Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 19:49:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: USA, Israel VS Iran  (Pročitano 44517 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4009
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Iran razvija veoma dobre sisteme raketa Z-Z koji bi mogle da dosegnu bilo koji cilj u izrelu,sto je vazan faktor odvracanja od eventualnog napada,uopste gledano Iran je dosta sredjena zemlja u kojoj se zna ko sta radi,za razliku od Iraka i Avganistana.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Israel vec nekoliko dana izvodi vojne vezbe Obama buduci predsednik rekao je da nema pregovora, e sada mene zanima vojna moc tri potencijalne strane koje ce se skuobiti znamo da bi to bila RV US, Israel VS PVO RV Iran.
Moje misljenje je da bi u slucaju napada US, Israel izgubili rat jer na nasu zemlju je bilo potrebno preko 2000 aviona a sta bi tek onda bilo sa Iranom koji ma najnapredniji sistem S 300.

Po mom misljenju ako do rata dodje bice to samo vojna intervencija tipa angazovanje vazduhoplosvstva da se razruse centrale nesto slicno kao Irak 80-ih
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
 postoje 2 scenarija :

1. iznenadan jevrejski napad na ogranichene ciljeve : manje verovatna varijanta posebno shto je ovo "iznenadan" sve manje i manje moguce  Smile . osim toga pitanje je da li bi takav napad postigao cilj (unishtenje iranskog nuklearnog programa) ,kao i pitanje eventualne iranske odmazde , shto bi eskaliralo u pravi rat.

2. puna vojna intervencija SAD : verovatniji plan , koji ce se opet sastojati u fabrikovanju nekog "razloga" (kao shtro je kod nas bilo u sluchaju racak ,odnosno u sluchaju iraka WMD  ). nakon toga ce slediti koncentracija snaga i masovni vazdushni udari (verovatno do sada nevidjeni po intenzitetu) . ovo bi se moglo ochekivati do kraja godine - razlog , na izborima verovatno pobedjuje obama koji je "mirotvorac"  Smile ,pa da ne bi on morao da krece u rat ,rat ce mu biti ostavljen u nasledstvo , a on ce biti "prisiljen " da ga nastavi ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Ne verujem da bi se intervencija mogla desiti do kraja ove godine upravo zbog toga sto su izbori za 4 meseca, a republikanci bi bili potuceni na tim izborima ukoliko udju u jos jednu vojnu avanturu. Sto se tice "mirotvorca" Obame, ja nesto ne verujem u to da americki predsednik samostalno odlucuje o tome kako ce se voditi spoljna politika, tako da se lako moze desiti da Obama od "mirotvorca" postane "osvajac", samo ako je to u interesu odredjenih grupa u americi, ali i u svetu. Medjutim, jasno je da SAD ne mogu da podnesu teret jos jednog rata, i ova dva koja aktivno vode u Iraku i Afganistanu su ih previse opteretili.
A oko izgovora za napad en moraju da brinu, iranci ga sami daju svojim pretnjama o unistenju Izraela uz istovremeno pravljenje materijala za A-bombu. najbolji nacin da Iran izbegne konfrontaciju sa SAD, evropom, pa i sa Rusijom po ovom pitanju je da prihvati predlog Saudijske Arabije, koja je predlozila da se zajednickim ulaganjem sagrade centrifuge pod kontrolom medjunarodne zajednice, a te centrifuge bi proizvodile materijal za nuklearne elektrane koje svi u regionu prizeljkuju kako bi resili probleme proizvodnje struje. Time bi se visestruko dobilo, sve zemlje u regionu bi imale relativno jeftinu elektricnu energiju, iranci bi sacuvali svoju cast, jer bi dobili ono sto tvrde da jedino zele(nuklearnu energiju za civilnu upotrebu), a amerikanci bi izgubili najjaci argument za napad na Iran.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Ne verujem da bi se intervencija mogla desiti do kraja ove godine upravo zbog toga sto su izbori za 4 meseca, a republikanci bi bili potuceni na tim izborima ukoliko udju u jos jednu vojnu avanturu. Sto se tice "mirotvorca" Obame, ja nesto ne verujem u to da americki predsednik samostalno odlucuje o tome kako ce se voditi spoljna politika, tako da se lako moze desiti da Obama od "mirotvorca" postane "osvajac", samo ako je to u interesu odredjenih grupa u americi, ali i u svetu.

