Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:58:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uskoro nuklearna elektrana u Kostolcu  (Pročitano 27000 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
U Austriji a i u drugim zemljama EU se koristi gas dobijen razlaganjem otpada na deponijama, koriste ga za proizvodnju struje, grejanje itd.
A B92 opet na temu energetike, vec drugi dan za redom Smile
Citat
"Tesla" peti zagađivač u Evropi
19. novembar 2007. | 15:27 | Izvor: Tanjug
Obrenovac -- Elektrana "Nikola Tesla" je zauzela peto mesto na listi najvećih zagađivača među elektranama u Evropi, navodi organizacija Karma.

"Tesla", koja se nalazi u Obrenovcu, godišnje emituje 18,7 miliona tona ugljen-dioksida, objavila je ekološka organizacija Karma (Carbon monitoring for action) na svojoj Internet-strani. Srbija se ukupno, sa emisijom ugljen-dioksida od 37,2 miliona tona, našla na 31. mestu na listi najvećih svetskih zagađivača, a na 12. mestu među zagađivačima u Evropi.

Prema podacima te organizacije, koja deluje u sklopu Centra za globalni razvoj, elektrana sa najvećom emisijom ugljendioksida u Evropi je nemački "Janšvalde" sa 27,4 miliona tona, a slede poljski "Belhatov" sa 25,5 miliona tona i britanski "Draks" sa emisijom 23,7 miliona tona.

Najveći svetski zagađivači su SAD, sa 2,79 milijardi tona ugljen-dioksida godišnje, Kina sa 2,68 milijardi i Rusija sa 661 milionom tona godišnje emisije, objavila je Karma.

Najveći zagađivač u Evropi je Nemačka sa 356 miliona tona ugljen-dioksida godišnje, a za njom slede Velika Britanija sa 212 miliona tona i Poljska sa 166 miliona tona.
« Poslednja izmena: 19. Nov 2007, 15:45:10 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 6230
Alternativna, ja je zovem neprekidna energija, je veliki potencijal Srbije, ali i veliki izazov komunistickog otpada na vlasti.
Naime, takva energija se moze u velikim kolicinama proizvoditi, time sto zakonodavstvo mora da obezbedi privatnu inicijativu i privatnu prizvodnju.
Lokalna samouprava jeste jedan od uslova da ljudi na licu mesta procene sta im valja proizvoditi. I narocito sta investirati.
Privatna ulaganja, berzanske akcije( to je na zapadu hit sa oko 20 puta isplativoti) su jedan od nacina (mozda jedini)
Jedan je teren Banata gde zemlja i vetar mogu dati energiju, a drugi je recimo vodotokovi Sumadije sa minicentralama.
Treci su vrela geotermalne vode.(neistrazeno)
Ako na zapadu kukaju za nisku javnu svest, sta mi da kazemo sa kandidatima za predsednika koji ne znaju sta je CV, gradonacelnicima kojima treba da pevaju Chopin i Bethoven i ministrima cije se ovce kresu sa novinarima. Smile Smile Smile
Probel Vince prvi put cujem. Ako je tako, samo potvrdjuje moju tezu kolika je niska javna svest. Gde cemo obucavati strucnjake za nuklearke?
Nuklearke cemo morati graditi.Na pepelistima danasnjih termoelektrana. Sto pre to bolje. Ugalj ce se u ne dalekoj buducnosti koristiti za proizvodnju metanola i drugih tecnih goriva, koja su jedina kompatibilna sa infrastrkturom naftovoda i pumpi.

Sociolozi na zapadu vec predvidjaju veliki odliv stanovnistva iz gradova, zbog nedostatka energije(veoma skup zivot).
Jedna adekvatna strategija bi mogla u Srbiji da obezbedi za desetak godina bar milion radnih mesta i to veoma solidnih.
Mi jos nismo prodali nis a to je sada imperativ buregdzija koji vode srpsku energetiku.

Adekvatno zakonodavstvo bi moglo da privuce i srpski kapital iz dijaspore jer je to veoma isplativo.
To se sve da realizovati za veoma kratko vreme.Dve godine istrazivanja, jedna za strategiju i jos dve za pokretanje investicija bi dovelo Srbiju u desetak godina na vrh Balkana ako ne i Evrope.
Pusti snovi medju koministickim g*nima na vlasti i milion i vise balvanskih glasova za sretnu budunost koju mu obezbedjuju Voja, Boris, Toma, velja Mladja i ostali akrepi srpke javne politicke scene.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Pusti snovi medju koministickim g*nima na vlasti i milion i vise balvanskih glasova za sretnu budunost koju mu obezbedjuju Voja, Boris, Toma, velja Mladja, Cheda i ostali akrepi srpke javne politicke scene.

