Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 06:53:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Упис преко везе?  (Pročitano 2036 puta)
10. Jul 2012, 01:12:16
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Пре пар дана сам уписао жељени факултет, Фармацеутски у Београду. На буџет, наравно. И био сам пресрећан и препоносан јер је била огромна конкуренција, целог себе сам уложио у ово, свега сам се одрекао и задњих 6 месеци ми је било прави пакао.

Али, то није оно због чега сам отворио ову тему. Проблем је оно што сам скоро сазнао.

Елем, моја другарица, из екипе, једина није успела од свих нас да упише факс. Нећу да кажем који, али један од траженијих. Наравно да нам је било свима много жао због ње. Али, руку на срце, колико год ја њу готивио, знам да није ни заслужила. Једноставно, није. Знам да ово није лепо што тако причам, другарица ми је, али истина је да се целу средњу школу шлихтала и увлачила професорима, из једног предмета (који је полагала на пријемном) код професорке која ју је обожавала имала је петицу све четири године, а реално је знала за двојку, тројку. Проблем је што је она и сама веровала да зна за пет. Наравно, све те илузије су пале када је буквално пропала кроз патос на пријемном, била око 250 места испод црте.

Ипак, кад смо се видели скоро, она нам је буквално мртва хладна саопштила како ће уписати преко везе, ишла је код декана да се распита. Као, данас је лакше уписати факултет преко везе него било шта друго. Одеш код декана, платиш, упишеш се на листу и здраво.

Ово ме је фрапирало. Заиста. Да ли је ово стварно истина или она прича безвезе? Да ли сам ја до сада живео под стакленим звоном и наивно веровао у неку правду и то да факс уписујеш ако добро урадиш пријемни или ови уписи заиста овако функционишу? Јел то значи да су и неки ове године уписали мој факултет тако што су имали везу и платили испод стола док сам се ја знојио, мучио, дрхтао од страха? Која је поента свега онда ако данас свака будала која не зна ништа може да извади паре и упише?

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora lightsoft (Vreme: 10. Jul 2012, 04:09:36)

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora klody (Vreme: 10. Jul 2012, 07:41:54)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Ako ti je to jedina nepravda za koju si video i cuo do sada onda ces se vrlo nerijatno iznenaditi u dolazecim godinama.  Smile

Citat
Да ли је ово стварно истина или она прича безвезе?
Nikad se ne zna, mozda jeste a mozda i nije. Mozda je samo tako umiruju roditelji a mozda ce zaista potegnuti neku vezu i iskesirati i upasti na faks. Kada sam upisivao faks jedna moja drugarica iz srednje je upisivala medicinu. Bilo je vrlo slab djak ali je isla na tu istu pricu. Naravno da nije prosla prijemni ali je izmuvala da upadne kao "strani student". Iskesiras ogromne pare za godinu i upises se tako... Za one koji imaju para a nece da se muce sa prijemnim to je savrsena kombinacija.  Smile Mada sam cuo i da se rade druge sttvari kao sto su falsifikovanje bodova iz srednje, dodavanje bodova na prijemnom kako bi se neko pomakao na konacnoj listi itd. ali da ti ne punim glavu tim teorijama zavere pricama posto ti je prijemni vec prosao i imas lepe uspomene na isti. Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Verujem da ne može baš na svakom fakultetu da se kupi indeks, ali nažalost to je postala ili je već odavno praksa skoro svuda. Od kupovine indeksa, preko kupovine ispita do kupovine diploma. U principu, radi se o sledećoj stvari: polako, ali sigurno dolazi ono što na zapadu važi oduvek, a to je da će samo jako bogati i izuzetno nadareni moći sebi da obezbede kvalitetno školovanje. Razlika je "samo" u tome što je tamo sistem uređen, zna se da dobar fakultet puno košta i nema potrebe za "podmazivanjem", a kao druga opcija za upis je da dobiješ neku stipendiju po osnovu izuzetnih rezultata u nekoj oblasti. Kod nas se sve to radi ispod žita, obrazovanje je otišlo u onu stvar kao i sve ostalo u Srbiji, pa ne može biti ni bolje ni gore od drugih delova društva.