da odredjenih ili bolje recheno izabranih grupa ...  Smile Smile

inache , izvesni paranoici  Smile smatraju ce se napad desiti izmedju obamine pobede u novembru i stupanja na duznost u januaru , da bi on kobajagi bio "uvuchen" u rat.

takodje ,postoje izvesni znaci da se svi iole racionalni ljudi u americhkoj vojsci guraju na stranu . recimo , pre izvesnog vremena je smenjen komandant USAF i doveden novi - jevrej  Smile

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1212659693552&pagename=JPost%2FJPArticle%2FPrinter
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Eh, jeb. opet se zvecka nuklearnim glavama. Ne, ne, treba neki svemirci da dodju i zapale ovu planetu da ode sve u p.m. Ljut sam, ljudi. Smile
Bice verovatno dosta napetosti oko svega ovoga. tesko je prognozirati, samo ne bi vole ako do takvog okrsaja docdje , da to izazove nesto jos krupnije.
Sada kada je kobajagi hladni rat prosao, sada se opusteno ratuje i cacka kojekuda. Ameri u sustini uopste nisu stali u namerij da sjebu Rusiju, zele daje okruze 'svojim' drzavama. Ta njihova paranoja je jako opasna i stalno drndaju muslimane. Ovi su zato tako napaljeni da sjebu Izrael, koji je zapadnjacka nasilna tvorevina na njihovu stetu (doduse na mestu antickog Izraela itd, svaka cast, ali su to lepo Englezi smestili palestincima. Postovanje zrtvama holokausta i patnjama Jevreja, ali oni su bili stanovnistvo Evrope, zivelu u raznim zemljama, raselili se iz Izraela jos od starog veka i onda im saosecajna Evropa, koja ih je skoro istrebila, poklanja drzavu, na teritoriji gde nakon 2000 godina zive neki drugi narodi koje naravno opet ti isti Evropljani jebu. Izrael: Evropa ih sjebala, Evropa im dala, i oni su na Evroviziji iako su jeb. na blikom istoku. Ja bi da onda svi Arapa: Maroko, Alzir, Tunis, Palestina, etc. udju na Evroviziju, sigurno ih vise zivi u Evropi nego sto ima Jevreja u Izraelu. E sad sam ja antisemit! Ali i Arapi su semiti, koliko ja znam.)

Trebalo bi da smire loptu i jedni i drugi nakon toliko ubijanja, ali izgleda da se to nece desiti. E pa nek se poubijaju onda jebem ih lude, samo da ne pukne i po nama ovde, a ako se frljaju nuklearkama svi cemo da najebemo!

