Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 09:54:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vase i nase cenjene musterije!  (Pročitano 15772 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Netscape Navigator 9.0.0.
Huh ala ste "zagrizli" na temu!

Odakle da pocnem?

Kao prvo - svaki razgovor se automatski snima ukoliko dolazi sa novog broja koji nije vec u mojem imeniku! (propljuvao sam krv, suze i znoj dok to nisam uspeo da napravim na svom mobilnom telefonu!)

Ovo iz vise razloga, a glavni je to sto kada me zove neki "novi kolac" logicno je ocekivati da ce izdiktirati svoje ime, adresu i eventualno broj fiksnog telefona. Tada mi treba papir i olovka sve to lepo da zapisem (posto takve stvari zaboravim za 5 minuta!) a umesto papira i olovke snimanje je mnogo lakse!

Kao drugo - meni je cilj da budem sto jednostavniji i jasniji u razgovoru! Snimljene razgovore cesto kasnije preslusam i po nekoliko puta i analiziram one eventualne delove u kojima sam mozda mogao upotrebiti laksi (odnosno razumljiviji) izraz ili jednostavno samo biti "kraci".

Zelja mi je da odgovorim na postavljena pitanja sto razumljivije potencijalnoj musteriji kao i da je ne smaram previse na vezi jer ipak - postujem tudje impulse!

Upravo iz tih razloga je ovaj covek od mene i dobio odgovor da je cena "dizanja sistema" negde u rasponu od 20 do 30 maraka.
   (Za one koji ne znaju - to je 10 do 15 eura).
   Time sam pokrio sirok raspon pristupa u reinstalaciji Windowsa a bio sam kratak i jasan prema sagovorniku!

Stvar moje licne procene u tom trenutku je bila da je u pitanju neuka osoba koju bi verovatno bilo uzaludno pitati da li mu je racunar na "staroj" Win98-ci, XP-u, ili mozda "tera" Vistu ili pak "7-micu".   
   Verujte mi na rec da je moje dosadasnje iskustvo nedvosmisleno  pokazalo da je u tim situacijama potrebno biti KRATAK i JASAN Smiley Svako moje dalje eventualno zapitkivanje u smislu: "A jel' ti to Pentium-III ili IV, ili: "jel' imas podataka koje treba spasavati" i slicno" - vodi ka nezadovoljstvu mog sagovornika jer u velikoj vecini slucajeva oni blago receno - nemaju POJMA o tome! Smile

Ilustracije radi - u okolini Zvornika "WindowsXP" se zove "Windows IKS-PET" (Kao "Windows PETICA" - Prim.Prev.) i kada im ja ljubazno objasnim da to nije "PET" nego se cita kao "Pe" (od engleskih slova "Iks-Pe"), oni onda budu razocarani, te dalje NECE da im instaliram taj Windows (XP) nego traze da im instaliram "PETICU" (koja, koliko bar JA znam - ne postoji!)

Dalje, dragi moji forumasi, ja zaista postujem trendove koje vi praktikujete i zastupate ovde na forumu (a to je upotreba najnovijih operativnih sistema kao sto je tonpr. Windows7) ali i sami znate da NOV SOFTVER obicno trazi i koliko-toliko NOV HARDVER!

Ali opet - ovo ovde kod mene je Zvornik! Smile

To znaci da otprilike 80% racunara koji su po domovima ovdasnjih domacinstava - su polumrtvi "grobovi" u najboljem slucaju na 1.6 Ghz, sa 4 do 10 GB Hard diskom (obicni puni losih sektora, zaista!) sa najvise 256MB Rama i slicno... Tu se WinXP moze "kotrljati". Nece raditi "glatko" i lepo, ali se moze "kotrljati".

Medjutim, ja da sam prestao da podrzavam instalaciju Win98-ce (opet naglasavam okruzenje u kojem sam!) bukvalno bi umro od gladi!

Jer Win98 je "nativan" za hardver sa kojim se (na zalost!) jos uvek itekako susrecem u ovoj (mojoj!) neposrednoj okolini, i ma kako to vama u vecim gradovima (poput Beograda) bilo sasavo i cudno - ovde stanje JESTE takvo!

