Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje škole ~ Osmaci polažu 18. i 19. juna  (Pročitano 100556 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson w350
malopre mi pricaju drugarice koje ove godine polazu prijemne.... vecinom su se sve opredelile za gimnaziju u Vlasotincu,tj. mom gradu...

ja sam tek sledece godine...

htela bih u  filolosku gimnaziju,ali sad kad procitah da je najteze upisati se u njih,pomalo se plasim... mada,ima vremena..... polako...

a svim osmacima koji ove godine poalzu prijemni zelim puno uspeha...  Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
*Ebesh osmake, drzi palcheve nama koji konkurisemo za fax!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson w350
drzim ti palceve...

koji ces fakultet?

moj brat je prosle godine polagao za fax.,pa zato znam kako ti je.... srecno!
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Sve informacije o broju potrebnih bodova, te o predmetima koji se polazu za prijem u srednje skole u RS,mozete pogledati na zvanicnom sajtu ministarstva prosvete:
http://www.mps.sr.gov.yu/code/navigate.php?Id=336

kao i na:

www.upis.mps.sr.gov.yu
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6120
Saveti za polaganje prijemnog ispita

Lekari kažu da bi đaci dan pre ispita trebalo da se opuste i odmore ...
Đacima koji žele da upišu gimnaziju ili četvorogodišnju stručnu školu ostalo je još samo devet dana da se pripreme za polaganje kvalifikacionih ispita. To je dovoljno vremena da se gradivo utvrdi i možda nauči još nešto. Pedagozi savetuju da se nekoliko dana pred test đaci ne opterećuju novim činjenicama, a lekari da na test dođu ispavani i da obavezno doručkuju.

PRIPREMA - U narednih devet dana đaci bi, ako već nisu, trebalo da naprave plan učenja po danima.
- Svakoga dana trebalo bi da pređu isti obim gradiva, a ako jednog dana propuste da se drže plana, zaostale zadatke treba da rasporede na sledeće dane. Kada dobro savladaju gradivo, trebalo bi da vežbaju test situaciju. To znači da treba da zamisle da su na polaganju ispita i da pokušaju da reše zadatke u predviđenom roku - kaže za „24 sata” Jelena Tasić, profesorka srpskog jezika i književnosti.
Pedagozi savetuju da, ako nešto dobro znaju, đaci ne treba da se zadržavaju na tome, već da pokušaju da savladaju nešto što do sada nisu.
- Najbolje je učiti za stolom u dobro osvetljenoj i provetrenoj prostoriji, jer se tako održava budnost. Takođe, treba da budu što dalje od televizora i telefona. Kada počnu da uče, dok su još odmorni, treba da prelaze teže gradivo. Olovkama u boji treba da podvlače ključne reči, bitne rečenice i ono na šta povremeno treba da se vraćaju - kaže Tasićeva.
Lekari kažu da je veoma važno da đaci na testiranje dođu najkasnije pola sata pre početka ispita, odmorni, skoncentrisani i pozitivnih misli.
- Veoma je važno da se đaci pre samog ispita odmore od višemesečnog učenja i pritiska. Dan pre ispita trebalo bi da se opuste i da ne zamaraju mozak novim informacijama. Veče pre ispita treba da večeraju nešto lagano i da ranije odu na spavanje - savetuje dr Maja Ivanović.
Ona objašnjava da je najbolje ustati tri sata pre ispita.
- Doručak je obavezan, a najbolji izbor su tost ili integralna kifla, sir ili jogurt i voće. Na ispit obavezno treba da ponesu mineralnu negaziranu vodu i čokoladicu, koja će im dobro doći ako im opadne koncentracija - objašnjava dr Ivanović.
Lekari savetuju đacima da na test dođu u garderobi od prirodnih materijala i u udobnoj obući. 

Pažljivo pišite odgovore
Na prijemnom ispitu, pre nego što date konačan odgovor, pažljivo pročitajte zadatak. Proverite da li ste odgovorili na sve zahteve u zadatku. Posebno je važno da vaši odgovori na testu iz srpskog jezika budu pravopisno tačni: poštujte pravila upotrebe malog i velikog slova, ne zaboravite interpunkcijske znake... Vodite računa da li se u nekim zadacima traži odgovor pisanim slovima. Odgovor mora biti potpun, bez skraćenica. Takođe, ne smete ništa precrtavati, jer ni takav zadatak neće biti tačan.

Niko neće ostati neupisan
Za 86.000 mesta u 525 srednjih škola u Srbiji ove godine konkuriše nešto više od 81.000 osmaka, što znači da niko neće ostati neupisan. Na kvalifikacionim ispitu učenici mogu da osvoje maksimalno 40 bodova, dok uspeh iz škole nosi najviše 60 bodova. Učenik je položio kvalifikacioni ispit ako osvoji makar po bod iz svakog predmeta. Proteklih godina, pojedine smerove i škole, kao što su farmaceutsko-fizioterapeutska škola i Prva, Treća i Peta beogradska gimnazija, mogli su da upišu samo đaci koji su osvojili između 95 i 100 poena.

Izvor: 24 Sata
« Poslednja izmena: 10. Jun 2008, 20:38:16 od filip93 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Ljudi u frci sam jos samo par dana i prijemni...Ucim ko lood, po nekad pomislim da li sam normalan.
Na lekarskom mi nisu dali da navedem gradjevinsku- visokogradnju, imam nekih problema sa vidom (iako ne nosim naocare). Super sam djak i za broj bodova ne moram da brinem...Dvoumim se izmedju
ekonomske (ekonoski tehnicar) ili gimnazije (informaticki smer). Moji roditelji su vise za prvu jer kazu
"Ko zna kakvo ce vreme doci" (misle na skolovanje),a ja obozavam racunare i hteo bih drugu.
Svako ko zna vise o ovim skolama neka pise.Da li se sa zavrsenim inf. smerom moze naci posao bez fax-a (naravno i njega planiram) i kakav bi to bio ?   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
e.  .  ljudi.  .  .  pls.  .  .  ako ste u fililoskoj ili ste je zavrsil.  .  .  kako je .  .  kakvi su nastavnici???i koji se sve prijemni polazu za fililosku???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
laxx, prijemni za filolosku je vec bio, koliko ja znam. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
ma znam..nego ja to gledam za sledecu godinu....???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6120
Koliko znam, polaze se Srpski, i neki strani jezik. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.