Примети болдовано...

Цела твоја прича би била одлична да се према свој гамади односиш подједнако... Укратко, сви на нашој политичкој сцени!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 6230
Pa kakav je da je, Cheda jedini nije sa njima. A sta bi Siptari rekli: bice. Smile Smile Smile

govorim za nuklearke da je vreme, jer se jos jeftino nude, kasnije ce biti veoma skupe.
« Poslednja izmena: 19. Nov 2007, 16:18:49 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Pa kakav je da je, Cheda jedini nije sa njima. A sta bi Siptari rekli: bice.

Да, што би шиптари рекли, поколониће нам земљу...

Заслужује затвор а не твоје симпатије...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 6230
Gledao sam ga sinoc. Covek nije uopste opasan. Ja mislio on zna nesto vise da kaze, da iskoristi svoj sat vremena na tv.
Nista od toga.Koga bi ti izmedju dve stranke? Jedna je komunisticki otpad Borisa, Voje, Tome, Mladje koji izigravaju neku opoziciju a drugo su bas oni. Chedoidi.
I ne dirajte Jerkovku. Zenski sa takvim d*petom je dozvoljeno da blebece sta god hoce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Ја бих ону моју опцију! Ону коју нико не представља у политици данас...

Ваљда си закључио из наших разговора...

Док се не појави (тешко да ће икада регуларним путем) ја сам за најмање зло. На прошлим изборима је то био онај који се једини залагао за какво-такво јединство народа (није нас делио на демократске и назадне, или на издајнике и "патриоте"), а сада је то ова лагана кохабитација два ученика исте школе Коштунице и Тадића...

За то време њихова партијска гамад упропашћује земљу...
Али, шта да се ради...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 6230
Pa ovde je rec o drugim necim. Ali hajde da te zadovoljim. Opcija nacizma je neminovnost, pitanje je vremena kad ce buknuti.
Jedina zdrava opcija u svetu protiv dogovornih opozicija. Nije kohabitacija samo kod nas.
Vide politicari da ne mogu nista bez love, pa vele daj da kohabitiramo, kad vec ne mozemo mi da odlucujemo.

Da se vratimo na temu. Konacna borba za energiju je pocela 11 septembra 2001-e sa rusenjem kula.
Ko ima energije, dominirace svetom.
Mi kao mala zemlja, koja ne moze da odlucuje o nicemu, pa ni o sopstvenoj basti (Izuzev Velje Ilica, koji gradi u basti kliniku), mi imamo strahovite mogucnosti da ne budemo zavisnici od uvoza energenata. Takve mogucnosti da se moze zaposliti pola nacije.
Problem je utome, sto niko makac da pomeri. Pitanje je zasto. Pa zato sto izbrani politicari, vide u stalnom uvozu resurs za svoj dzep.
Imati energije, znaci nemati vlast. Jer se ta energija moze proizvoditi samo na privatizacionoj osnovi, a ne blebetanjem o strategijama.
Izbacivanjem velikih reci, da su pozvani da odbrane srptvo od najezde buba svaba, i to bas oni jer su izabrani to vodi u propast.
Zlonamerni, nestrucni, nesposobni.bez stida i sramote.
Ne bi trebalo da se postavi pitanje: nuklearke da ili ne. Vec kako nuklearke, jer ti je potreban strucni kadar.
Vinca je bila permanentni odliv srpskih mozgova u inostranstvo. Znam kako su inzenjeri pisali radove, ucestvovali u debate, izlagali strucne stavove i nestajali iz Beograda i Vince. Imas u SAD-u bar dvadesetak, U Kanadi itd.
Mi smo mogli da proizvodimo celu opremu za nuklearke, izuzev reaktora i teske vode.
To se uvozi, ugradjuje i pici struja.Samo svinjari i kurtoni na vlasti mogu da ignorisu tako nesto.
Takav institut ne bi ti ni Hitler zatvorio, a zatvaraju ti ga soptveni ljudi. Ako je istina?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Ako može da raznese i Tiranu, ja ću lično da pomognem u izgradnji !!!  Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 6230
Ako može da raznese i Tiranu, ja ću lično da pomognem u izgradnji !!!  Smile
Moze kako da ne. Samo sto bi i ti zajedno sa Tiranom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:58:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.