Oprostite ljudi, emotivno izlecem van teme - omatorilo se bre.
Nego, ima li nekih brojki za uporedjivanje, ko koliko cega ima, vojnici, oruzja etc.
« Poslednja izmena: 27. Jun 2008, 11:10:23 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 
Ma Ameri i Jevreji su govna,sta njih boli qrac za Iran! Smile Oni su pokretaci svih sranja na svetu,pa sad im kao Iran predstavlja pretnju zbog nuklearnog naoruzanja koje poseduje.Ako se desi stvarno napad na Iran od strane US i Izraela to bi ponovo moglo da uzdrma ceo svet i da dovede do podele.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sada kada je kobajagi hladni rat prosao, sada se opusteno ratuje i cacka kojekuda. Ameri u sustini uopste nisu stali u namerij da sjebu Rusiju, zele daje okruze 'svojim' drzavama. Ta njihova paranoja je jako opasna i stalno drndaju muslimane. Ovi su zato tako napaljeni da sjebu Izrael, koji je zapadnjacka nasilna tvorevina na njihovu stetu (doduse na mestu antickog Izraela itd, svaka cast, ali su to lepo Englezi smestili palestincima. Postovanje zrtvama holokausta i patnjama Jevreja, ali oni su bili stanovnistvo Evrope, zivelu u raznim zemljama, raselili se iz Izraela jos od starog veka i onda im saosecajna Evropa, koja ih je skoro istrebila, poklanja drzavu, na teritoriji gde nakon 2000 godina zive neki drugi narodi koje naravno opet ti isti Evropljani jebu. Izrael: Evropa ih sjebala, Evropa im dala, i oni su na Evroviziji iako su jeb. na blikom istoku. Ja bi da onda svi Arapa: Maroko, Alzir, Tunis, Palestina, etc. udju na Evroviziju, sigurno ih vise zivi u Evropi nego sto ima Jevreja u Izraelu. E sad sam ja antisemit! Ali i Arapi su semiti, koliko ja znam.)
Dobri stari Papalu, pravo zboriš, ali pogledaj samo ovo - ni jedan imućniji (i moćniji naravno) Jevrej (ili porodica - kako hoćeš) nije stradao u WWII. Samo se zapitaj kako to???
I dan danas svijet oplakuje Jevreje nastradale u Njemačkoj a niko ne pominje 22 i po miliona nastradalih u Sovjetskom Savezu.

A što se tiče same akcije, kao što reče bf_109_g_6 postoji više scenarija. Ako bi htjeli da izvedu iznenadni napad (bez oficijalne saglasnosti Amerikanaca) pitanje je koja bi bila putanja ulaska i izlaska iz iranskog vazdušnog prostora - jer u tom slučaju ne bi imali dozvolu za prelet Iraka. A prije Iraka tu su čak Sirija i Jordan. Da li će im Saudijci dati prolaz (prećutni naravno) ili Turci ostaje pitanje. U najkraćoj varijanti od izraelske do iranske granice (pravolinijski) ima oko 1000km, uzevši u obzir da bi F-15 i F-16 bili opterećeni svojim "tovarom" trebala bi im podrška tankera. S obzirom da to nije akcija kao kad su neutralisali Osirak 1981. već više meta koje su raštrkane po Iranu, plus PVO koja ih očekuje svakog trena, to bi trebala biti jedna od najsavršenijih akcija u istoriji ratovanja.

E sad ponovo i kod združenog napada(u sadejstvu sa USAF i USN) IAF bi morao da ratuje daleko od kuće u potpunosti se oslanjajući na američku logistiku iz Iraka. Jordan bi morao da ostavi svoje lovce na zemlji i dopusti prelet Izraelaca (inače Jordanci vole Izrael isto koliko ih i Iran voli Smile) - jedino ako Amerikanci ne omekšaju Abdulaha II svog dobrog saveznika i mušteriju da otvori svoje nebo za prelet Izraelaca.

Što se tiče Obame "mirotvorca" - mislim da znate da je prisustvovao posljednjem sastanku Bilderberg grupe - toliko o poštenju i neumiješanosti ovog "nevinašca".
Svaki put kad se pomene neka ozbiljnija namjera Izraelaca ili Amerikanaca oko napada na Iran, cijena nafte skače - a to očigledno nekome odgovara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Koliko čujem iran bi uzvratio svim sredstvima.  
Prije svega raketnim napadom na Izrael .
A postoji li mogućnost ako Iranu prigusti da u te svoje rakete stavi i nekih bojnih otrova da sve bude uvjerljivije. . . . . . . . . . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sto se tice Obame mirotvorca to brzo zaboravite njegovi prvi saradnisu su Cimerman i Kisindzer
a tu je i Olbrajtova a evo i njega covjek koji pravi film o tome kako je planeta ugrozena znate o kome govorim o Al Goru
SAmo prije nego Bf kaze da ova dvojica su Jevreji
Inace evo jedan citat za vas od Henrija naravno

Ao hoces da kontrolises drzave i lidere kontrolisu naftu
Ako hoces da kontrolises narode i citav svijet kontrolisu hranu

Ramon zar stvarno mislis da je stvar u centrifugama ?
« Poslednja izmena: 27. Jun 2008, 20:00:30 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 19:49:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.