Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vcc: više od 20 godina se ćuti o prisilnim mobilizacijama  (Pročitano 8964 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2

Ima veze zasto nije. Da je prihvatio plan ne bi bilo 300 hiljada ili koliko vec izbeglica.

Зајебао се...мислио да Хрвати неће имати муда и да ће им Србија помоћи...а и Хрвати од 92-е кад је примирје потписано то кршили неколико пута и освајали...па Бљесак...тада је Влада прихватила а и план су мало кориговали како би био прихватљивији за Србе...и онда је дошла Олуја...а и Хрвати су само прихватали неке делове плана не цео и сматрали га само подлогом за даље преговоре вероватно како би добили на времену и припремили војску...

Ne uklapa se. Plan Z4 su smislili i predlozili amerikanci. Kada je srpska strana osmah na pocetku odbila plan, bili su iznenadjeni. Plan je predvidjao da RSK bude drzava u drzavi, sto je jako nepovoljno za hrvatsku stranu.

Tvrdio si da je plan bio razmatran samo dva dana, to nije ni blizu istine. A sto se tice tih potpisanih primirija, znam da se to desavalo i da su to radile obe strane. Opet, to nisu bili medjunarodni/doneti sa strane sporazumi kao sto
je to bio slucaj sa recimo Z4 i kasnije Dejtonom. Sto opet govori o losem karakteru politickih vodja na obe strane.

Tudjman nije ni smeo da kaze svojima sta je u planu a ne da ga potpise.

Vidis ja mislim sledece: srbi su imali naklonost SAD od pocetka rata i onda su to prokockali.
« Poslednja izmena: 22. Avg 2013, 10:55:04 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Nije korektno što su odavde ljudi išli dobrovoljno, a tamošnji vojni obveznici dolazili ovde. Ja lično, nikada ne bih bio za prisilnu mobilizaciju u tom smislu da nekoga na silu šalješ na prve linije fronta, ali da budu angažovani u logistici, pozadini naravno to je sasvim normalno. Od ljudi koji ne žele, odnosno imaju strah, ne možeš da napraviš upotrebljivog vojnika, već samo može da šteti i unosi paniku i strah, što je mnogo gore od toga da ga u opšte tu nema. Broj nije presudan, nego kvalitet vojnika, to su pokazale brojne bitke u istoriji u kojima je pobeđivala nekoliko puta malobrojnija vojska. Što se tiče priče, naređeno im je povlačenje, u šta ne sumnjam, slično je bilo sa delom teritorija u RS, pa tamošnje vođstvo to nije uradilo. Danas, svi govore Srbima na KiM da se integrišu u tzv. Kosovo, izađu na izbore i dr. i dr. Taj narod to neće uraditi. Dakle, poput majora Tepića, da je bilo 10.000 ljudi koji su se utvrdili na teško pristupačnoj teritoriji, oni bi dugo mogli da odolevaju i nanose značajne gubitke. Mislim da je tu teritorija lako predana, sa vojničkog aspekta, suviše lako.
« Poslednja izmena: 22. Avg 2013, 11:05:51 od mkocovic79 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Citat
Vidis ja mislim sledece: srbi su imali naklonost SAD od pocetka rata i onda su to prokockali.

A ja mislio to samo papa i vatikan mogu da imaju naklonost. Smile Kako si glup Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57

Ne uklapa se. Plan Z4 su smislili i predlozili amerikanci. Kada je srpska strana osmah na pocetku odbila plan, bili su iznenadjeni. Plan je predvidjao da RSK bude drzava u drzavi, sto je jako nepovoljno za hrvatsku stranu.

Tvrdio si da je plan bio razmatran samo dva dana, to nije ni blizu istine. A sto se tice tih potpisanih primirija, znam da se to desavalo i da su to radile obe strane. Opet, to nisu bili medjunarodni/doneti sa strane sporazumi kao sto
je to bio slucaj sa recimo Z4 i kasnije Dejtonom. Sto opet govori o losem karakteru politickih vodja na obe strane.

Tudjman nije ni smeo da kaze svojima sta je u planu a ne da ga potpise.

Као што сам рекао ни Хрватска није прихватила план у потпуности, баш тај део о државу у држави...
Нисам тврдио да је разматран два дана, него да је два дана после пристанка Владе на тај план почела ''Олуја''.
Знам примера Масленица, Миљевачки плато, Медачки џеп...знаш ти неки пример са српске стране? Smile
Примирје је потписано под окриљем УН и тим примирјем је Крајна постала УН заштићена зона...или је за тебе само САД међународни фактор...
Да су Срби имали наклоност САД не би добили санкције релативно на почетку рата маја 1992...док Хрватска није...исто тако санције Београду 1997. због ''прогона Албанаца'' док Загребу није фалила длака с главе због прогона Срба...
« Poslednja izmena: 22. Avg 2013, 14:27:40 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Srbi iz Hrvatske su sami sebe proterali... u tome su im zdusno pomagali svi gospodari rata...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
Srbi iz Hrvatske su sami sebe proterali... u tome su im zdusno pomagali svi gospodari rata...  Smile

Тако далеко баш не бих ишао...били би они протерани и овако и онако јер би увек били ''реметилачки фактор'' само су овако то олакшали...
« Poslednja izmena: 22. Avg 2013, 14:57:31 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Ja ti kazem sta je nova teorija koja se protura... na kraju ce ispasti da je moj brat koji je u to vreme imao 3 godine sam sebe terao puskom... Samoubistvo sa ledja, tako reci...

Svi peru ruke od toga i trce jedni drugima u zagrljaj...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
Ja ti kazem sta je nova teorija koja se protura... na kraju ce ispasti da je moj brat koji je u to vreme imao 3 godine sam sebe terao puskom... Samoubistvo sa ledja, tako reci...

Јебига тако нас је задесило...хрватски Срби су овим ратом највише најебали јер њих више нема...сад ко је ту крив...највероватније лежи највећа одговорност у три политичка врха коју су се играли људским животима...кнински, заграбчки и београдски...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2

Zar je tesko, bas tako tesko priznati da je za taj krvavi rat u SFRJ kriv niko drugi do sami stanovnici SFRJ ?
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95

Zar je tesko, bas tako tesko priznati da je za taj krvavi rat u SFRJ kriv niko drugi do sami stanovnici SFRJ ?

па то је очигледно

али...од кад си ти прешао на грађане сфрј?  зар срби нису једини кривци? тврдиш то овде годинама
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: UTI PRISILNIM

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.