Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 23:12:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje skole 2013.  (Pročitano 25573 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Nokia 6630, valjda
Ajd nemoj da si ljubomoran na privatne fakultete...  Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Ne bi meni ovo uopste smetalo da nema privatnih fakulteta. Najgore sto se desi u ovom scenariju jeste da neko ko je imao resenja upise srednju koju ne bi inace i zavrsi je. Onda se dodje do faksa gde zapravo treba uciti i tu se razdvoji zito od kukolja. Medjutim, sa pojavom raznih MegaFrendova i SingiduduKa, nazalost ni to vise nije problem.  Smile

Cuti raneru...znamo kako si ti zavrsio faks... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Nokia 6630, valjda
ja nemam pojma  Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Objasnice ti covek... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ja verujem da se Mona Liza transportuje jednostavnije od ovoga.

Barak Obama i testovi za srednju skolu, to je neki taj nivo.
Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Obradović: Podneću ostavku tek kad se utvrde činjenice, pozivi za moju smenu su politički

Ministar prosvete Žarko Obradović demantovao je u Jutarnjem programu RTS-a navode o falsifikovanju novih testova iz matematike za današnje polaganje male mature. Ispit će, prema njegovim rečima, biti održan, a policija bi trebalo da utvrdi ko je odgovoran za "provaljivanje" jučrašnjih testova iz matematike. Ministar je na pitanje da li će i on snositi odgovornost za propuste odgovorio da će ostavku podneti tek kada se utvrde činjenice.

- Lako ću ja podneti ostavku predsedniku vlade, Vladi i skupštinskoj većini koja me je izabrala. Ja mam posao profesora i imam političku budućnost. A činjenica da moju smenu traži i Demokratska stranka svemu daje politički motiv. Zdušno su se upregli da dokažu da odlaganje polaganja nije dobar potez, a šta ćemo da radimo sada, kada se vidi da su rezultati iz srpskog isti kao prošle godine, ako ne i lošiji? Glavno pitanje je ko je učinio krivično delo - rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ako je za "curenje" testova odgovoran neko iz njegovog ministarstva, biće smenjen, a na policiji i Upravi kriminalističke  policije je da utvrdi krivac.

Obradović kaže da ministarstvo "nije palo, već pokleklo na maloj maturi".

Ministar prosvete je rekao da se u ponedeljak popodne došlo u posed dokumenta koji je fotokopija originala testa za polaganje mature i da je zato doneta odluka da se pomeri polaganje testa.

Prema njegovim rečima, nema dokaza, kada je reč o testovima iz srpskog jezika, da su se dogodile bilo kakve malverzacije.

Obradović je istakao da je potvrdu da to nije tačno dao i direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koji je učestvovao u izradi ponovljenog testa.

- Zanimljivo je da smo mi iz ministarstva prvi uočili da postoji falsifikat, na osnovu čega je doneta odluka da se pomeri polaganje testa iz matematike kako bi se obezbedila ravnopravnost sve dece, a doživeli smo da budemo javno prozivani zbog nečega što nije predmet rada ni ministarstva, ni ministra lično, jer mi ne pravimo niti čuvamo, niti distribuiramo testove", rekao je Obradović.

Obradović je poručio deci i roditeljima da se skoncentrišu na polaganje ispita i da testove polažu što bolje.

Obradović je rekao da je razgovarao sam sa predsednikom Republičke upisne komisije Zoranom Kostićem, čija je obaveza da utvrdi jutros da li je obavljena valjana distribucija materijala da bi se obavilo polaganje testa.

Test danas u podne, bez izvlačenja kombinacije

Ministarstvo prosvete saopštilo je sinoć da su netačni nezvanični navodi da je sadržaj novog-ponovljenog testa iz matematike već poznat i da je ilegalno objavljen na Internetu.

"Sadržaj testa iz matematike koji kruži Internetom nije tačan, nego je reč o testovima koji su ranije korišćeni i već su bili poznati. Potvrdu toga Ministarstvo je dobilo od direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a koji je učestvovao u izradi ponovljenog testa", navedeno je u saopštenju.

Učenici osmih razreda, prema saopštenju Ministarstva prosvete, polagaće test iz matematike danas u svojim matičnim školama.

"Početak izrade testa zakazan je za 12 časova i trajaće 120 minuta - do 14 časova", podsetila je takođe, kasno sinoć Informativna služba Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Danas neće biti izvlačenja kombinacija, već će biti upotrebljen rezervni test koji će na vreme biti dostavljen školama.

