Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 18:49:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urezali mu krst na temenu  (Pročitano 42504 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Gottago izvini ,u proslom odgovoru sam pogresno napisao tvoje ime.Izgleda da imas jako lose misljenje o Srbima kad nevernog Tomu proglasavas za Srbina,da te podsetim da apostol Toma nije verovao da je Isus vaskrsao pa je kad se Isus pojavio medju apostolima gurnuo prst u ranu koju je napravilo Longinovo koplje na Isusovom telu da bi se uverio da je to stvarno On(zate je u narodu poznat pod imenom Neverni Toma).

Po mom misljenju, zacetak agnosticizma  Smile  Mnogi se ne bi slozili sa mnom, ali od nekog skeptika je moralo da pocne...  Smile

@Svi

Zivota je skroman i zivi nacinom zivota koji vecina nas ne moze ili nece da shvati. Otuda strasne razlike i osudjivanja. Zamolila bih sve prisutne na temi, da obrate paznju na ton kojim medjusobno razgovaraju, a da Zivoti prestanu da se podsmevaju, jer ni on ni vi nemate nista od toga.
Ako hocete da razgovarate civilizovano i argumentovano - ok. Ako necete, da zakljucamo temu, a Zivota moze da ucestvuje u ostalim temama na podforumu Religija ~ Filozofija ~ Sociologija ako mu to bude bilo interesantno.

Ajd sad, ako umete  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia ispo iz modu
Па јебига мени је стварно смешно то секташење. Није ми смешно то што га боду и секу, то је заиста страшно. И наравно и даље ми је невероватно да не зна ко и зашто му то ради.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
ajd da pricamo civilizovano, eto dobro nam ide i da Života vidi da nismo još uvek u pećini.
potrebno mu je druženje sa svojim, pravim svojim narodom, pa daće Bog da ga jednog dana vratimo medju nas.

Života
šta misliš o onome, da ako se promeni vera, navlači se prokletstvo ?

NKsamsj
šta ti misliš o Ninu Belovu ? (ako si cuo za njega). samo tvoje misljenje.

