Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Verujete li da postoji život van naše planete
Da
88.5%  (755)
Ne
11.5%  (98)
Ukupno glasova: 853
Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 518
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vanzemaljski oblici života,dokazi,očevici...  (Pročitano 747783 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ovo sam sve vec video u Danikenovoj knjizi '' Bogovi su sisli sa nebesa''
Ima jos dosta slicnih slika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
 Kad je istorija lažirana onda imaš zbunjene i sludjene ljude a ako znamo da je u ljudima velik nagon(u zavisnosti od toga koliko koga ego drži u vlasti) za odbranom uverenja i stavova-tu možemo da vidimo rasprave i rasprave,ignorisanje i slično.
Meni je stalo do istine i nek se nose svi mediji-tražiću ogovore na pitanja ima li baza i tajnih dogovora sa drugim inteligentnim bićima koji se kriju od ljudi i šta nam se sve sprema do 2012! Neću se smiriti i ići na posao ko ovca koja pase i ne gleda oko sebe!
Juče sam prolazio Kališom sa drugom i gledao avion u daljini i setih se momenta kada sam tu video tri objekta i shvatim koliko su ogromni bili jer je jedan pet i više puta veći od proklete tačke aviona Smile Lupam glavu godinama šta je kog djavola to bilo i mnogo mi je krivo što nije snimljeno..
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Ja sam ubedjen da Ameri i Rusi znaju za njihovo postojanje i da cak svi zajedno lepo saradjuju....procitajte ovo Smile   Podzemna stvorenja i rupe u tlu

Direktor NLO centra u Tashkentu (Uzbekistan), Sergey Azadov, nikada nije pretpostavio postojanje podzemnih bića sve dok nije dobio fotografiju vatrenog stvorenja koje dolazi ispod površine. To se desilo u Uzbekistanu, u vrijeme dok je još bio sastavni dio Sovjetskog Saveza. Jedno izvorište nafte zapalilo se u pustinji i vojni vatrogasci su odmah došli da ugase požar. Vatreni stub sa bukom nije dozvoljavao pristup ljudima. Kada je nestala buka, prisutni vojnici i radnici čuli su jaukanje i vrisak ljudi koji dolaze ispod površine. Tada su ljudi vidjeli vatreno bradato stvorenje koje je iskočilo iz dubine sa savijenim rukama, što se jasno moglo vidjeti na fotografiji koju je dobio uzbekistanski ufolog.

Postoji više slučajeva kada su geolozi čuli jaukanje negdje duboko u naftnim bušotinama. U Sibiru se čulo stenjanje ljudi u veoma dubokoj rupi na platou između Aralskog i Kaspijskog mora, što je snimljeno i poslano u Sovjetsku akademiju nauka za naknadna proučavanja. Međutim, istraživači nisu ozbiljno shvatili mistični fenomen, pa je zapis izgubljen.

Skoro sve religije govore o postojanju nekog podzemnog kraljevstva. Svaka religija ima svoj posebni opis tog kraljevstva, ali postoje i neki zajednički elementi. Prvo, populacija podzemnog svijeta sastoji se od gospodara i ljudi koji su tamo došli nakon smrti. Drugo, ljudi dolaze ispod površine u obliku sjenki ili duša, odnosno polja informacija i energije. Treće, gospodari, a ponekad i duše, posjeduju jedinstvenu informaciju o prošlosti i budućnosti. Da bi se dobila takva informacija, potrebno je ili poslati dušu u podzemlje, kao što su činili sibirski šamani, ili pomoći sjenkama da postanu vidljive i čujne tokom nekog vremena.

U Staroj Grčkoj izvođeni su posebni rituali sa ispuštanjem krvi, koji su, prema ekspertima ezoterije, prije svega bili povezani sa jedinstvenim energetskim i informacionim zasićenjem krvi.

