Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 22:56:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje skole 2013.  (Pročitano 25475 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Citat
Voleo bih da vidim taj test od ove godine, cude me ovako losi rezultati?

Сва питања која су била везана за разумевање прочитаног имала су дуге текстове који су били примерени деци годину или две старијој од осмака. Дакле, ти би умео да га решиш. Нпр, на пробном су имали питање шта значи кад је неко труба, и само је 10 посто ученика урадило тачно. И сад су лоше урађена питања тог типа.
pa to pitanje je stvarno besmisleno  Smile Uopste mi nije jasno zasto pitanja takvog tipa uopste imaju na prijemnom ispitu Smile

Da nisam gledao HRT ni ja ne bih znao odgovor Smile

Citat
Pa to je ono o cemu sve vreme govorim... Ona je htela da se skoluje i popravila je prosek do fakulteta...
Ona je i u osnovnoj skoli ucila dosta samo sto nije mogla da se istakne u tako jakoj konkurenciji. Ali to je bila najbolja moguca priprema za kasniji zivot. Nama su nastavnici bili najveci neprijatelji i nije bilo mnogo popustanja, tek tu i tamo da ne bi bas bili babaroge. Nikad nikome iz odeljenja nije popravljena ocena na razrednom, nikad niko nije ponavljao Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Citat
Jbg... ja  sam misljenja da covek moze da ne mora ako ne zeli citavog zivota da se bavi jednim zanimanjem... Taj stav je upravo zaostatak onog Kardeljevog usmerenog obrazovanja... koju skolu sa 15 odaberes, moras do kraja zivota da nosis kao krst...
Бити слободњак се баш не цијени у данашњем друштву. Мораш да чиниш све као и остали од рођења до смрти.  Smile

Citat
S druge strane, ispostavilo se da je nase trziste rada takvo da je apsolutno nebitno koju diplomu imas, jer su velike sanse da se time uopste i neces baviti...
Гледајући тржиште рада, велике су шансе да се ничим нећеш бавити.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Qtek 666
Citat
pa to pitanje je stvarno besmisleno  
Пола је на ту фору. Није бесмислено, има то неког смисла, кад боље погледаш, некад су деца учила, а нису разумевала то што уче, то су сад модерне тенденције да се не учи, а да се разуме. Није ми јасно што кад саставе те тестове не узму нпр, 20 различитих клинаца и дају им тестове и тако лепо виде на ком нивоу ти текстови треба да буду. Универзитетски професори који их састављају и деца која ништа не уче и имају по 14 година не могу да разумеју исто.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
I to sto kazes..

Citat
Ona je i u osnovnoj skoli ucila dosta samo sto nije mogla da se istakne u tako jakoj konkurenciji. Ali to je bila najbolja moguca priprema za kasniji zivot. Nama su nastavnici bili najveci neprijatelji i nije bilo mnogo popustanja, tek tu i tamo da ne bi bas bili babaroge. Nikad nikome iz odeljenja nije popravljena ocena na razrednom, nikad niko nije ponavljao

Evo, ja cu ti reci... ako je tako lakse da je meni jednom popravljena ocena na razrednom...

Razlog... dosla sam iz Cro u Srbiju u oktobru i profesorka engleskog nije htela da mi na kraju godine zakljuci ocenu jer me je tvrdila da nema dovoljno za ocenjivanje...tj. htela je da idem na popravni...  iako sam uspela da nadoknadim tih mesec dana, a po ocenama na testovima i diktatima sam bila pri vrhu odeljenja...  Na kraju ju je direktorka naterala da mi zakljuci ocenu, a kao posledica je to da je do kraja osnovne skole pokusavala da mi uvali lose ocene... Avaj, nije mogla da lazira ocene na testovima...  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Aps,
Takav sistem skolovanja bi mi definitivno odgovarao Smile

Pa eto Anea, a da si ucila neku seosku skolu imala bi 5.0 sa pola snage Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Ocena nije merilo znanja. Pa tako i 5 u nekoj skoli nema znanje kao 3 u drugoj jer zavise od profesorove procene znanja koja je mnooooogo subjektivna i zavisi od dosta faktora. Tako da, i ja bih lepo uveo samo test, ali ne republicki nego u skoli koju zele da upisu. Kao za faks...