dakle ima veze sa temom posto se dotakosmo sanskrita.
« Poslednja izmena: 14. Dec 2010, 14:55:26 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 69
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Gottago moracu da pocnem da ti naplacujem to sto te edukujem o hriscanstvu.(Prvi put cujem da je bilo ko od apostola bio Srbin,izgleda da te niko nije obavestio kad su Srbi prihvatili hriscanstvo,ko je osnivac SPC i tako dalje i tako dalje).Tako kvalitetan Srbin bi trebalo da zna da mi objasni zasto je Sveti Nikola u Peckoj patrijarsiji naslikan  na tom delu zida u tom formatu bez vezivanja za ciklus.Da li to o proketstvu znaci da kad su Srbi prihvatili hriscanstvo da su navukli prokletsvo ili samo kad izadjesiz hriscanstva dobijes prokletstvo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
...zaista je malo ne shvatljivo,da ga neko toliko mrcvari,a da zivota dasa ne zna od koga tolika gnev dolazi?
ovde se radi o veoma mladom "pokretu",cije je ima International Society for Krishna-Consciousness/ISKCON,sto na srpskom znaci "Internacionalno drustvo za svest o Krisni".pokret je osnovao indijac "njegova bozanska milost" A.C.Bhaktivednta Svami Prabhupada (1896-1977) godine 1966 u Njujorku.Imena filijalnih organizacija su: Bhaktivedanta Book Trust/BBT (Bhaktivendata knjige) i Governing Body Commission/GBC (upravni odbor).Glavno sediste ovog pokreta je u Vrindavani,Utar Prades (Indija),sirom sveta ima vise od 70 hramova Radhe i Krisne i broji oko 15.000 bozijih posvecenika,kako njegove pristalice sami sebe oznacavaju,od cega samo 10.000 samo u Americi.Oko 200 clanova u Nemackoj,u kojoj od 1980 godine imajusvoj centar u Jandelsbrunu kod Pasaua.ovaj pokret proistekao je iz hinduizma.
osnivac Bhaktivedanta Svami Prabhupada,sa gradjanskim imenom Abhaj Caran De,rodjen je 01.09.1896 u kalkuti,kao sin jedne brahamske porodice,zavrsio je filosofiju,ekonomiju,engleski jezik.
astronom i matematicar Guru Sri Srimad Bhaktisidhanta Sarasvati Gosvami (1874-1937) dodeljuje mu bozansko posvecenje i 1936 neposredno pred svoju smrt,daje mu nalog da "nauku svesti o Krisni" prosiri i na zapadni svet.od 1950 pa do 1954 vodi u Vrindavani centru kulta Krisna,zivot "sumskog usamljenika"(hinduizam). od 1959 obilazi zemlju kao svetac,koji nosi i poucava(sanjasin).1965 Prabhupada ima 69 godina,kada napusta Indiju i uz pomoc najveceg brodovlasnika u Indiji Sumatija Moradzija,prosirio svoje novo poslanstvo i na USA.jula 1966 u Njujorku osnovao je ISKCON.ucenje se iz USA siri na citav svet.jedan od njegovih najcuvenijih pristalica je bivsi Bitls Dzordz Harison,koji je pokretu poklonio njihov engleski centar kraj Londona za 1000 clanova,od njega potice i pesma posvecena Krisni "My Sweet Lord".Prabhupada umire 1977 godine u Vrindavani u hramu Krisne Balarama.Pokret Hare Krisna kolektivno vodi dvadesetcetvoroclani upravni gremijum,Governing Body Comission.koji je odgovoran za vodjenje sluzbenih poslova i misionarskih aktivnosti.svaki clan ove komisije koja se svake godine sastaje u Vrindavani nosi titulu Njegove svetosti,i nadlezan je za po jednu geografsku oblast sveta.Krisna,kao otelovljenje zauzima centralni polozaj kao najvisi Bog.Njegovo postovanje treba da bude prosireno sirom sveta,jer svako ko samo jedanput iskreno izgovori ime Krisne,bice oslobodjen od vise grehovanego sto je u stanju ikada i da pocini.
*(ovo je zanimljivo! dakle,da je kojim slucajem Hitler imao priliku da iskreno izgovori ime Krisne,sto se tice svih pristalica Hare Krisne,on bi mogao da spava kao bebica)
sluzenje Krisni,pristalice vide kao svoju najvecu obavezu,zato svom imenu dodaju jedno dasa,sto znaci sluga,a zene jedno dasi.cisto sluzenje Krisni,puno predanosti,koje u smislu bhakti podrazumeva nesebicnu ljubav i poverenje prema bozanstvu,transcendentalno je za svako materijalno skrnavljenje.
posto od svetovne svesti oslobadja jedino predana ljubav prema Krisni,svaki punopravni clan mora strogo da sledi 4 principijalna pravila:
1.nikakvo meso,ni riba,ni jaja,vec samo zito,voce,salata i mlecni proizvodi,a i oni samo nakon sto su zrtvovani Bogu Krisni,
prasdam
2.nikakva opojna sredstva,poput cigareta,alkohola,droga,caja i kafe
3.nikakve nedopustene seksualne veze,vec samo seksualitet unutar braka i to samo jedanput mesecno u cilju radjanja dece
4.nikakve igre na srecu i nikakav sport

pridrzavanjem ovih principa treba da proizvede "coveka sa dobrim karakterom".
omladina Krisne zivi organizovana u hramove,ciji predstojnici kao vodje hrama Radhe i Krisna,stoje na vrhuncu hirijarhijske strukture autoriteta i njihov autoritet bezuslovno vazi u svim pitanjima koja se ticu zajednice.pristalice koje zive u bracnoj vezi nazivaju se adhikari i nose belu odecu,dok clanovi koji zive u celibatu zovu se brahamkari i nose odecu zutu kao safran.muski posvecenici zovu se dhoti,zenske bozije poslanice nose sari,muski clanovi imaju ssvim obrijanu glavu ,izuzev kratkog percina skiha.za decu pristalica Krisne postoji posebna skola gurukula kuca ucitelja,gde se deca vaspitaju u duhu Krisne i pripremaju za svesni zivot Krisne.ko zeli da postane clan krisne morada prodje probni period od sest meseci.posle uspesnog zavrsetka iskusenik dobija u vatrenoj ceremoniji novo duhovno ime i tri niza perli koje nosi oko vrata do kraja zivota.......itd,itd,itd....................................................................................
evo,najkrace sto sam mogao.pa zivota dasa,sta ti mislis,o cemi se ovde radi?
ja mislim,da je rec o sektasenju,a ti?
cemu sisanje,hramovi u kojima se zivi,apsolutno pravo za upravu,skole za pripremu dece...........
...ako si ovo pokusao da proturis u Jagodini,sta si ocekivao?da ti jagodinci sagrade hram dobrovoljnim donacijama?
nepodrzavam to sto te biju i bodu.ali da ste sekta sekta ste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Gottago moracu da pocnem da ti naplacujem to sto te edukujem o hriscanstvu.(Prvi put cujem da je bilo ko od apostola bio Srbin,izgleda da te niko nije obavestio kad su Srbi prihvatili hriscanstvo,ko je osnivac SPC i tako dalje i tako dalje).Tako kvalitetan Srbin bi trebalo da zna da mi objasni zasto je Sveti Nikola u Peckoj patrijarsiji naslikan  na tom delu zida u tom formatu bez vezivanja za ciklus.Da li to o proketstvu znaci da kad su Srbi prihvatili hriscanstvo da su navukli prokletsvo ili samo kad izadjesiz hriscanstva dobijes prokletstvo?

