Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 00:27:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Увек оптимиста  (Pročitano 22587 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ehhh  Smile

sad ste me podsetili pricom o snovima na Beskrajnu pricu  Smile
i na Momo Smile

u svetu bez snova i maste precesto se sve svodi na grc i nasilje... kako kaze pisac, ravnoteza izmedju dva sveta je neophodna, inace ode ovaj ljudski svet u pm  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Citat
Za mene je optimizam verovanje da će se sva pitanja rešiti na najbolji mogući način

Kao optimist, svestan sam da uvek nesto moze da podje naopako...ali verujem u pozitivni krajnji ishod. Dozvolio sam sebi da malo izmenim tvoju def.

Citat
Pesimizam je verovanje da će sve što može da pođe naopako poći naopako.

Marfi je mislio na - kad tad... statisticka verovatnoca.
Dok u su svi pesimisti (koje znadoh) misljenja da je svet nepravedan i nijedan ti ne moze dati odgovor a pitanje : Zasto uopste zivis. Ocu da kazem, nije samo to navedeno pesimizam...ima tu jos toga...

Citat
Životna energija potilče iz instikta samoodržanja, ne iz iluzija o optimalnom ishodu nekog pojedinačnog nastojanja.

Pa recimo onako uprosceno... da se stalno opterecujem kako ce mi pasti.. nikad ne bih napravio dete. Ergo vis a vis.. ko razume shvatice...

Citat
Radije bih proveo 100 godina u istini nego jedan dan u lazi

Istina je relativan pojam...bolje izaberi nesto konkretnije.

Citat
Velika je snaga voleti i svoju tugu, ne samo svoju sreću.

SAmo da li se taj rad utrosen u to isplati... ja nikad ne bi smeo da recimo, kazem ovo citirano... nekom ko je izgubio dete.

Citat
Ortakinja i ja smo vecheras brale neke trave i izigravale Kelte na sred nekog polja

Pazite se...nocu usamljene na nekom polju gde nema nikoga...mozete lako naici na krpelje...

Citat
Postoje ljudi kod kojih se tuga provlaci citav zivot, kao jedno sveprisutno osecanje a da ti sami ljudi pritom nisu mracni ili pesimisti.

Ja ne videh ni jednog...postoje ljudi koje neki losi dogadjaji obeleze za citv zivot, i na taj noacin nose tugu u sebi...ali daleko od toga da su oni po prirodi mracni ili pesimisti...

Citat
Toliko su arogantni u svom pesimizmu, da i ne vide koliki optimizam gaje zarad odrzanja svog pesimizma.

Odlicno Light... Raven je citirao pogresan deo za sebe... da je pravi pesimist, on bi se pomirio sa tudjim misljenjima i drzao svoja samo za sebe...

prijatno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
sad ste me podsetili pricom o snovima na Beskrajnu pricu Smile
i na Momo Smile

u svetu bez snova i maste precesto se sve svodi na grc i nasilje... kako kaze pisac, ravnoteza izmedju dva sveta je neophodna, inace ode ovaj ljudski svet u pm Smile

Hm, mene cela ta pricha oko maste i granica realnosti jako podseca na prichu i motive koji se provlache kroz ''Panov Lavirint''  Smile

Pazite se...nocu usamljene na nekom polju gde nema nikoga...mozete lako naici na krpelje...

Hehe, sumnjam da mogu da probiju martinke a i nije bila visoka trava Smile Jeidno ako nismo zaradile po glavi neke od onih venaca cvetnih...:S

Citat
Postoje ljudi kod kojih se tuga provlaci citav zivot, kao jedno sveprisutno osecanje a da ti sami ljudi pritom nisu mracni ili pesimisti.

Ja ne videh ni jednog...postoje ljudi koje neki losi dogadjaji obeleze za citv zivot, i na taj noacin nose tugu u sebi...ali daleko od toga da su oni po prirodi mracni ili pesimisti...
Hehe, mozda zato sto su retki? (: Shalu na stranu, postoje takvi ljudi koji su jednostavno melanholici po prirodi, a bez nekih losih dogadjaja koji su ih obelezili za ceo zivot... Kao sto rekoh, pitanje senzibiliteta, sklopa licnosti i svega ostalog i to je nevezano za pesimizam ili optimizam..Chak znam jednog takvog koji je setan jos od detinjstva i vecito ga prozima to osecanje a on je daleko od mracnog choveka sa mracnim mislima. Ta seta je prosto suptilna, tiha, prirodna zato sto je oduvek bila u tom choveku, ali naravno nije to ona razarajuca tuga koja nastaje kao reakcija usled nekog gubitka ili nekog loseg dogadjaja...To su vec sitne stvari, pipave i mislim da nemaju veze sa ovom temom (:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
znam ljude koje je zivot nemilosrdno sibao i udarci sudbine nad njima bili su uzasno surovi.
a opet,sve su,samo ne mracni,pesimisti i ljudi bez zivotne energije.
i kao po pravilu,zivot im je na koncu svega,vratio onom iskonskom radoscu i blagoslovom da su svjetlost svakome kome oni udju u zivot.
i da se iskreno kunu da je zivot najljepsi dar koji moze da se dobije.