Čak i u današnje vrijeme se pokušavaju dobiti informacije koje posjeduju gospodari podzemnog svijeta. Ruski istraživač Nikolay Rerich prvi je organizovao ekspediciju na nepoznato područje Shambala, skriveno u planinama Himalaja koje naseljavaju mudri 'učitelji'. Uspješno je proveo ekspediciju i prenio poruku 'učitelja' sovjetskoj vladi.

Gleb Bokiy iz komesarijata unutrašnjih poslova također je vršio pripreme za ekspediciju u misteriozno mjesto Shambala, što je bilo pod kontrolom šefa Felix Dzerzhinsky-a, nakog čije smrti je zaustavljeno finansiranje projekta.

Poznato je i to da su za vrijeme Trećeg Raicha također organizovane ekspedicije u Shambala-u. Nastojalo se držati u tajnosti da su stvorenja sa nadljudskim moćima postojala duboko ispod površine tla. Ta stvorenja su uz pomoć meditacije postizala moć nad prirodnim fenomenima i dostizala Božji nivo.

Kada je Adolph Hitler došao na vlast, podržavao je ideju da je Zemlja šuplja. Ruski istraživač okultne magije fašističke Njemačke, Sergey Zubkov, izjavio je da je pročišćavanje rase u Trećem Reichu i organizovanje tajnih društava imalo za cilj pomoći misterioznim 'gospodarima' da izađu na površinu i aktivno učestvuju u reorganizaciji svijeta. Postojala je specijalna struktura za prikupljanje mističnih informacija o tajnim društvima koja su u to vrijeme postojala u Njemačkoj. Informacije su korištene za stvaranje mističnog oružja za rješavanje ratnih problema. Poslane su ekspedicije na Tibet i Himalaje. Prva ekspedicija za traženje Shambalae započela je 1931. godine i nije uspjela otkriti put u podzemni svijet, ali je donijela mnogo tibetanskih rukopisa u Njemačku, koji su kazivali o postojanju gospodara podzemlja. Kasnije je poslano još ekspedicija na to područje.

Ko su ta misteriozna stvorenja koja žive ispod površine i odakle potiču? Predsjednik AEB (Association of Engineer Biolocation), Vladimir Khlopkov, apsolutno je siguran da neka bića žive ispod površine. Prije deset godina sproveo je neku vrstu oluje u unutrašnjost planeta, što je na dubini od 200 kilometara otkrilo tragove inteligencije nepoznate čovjeku.

Jasno je da obična tijela ne mogu preživjeti snažan pritisak stijena i jako visoke temperature ispod površine tla. Najvjerovatnije je da je otkriveni intelekt koncentrisan u nekim informacionim i energetskim djelićima. Kasnije je Vladimir Khlopkov otkrio nekoliko lokacija gdje je intelekt vjerovatno izašao na površinu, a jedna od njih je Zelenograd u neposrednoj blizini Moskve. Njegov tim je otkrio čudne formacije za vrijeme testiranja tla, što je najprije nazvano kao „tragovi slijetanja NLO-a“. Bližim proučavanjem otkriven je duboki otvor. Operatori su svake večeri posmatrali čudno biološko polje koje je gmizalo iz otvora i kretalo se brzinom od 90 cm/s prema Zelenogradu. Malo po malo, polje je ispunilo cijeli grad, a nakon nekog vremena povuklo se istom brzinom u duboki otvor. Ciklus je trajao oko 3,5 sata. Khlopkov je rekao da je polje čitalo informacije iz memorije ljudi.

U ruskoj republici Khakassia, postoji pećina Kashkulakskaya, čije ime znači „pećina crnog đavola“, u planinama Kuznetsky Alatau. Tokom mnogo godina, istraživači sa Novosibirskog instituta za kliničku i eksperimentalnu medicinu Akademije medicinskih nauka redovno su dolazili proučavati čudan fenomen koji se događao ljudima dok su duže vrijeme boravili u pećini. Posjetioci pećine su u ustaljenim intervalima bivali prestrašeni i primorani na izlaz, jer su imali optičke halucinacije koje su bile zajedničke za sve njih: vidjeli su starijeg čovjeka sa dlakavom kapom i blještavim očima.