idi na religijski deo foruma pa pitaj člana slobadidija šta su po nacionalnosti bili apostoli.
ovo oko prokletstva te lepo pitam i opet po ko zna koji put ne odgovaraš.
da, važi i za pravoslavlje. kažu da smo zbog toga bili 500 godina pod turcima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 69
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ombre pokusavas da manipulises poluistinama lepo si napisao da je pokret osnovan 1966 i da je Prabhupad osnovao medjunarodno udruzenje koje siri religiju koja postoji u Indiji hiljadama godina(Prabhupad je dobio zadatak od svog gurua da vec postojecu religiju siri van Indije nije izmislio neko svoje ucenje i poceo da ga siri pos vetu).Koliko je meni poznato sekta je nesto sto se odvoji od postojeceg i pocne na svoj nacin da tumaci vec postojece.Moje ime je Jaiva Dharma das brahmacari nosim odecu boje safrana i imam brahmansku inicijaciju.Da li  su sekta i oni koji zive u nekim drugim manastirima nose crnu odecu zive po strogim pravilima i postuju svaku odluku staresine manastira,eoiskopa i patrijarha a usput imaju i veroucitelje.Prosto ne znam kako da po pet puta pisem ista objasnjenja kad selektivno citate tekstove na forumu.Na pitanja odgovaram samo sto u mom pitanju ne vidite odgovor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Ombre pokusavas da manipulises poluistinama lepo si napisao da je pokret osnovan 1966 i da je Prabhupad osnovao medjunarodno udruzenje koje siri religiju koja postoji u Indiji hiljadama godina(Prabhupad je dobio zadatak od svog gurua da vec postojecu religiju siri van Indije nije izmislio neko svoje ucenje i poceo da ga siri pos vetu).Koliko je meni poznato sekta je nesto sto se odvoji od postojeceg i pocne na svoj nacin da tumaci vec postojece.Moje ime je Jaiva Dharma das brahmacari nosim odecu boje safrana i imam brahmansku inicijaciju.Da li  su sekta i oni koji zive u nekim drugim manastirima nose crnu odecu zive po strogim pravilima i postuju svaku odluku staresine manastira,eoiskopa i patrijarha a usput imaju i veroucitelje.Prosto ne znam kako da po pet puta pisem ista objasnjenja kad selektivno citate tekstove na forumu.Na pitanja odgovaram samo sto u mom pitanju ne vidite odgovor.
...oprosti,ali ne manipulisem.sve sto sam naveo,naveo sam iz:veliki leksikon religija 670 religija,crkvi i kultova,pokreta sa religioznim pogledima na svet i drustvo,kao i religijsko-filozofskih skola Gerharda J.Belingera.sad ako Geri manipulise,onda manipulisem i ja.kako sam je razumeo vase poimanje vere,uprosteno,ne mozes verovati u Krisnu,nositi kravatu,baviti se sportom,ne mantranti po nekoliko puta na dan i ne nositi perle?ili mozda bas nista nisam razumeo?da moja vera ima manastire u kojima zive ljudi koji su posveceni sluzenju Bogu,u kojima postoji jasna hirijarhija,kao i da moja vera ima prvog medju jednakima,naseg patrijarha.dakle hramovi nam ne sluze kao celije u kojima se odvija strogo kontrolisan nacin zivota.i ta priprema dece za sluzenje Krisni,nekako mi deluje .....sta znam,ni malo toplo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
ma koja vera to je satanisticki kult gde obavljaju rituali koji otvaraju portal ka demonskim  silama,sve te natprirodne moci koje mozemo videti kod indijskih mistika su satansko demonskog porekla

http://video.google.com/videoplay?docid=4423999519435158580#
« Poslednja izmena: 14. Dec 2010, 17:48:39 od sez »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Moje ime je Jaiva Dharma das brahmacari nosim odecu boje safrana i imam brahmansku inicijaciju

Е насмеја ме Живота и то поштено.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 18:49:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.