Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vasilije Kacavenda ~ Vladika iz srpskog Versaja  (Pročitano 53610 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 26.0.1410.64
ала си се ти станиславе залепио за чика василија... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15

Pitam se koliko jos takvih ima ? Ne bi bilo lose da se dosijea otvore kao u Bugarskoj na primer.

Manje vise... svi...

Npr. German je bio poznat po tome..

Doduse... i njega su drzali na ledu kao Paju i Tita.... dok nisu lobirali izmedju sebe ko ce biti novi patrijarh...
A posto nisu uspeli, uvalili su kosku Pavlu za koga su mislili da ce biti lak za "upravljanje" Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Ma nema potrebe da se ista otvara, imamo Aneu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Ja nemam interes da cutim kao ti... u tome je razlika..

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
A ja ga kao imam?  Smile  Moracu da vratim stari potpis, sve se uglavnom svodi na ono"bla bla"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Slobodno...

Nego:

Kačavendin dosije: Radio za DB pod imenom „Pablo“, povezan sa ubistvom i sliovanjem

Ivana Mastilović Jasnić    | 08. 05. 2013. - 14:18h | Foto: RAS   

Vladika Vasilije Kačavenda radio je kao “pouzdan saradnik” Državne bezbednosti Srbije pod imenom “Pablo”. Domaće i strane obaveštajne službe označile su ga kao “glavnog nosioca homoseksualnih aktivnosti unutar SPC”. Sumnjiči se za pomoć ratnim zločincima, a postoje informacije koje ga terete i za ubistvo. Sve ovo nalazi se u tajnom dosijeu koji su o vladici Kačavendi godinama vodile srpske bezbednosne službe.

Prema ovim podacima, vladika Kačavenda je više od 50 godina bio saradnik domaćih i inostranih obaveštajnih službi koje su ga vrbovale kompromitujućim fotografijama i materijalima o njegovim homoseksualnim istupima.

U tajnom dosijeu navodi se da je Kačavenda 60-ih godina prošlog veka bio “zavrbovan” od tadašnje jugoslovenske službe bezbednosti, dok je od 70-ih pod operativnih delovanjem DB BiH “zbog delovanja sa kleronacionalističkih pozicija”. Tokom rata u BiH su se, zbog političkog delovanja, za njega zainteresovale pojedine bezbednosne strukture u BiH, ali i deo međunarodnih policijskih i multinacionalnih snaga, posebno američkih, stacioniranih u Tuzli.

Pretio osnivanjem bosanske pravoslavne crkve

Krajem 2008. godine episkop Vasilije je u javnosti važio za žestokog protivnika tada najozbiljnijeg kandidata za mesto patrijarha Amfilohija Radovića, a grupa episkopa okupljenih oko njega podržavala je za tu poziciju vladiku raško-prizrenskog Artemija i niškog Irineja. Posle odluke Svetog arhijerejskog sabora da Amfilohije preuzme deo patrijarhovog posla i da mu se prošire ovlašćenja, Kačavenda je zapretio osnivanjem bosanske pravoslavne crkve.
- Prema podacima iz 2010, vladika Kačavenda je u Odeljenju ratnih zločina u Centru OSA u Brčkom tretiran operativno kao pomagač optuženima za ratne zločine, konstatovane su njegove bliske veze s političarima u BiH, a registrovano je da ostvaruje kontakte sa Nebojšom Lazićem Zengom, pripadnikom MUP RS - stoji u tom dosijeu. Navodi se i da je on bio deo mreže pomagača ratnih zločinaca. Zbog sumnje da je skrivao Radovana Karadžića, Eparhija i Vladičanski dvor u Bijeljini više puta su bili pretresani.

