Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:08:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urezali mu krst na temenu  (Pročitano 42573 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pa osnovni uslov je da joj ucenje i doktrina bude sto pribliznije legitimnoj religiji, pretpostavljam.

Ok, a koje su to ligitimne religije? Ja u sustini sve danasnje religije i crkve posmatram kao sekte jer su sve nastale od nekih starijih verovanja i medjusobnim prepisivanjima. Izgleda da je jedino merilo da neka sekta postane "zvanicna" u stvari njena moc i nista vise. Po sistemu kada neka ekipa postane dovoljno mocna onda joj svi po automatizmu dodaju prideve poput: zvanicna, legitimna, "jedina prava" itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
...ljudi,ovi ubise Boga u zivoti,a vi usli u teolosku demagogiju.
spasimo naseg domaceg Harezivotu apelujem na sve vas!
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Znate, Zivota... neki ljudi su jednostavno... sektasi. U svakom smislu. Sve i da nisu clanovi sekte, mogu biti sektasi.

A sa takvim ljudima ne vredi ulaziti ni u kakvu dublju raspravu.  Smile

Pa osnovni uslov je da joj ucenje i doktrina bude sto pribliznije legitimnoj religiji, pretpostavljam.

Ok, a koje su to ligitimne religije? Ja u sustini sve danasnje religije i crkve posmatram kao sekte jer su sve nastale od nekih starijih verovanja i medjusobnim prepisivanjima. Izgleda da je jedino merilo da neka sekta postane "zvanicna" u stvari njena moc i nista vise. Po sistemu kada neka ekipa postane dovoljno mocna onda joj svi po automatizmu dodaju prideve poput: zvanicna, legitimna, "jedina prava" itd.

Vidi, ja kao agnostik imam slicno misljenje o religiji uopste. Razlika izmedju delovanja bilo koje religiozne zajednice je u tome kakav uticaj vrsi na pojedince i sta nastaje kao rezultat njenog delovanja.
Pa tako recimo satanisticke sekte su visoko destruktivne, kako za pojedinca, tako i za drustvo u globalu. Sinkretisticke uglavnom takodje, itd..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 69
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Crowz nikako da se priseti kako se hriscanstvo prosirilo na prostore Balkana ,propovedanjem od coveka do coveka i kako to da su svi ortodoksni hriscani u Japanu deo SPC.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
@MunkaZe Ma ok za delovanje. Ja ih po steti za pojedinca delim na lose i losije. Ma samo hocu da kazem da je totalno smesna situacija u vezi sekta i religije uopsteno. Ako imamo dva skoro ista verovanja i ako prvo verovanje ima 5 sledbenika a drugo 50 miliona onda je ovo drugo "zvanicno", "legitimno","jedino pravo" iako je to drugo skoro isto kao i prvo ( i naravno posto prvo verovanje cini konkurenciju ovom drugom, njihove sledbenike treba proterati, preobraziti, spaliti na lomaci itd).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 69
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hozeombre brate Srbine nisi ni osetio da sam kroz monitor na daljinu delovao na  tebe gotov si uclanio sam te u sektu (trenutno saljem zrake kroz monitor na crowz).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ne sledbenike, nego zacetnike  Smile

Zacetnike svakog reda vernika u bilo sta (makar i u peru detlica) treba krivicno goniti ako se ispostavi da se bavi zloupotrebom ljudske slobode i imovine. A nismo bas toliko neobavesteni da bas sasvim nemamo pojma kako neke od sekti deluju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Hozeombre brate Srbine nisi ni osetio da sam kroz monitor na daljinu delovao na tebe gotov si uclanio sam te u sektu (trenutno saljem zrake kroz monitor na crowz).
...vidim ja peckaju me oci?
vidis zivota mozda je u tome bas problem.mozda si isto tako slao zrake na nekoga,ko nije tolerantan kao ja.covek danima isao kod doktora,lecio se od ko zna cega.a ti na kvarno slao zrake kad se covek osvestio od cega mu je lose.vraca ti,ali ne zracima,vec srpski,balkanski konkretno.
ako,odbacimo salu,ja ti se stvarno divim,a i brinem za tebe,ma sta ti mislio?
covece Srbiju su napustali iz kojekakvih trivijalnih razloga i tvrdili da se nad njima vrsi represija u Srbiji!
a ti prezivljavas genocid,ali si dosledan i verujes u institucije svoje zemlje.
i ajde smanji emitovanje zraka,ubise me oci.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Hozeombre brate Srbine nisi ni osetio da sam kroz monitor na daljinu delovao na  tebe gotov si uclanio sam te u sektu (trenutno saljem zrake kroz monitor na crowz).
pazi samo da ne dobiješ po pitchci.   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

broj dva se raduje što je neparan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1270
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung 
Ne sledbenike, nego zacetnike  Smile

Zacetnike svakog reda vernika u bilo sta (makar i u peru detlica) treba krivicno goniti ako se ispostavi da se bavi zloupotrebom ljudske slobode i imovine. A nismo bas toliko neobavesteni da bas sasvim nemamo pojma kako neke od sekti deluju  Smile
Kriminalce koji deluju u okviru pojedinih sekti valja goniti kaogod i sve ostale kriminalce u državi Srbiji. Ne satanizovati sekte kao a priori zločinačka udruženja.   Smile
IP sačuvana
social share
Ništa verbalno, samo rečima!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:08:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.