A posto kod ovakvih ljudi nikakav "upgrade" hardvera NIKAD nije solucija (obrazlozenje: /citat/ "Ja sam kupio kompjuutor, jel' ti mozes ili ne mozes da mu dignes sistem??? Sta ja tu imam da kupujem nekakav dodatni RAM ili kako vec?!?"/kraj citata/  dakle verujte mi na rec da im ne mogu objasniti neke stvari (a zaista sam pokusavao!) onda najcesce samo tiho uzdahnem, slegnem ramenima, puknem install Win98-ce, iskopam sve potrebne drajvere (sto nekad traje i do dva dana ganjanja po Internetu!!!) pronadjem i instaliram propratni softver koji ce raditi na Win98, obavezno stavim Win98 RPServicePack9 (Win98 tada izgleda ISTA kao WinXP!) i naplatim 15Eura (to je ta "skuplja varijanta dizanja sistema") a oni tada obicno budu sretni jer dobiju racunar sa Windowsom koji je bez ikakvog hardverskog upgrade-a (jer oni ne znaju sta je to!) postao brzi (jer je Win98 manje zahtevna za CPU) a takodje dobiju i vise slobodnog prostora na njihovim pateticnim malim hard diskovima (jer Win98 zauzima svega nekih 0.4GB ne racunajuci propratne programe) i tada me obicno zovu jos poneki put (npr. kada uvedu internet ili slicno - jer se momci iz Telekoma NE ZNAJU SNACI sa uvodjenjem ADSL-a na "Legacy" OS-U Smile

I to je ono sto ja zovem "stalnom musterijom"! Smile
   (Na zalost!!!)

A sada sto se tice vaseg pitanja zar trebam instalaciju OS-a da naplacujem? Pa pobogu - ITEKAKO da TREBAM! Alo, pa da li ste vi normalni povodom tog pitanja?! Instalacije i reinstalacije, spasavanje podataka (ako neciji podaci uopste i postoje) kao i ciscenje USB memory stickova od "autorun" virusa su glavni razlozi poziva koje imam od strane moje prefinjene klijentele (predzadnja rec u predhodnoj recenici je sarkazam!)

Sta drugo da radim? Ja ne mogu promeniti otprilike 80% populacije koja me ovde okruzuje! Oni su bas ovakvi kao u prilozenom attachmentu! Smile Ja mogu (i na zalost - moram) da gledam kako da se uklopim i opsluzujem doticne persone na najbolji nacin!

@samo za Mrgeca: Druze, vise puta si me "prozivao" na Burek Forumu sto koristim Netscape internet browser. Brate - moj prvi izbor je bio Google Chrome i to pre mozda vise od godinu dana!
   Ali zamisli moje razocarenje nakon sto sam ga downloadovao kada mi je njegov setup rekao da zahteva minimum SP2 (nece da radi na WinXP sa SP1). A ja kada stavim SP2 na WinXP na racunaru koji ima samo 128MB RAM memorije onda taj racunar postane toliko spor da to vise i nije racunar nego ZID SUZA i PLACA! Smile( a moje "cenjene" musterije OPET (ponavljam!) nece ni da cuju za neki hardverski "upgrade" (jos misle da ih "vacarim" time sto ih nagovaram da kupe neku komponentu koja njima sigurno ne treba!) - pa ja onda moram da pravim kompromis! Netscape je jedan od boljih kompromisa s tim u vezi (jer je isti i isto se ponasa i na XP-u a radi i na Win98-ci). U sustini - Netscape je savrsen browser i dan-danas, a ima samo jednu manu, a to je: FB chat vise ne radi u njemu!

Dalje (za sve) nije mi jasno zasto kritikujete moj cin postavljanja na Internetu snimka ovog poziva? Broj osobe je delimicno skriven, nigde u snimku nema ni njegovog imena, a primetili ste da je on sam odbio da kaze svoju adresu, te nema nista licno cime se doticni moze na bilo koji nacin identifikovati (niti ja znam ko je u pitanju!) a u isto vreme je do te mere patetican i smesan da sam imao zelju doticni snimak da podelim sa vama! Ako administracija iz bilo kojeg razloga smatra drugacije - neka prebrise ili zakljuca temu, ja se stvarno izvinjavam!
   Ja cu gledati da ni u kojem slucaju ne povredim ni jednu svoju musteriju ni moralno ni eticki ni bilo kako drugacije ALI svaki poziv se snima Smiley i "BulmaSoft" raspolaze doticnim snimcima na nacin kako "BulmaSoft" smatra da je prikladno Smile
   A eto ja sam smatrao da bi bilo ... zanimljivo... ovakav slucaj obelodaniti!