Istraživači su postavili veoma precizne magnetometre i druge uređaje u pećinu. Uporedili su pokazivanja uređaja sa emocijama ljudi. Pokazalo se da su se erupcije snažnog magnetnog polja, koje su registrovali uređaji, podudarale sa momentima kada su ljudi bili nervozni. Uređaji izvan pećine nisu registrovali nikakve promjene za vrijeme magnetne oluje u pećini. Neki istraživači koji su učestvovali u eksperimentu pretpostavljaju da se radi o nekoj vrsti oznake u području radio-frekvencija koja se pridržava čudnog programa i šalje signale vertikalno u SVEMIR! Može li to značiti da su misteriozna stvorenja došla iz svemira i komuniciraju sa drugim bićima koja su tamo ostala?

Poznati američki antropolog i istraživač šamanizma, Michael Harner, nudi odgovor na pitanje. Organizovao je ekspediciju u Južnu Ameriku, gdje je živio duži vremenski period u indijanskom selu Canibo, potpuno izolovanom od moderne civilizacije. Ekspedicija je bila uspješna, ali istraživač nije uspio ništa naučiti o povijesti tamošnje religije. Indijanci ne žele govoriti o natprirodnim pojavama. Jednog dana, jedan od novih Harnerovih prijatelja koj iživi u selu, rekao mu je da bio trebao popiti sveti napitak šamana kako bi razumio Canibo religiju. Napitak stvara brojne vizije, a jedna od njih može razjasniti pitanje podzemnih stvorenja.

„Vidio sam Zemlju kako je izgledala prije više milijardi godina kada još nije postojao život. Stotine crnih zrna počela su padati sa neba. Kada su pala na površinu vidio sam da su to bila velika stvorenja sa crnom i sjajnom kožom i krilima. Izgledalo je da su bili previše umorni nakon dugog putovanja, pa su sletjeli da se odmore. Stvorenja su mi govorila jezikom misli. Objasnili su da su pobjegli od nekog zla koje boravi u svemiru i da se nadaju pronalasku spasa na Zemlji. Stvorenja kažu da su bili gospodari planeta gdje su ljudi bili samo njihove sluge.“ Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Mislim ovo je meni previse konfuzno nabacano svega i svacega
potrebno je razdvojiti zito od kukolja
upravo da bi znali sta je istina o cemu treba razmisljati a o cemu ne i da se na to ne gubi vrijeme
Jer treba i ovako gledati stvari ako nesto ne mozes demantovati a ti onda pusti pricu da ide tokom kojim ti tro zelis to jest ubaci se medju njih pricaj ono sto pricaju oni a onda cemo doci mi kijo ce pokazati da oni zapravo lazu
i pitanje se postavlja ko je onda iskomprimitovan ?
Mi ili oni
Znate ja razmisljam u tom pogledu tako da svi izvjestaji o kontaku o otmicama nisu tacni vec su puke lazi
A te lezi odgovaraju njima ( onima koji zele da sakriju istinu)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Evo nesto sto sam davno spominjao,Tothove smaragdne ploce...konacno imam prevod na Srpskom,jako je zanimljivo Smile 

Smaragdni tablet (tabla)

Govori se da su Tableti stari oko 38.000 godina. Dalje se kaze da je Thot nakon potonica Atlantide, osnovao koloniju u Egiptu. Izgradio je veliku piramidu u GIzi (koja se pogresno pripisuje Keopsu). U njoj je ostavio zapisanu drevnu mudrost i tajne Atlantide.

Kazu da se Thotov um ikarnirao tri puta. Zadnji put je bilo u tijelu poznatom kao Hermes.

Za Smaragdnu tablu kazu: “Citaj. Vjeruj ili ne, ali citaj. Vibracije koje tamo pronadjes ce probuditi odgovor u tvojoj dusi.”

