Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Verujete li da postoji život van naše planete
Da
88.5%  (755)
Ne
11.5%  (98)
Ukupno glasova: 853
Idi dole
Stranice:
1 ... 427 428 430 431 ... 518
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vanzemaljski oblici života,dokazi,očevici...  (Pročitano 747227 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Mozda ne javno. Smiley

Ne kazem zasigurno je nesto. Ali, opet to ali, je mnogo zeznuta stvar. Jos iz daleke proslosti neke stvari su ne samo iritantne, vec totalno zbunjujuce.

Zeznuta je stvar vreme. Sto ljudi ne predstave velike periode vremena, vec sve sagledavaju u danasnjem nekom svetlu. A opet to danasnje svetlo, naslucuje se kojim sjajem svetli.

Mi koliko toliko znamo o periodu ljudskom od pre 7-8000 godina. Sve manje i manje do perioda od pre pola milke god. Imamo dovoljno infoa iz raznih nalazista kako se kretao covekov razvitak. Pa opet i u tome raznih nedoumica.

A onda kada se osvrnemo, zamislimo, period od nekoliko milijardi godina. Pa se desi veoma lako da iako bi pripadnici neke civilizacije sleteli ovde, promasili bi nas u vremenu. Veoma je velika mogucnost da i mi ako nekada odemo na neku od planeta van solarnog sistema, promasimo tamo. Mozda budu u tek pocetnom razvitku, a mozda se vec unistili pa nadjemo samo rusevine. Mozda ni od rusevina ne bude nista, zbog uticaja zuba vremena.

Tako da kategoricki tvrditi nije bilo kontakte, ne mozemo.

Opisi starih civilizacija, komotno sa danasnjeg stanovista, ako gledamo na taj nacin, mozemo objasniti bogovima. Sa malim b. Nisu imali reci za objasniti neku pojavu. Samo po poznatim pojavama su mogli uporedjivati i prenositi.

Slicno kao za vatrenu vodu ili grmeci stap. Da ne znamo da su tako viski i pusku, zvali americki indijanci, svrstali bi smo u legendu, ep ili ko zna koju bi definiciju dali. ALi znamo na sta su mislili.

Za njih je viski goreo u grlu. Nije bio obicna voda. Jest' da je tecnost, ali je "palio i goreo" po grlu. Zasto ne bi dali opis na osnovu poznatog. Voda, slici vodi, "pali, gori". I to spojili dajuci naziv na osnovu onoga sta su znali ili ih podsecalo.

Stap iz kojeg se cuje pucanj, kako bi drugacije opisali ? Nisu imali naziv za pusku. Samo na osnovu poznatog su dali.

A onda dodjemo do ljudske arogancije. Mi cemo nekada tamo negde sresti nekoga kome cemo pomoci u razvoju. Koji ce u svojim mitovima, legendama, epovima opisati nas dolazak. A to isto se ne dozvoljava kao mogucnost ovde ?

I naravno da se nece dozvoliti. Kako priznati da postoji nesto jace, mocnije, od dolara, americke tehnologije ? Kako da religije priznaju da su gresile ? Kako priznati da su ljudi drzani u neznanju, zavaravani ... ?

Toliko ima stvari da je nemoguce zatvoriti oci.

Ne mora da su vanzemaljci, mozda tajni projekti. Ali ti projekti, tog tipa nisu postojali pre 400-500-1000 ili 6000 godina. Ima crteza i pre 23000 god. Ima otisaka sandala u stenama starim nekoliko stotina miliona godina. Danasnja nauka ne kaze da je tada covek postojao.

Pitanje je da li je mozda se ovde desilo ono sto iznad napisah. Da je ovde bila unistena civilizacija i da je ostalo samo secanje na nju. Da su ostali neki koji su cuvali i cuvaju ta znanja ?

Platonu je egipatski zrek, naziv za svestenika, rekao pored price o Atlantidi, da se mi secamo samo zadnjeg potopa. A da ih je bilo vise.

Kaze se Atlantida mit, Lemurija, zemlja Mu, legenda. A bas gde je aktuelna legenda o zemlji Mu se pronalaze zidine starije od naseg priznavanja zacetka prve civilizacije. Po procenama, zidine su starije od 12000 godina.

Postoji legenda da su zaratili i pokokali se. Nesto mi pade na pamet Mahabharata. Ep je iz tog podrucja.

Postoji legenda o borbi zemljana i bogova.

Ovo sam samo pocesao, ne zagrebao, po povrsini. Puno je stvari koje se bacaju na net. Previse. Kada se nesto ne moze sakriti uklanjanjem, onda ostaje zatrpavanje efikasnije. I naravno da ce u moru gluposti i raznih idiotluka, jedna vredna stvar ostati neprimecena. Pa iako se primeti, bice ismejana. Jer tako se "ovcice" uce. Da prate svog pastira. Da su ponizne, saginju glavu, same idu na noz ... jer je to sve dobro i bice nagradjene od pastira. Naravno u prvoj klanici.