kada bi zivot bila osoba koju bih mogla da pozovem na kafu,
svakako da bih mu postavila i neprijatna pitanja i daleko od toga da sa ovoliko godina imam odgovore na svako pitanje.
ono sto ja imam je beskrajno povjerenje u zivot i njegovu urodjenu mudrost i ravnotezu,ja je svojim i dolaskom i odlaskom sa ovog svijeta ne mogu pomutiti.

gubila sam i bila sam beskrajno slomljena i razocarana,
ali to me nikada nije nagnalo da kazem da je zivot nepravedan,da je sve lose i da ce se lose i zavrsiti.
naprotiv,upravo mi je poznavanje smrti,tuge i gubitka izostrilo vid,pa jasnije vidim ljepotu kada se nadjem pred njom.i umijem iskreno da se radujem,kada dodje vrijeme za to.

i nije to nerealni optimizam.
to je saznanje o autenticnosti i neponovljivosti jednog zivota i postovanje prema onome sto je toliko starije i mudrije od mene same.

i jebeno je tacno...da nam zivot daje samo ono sto mi dajemu drugima ili samom zivotu.
jer ono u sta vjerujes,u to se i pretvaras...

sve ostalo je jebena poza,danak neiskustvu i jedna beskrajna i hladna nezahvalnost.

« Poslednja izmena: 20. Maj 2008, 12:12:59 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19882
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
znam ljude koje je zivot nemilosrdno sibao i udarci sudbine nad njima bili su uzasno surovi.
a opet,sve su,samo ne mracni,pesimisti i ljudi bez zivotne energije.
i kao po pravilu,zivot im je na koncu svega,vratio onom iskonskom radoscu i blagoslovom da su svjetlost svakome kome oni udju u zivot.
i da se iskreno kunu da je zivot najljepsi dar koji moze da se dobije.

kada bi zivot bila osoba koju bih mogla da pozovem na kafu,
svakako da bih mu postavila i neprijatna pitanja i daleko od toga da sa ovoliko godina imam odgovore na svako pitanje.
ono sto ja imam je beskrajno povjerenje u zivot i njegovu urodjenu mudrost i ravnotezu,ja je svojim i dolaskom i odlaskom sa ovog svijeta ne mogu pomutiti.

gubila sam i bila sam beskrajno slomljena i razocarana,
ali to me nikada nije nagnalo da kazem da je zivot nepravedan,da je sve lose i da ce se lose i zavrsiti.
naprotiv,upravo mi je poznavanje smrti,tuge i gubitka izostrilo vid,pa jasnije vidim ljepotu kada se nadjem pred njom.i umijem iskreno da se radujem,kada dodje vrijeme za to.

i nije to nerealni optimizam.
to je saznanje o autenticnosti i neponovljivosti jednog zivota i postovanje prema onome sto je toliko starije i mudrije od mene same.

i jebeno je tacno...da nam zivot daje samo ono sto mi dajemu drugima ili samom zivotu.
jer ono u sta vjerujes,u to se i pretvaras...

sve ostalo je jebena poza,danak neiskustvu i jedna beskrajna i hladna nezahvalnost.

cista desetka...svaka cast. Izvini, jesi ti moja seka ?  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
jock, profesorka srpskog jez. i knjizevnosti....  Smile
« Poslednja izmena: 20. Maj 2008, 15:50:35 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Internets. Serious fucking business.

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2844
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung krsh
pesimista for life!  Smile
zachudo ja sam jako hepi i hiperaktivna osoba
iako uvek ochekujem najgore
xDDD
IP sačuvana
social share
http://img53.imageshack.us/img53/4131/boinggx6qy9.gif[/img][/url] If you can read this you don't need glasses
Anonymous... Because none of us is as cruel as all of us!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
Ocu da kazem, nije samo to navedeno pesimizam...ima tu jos toga...

da,ima,sigurno,ali kad bi krenuli da nabrajamo bili bi potrebni sati i sati da zavrsimo...  Smile

xDDD

to sto si srecna nema nikakve veze s pesimizmom,a jos manje to sto si hiper aktivna osoba...

pesimizan jeste vezan za srecu ili tugu,ali ne i ne tako usko... mozes ti biti srecna,i zadovoljna,a da u dusi budes pesimista,koji i pored sve te srece ocekuje nesrecu...

za mene,biti pesimista ne znaci biti povucen i udaljen od sveta,biti non-stop tuzan i nezadovoljan,zatvoren medju cetiri zida.... pesmiziam,po meni,ne ometa svakodnevne aktivnosti,i volju da se one izvrse....

on je tu,negde unutar nas,i kad god dodjemo ne neki novi pocetak trudi se da uopste nesto novo ne zapocnemo... trudi se daod nas odbaci misli o happy end-u... da nas zaustavi u novim podvizima...

moje shvatanje pesmizma...
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
xDDD

gresila si u mladosti... ispravices i to , ne boj se...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Ytp ti si demokratski odlučio da svi postanemo optimisti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 00:27:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.