Što se tiče onog ličnog, što je tebe pogodilo, naravno da si u pravu i da je ispravno što si bio šokiran i što te je zabolelo. Ako je nešto loše i vidiš da je loše, nemoj mu se prilagođavati. Možda će te u nekim situacijama koštati to što ne ideš linijom manjeg otpora, ali savest će ti uvek biti čista. A to ne može da se kupi. Smile  Ti budi zadovoljan što si svojim trudom, pošteno, napravio značajno dostignuće, a ta drugarica će možda bolje proći u životu jer ima "leđa", ali siguran sam da se ti ne bi menjao sa njom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Нису нас сломиле ове тешке године...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12392
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 1100
Смешна тема, ти као да си растао под стакленим звоном, па си се јадан толико шокирао овим сазнањима. Конкретно рећи ћу ти како је у Нишу на Фармацеутском факултету, управо како је рекао Марко, постоји фора да се упише било ко на фору страни студент. То задовољство кошта 3 000 евра.
IP sačuvana
social share
у суштини,овај документарац је за зле људе,нацисте,геноцидни шљам и сличне креатуре...кокота,топла препорука за тебе Smile
од мене ...нула испод земље
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6837
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Evo ja cu ti reci primer...Jedan od vecih gradova u Republici Srpskoj, covek platio ako se dobro secam 2000 evra ili 2000 maraka ne secam se tacno, da bi mu cerka upala u neku prejebeno zahtevnu SREDNJU skolu brate.

Elem cestitke tebi za faks brate, a ta drugarica...Pa ako je valjana ( okaci sliku da vidimo  Smile ) overi je pa ces se osecati bolje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

I am a naughty Leonora.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 19397
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Nokia 
Ja dok sam ovo citala ne mogu ,a da ne kazem da se nisam nasmejala jer ti ne samo da si ziveo pod staklenim zvonom vec nemas pojma kakav je zivot i zvot u Srbiji fukcionishe .
Veza ti danas treba za gluposti , a kamoli za ozbiljne stvari.
Zivot nije lak ,a bojim se da ces se ti mnogo razocharati , posto se za glupost razocharavas!
« Poslednja izmena: 10. Jul 2012, 05:40:23 od leonora87 »
IP sačuvana
social share

Never stop showing someone how much they mean to you. 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
eh..sta ces....i takav ili ttakva... ce danas sutra...da ti sudbu "kroji"....u bilo cemu...gdje god da bude radio...
drzave... sve... u okruzenju... su i propale zbog toga...
zbog trpanja sumnjivo strucnih lica na odgovorne polozaje u drustvu...samo kao i sto sam to milion puta rekao....posto je sve u privatnim rukama...
njen najveci domet.a iako uz pomoc svih veza... zavrsi to sto je pocela...
posao nece nigdje da dobije...i biti ce samo broj -  statistika...
u zavodu za (ne) zaposljavanje....takvih je sve vise i vise...u tim zavodima..
koji se vskodnevno pitaju..pa kako ja ne mogu da dobijem posao...eh kako....

a  iako je neko zaposli...
ako ne bude na nivou koji se trazi...letit ce kao metak....iz te firme..
privatnik ni jedan ne trpi ne rad...nesposobnost...i ostale "vrednosti" koje danas
jako dobro prolaze u drzavnom resoru....

vrijeme ti je da povedes racuna..s kakvim ljudima se druzis...i koga nazivas prijateljem ...ili drugarom...
ne sumnjam da bi u slucaju ...ona ili ti...presla preko tebe kao preko sline...
takvi ljudi...uglavnom ne prezaju ni od cega....

dovoljno na znanje ti je to..da ona sa tim moze da zivi...cak se i ponosi sa tim...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Qtek 666
Pošto sam polagala prijemni na Pravnom i Filozofskom, a nisam mogla redovno da studiram oba, povukla sam dokumenta sa Prava. Moj drug je bio prvi ispod crte i tada na listi sufinansirajućih studenata. Naravno da nije prešao u redovne, a ko zna koliko je nas odustalo, sigurno nisam samo ja. U pitanju je Pravni fakultet u Nišu pre desetak godina.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 06:53:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.