U tom dosijeu se uz vladiku Kačavendu kao “nosioca homoseksluanih aktivnosti unutar SPC” pominju još i vladika mileševski Fileret i vladika Pahomije, kome se već sudilo za seksualno zlostavljanje dečaka u Vranju. Objašnjava se da je “sve izraženijem ispoljavanju homoseksualnih sklonosti vladika SPC doprineo sve tolerantniji stav Grčke pravoslavne crkve po ovom pitanju”.

- Vladika Kačavenda je 1993. bio u homoseksualnoj vezi s izvesnim B. K. iz SAD. Grupa vernika koja je čula za to tražila je da se registruje nevladino udruženje koje bi se bavilo proverom moralne čistote vladika i sveštenika, odnosno “utvrđivanjem” onih koji su homoseksualci - piše u ovom dosijeu.

Bivši đakon Bojan Jovanović, o čemu je “Blic” već pisao, posle optužbi za sekslualno uznemiravanje, podneo je krivičnu prijavu tužilaštvu u Bijeljini u kojoj Kačavendu optužuje za učešće u ubistvu đakona Milića Blažanovića s kojim je vladika navodno održavao seksualnu vezu, a koji se pod nerazjašnjenim okolnostima ubio u manastiru Papraća u BiH.

Citat
Detalji iz dosijea

1975. godina: Izabran za episkopa tuzlanskog iako se njegovom izboru protivio patrijarh Pavle, koji je tada bio epsikop raško-prizrenski. U to vreme episkop Pavle je govorio da je Vasilije poznat “po ljubavnim aferama s monahinjama i popadijama”, ali istražna komisija SPC koji je vodio mitropolit Amfilohije nije pronašla dokaze za ove optužbe.
1990. godine: Uz podršku patrijarha Germana, Kačavenda se kandidovao za patrijarha, a pre toga se ozbiljno interesovao da li je potrebno angažovanje “tajnih kanala” za izbor.
Rat u Bosni: Na početku sukoba u Bosni Kačavenda je pobegao iz Tuzle u Bjeljinu gde izmešta eparhiju. SPC posle rata donosi odluku da se episkopi vrate u svoja sedišta, ali episkop Vasilije to jedini nije učinio. Označen je i kao predvodnik “tvrde struje” u SPC i vođa “bosanskog lobija”.

O političarima: “Vuk Drašković je izdajnik kojeg treba ubiti”, napisao je Kačavenda 1994. godine.
I krajem 2012. tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Rade Marković najavio je pokretanje postupka protiv Vasilija Kačavende zbog ubistva njegove supruge 1994.

- Kada je saznao da je Kačavenda seksualno zlostavljao njegovu ženu, oštro je reagovao, zbog čega ga je vladika zvorničko-tuzlanski raščinio, a zatim i naložio da se Markovići isele iz parohijskog doma. Vladika je uz pomoć specijalne jedinice MUP RS iz Bijeljine pokušao da ih iseli, a tokom ove akcije specijalci su pucali na parohijski dom i ubili Markovićevu suprugu - piše u dosijeu. Sprečen je u pokušaju da iz RS iznese izuzetno vredne “Tešanjske ikone”.

Slučaj Kačavenda  i na Crkvenom sudu SPC

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije najavio je da će Crkveni sud SPC raspravljati Kačavendinoj umešanosti u pedofiliju. Najteža kazna koju Crkveni sud može da izrekne je raščinjenje i isključenje iz Crkve, kao što je u septembru 2011. učinjeno sa vladikom Artemijem.
- Crkveni sud prvo izriče epitemiju, postove i molitve koji podrazumevaju javno pokajanje. Ukoliko to ne da neki rezultat, onda sledi smenjivanje vladike, odnosno njegovo penzionisanje što je sa Kačavendom već urađeno. Sledeća mera crkve je razrešenje vladičanskog dostojanstva, nošenja palice i panagija, odnosno ikone koje vladike nose na grudima, a potom raščinjenje - objašnjava za “Blic” verski analitičar Mirko Đorđević. On je izrazio bojazan da usled pritisaka Crkva opet i ovaj slučaj ne gurne pod tepih.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Citat
1.Да ли досијеа која Блиц објављује постоје или их је измислила редакција овог дневног листа? Ако постоје, ко их је направио и дао Блицу на објављивање?
 2.С тим у вези, да ли српске службе безбедности (БИА, ВБА, полиција) прате, прислушкују и воде досијеа владика, монаха и свештеника СПЦ, и по чијем овлашћењу?
 3.Да ли српске службе безбедности (БИА, ВБА, полиција) прате, прислушкују и воде досијеа опозиционих политичара и интелектуалаца, и по чијем овлашћењу?
 4.Да ли је Блиц гласило неке службе, домаће или стране?