A iskreno i smesno je polagati srpski i matematiku za recimo medicinsku skolu u kojoj ti se matematika svodi na osnove a i potrebniji ti je latinski nego srpski...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Tako da, i ja bih lepo uveo samo test, ali ne republicki nego u skoli koju zele da upisu. Kao za faks...

ovo se sećam da je bilo, moj brat je polagao prijemni u Jagodini, i bio je funkcionalan sistem... onda se neko setio da uvede listu želja (i sam naziv je glup), jer šta sa onima koji ne upadnu u školu koju su odabrali, kako bi imali alternativu... kao da to ne bi moglo da se jednostavno reši drugim rokom... čini mi se da se svojevremeno pričalo da je to uvedeno zbog škola koje maltene niko nije upisivao, da bi nahvatali decu koja ih stave za svaki slučaj negde na 10. mesto, pa ne upadnu u prethodnih devet...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Jednostavnije bi bilo resiti to razlicitim terminima prijemnih.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
onda se neko setio da uvede listu želja (i sam naziv je glup), jer šta sa onima koji ne upadnu u školu koju su odabrali, kako bi imali alternativu... kao da to ne bi moglo da se jednostavno reši drugim rokom... čini mi se da se svojevremeno pričalo da je to uvedeno zbog škola koje maltene niko nije upisivao, da bi nahvatali decu koja ih stave za svaki slučaj negde na 10. mesto, pa ne upadnu u prethodnih devet...
To, i da polazu u svojoj skoli. Sto su onako, idealni uslovi za razne malverzacije u vidu prepisivanja i pomaganja od strane dezurnih nastavnika.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Citat
Pa eto Anea, a da si ucila neku seosku skolu imala bi 5.0 sa pola snage

Imala sam i ovako  Smile

Test iz srpskog bio nepristojno lak: Najteže pitanje kako se piše "Ne znam"

M. Leskovac/B. Kuljanin/V. Torović/R. Šuljagić    | 18. 06. 2013. - 15:04h   15:03h | Foto: RAS | Komentara: 0
Sudeći po testu iz srpskog jezika koji su juče rešavali mali maturanti, od svršenih osnovaca u Srbiji ne očekuje se ništa više od elementarne pismenosti. Test koji treba da zaokruži njihovo osnovno školovanje toliko je bio lak da je đacima jedno od najtežih pitanja glasilo kako se pišu reči “trijumf” i “olimpijski” i da li se “ne znam” piše odvojeno ili zajedno.

Osmaci su juče izlazili iz učionica već na polovini trajanja ispita, a mnogi su se čudili koliko je ovaj test bio lakši od probnog koji su polagali 11. maja i kada su u proseku uspevali da reše tek svaki drugi zadatak iz srpskog jezika. Da li su tačno odgovorili na pitanja, osmaci mogu proveriti i na sajtu „Blica“, gde su objavljeni odgovori.

Dok mnogi prosvetari sumnjaju da se na ovaj način prikriva realan nivo znanja, u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koji je pripremio testove, tvrde da ima više razloga zbog kojih je ispit lakši od probnog.

- Učenici su probni test polagali u vreme kada su imali mnogo obaveza oko završetka školske godine. Takođe, učenici su u istom danu rešavali oba testa. Motivacija sa kojom su rešavali probni test, pošto rezultati nisu uticali na upis u srednje škole, nije bila jaka koliko motivacija s kojom su rešavali završni ispit. Moramo uzeti u obzir da su đaci, prošavši kroz zadatke sa probnog testa, proverili znanje i izveli zaključke o tome šta bi još trebalo da nauče - kaže Dragan Banićević, direktor Zavoda.

U Ministarstvu prosvete juče nisu hteli da obelodane pitanja, već samo rešenja, pravdajući se da je “takva procedura”.

- Osmaci su uglavnom zadovoljni posle testa iz srpskog jezika, a preliminarni rezultati male mature će biti saopšteni u petak - izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović. On je podsetio da su osmaci na probnim testovima “bili iznenađeni dužinom tekstova” i istakao da je “opšti utisak da će deca morati više da rade”.

Nastavnici srpskog jezika su šokirani niskim nivoom znanja koji se na testu tražio.

- Pitati osmake da li se reč “osvojiti” piše sa ili bez „j“ i da prepozna šta je monolog, poniženje je za školstvo. Probni test je bio težak, ali je pokazao realno stanje stvari. Ovo je sve zamazivanje očiju - priča jedna profesorka.

Đaci su, s druge strane, bili presrećni jer su čak i oni sa lošijim ocenama iz srpskog jezika uspeli da urade tačno skoro sva pitanja.

- Bilo je lako. Jedino je teško bilo pitanje u kojem se tražilo da odredimo vrstu pridevske zamenice, rod i padež, a najlakše je bilo da se napiše ko je autor teksta - kaže Nikola Gojević iz Novog Sada. Skoro da nije bilo osnovca koji se nije hvalio kako će osvojiti „bar“ 18 bodova.

- Nije bilo teško, možda samo deo književnosti sa sintaktičkim jedinicama, ali uglavnom se podvlačilo ili zaokruživao odgovor - kaže Filip Petrović iz Kragujevca.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 22:56:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.