Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 16:45:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ustav Republike Hrvatske (2016)  (Pročitano 8018 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
Film Rajka Grlića pobedio u Montrealu

Film Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske” pobednik je ovogodišnjeg, jubilarnog 40. medjunarodnog filmskog festivala u Montrealu, rekao je agenciji Beta reditelj Goran Marković, koji je bio kopredsednik žirija festivala.

Ovaj film osvojio je Gran pri Amerika u konkurenciji 21 filma iz celog sveta, rekao je Marković.

On je dodao da je nagradu za mušku ulogu dobio američki glumac Vilijam Defo u autobiografskom filmu “Moj indijski prijatelj” nedavno preminulog brazilskog reditelja Hektora Babenka.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je holandska glumica Hana Hekstra za film “Furija”.

Film “Ustav Republike Hrvatske” snimljen je u koprodukciji Hrvatske, Češke, Slovenije i Makedonije i na festivalu u Montrealu imao je premijerno prikazivanje.

Scenario su napisali reditelj Rajko Grlić i Ante Tomić, a u glavnim ulogama su Nebojša Glogovac, Dejan Aćimović i Ksenija Marinković.

Izvor prolog

Ostaje samo da se vidi šta su majstori uradili. Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Film je retko dobar film. Sad, posto je skinut sa bioskopskog repertoara, morate cekati DVD, koji vredi kupiti...

U ovom slucaju ne opravdavam pirateriju... previse dobar film, reziser, glumci...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Imao sam taj predosećaj i napisah to na preethodnoj strani. Kada se nađu A.Tomić, R.Grlić mora da ispadne nešto dobro. Još kada im se pridruži N.Glogovac...

Gledaću ga kada budem u Beogradu oko nivaka ako budem imao sreće.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Film je retko dobar film. Sad, posto je skinut sa bioskopskog repertoara, morate cekati DVD, koji vredi kupiti...

+1

na drugo gledanje vodila caleta  Smile  Smile

« Poslednja izmena: 04. Dec 2016, 23:31:10 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Odgledah najzad film koji sam dugo čekao (nabavio sam dvd). R.Grlić je opet napravio dobar posao u svom standardnom crnohumornom i satiričnom maniru. Poznat je po tome što voli da svoj prst gura u oči i da blago provocira javnost. Uspeo je u tome i ovoga puta sojivši nespojivo a sad to što se meni ne sviđa moj je problem.

Mislim na Srbina koji je promenio ime i zove se sada Ante. Uradio je to da bi sačuvao posao i glavu što ga ne opravdava kao što ga ne opravdava to što je kao bivši dragovoljac pucao po svojima. On je dobrodušan i ne baš bistar. Za njega misli njegova žena koja je medicinska sestra koja bolje upoznaje komšiju (Glogovca) kada ga donesu u Hitnu pomoć. Glogovac je priča za sebe, pravi sin oca ustaše koga neguje jer je nepokretan.

Sve u svemu, uživao sam od prvog do poslednjeg kadra u Grlićevoj kritici hrvatskog društva i glumi N.Glogovca kojj je pored svega navedenog uspeo da postane i pravi purger.

Od mene preporuka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 175
Odličan film
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Citat
Mislim na Srbina koji je promenio ime i zove se sada Ante. Uradio je to da bi sačuvao posao i glavu što ga ne opravdava kao što ga ne opravdava to što je kao bivši dragovoljac pucao po svojima. On je dobrodušan i ne baš bistar.

Mislim da nisi shvatio film.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Možda nisam shvatio film, shvatio sam šta Grlić i Tomić rade. Ovo što sam video je jugonostalgija na delu koja mi je zasmetala u srpskom pitanju. Dotični Srbin je mogao poput Grlića i male odabrane grupe ljudi da emigrira zbog povampirene ustašije. Tako su i radili Srbi i pojedini hrvati, malobrojni pojedinci (ako ih je bilo) radili su isto što i Srbin u filmu. Najlepše od svega je što posle rata to i danas rade jer menjaju imena i konfesiju zbog posla i materijalne koristi.

Grlić i Tomić su dobri u tome što rade, rezultat su odlični filmovi. Ono što ne znaju a što naturaju je da Srbi i hrvati ne mogu jedni bez drugog i u tom slučaju greše. Bar tako ja mislim.

Namerno sam izostavio neobaveštenost hrvata koji ne znaju za pogrom i ubistva Srba i Zagrebu. Imali su konclager za Srbe u Zagrebu, ubili su porodicu Zec, izbacili ljude iz stana koji je dodeljen ministarki Kosor...Primera koliko hoćeš i to9 je neka druga priča preko koje je ovaj dvojac prešao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 16:45:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.