устав...
А то за шта су се узеле границе нема везе са Уставом СФРЈ или да ли су имали право на то нити да ли је то било легитимно већ од воље великих сила...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2
...
Једине постојеће границе су биле спољне границе Југославије, унутрашње границе су биле административне и значиле су колико и границе општине...

Sto nije tacno. Jer svaka republika je imala i.... svoj ustav, zastavu i grb.

Uz to sama drzava se zvala Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija.

Па и свака општина има свој грб, заставу, статут... Smile

Своје уставе заставе и грбове су имале и Војводина и Косово...

I sta sa tim ? Kao granice buduciih drzava su uzeli granice republika. I to je to.

Што онда спомињеш као аргумент то што су имале заставе, грб, устав...
А то за шта су се узеле границе нема везе са Уставом СФРЈ или да ли су имали право на то нити да ли је то било легитимно већ од воље великих сила...

Spomenuo sam to jer si ti skrenuo raspravu na tu temu. Jednostavno su to postale granice medjunarodno priznatih drzava i to je to.  Ili bi sada isla prca kako bi republici _______ (dopuni po zelji) trebalo da pripadne ne znam 90% posto teritorije SFRJ ? A ne znam ni kakve veze to ima sa ovom pricom.

Govorimo o onome sto je doslo kasnije.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2013, 17:27:03 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95

Spomenuo sam to jer si ti skrenuo raspravu na tu temu. Jednostavno su to postale granice medjunarodno priznatih drzava i to je to.  Ili bi sada isla prca kako bi republici _______ (dopuni po zelji) trebalo da pripadne ne znam 90% posto teritorije SFRJ ? A ne znam ni kakve veze to ima sa ovom pricom.

Ма у реду...само то нема везе са легитимитетом и легалитетом те одлуке...неко како велике слике силе одлуче а одлучиле су по републичким границама 91' а касније и покрајинске...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2

Ма у реду...само то нема везе са легитимитетом и легалитетом те одлуке...неко како велике слике силе одлуче а одлучиле су по републичким границама 91' а касније и покрајинске...

Pa sada, znas kako jedini ko se nije slozio sa tim je Srbija (i jos nekoliko drzava, ali to je vezano za Kosovo).

Tako da nisu bas "velike sile" odlucile, odlucio je SB UN. Sto ce reci vecina. Sada bi isla prica kako SB UN kontrolisu USA ili ko vec i kako oni nisu u pravu. Ali, oni jesu tako odlucili,  a u SB UN sede predstavnici vecine drzava sveta, ex da isti su kasnije zavukli "nicim izazvane" sankcije.

Sankcije su dosle zbog "neucestvovanja" u ratu.

I nakraju imajuci u vidi da u SB UN sede predstavnici svih zemalja sveta, i imajuci u vidu nacin kako donose odluke, njihove odluke jesu i legitimne i legalne i sve ostalo.

U sustini, doslo je do spora i neka vrsta suda je na osnovu odluke "porote" donela presudu.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2013, 18:12:49 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Pa sada, znas kako jedini ko se nije slozio sa tim je Srbija (i jos nekoliko drzava, ali to je vezano za Kosovo).
Tako da nisu bas "velike sile" odlucile, odlucio je SB UN. Sto ce reci vecina. Sada bi isla prica kako SB UN kontrolisu USA ili ko vec i kako oni nisu u pravu. Ali, oni jesu tako odlucili,  a u SB UN sede predstavnici vecine drzava sveta, ex da isti su kasnije zavukli "nicim izazvane" sankcije.

Да је то тако и да су санције биле због учешћа у рату завукли би и Хрватској која је својим трупама увелико била у Босни...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2

Да је то тако и да су санције биле због учешћа у рату завукли би и Хрватској која је својим трупама увелико била у Босни...

Cilj Hrvatske je verovatno bio stvaranje neke "velike hrvatske" (ili slicnog tudjmanovog vlaznog sna) ali su imali srece/pameti da na vreme odustanu. Uz  to rat se vodio i na teritoriji te zemlje. Tako da, ako se secam dobro, jedno vreme su imali samo neku verziju mekih sankcija. Drugim recima promenili su politiku na vreme.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Cilj Hrvatske je verovatno bio stvaranje neke "velike hrvatske" (ili slicnog tudjmanovog vlaznog sna) ali su imali srece/pameti da na vreme odustanu. Uz  to rat se vodio i na teritoriji te zemlje. Tako da, ako se secam dobro, jedno vreme su imali samo neku verziju mekih sankcija. Drugim recima promenili su politiku na vreme.

Кад смо ми добили санкције, рата у Хрватској није било...дошао је УН и од Крајине направио УНПА зоне слично као наша ситуација са Косовом после 1999-те...
Хрвати су до 1994. вршљали по Босни све док се нису договорили са Муслиманима...ми смо тада већ увелико били под санкцијама...плус они су својом војском ишли директно у Босну што Србија никада није урадила...
Тако да тај аргумент да су променили политику на време не стоји...имали су ембарго само на оружије...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2

Кад смо ми добили санкције, рата у Хрватској није било...дошао је УН и од Крајине направио УНПА зоне слично као наша ситуација са Косовом после 1999-те...
Хрвати су до 1994. вршљали по Босни све док се нису договорили са Муслиманима...ми смо тада већ увелико били под санкцијама...плус они су својом војском ишли директно у Босну што Србија никада није урадила...
Тако да тај аргумент да су променили политику на време не стоји...имали су ембарго само на оружије...

Nisu u isto vreme odlucivali o sankcijama, tako da argument o promeni politike na vreme stoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 320
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
Te izbeglice iz Hrvatske isto mislim i na one sa Kosova da su imali malo obraza sami bi se prijavili, uzeli oruzje i vratili da brane svoje domove. A ne da cekaju da deca iz Srbije brane njihove pragove. Ja razumem da su kao civili proterani, da su prvo morali da misle na svoje decu i sve je to u redu sto su ih doveli i spasili im zivote ali pola sata posto bih moje smestio na sigurno bio bih na prvom prevovoznom sredstvu nazad pa makar poginuo posle pola sata na pragu moje kuce. Ali ti neljudi su sedeli ovde dok su ljudi odavde ginuli zbog njihovih dupeta.. I ovi sa Kosova vikali da se brani Kosovo a svoja dupeta zavukli debelo u Srbiju a svu imovinu prodali albancima... Sve sama gamad i o njima se sada pise ovde i o njihovim pravima. Niko nije pisao o bratu od strica sto mi je poginuo kao vojnik u Vukovaru i o drugu policajcu koji je poginuo na Kosovu. Sram ih bilo do jednog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Argument je da Amerikanci odlucuju kome ce da budu naklonjeni a ne promenjena politika malih drzava. A to sto ti pricas je standardno baljezganje.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: UTI PRISILNIM

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.