Izvinjavam se na malo duzem postu ovoga puta. Licno smatram da nije svako rodjen da poseduje racunar a ovaj snimak po mom misljenju takvu stvar prakticno ilustruje! Pozdravljam i gospodina na snimku, cije ime ne znam, znam samo da nikada ponovo nije nazvao (ne ponovilo se!)
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
Sto se tice snimanja razgovora.
Krivicni zakonik Republike Srbije kaze:

Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje 
Član 143 

(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo
saopštenje koji mu nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom od tri meseca do tri godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa
razgovorom, izjavom ili saopštenjem koji su neovlašćeno prisluškivani, odnosno tonski snimani. 
(3) Ako je delo iz st. 1. i 2. ovog člana učinilo službeno lice u vršenju službe,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka 
Član 145 
(1) Ko objavi ili prikaže spis, portret, fotografiju, film ili fonogram ličnog karaktera bez
pristanka lica koje je spis sastavilo ili na koga se spis odnosi, odnosno bez pristanka lica koje je
prikazano na portretu, fotografiji ili filmu ili čiji je glas snimljen na fonogramu ili bez pristanka
drugog lica čiji se pristanak po zakonu traži i time osetno zadre u lični život tog lica,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. 
(2) Ako delo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe,
kazniće se zatvorom do tri godine. 

Povreda privatnosti na ovaj nacin je na slicano regulisana i u okolnim zemljama.

Znaci, ti si duzan da sagovornika obavestis da se razgovor snima, inace te moze tuziti da povredu privatnosti, koja je cak i nazivom fajla povredjena...

Toliko od mene...

« Poslednja izmena: 03. Maj 2011, 20:32:47 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
1) Kako mogu da prisluskujem SOPSTVENI razgovor?! Smile Ajde da sam snimao tudji razgovor ali poziv jeste MENI bio upucen Smiley

2) Ko je ovde nepozvan? U citavom snimku ne vidim nikakvu izjavu? I opet - kako moze biti neovlasteno snimati SOPSTVENI razgovor?

3) Svaki razgovor upucen prema meni ukoliko je on "poslovnog" karaktera postaje moje licno vlasnistvo.

- Nigde nije povredjena nicija privatnost.

- Saopstavao sam u pocetku. To sam prestao iz razloga sto skoro svi po uspostavljanju veze, kada cuju "Dobar dan, dobili ste BulmaSoft, razgovori se snimaju, kako mogu da Vam pomognem?" - samo mi spuste vezu! Smile

Anea druze, jos jedanput - ovo je malogradjanska sredina... Shvati to Wink
   Taj zakon je prikladan npr. za Kanadu...

Edit: a sta cemo u sledecem slucaju:
   Musterija me nazvala, pitala cenu instaliranja Windowsa, ja odgovorio da je oko 25 maraka, a musterija mi na to odgovara:
  (Nepristojna rec), "ne bi ti dao ni 20 pfeninga" (onda opet nepristojna rec), pa spustanje slusalice od strane cenjene musterije! Smile

A ja po "zakonu" ne smem da SNIMIM (eventualne takve) pozive!

Inace - stvarno sam imao takav poziv pre 2 godine Smile(

Jos jedanput: svaki poziv upucen poslovno - postaje moje licno vlasnistvo Smile

Svaki poziv upucen sa SKRIVENOG broja bice ignorisan (telefon je podesen da mi ni ne zvoni u tom slucaju!)

« Poslednja izmena: 03. Maj 2011, 20:47:01 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
To nije samo tvoj razgovor. Ne znam sta je upitno.

Ja samo kazem da bih se ja svim pravnim sredstvima okomila na osobu koja bi snimala i distribuirala moj razgovor... privatni, poslovni ... svejedno... bez mog znanja.

Pored ugrozavanja privatnosti, to je krajnje losa poslovna politika.