Uvod:

Doreal - “Covjekova zelja za razumjevanjem zakona koji reguliraju njegov zivot je beskrajna.. U tisini materijalnih cula lezi kljuc otkrivanja mudrosti. Onaj koji govori, ne zna. Onaj koji zna, ne govori. najvise znanje se ne moze prenjeti, jer ono egzistira kao entitet koji prevazilazi meterijalne rijeci i simbole....
Sve stvari u svim kosmosima se krecu u skladu za zakonom.. a zakon koji regulira kretanje planeta je stalan kao i zakon koji regulira materijalni izraz covjekov.
Jedan od najznacajnijih kosmickih zakona je onak koji je odgovoran za stvaranje covjekovo kao omaterijalnog bica. Skole svih vremena i civilizacija nastojale su odgonetnuti zakon koji povezuje covjeka kao materijalno i duhovno bice. Veza koja ih spaja je covjek intelektualac buduci da um sadrzi materijalne i nematerijalne kvalitete.
Put ka svjetlosti, zivotu i ljubavi samo pocinje na materijalnom nivou. Duhovni se, pak, nastavlja kretati ka najuzvisenijem cilju – stapanjem s univerzalnom svijescu.”

Smaragdni tablet 1.: Povijest Thota, Atlantidjanina.

Thot - “Ja Thot, Atlantidjanin, majstor misterije, cuvar zapisanog, mocni kralj, magicar, zivim iz generacije u generaciju... koji upravo ulazim u Hol Mudrosti, odredjujem upute za one koji ce doci posle mene, upute zasnovane na drevnoj mudrosti velike Atlantide.”....
... Iznad Hola sam digao mocnu piramidu, koristeci moci koje nadvladavaju zemljinu silu. Duboko u njoj sam izgradio komoru: odatle krece kruzni prolaz koji ide gotovo do vrha. Tu sam postavio kristal, koji salje zrake u prostor/vrijeme dimenziju i koncentrira se prema Holu Mudrosti. Ostale prostorije koje sam izgradiosu prazne.... Onaj koji ima hrabrosti da se upusti kroz tamne realma, prvo ce biti ociscen dugotrajnim postom. Lezat ce u kamenom sarkofagu. Tek tada cu mu otkriti velike misterije. Pokazacu mu put kojim ce me sljediti.”

Smaragdni tablet 2.: Hol Mudrosti.

“Duboko u srcu Zemlje lezi Hol Mudrosti.. .Djeca Svijetla su pratila sto se dogadja na povrsini... Trideset i dvoje... koji su se pojavili medju ljudima... nastojeci da ih oslobode vezanosti za tamu. U ciklusima, od eona do eona, Veliki Ucitelji su prisutni a da za to ljudi ne znaju. U holu zivota njihova tijela spavaju dok njihove duse slobodno prolaze kroz ljudska tijela... “

Smaragdni tablet 3.: Kljuc Mudrosti.

Thot predaje svoje znanje i mudrost ljudima. “Mudrost je moc, moc je mudrost, jedno s drugim kompletiraju cjelinu.”
“U Holu Mudrosti je sedam Velikih Ucitelja, od kojih sam primio znanje... Njihova imena su:......”

Smaragdni tablet 4.: Prostor je rodjen.

Thot – “Poslusaj me covjece. I to isto mozes zivjeti i biti oslobodjen. Vi niste Zemljani, vi ste djeca beskrajne kosmicke svjetlosti....
Kosmos je odredjen zakonima. Sljedi ih i bit ces dio Cjeline. ... Duboko u sutnji i miru moras se osloboditi zelja. Okupiran tisinom, oslobodit ces se zelje za upotrebom rijeci. Potom ces se osloboditi zelje za hranom, koja ti vezuje dusu. ZAtvori oci i centriraj svoju dusu ka svijesti, oslobodi se okova mraka. Zamisli mjesto, sliku gdje bi zelio biti. Vibriraj naprijed-nazad. Sve dok ti dusa ne bude slobodna... A nakon toga, mrak je za tebe proslost.”

