Vlado Jovanović (67), povratnik iz Australije u kojoj je živeo 40 godina, obojio je bojama hrvatske zastave celo pročelje svoje kuće, roletne na prozorima i žičanu ogradu u Železničkoj ulici u Petrinji.
Po kući je iscrtao i hrvatske grbove s prvim belim poljem i u njih uneo inicijale ŽAP, kao i natpis "Živeo Ante Pavelić". Po pročelju je polepio oznake Crne legije, garažna vrata u dubini dvorišta, koje čuva pas vučjak, zacrnio je velikim slovom U, a na dva bora ispred kuće istakao je oštećenu australijsku zastavu i hrvatski barjak iz doba endehazije.
Zbog ovakvih "dekoraterskih" postupaka policija je protiv Petrinjca podnela optužni predlog zbog remećenja javnog reda i mira.
"To su boje hrvatske zastave, moje domovine, koju volim i za kojom sam čeznuo u dalekom svetu. Postavio sam australijsku zastavu jer sam državljanin i te zemlje. Grbove sam nacrtao da pokažem Srbima, svojim susedima, ko sam i kakav sam", rekao je Jovanović, a prenosi "Večernji. hr".
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."
You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
molim da budete ozbiljni u odgovorima.Taj čovjek sa pravnog gledišta ne može biti kažnjen.Ne postoji zakon koji zabranjuje veličanje ustaštva,fašizma ili komunizma.Taj zakon u Hrvatskoj ne postoji.Kako čovjeka kazniti a da mu se ne krše ljudska prava.iI neki Srbin kad bi pjeva u Hrvatskoj neku četničku pjesmu on po zakonu nebi trebao biti kažnjen jer nema toga zakona.Zakon o kršenju javnog reda i mira kao i vrijeđanja osjećanja građana je ostatak komunizma.On nije konkretan a svatko ga može tumačiti kako hoće ali i zloupotrjebiti.Takvi zakoni su najgori.Sliče na bivše zakone o verbalnom deliktu.molim ako netko ima pravno znanje da ovo moje razmošljanje potvrdi ili opovrgne.To što mi mislili o ovom činu nije relevantno za sud.Sud mora poštivati zakone.Već je neki tip osuđen na dva mjeseca zbog ustaške kape ali po nepostojećem zakonu.Svaki bolji odvjetnik bi to na sudu poništija.
molim da budete ozbiljni u odgovorima.Taj čovjek sa pravnog gledišta ne može biti kažnjen.Ne postoji zakon koji zabranjuje veličanje ustaštva,fašizma ili komunizma.Taj zakon u Hrvatskoj ne postoji.Kako čovjeka kazniti a da mu se ne krše ljudska prava.iI neki Srbin kad bi pjeva u Hrvatskoj neku četničku pjesmu on po zakonu nebi trebao biti kažnjen jer nema toga zakona.Zakon o kršenju javnog reda i mira kao i vrijeđanja osjećanja građana je ostatak komunizma.On nije konkretan a svatko ga može tumačiti kako hoće ali i zloupotrjebiti.Takvi zakoni su najgori.Sliče na bivše zakone o verbalnom deliktu.molim ako netko ima pravno znanje da ovo moje razmošljanje potvrdi ili opovrgne.To što mi mislili o ovom činu nije relevantno za sud.Sud mora poštivati zakone.Već je neki tip osuđen na dva mjeseca zbog ustaške kape ali po nepostojećem zakonu.Svaki bolji odvjetnik bi to na sudu poništija.
ne treba njega kazniti...on je sam kaznjen jer je kreten