« Poslednja izmena: 03. Maj 2011, 20:47:04 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
@samo za Mrgeca: Druze, vise puta si me "prozivao" na Burek Forumu sto koristim Netscape internet browser. Brate - moj prvi izbor je bio Google Chrome i to pre mozda vise od godinu dana!
   Ali zamisli moje razocarenje nakon sto sam ga downloadovao kada mi je njegov setup rekao da zahteva minimum SP2 (nece da radi na WinXP sa SP1). A ja kada stavim SP2 na WinXP na racunaru koji ima samo 128MB RAM memorije onda taj racunar postane toliko spor da to vise i nije racunar nego ZID SUZA i PLACA! ( a moje "cenjene" musterije OPET (ponavljam!) nece ni da cuju za neki hardverski "upgrade" (jos misle da ih "vacarim" time sto ih nagovaram da kupe neku komponentu koja njima sigurno ne treba!) - pa ja onda moram da pravim kompromis! Netscape je jedan od boljih kompromisa s tim u vezi (jer je isti i isto se ponasa i na XP-u a radi i na Win98-ci). U sustini - Netscape je savrsen browser i dan-danas, a ima samo jednu manu, a to je: FB chat vise ne radi u njemu!

ајде бре...мало зезања није наодмет Smile никад ми није пало на памет да те прозивам,зајебавам или штагод
људи који су овде на форуму и даааааалеко стручнији од мене су ти већ и објаснили какве су негативне конотације коришћења застарелог браузера који одавно нема подршку...сигуран сам да то ти и сам знаш али волиш да тераш инат Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
A sta onda radis kada neko na FB "taguje" tvoje ime na nekoj slici? Wink
Tuzis ga? Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
I za tagovanje je potreban moj pristanak, tj. ja mogu da zabranim tagovanje svojih slika i uklonim tag ukoliko ne zelim da budem na spisku.
Uostalom, internet je medij koji je relativno nov i za koga tek treba da se utvrdi jasna zakonska regulativa.
Fonogrami, pak... postoje vise od veka.
« Poslednja izmena: 03. Maj 2011, 20:55:05 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Alcatel One Touch Idol X
A sta onda radis kada neko na FB "taguje" tvoje ime na nekoj slici? Wink
Tuzis ga? Wink

Скинеш таг, па они више не могу да га поставе.
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
To nije samo tvoj razgovor. Ne znam sta je upitno.

Ja samo kazem da bih se ja svim pravnim sredstvima okomila na osobu koja bi snimala i distribuirala moj razgovor... privatni, poslovni ... svejedno... bez mog znanja.

Pored ugrozavanja privatnosti, to je krajnje losa poslovna politika.

U pitanju je primljen (received) poziv na mobilnom telefonu i on zaista jeste samo moj kao razgovor. Nema nista upitno u toj situaciji! Mozda bi i mogli da raspravljamo da sam JA uputio poziv (outgoing) pa snimao tamo-nekog...

Bez tvog znanja ili sa tvojim znanjem - prvo moras dokazati da si na eventualnom distribuiranom snimku to stvarno ti? Kako bi ovaj covek to mogao da uradi? Nema ni imena ni broja ni nicega! Jedini podatak je da je on negde iz Karakaj-sitija i da je "nase gore list" te da kao takav prosto place za publikacijom na YouTube-u i slicnim mestima! Smile

Jos jedanput - nicija privatnost ovde nije ugrozena!

Da li ce stvar biti "popravljena" ako mu posaljem SMS u kojem cu mu javiti da je eto snimljen, i da ga raja na "Bureku" sada "preslusava", te da ako zeli da se snimak "ukine" - da kontaktira jednu simpaticnu zecicu preko PP-a? Smile

EDIT: ali prvo mora neko da mu digne sistem! Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 03. Maj 2011, 21:18:54 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Apple iPhone 12, S21
... u svoj toj prici, u svoj raspravi o tome koliko je legalno, moralno snimati razgovor, koliko je u redu... sve to na stranu, u to uopste ne ulazim...

Jedna stvar mi nije jasna...zivis od popravke, zivis od reinstalacija sistema, od toga sto drugi ne znaju ono sto ti znas, i ti to postavljas na net i time nipodastavas te iste ljude koji ti plate tvoje znanje...

Dobri moj, to je izuzetno neprofesionalno sa tvoje strane.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 09:54:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.379 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.