Da ne duzim i tupim, zivi vi meni bili. Uzivajte u temi i zivotu, naravno.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2011, 05:58:23 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
A jebo ti sad tražiš neoborivi dokaz. Da ti slete u dvorište i rukuju se sa tobom.
A i to bi moglo da se namesti. Možda bolje da te odbace do njihove rodne planete?
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Gresis. Ne trazim to. Vec da se prizna postojece. A licemerstvo i gordost, ljudima ne dozvoljava. Razni interesi i ko zna sta sve.

Npr.

Pilot, vojni neka je. Treniran da prepoznaje razne objekte, tipove aviona, radi izvidjacke poslove i veruje mu se u izvestaju. Na osnovu toga planiraju akcije ... a kada vidi ovako nesto, nije sposoban, odlepio je, nije video to sto je video i sta sve se ne iznalazi.

Desi se neki zlocin. Dva, ali samo dva svedoka su dovoljna osuditi pocinioca na smrtnu kaznu. Ali zato hiljade, desetine svedoka nisu dovoljna da je vidjeno nesto.

Desi se neki zlocin. Inspektori indirektnim stvarima dokazuju i pronalaze pocinioca. Zasto se ovde osporavaju ocigledni indirektni dokazi ?

O tim stvarima sam iznad pricao. Naravno da se sve treba dobro isproveriti. Zasigurno za mnoge stvari postoji objasnjenje. Ali sta sa onima za koje ne postoji vec upucuju na ovako nesto da se desilo ?
« Poslednja izmena: 08. Dec 2011, 16:35:07 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung i9300
Misteriozna metalna kugla pala iz svemira u Afriku

Šest kilograma teška metalna kugla, prečnika 35 centimetara, nepoznatog porekla, pronađena je nedaleko od jednog sela na severu Namibije, oko 750 kilometara od prestonice Vindhuka.

Odakle je: Nasa ispituje poreklo misteriozne kugle

Kako je saopštio Pol Ludik, načelnik odeljenja za forenzičku medicinu, seljaci i policajci iz obližnje stanice čuli su nekoliko slabijih eksplozija na udaljenosti od oko tri kilometra, a pet dana kasnije su pronašli okrugli metalni objekat.

Prema njegovim rečima, kugla je šuplja i sastoji se od dve spojene polovine. Otkrivena je 18 metara od tačke u koju je udarila, tj. kratera dubine 33 centimetra i širine oko četiri metra.

Kugla je proteklih nekoliko nedelja detaljno analizirana. Budući da nadležne službe nisu uspele da objasne njeno poreklo, sada će se u istragu uključiti i američka svemirska agencija NASA i evropska svemirska agencija ESA.

- Postoji mogućnost da ovaj okrugli objekat, koji je pao u Namibiju, potiče sa neke svemirske letelice - rekao je Ludik.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Strogo preporucujem novi film od Ridlija Skota "Promitijus" ako se secate UFO iz prvog Alijena cija je posada ili kapetan bilo bice zvano "Svemirski Jokej" onda ste na pravom putu.

"Otisli smo da saznamo gde je bio nas pocetak neznajuci da ce to mozda biti nas kraj".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Šijo mu ga Đuro s prten konac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6306
Zastava Amsterdam
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG G2
a taj film izlazi za 6 meseci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Dobro ga cuvaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Moj ćale tvrdi da je video svemirski brod jedne večeri 2009, ali kada se uzme u obzir da je te večeri nije znao koja je njegova kuća, njegova tvrdjna nije baš verodostojna...  Smile
IP sačuvana
social share
Čini mi se paranormalno, kad imam para normalno...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Nightwish...forever!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 131
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
Ja mislim da postoje vanzemaljci,a li neverujem da su bili na nasoj planeti......Razmislite malo bilo bi glupo da smo mi jednini oblik zivota... Sugurno negde dalekooo....ima nekakva planeta na kojoj ima nekakav zivot...mozda ne ovako savrsen kao nas, ali nekakav sigurno ima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Neće vanzemaljci sigurno doći u letećem tanjiru, ili nečemu sličnom. Sve je to holivudska propaganda. Ukoliko oni zaista postoje (u šta ja verujem), prve koje ćemo mi otkriti biće na nivou jednoćelijskih organizama, što se takođe smatra oblikom života, a ukoliko su oni nas već otkrili, na mnogo su većem stupnju nego mi tako da se sigurno nisu pojavili u nekoj metalnoj lakrdiji i preplašili par iskusnih pilota...  Smile
IP sačuvana
social share
Čini mi se paranormalno, kad imam para normalno...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 427 428 430 431 ... 518
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.