Smaragdni tablet 5.: Stanovnik Unal-a.

U petom dijelu Thot govori o nastanku Atlantide...
“.... Sljedi kljuceve koje sam ostavio iza sebe. Trazi i prolaz ce ti se ukazati. Trazi u piramidi, duboko u hodniku koji zavrsava u zidu. Uzmi kljuc Sedmorice i zid ce se otvoriti. ... Sljedi moju mudrost.”

Smaragdni tablet 6.: Kljuc magije.

U ovom tabeltu Thot govori o vjecnoj borbi sila mraka i svjetla..
Bratstvo Mraka pri tom koristi sve nacine da veze duse nevinih uz sebe. Thot poziva da se ... “.. lice drzi uvijek okrenuto prema Svjetlu.” Jer sva tuga solazi iz tame. A svjetlo dolazi samo onimia koji streme ka svjetlu...

Smaragdni tablet 7.: Sedam Gospodara.

Ovdje Thot opisuje prvi susret sa sedam gospodara/ucitelja koji prebivaju u Holu Mudrosti. Nakon sto je milenijumima slusao i ucio, Thot se obraca: “Ovo je moja mudrost. Covjece, zivi u svjetlosti i ne okreci lice od njega. Tako i tvoja dusa zivi u realmu svjetlosti. Okreni svoje misli unutra, ne vani. Nadji svoje svjetlo-dusu u sebi. Ti si svoj gospodar. Ti si jedno s kosmosom, plamen i dijete Svjetlosti... “

Smaragdni tablet 8.: Kljuc misterija.

Thot – “Mudrost je skrivena u mraku. Kada je osvjetlis plamenom duse, naci ces svoju mudrost. .... “

Smaragdni tablet 9.: Kljuc slobode u prostoru.

“...mudrost je uvijek pstojala. Nikada promjenjena, iako zakopana u mraku. Nikada izgubljena, iako zaboravljena od covjeka...
Mislis da zivis, ali to je zivot unutar smrti. Sigurno je da, dok god si vezan za svoje tijelo, za tebe zivot ne postoji. Samo je dusa slobodna u prostoru i ima stvarni zivot.... I samo onaj koji zudi i tezi znanju ima nade da se biti slobodan.”
Jednom je Thot u Holu Mudrosti upitao:”Gdje je izvor Svega?”
Devet mu je odgovorio: “Oslobodi dusu svoga tijela i podji sa mnom ka Svijetlu. ... Plamen je izvor svih stvari jer ih sve sadrzi u njihovom potencijalu. Red koji je poslao Svjetlo je Rijec, a od Rijeci dolazi Zivot i cjelokupna egzistencija.”

Smaragdni tablet 10.: Kljuc vremena.

Thot je upidao ucitelja: Sto je vrijeme?
Ucitelj – “ U pocetku bijese nistavilo: bez vremena, prostora, prazno. U to nistavilo je dosla misao, svjesna i ispunila ga. Tada nije egzistirala materija, samo sila, pokret, vorteks vibracije od svjesne misli koja je ispunila nistavilo.”

Smaragdni tablet 11.: Kljuc Iznad i Ispod.

Thot govori u kakvom je stanju nasao ljude, koji su bili samo malo iznad divljih zvijeri. Govori o porijeklu svoje rase koja nije zemaljska i njehovom znanju koje je superiornije u odnosu na ljudsko.
Devet- “...Kada vi ljudi shvatite da nista osim progresa duse nije vazno, onda cete se osloboditi svih stega i moci cete da radite u harmoniji sa Kosmickim Zakonom. Trebate teziti perfekciji, jer samo tako mozete ostvariti cilj. Iako nista nije perfektno, to treba biti zelja i cilj.”