Predsednik Republičke upisne komisije Zoran Kostić se izvinio roditeljima i deci zbog pomeranja, ali je istakao da je to bila jedina prava i moguća odluka, budući da bi u suprotnom došlo do narušvanja regularnosti testa i bodovanja.

Prethodno su novinari "Blica" od nezvaničnih izvora dobijali uveravanja da je test iz matematike koji mali maturanti treba da polažu danas, u odloženom terminu zbog  "provale" prve verzije ispitnih pitanja, navodno ilegalno već "procurio" u javnost.

Ovaj test, u koji je "Blic" imao uvid, sadrži 30 zadataka koji su veoma slični prvobitnim verzijama testa i od kojih se 20 bira za završni ispit.

Osmaci koji su imali u rukama rezervni test i sinoć ga predali našoj redakciji tvrdili su da je sadržaj tog testa oko 19 sati počeo da kruži internetom i da su do njega mogli da dođu svi zainteresovani đaci.

Zadaci iz matematike s Interneta

Ovo su neki od zadataka koje je bilo moguće naći na Internetu i za koje se nezvanično tvrdilo da su juče spremljeni za današnje polaganje male mature:

3. a) izračunaj apsolutnu vrednost zbira brojeva -17 i 26
     b) izračunaj zbir apsolutnih vrednosti brojeva -17 i 26

4. Milenko je kupio 70 kg jagoda po ceni od 80 din po kilogramu. Jagode su izgubile desetinu svoje mase. Milenko ih prodaje po ceni od 150 din po kilogramu. Koliko će zaraditi ako proda sve jagode?

5. Izračunaj P i V pravilne četvorostrane prizme ako je dijagonala bočne strane 12 cm i nagnuta je prema osnovici pod uglom od 60 stepeni.

6. U parku je park oblika kruga čiji je prečnik 5m. Oko parcele je staza širine 1m. Kolika je površina staze?

7. Dati su polinomi A=3x2 i B= -11x2. Izračunaj A+B, A – B, A∙B

10. Maša je imala 4 puta više bonbona od Jelene. Maša je pojela 14 svojih bonbona a Jelena dve svoje. Sada Maša ima tri puta više od Jelene. Koliko ima Maša a koliko Jelena?

11. Kolika je površina tepiha na podu oblika pravougaonika ako je širina tepiha 3m a dužina 4,5m?

12. Po originalnoj recepturi porcija sladoleda se pravi tako da se stavi razmera voća i šlaga 4:1. Ako se u porciju doda jos 30 g šlaga onda bi u porciji bilo dva puta vise voća nego šlaga. Koliko ima voća a koliko slaga u originalnoj recepturi?

13. U tabeli je dat broj turista u oktobru I februaru. U oktobru je bilo 24000 turista a u februaru 8000 turista. Za koliko procenata je broj turista u oktobru veci nego u februaru?

14. Površina većeg kruga kružnog prstena je 64, a obim manjeg kruga je 12π. Izračunaj površinu kružnog prstena.

23. Milutin kupuje suvenir u Alžiru i treba da ga plati 927 alžirskih dinara, ako je 1 euro = 103 alžirskih dinara. On u novčaniku ima novčanice od 5, 10, 20, 50 eura. Koju novčanicu treba da razmeni tako da dobije najmanji kusur u alžirskim dinarima kad bude kupovao suvenir?

24. U kocku ivice a upisana je piramida tako da joj je baza dobijena spajanjem sredista duzi baze kocke. Vrh visine piramide se nalazi u preseku dijagonala gornje baze kocke. Koliko puta je zapremina kocke veca od zapremine piramide?

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
hoce li iko ikad smeniti tu budalu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Nokia 6220
Sto, sada procentualno imamo vise ljudi sa visokim obrazovanjem, manje djaka ponavlja razrede, postizu maksimume na ovakvim testovima, dakle pokazao se kao odlican sminker statistike, a to je jedino vazno.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0

ja sumnjam na direktora, ima brkove Smile

Citat
23. Milutin kupuje suvenir u Alžiru i treba da ga plati 927 alžirskih dinara, ako je 1 euro = 103 alžirskih dinara. On u novčaniku ima novčanice od 5, 10, 20, 50 eura. Koju novčanicu treba da razmeni tako da dobije najmanji kusur u alžirskim dinarima kad bude kupovao suvenir?

blagi bože Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Ne znam jedno pitanje sa testa, odnosno ne znam kako se izracunava zapremina prizme Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 23:12:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.