Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 20:20:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vampirizam i danasnje drushtvo ...  (Pročitano 11623 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Pa, ucenjem, praksom... Nisu svi lenji, kao ti.  Smile Imao je on, cini mi se, vise takvih susreta.  Smile   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
priznajem da se shto se tiche susreta sa novim i nepoznatim vrstama ,vishe drzim teorije dok bliske kontakte ostavljam drugima ,ali nekako mi imaginelo nije izgledao kao tip choveka koji ide po goth klubovima Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kolko sam ja blago upoznat sa srpskom mitologijom, znam da je svaki kraj imao svoj naziv za vampira i davao mu neke posebne odlike, al ovo su opste:

-Vampir ima crvenu (ne belu) boju koze zbog krvi kojom se nalokao, zbog cega takodje ima i veliku nadutu stomacinu.
-Izuzetno je jak i ne ubija ugrizom, nego prvo davi ljude na spavanju a onda ih grize i isisava.
-Moze da napravi dete, a to obicno radi sa svojom udovicom. Iz tog odnosa se radja vampirce koje po nekim predanjima jedino moze da ubije vampira. Citao sam i neke price kada mlade udovice imaju svalere i potom zatrudne, kazu kako joj ga je napravio bivsi muz, pa se onda okupi narod, raskopaju grob, pa ako je pokojnik u raspadu, onda nateraju udovicu da prizna ko je otac i kamenuju i nju i svalera, a ako mu je telo ocuvano onda ga ubiju.
-Vampir se ubija sledecim postupkom. Probode se glogovim kolcem kroz srce, ali treba paziti da nekog ne isprska krv jer bi i taj mogao da postane vampir. U tom trenu iz ustiju mu izleti dusa u vidu belog leptira koga treba ubiti tako sto mu se usta poliju vodom, a ako leptir pobegne bezopasan je ali plasi decu. Katkad mu odseku i glavu.
-Vampir se ne postaje kad ga ugrize drugi vampir, vec kada je osoba zla za zivota, ili kad mu preko kovcega preleti ptica ili ga preskoci neka zivotinja.

Ovo se u necemu razlikuje od onoga sto je napisao Imaginelo, ali mi ona sedma tacka bas nije jasna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
-Vampir ima crvenu (ne belu) boju koze zbog krvi kojom se nalokao, zbog cega takodje ima i veliku nadutu stomacinu.

Takve sam vidjao, mada nisam znao da je to od lokanja krvi, mislio sam da su drugi napitci u pitanju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma kakvi, krv sto posto. Video si sigurno i da se klate a poneki i padne. To je zato sto su im misici u raspadu. A to sto te gledaju jednim okom, ono drugo im je davno ispalo. Primetio si mozda i da pricaju kroz nos? Kriju vampirske zube.

Nikako ne nasedaj na foru: Izvini decko, jel mozes samo da mi pomognes da dodjem do kuce, blizu zivim a nesto mi se muti; stara navlaka, hoce da te odvede u neki mrak da ti se napije krvi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2

Takve sam vidjao, mada nisam znao da je to od lokanja krvi, mislio sam da su drugi napitci u pitanju  Smile

ili je vrsio plasticnu operaciju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Нисам ја срела нигде те ваше вампире и вампирице.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Evo sta Volter kaze o vampirima:

These vampires were corpses, who went out of their graves at night to suck the blood of the living, either at their throats or stomachs, after which they returned to their cemeteries. The persons so sucked waned, grew pale, and fell into consumption; while the sucking corpses grew fat, got rosy, and enjoyed an excellent appetite. It was in Poland, Hungary, Silesia, Moravia, Austria, and Lorraine, that the dead made this good cheer. We never heard a word of vampires in London, nor even at Paris. I confess that in both these cities there were stock-jobbers, brokers, and men of business, who sucked the blood of the people in broad daylight; but they were not dead, though corrupted. These true suckers lived not in cemeteries, but in very agreeable palaces.

I zakljucak Smile:

But all these stories, however true they might be, had nothing in common with the vampires who rose to suck the blood of their neighbors, and afterwards replaced themselves in their coffins. They looked if they could not find in the Old Testament, or in the mythology, some vampire whom they could quote as an example; but they found none. It was proved, however, that the dead drank and ate, since in so many ancient nations food was placed on their tombs.

The difficulty was to know whether it was the soul or the body of the dead which ate. It was decided that it was both. Delicate and unsubstantial things, as sweetmeats, whipped cream, and melting fruits, were for the soul, and roast beef and the like were for the body.

The kings of Persia were, said they, the first who caused themselves to be served with viands after their death. Almost all the kings of the present day imitate them; but they are the monks who eat their dinner and supper, and drink their wine. Thus, properly speaking, kings are not vampires; the true vampires are the monks, who eat at the expense of both kings and people.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
po radovima uvazenih kolega izgleda da se vampiri mogu klasifikovati u 3 grupe:

1. vampirus vulgaris (obichni vampir) - ovo je nash prost seljachki vampir (bez oka,sa krivim zubima ,crven stomak) - onakvog kakvog ga je opisao drug bora Smile
2. vampirus modernius (moderni ili fancy vampir) - to je vampir iz filmova i igara - bled ,ugladjen (zenski primerak tog vampira izgleda kao euridika Smile)
3. vampirus parasitus (vampir-parazit) - svi vampiri su paraziti ,ali kod ovog tipa je to posebno izrazeno . ovaj vampir je chlan nekog upravnog odbora ,simpatizer je ds ili ldp,zalaze se za eu integracije ,dnevno svetlo mu ne smeta ali zato voli mutne poslove ,krv ne pije bukvalno - ali zato upropashtava chitave zemlje i narode Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
iz ovog imaginelovog posta se moze zakljuchiti da je on izgleda imao neke bliske susrete sa vampirima i da ih je detaljno prouchio Smile shalu na stranu ,bash me zanima kako se doshlo do ovih 8 tvrdnji.

Скичао као свиња?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 20:20:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.