Smaragdni tablet 12.: Zakon uzroka i Posljedice i Kljuc od Prorocanstva.

Thot - “Znaj da je buducnost otvorena knjiga onomoe koji zna da je cita. Sve posljedice dolaze od uzroka koji poticu od prvog uzroka. Buducnost nije fiksna ni stabilna nego varira kako variraju posljedice od uzroka. Buducnost nikada nije fiksna nego sljedi covjekovu slobodnu volju.

Smaragdni tablet 13.: Kljuc Zivota i Smrti.

Thot – “Tvoja forma je dualna. Balansirana u polaritetu u doba kaad je formirana. Znas da, kada Smrt dolazi, to je samo zato sto je balans poremecen. Zatp sto je jedan pol izgubljen. Kada je tijelo u perfektnom balansu, smrt te ne mora nikada dodirnuti...
Tajna Zivota u Holu Mudrosti je uspostavljanje balansa polova. Sve sto zivi ima formu. Zivo je zbog Duha Zivota u njegovim polovima. Srce Zemlje je u balabsu sa svim bicima koja postoje na Zemlji. Izvor Duha dolazi iz Zemljinog Srca.
Kada naucis da odrzavas balans, znaci da si u balansu sa Zemljom.. Jedan sat dnevno trebas lezati s glavom okrenutom prema pozitivnom polu (sjever.. prim.prev.). I jedan sat prema negativnom (jugu). Dok si okrenut sjeveru, drzi svoju svijest izmedju glave i grudi. Kada si okrenut jugu, pomjeri svijst zimedju grudi i nogu... Tijelo ce ti se osvjeziti i snaga ti se vratiti. “
Kada covjek zeli da izadje iz ovog zivota, bez noli i tuge. “Lezi, glavom okrenutom prema istoku. Sklopi ruke na izvoru zivota (solarni pleksus). Svoju svijest podjeli na dva dijela: jedan okrenut sjeveru, drugi jugu. Posalji ih izvan tijela. Opusti se. Slijedit ce srebrene iskre, spojit ce se sa Svijetloscu, s Izvorom, biti ce plamen, dok se zelja ponovo ne formira. I vrati u novu formu.
Znaj da ovako tijela napustaju velike duse, mijenjajuci, po zelji zivot za zivotom...
Cuj me covjece, napij se moje mudrosti. Nauci tajnu koja je |Gospodar Vremena. Nauci i da sam budes gospodatr i da se sjecas proslih zivta... Kada se tvoje vrijeme priblizi, ne boj se, nego budi gospodar Smrti. Opusti tijelo, ne opiri se. Plamen duse smjesti u svoje srce. Zatim ga premjesti u trokut, izmedju obrva. To je mjesto gdje memorija zivota ostaje. Zadrzi svoj plamen u toj poziciji za vrijeme tranzicije i, s tvojom dusom, memorije ovog zivota ce poci s tobom. Proslos ce biti jedno sa sadasnjoscu. Memorije ce biti sacuvane. “

Smaragdni tablet 14.: Dodatak.

Thot – “Znaj da je Zemlja samo portal, kapija, cuvana od sila nepoznatih covjeku. Gospodari Mraka skrivaju ulaz. Ipak, barijere se ruse pred onima rodjenim u Svijetlosti.”