Nisam neki fan Dveri ali mislim da su im pitanja na mestu...I kako samo to da Blic vrti svaki dan ove vesti ako je vec to istina(a nije)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Citat
Izvor: Blic

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Vladika Kačavenda se ljubi sa maloletnikom! (FOTO) (VIDEO) (18+)
- Prijatelj koji me upleo u celu priču sa Kačavendom dao mi je sat i rekao da ga snimim i da ćemo tako ucenjivati vladiku - objašnjava A. R. kako je upleten u mrežu iz koje nije mogao da se izvuče

Printskrin: Telegraf

Redakcija Telegrafa došla je u posed do sada neobjavljenog snimka na kome se jasno vidi vladika Vasilije Kačavenda kako se ljubi i mazi sa A. R., koji je, prema našim saznanjima, u vreme nastanka ovog snimka bio maloletan. Kao što se vidi na snimku, “akcija” se desila u dvoru vladike Vasilija Kačavende u Bijeljini, a Kačavenda na početku snimka sedi i priča sa mladićem. Posle toga počinju strasno da se ljube i grle.

A. R. (ime poznato redakciji) odlučio je da progovori o svom iskustvu sa vladikom Vasilijem:

- Do Kačavende sam došao preko prijatelja koji je organizovao druženja i koji mi je vladiku predstavio kao svetog čoveka. Taj prijatelj me je nagovorio i, onda kad sam hteo da odustanem, on me je zaplašio. Krenulo je tako da me je prvo upoznao s njim. Nazvao me je jednom prilikom i rekao: “Evo me u Bijeljini, mogli bismo kod vladike da ga upoznaš.” – počinje svoju ispovest A. R.

Vladika Zvorničko-Tuzlanski
Vladika Vasilije Kačavenda se ljubi sa mladićem na video snimku. Printskrin: Telegraf

DOGOVOR O SNIMANJU VLADIKE U AKCIJI

A. R. kaže kada je već bio upleten u mrežu iz koje nije mogao da se izvuče. Prijatelj mu je predložio da snime vladiku kako bi mogli da ga ucenjuju.

- Prijatelj koji me upleo u celu priču sa Kačavendom dao mi je sat i rekao da ga snimim i da ćemo tako ucenjivati vladiku. Ja sam ga pitao da li je lud, da možemo obojica izgubiti glavu radi toga. On mi je rekao da je sad, kad sam upao u sve to, kasno, da nema nazad – priča A. R.

KAKO JE VLADIKA VRBOVAO MLADIĆE

- Ne znam da li je još mladića bilo, nisam to video, ali pretpostavljam da su ih kao i mene navlačili. Prvo da upoznaju vladiku, da ih izgotivi poklonima i pričama kako će im obezbediti život, da je mnogo moćan, da ima veze za sve (škole, fakultete, poslove). Ja nisam od vladike ni tražio novac niti sam dobio, jer se to desilo jednom, ali sam čuo od čoveka koji mu dovodi mladiće da je galantan, da je pravi “džek” – završava svoju priču A. R.

Izvor: Telegraf
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 8536.25
mob
I-mate 30 Pro
Opet ovaj....pa da nije svesteni-pukovnik...davno bi ga isterali iz te vojne organizacije...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.