Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 22:48:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: USAF G2 Galeb  (Pročitano 17608 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
interesuje me dali ima koji model mig-29 u realističnoj veličini (poznat kao M-18) koje je naša vojskapravila kao mamce za NATO. mislim da bi bilo pametno da jedan stave ispred MJV.
Odlicna ideja KGB Smile
Sto se tice Travolte on je laf pa bi mu ja i orla i sve sto zeli dao uz malko popusta. Covek voli avione i leti.
Fincima je izgled hladnoca ili finska votka, udarila na mozdjane.
G-2 je letilica bre! Odlican.
Ameri su uvek znali da picnu avione da budu jos elegantniji, mada meni se nasi onako ofucani svidjaju - patina je to, istorija.
Iss, da sam lovator napravio bi svoj muzej i aerodrom u sred Srbije, onako za inat.
Englezi, Ameri, Australijanci (verovatno i drugi) imaju kolekcije starih aviona (raznih) koji su dovedeni u letno stanje cak (ako ne, onda prave replike).
Ne bi ja olako prodavao G-2.

Super su ovi "momci" Letece Zvezde to je prava stvar za ocuvanje aviona.Svaka cast. Smile Smile  Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2007, 01:13:32 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Mi ne razvijamo svoje motore tako da pravimo ono u odnosu sta mozemo da uvezemo. Mi se necemo nikad nauciti pameti.
Pa bilo je nekih nagovjestaja o pravljenju nekih novijih turbina po uzoru na "Viper" i izradu supersonicnog lovca, pravili se neki nacrti tamo ranih osamdesetih, kasnije je Markovic skresao budzet pa se nije moglo a jos kasnije naisao rat. Hebi ga, opet nije Juga bila tako bogata zemlja za supersonic a otislo je para i na M 84 kao i nesto za planiranje "Vihora" ali se sve to nije moglo pokriti izvozom nego samo potpomoci. Ni Ameri ni Rusi ne mogu pokriti troskove svoje vojne industrije izvozom. Orao je isto pravljen zajedno sa Rumunima, Orkan sa Iracanima, ostalo prepravljano i poboljsano sa drugih izvedbi.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Pa nema u elektonici 5000kg. Uostalom to i jeste skolsko-borbeni avion. Dakle avion koji treba da bude sporiji, da kompenzuje greske pilota itd. Dajte ljudi, ne pisite svasta kad to nema veze sa zivotom.
Problem je sto g4 vise nema ko da pravi... Inace imao bi trziste.
Pa i ova verzija miga21 koja danas leti, i f16 i... nema veze sa pocetnim varijantama. A ne vidim da ih povlace. Ajde malo razmislite!

To sto ti mislis da nema veze sa zivotom, je tvoja stvar. Ove zamerke za G-4 i G-4M nisam ja izmislio, vec avio mehanicari i ljudi koji godinama rade na ovom avionu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Mi ne razvijamo svoje motore tako da pravimo ono u odnosu sta mozemo da uvezemo. Mi se necemo nikad nauciti pameti.
Covece, zar niko kod nas ne bi mogao da napravi mlazni motor (po ugledau na ono sto imamo uvezeno, pa da razvija)?  Smile U stvari, znam, opet neka "politika", pa sad ni nemamo sve sto je potrebno za razvoj neceg takvog - pojela maca, kasno je. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Drugar- istrazivac iz Slovenije Kopac, je krajem '40 razvio projekat dvoprotocnog mlaznog motora. Pocetkom '50, inzenjer Nerandzic iz Beograda odlazi na vazduhoplovni sajam u Farnborou i predaje britancima nacrte za isti. Vec 1952 godine Rols Rojs izbacuje cuveni motor Konvej, prvi dvoprotocni motor na svetu. Jadni Slovenac je mogao samo da gleda. Inace pre toga je razvio projekat hidrokrilca a zadnje sto je uradio je projekat indzektorskom mlaznog motora koji ima 30% veci potisak od ovih uobicajenih. Imam malte ne celokunu dokumentaciju ovde o tome. Umro je covek pre otprilike jedne decenije.

U Kraljevini Jugoslaviji je bar dve osobe razvijalo mlazni motor. Ima patenata iz 1922 kao iz 1931. Posto je taj iz 1931 registrovan u Nemackoj, a prvi nemacki mlazni motor mnogo lici na taj nas patent, nema sumnje da su Nemci mnogo toga pozajmili da bi dosli do svoje mlazne tehnike. Zasto su odbijeni kod nas... razlog imbecilan, ovaj pomenuti je odbijen zato jer je komisija Vazduhoplovstva Vojske pomislila da on hoice da zaradi na motoru!!!! U komisiji je bio i pilot iz Krusevackog kraja, Mihajlo Zivic a kako je bio komunista tu se moze svasta pomisliti jer se zna kako su nas oni sabotirali u pozadini.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Eh, koliko je patenata kao i inzenjera sa dobrim idejama zavrsilo na zapadu i to ne samo od nasih krajeva vec i Rumunije, Poljske, Ceske... Na kraju, i dosta je Nijemaca otislo za USA sa svojim umom. Einstein prije rata, nakon toga val na pocetku sa von Braunom...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Nesto vise o ovome o cemu je Pilot pricao u arhivi aeromagazina:
http://www.bbsoft.co.yu/aeromagazin/arhiva/aero19/c20.htm

Sada ne mogu da pronadjem i onaj clanak o dvoprotocnom mlaznom motoru, a imao sam i njega negde...ako pronadjem postovacu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
To je to  Smile Nisam znao da je izasao i clanak. ne citam taj casopis. Jednom su bez mog odobrenja objavili moje ilustracije... nisam hteo da ih tuzim, jedini su casopis kod nas. Bolje ista nego nista.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Mislim da vise i ne izlazi, i ja sam prestao da ga kupujem pre vise godina, ali sam se setio ovog clanka kada si pomenuo ovu pricu o mlaznom motoru kod nas.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile Smile pa ljudi fenomenalno. Pa...
Koja smo mi stoka. Smile Smile
Pa, ne , stvarno, nista svoje ne cenimo. A tudje, to je uvek bolje. Smile

Znaci postojao je Franjo Bratina, pa onda Kopac, pa Nerandzic. I opet nista!!!???
Otvori se zemljo! Otvori se... ma kaznio nas Bog zbog necega garant.
Kaznio nas pa imamo lopove koji se ugradjuju u cenu onoga sto od drugih dobijamo. Ili prave sa njima dilove da to kod nas ne razvijamo. Tipicno rusenje konkurencije uz pomoc domacih baraba. I danas je tako. I danas neko uzima kintu a nas tera u roblje, koje nema svoju tehniku i nista svoje. Postacemo na kraju samo konobari, sobarice i zabavljaci niskog ranga. Usluzne delatnosti za strance ako eventualno dodju ovde da se ozderu, nagledaju mesa (u svakom smislu). Prodaju nas kao sto su crnacke poglavice prodavali svoju bracu u roblje - ista rabota. Je.... im sunce zarko, ruka im usahla! Smile

Pa, jesmo li bar tu istoriju gurnuli pod nos ovima u svetu. To je znacajno. Treba se izboriti da se to u svetu zna, aman!

Gde su ti dokumenti, originali? Radi li iko na tome?
Pilote daj, makar za dusu, da imam neke tekstove i informacije. Ja otvaram folder za svakog od nasih pionira, konstruktora... cim saznam za njih. To su mi kao retki biseri.
Pozdrav. Smile
P.S: znaci, mogli bi svoj mlazni motor i danas napraviti, da se hoce Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2007, 18:38:03 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 22:48:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.