Smaragdni tablet 15.: Tajna tajni.
Thot – “Skupite se moja djeco, da cujete tajnu tajni, koja ce vam omoguciti da otkrijete covjeka-boga i da vam dam put ka vjecnom zivotu. Prvo o teretu tame koji vas baca u okove dok ste na Zemlji.
Tama i Svjetlo su iste prirode, razliciti samo po izgledu, ali obje dolaze od istog Izvora. Tama je Nered. Svijetlo je Red. Tama se pretvara u svijetlo Svjestlosti. To je vasa svrha u zivotu: promjenite tamu u sviejtlo !
O misteriji prirode.
Vi ste trostruki po svojoj prirodi: u fizickom, astralnom i mentalnom tijelu.
U fizickomo tijelu imate novo trojstvo: krt, koja kola kroz tijelo i omogucava srcu da radi. Magnetizam, koji se krece kroz nervne putove i nosi nergiju celijama i tkivima. Akasa, koja prolazi kroz kanale, prefinjene i minijaturne, ali jos uvijek fizicke. Sva tri oblika su u medjusobnom odnosu i odrazavaju se na zivot tijela.
Tri je i priroda Astralnog tijela, medijator izmedju gornjeg i donjeg. Ne fizicko, ne spipritualno.
Tri je i proroda Uma
Iznad i izvan covjekove trostruke prirode lezi realm spiritualnog.
1. Na Zemlji, covjek je vezan vremenom i prostorom. Okruzujuci Planetu je val vibracije koji ga nadalje veze za nju. Ipak, unutar svakog od ljudi je i Kljuc za oslobodjenje.
Kada se oslobodis tijela, uzdigni se na najvisi dio zemljinog relma. Tamo izgovori rijec:
Dor-E-Lil-La. Tada ce se dici veo prema Svjetlu i moci ces proci barijeru prostora. Sest sati ce barijera biti podignuta.
2. I dok si vezan u svom tijelu, postoji tajna koja te moze izbaviti na slobodu.
Opusti se. Usmeri se ka slobodi od fizickog tijela. Misli na rijec La-Um-I-L-Gan i ponavljaj je u sebi. Sve dok se ne oslobodis tijela.
3. Ako zelis uci u Hol Mudrosti, mjesto gdje prebivaju vjecni:
Lezi. Opusti se. Ocisti misli i ciljeve. Zamisli Hol. Punim srcem, stani pred uciteljima u zamisljenom (trecem) oku. Izgovori rijeci:
Makut-El-Shab-El Hale-Sur-Ben-El-Zabrut Zin-Efrim-Quar-El. Ubrzo ce tvoja dusa biti pozvana. Ovim zavrsavam svoje pisanje. Kljuceve predajem onima koji zaista traze moju mudrost, jer za njih, ja sam Kljuc i Put. “
Nadam se da ce i vama ovo biti zanimljivo jer je pisano daleko pre Biblije i danasnjih religija Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ovo je jako zanimljivo ako je tacno i stvarn napisano pre biblije a ne poslije to jest da nije prilagodjeno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Ovo je jako zanimljivo ako je tacno i stvarn napisano pre biblije a ne poslije to jest da nije prilagodjeno
Ni u cemu nije prilagodjeno,sigurno....zato i kazem da je izuzetno Smile,i spominjao sam da svaki covek potrazi Boga u sebi,a ovde se o tome izuzetno jasno govori,potrazite tajne zakopane u sebi Smile
« Poslednja izmena: 19. Apr 2008, 18:21:11 od sirkan »
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ovo je jako zanimljivo ako je tacno i stvarno napisano pre biblije a ne poslije to jest da nije prilagodjeno

Jebem ti net ... zeza me nesto 
Uredu druze  onda se stvarno moze mnogo toga vidjeti i ustvari naslutit odakle su skore sve religije a jos vise filozofije crpjele znanja
« Poslednja izmena: 19. Apr 2008, 18:22:06 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Ovo je jako zanimljivo ako je tacno i stvarno napisano pre biblije a ne poslije to jest da nije prilagodjeno

Jebem ti net ... zeza me nesto 
Uredu druze  onda se stvarno moze mnogo toga vidjeti i ustvari naslutit odakle su skore sve religije a jos vise filozofije crpjele znanja
Naravno,to je sustina...kad sam ja ovde pricao da su religije izmisljene da bi se ljudi ustvari podelili i zaglupili neki su me ovde zesce napadali,ali uskoro ce sve doci na svoje i razdvojice se zito od kukolja Smile
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 518
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.