Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 01:19:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Umrla glumica Sonja Savić  (Pročitano 23959 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sto se tice njenih uloga mislim da su odlicne i jako zapazene u nekoliko filmova evo par vjerovatno ste ih gledali ''braca po materi '' mislim da niko durgi ne bi mogao bolej da odglumi ulogu koja je nju zapala.
Sto se tice Majbaha ekv ja sam rodjen sredinom tih 80-ih godina tako da nisam mogao da budem u toku svih tih desavanja ali sam saznao od likova iz kraja kao i svi drugu jednostavno neko ti kaze evo poslusaj malo ovo pa reci jel cemu.

Evo sta pise u Blicu :

Odlazak buntovnice srpskog glumišta
Autor: Tanja Nježić | Foto:M. Janković | 25.09.2008. - 06:56

„Beket je napisao Godoa u 47. godini, u potpunoj besparici, što znači - za mene još ima nade“, svojevremeno je izjavila Sonja Savić. Nažalost, te nade više nema. Crna vest da je preksinoć upravo u 47. godini preminula u svom stanu stavila je tačku i na karijeru i na kontroverze koje su ovu vrsnu glumicu pratile poslednjih deceniju i po. Umrla je mlada, ali je iza nje ostao filmski opus za respekt i mnoga ostvarenja se pamte upravo po njenim ulogama.

Sonja Savić je znala da kaže kako su umetnost i gluma njen život i o njoj su, otkad se pojavila, govorili kao o velikom talentu i velikoj glumici.
Osamdesetih godina ulogama u brojnim filmovima („Živeti kao sav normalan svet“, „Davitelj protiv davitelja“, „Šećerna vodica“, „Balkanski špijun“, „Una“, „Braća po materi“...) osvajala je i publiku i nagrade.
Umela je da bude oštra prema svemu što je norma, institucija, kompromis.... Prema sebi takođe. Nepristajanje ju je obeležilo. Jedan od poslednjih filmova koji je radila „Jug-jugoistok“ Milutina Petrovića bio je“skroz njen“ jer, tvrdila je, bez ideala, bez vrednosti i uverenja, života nema. „Ko ukine Boga, umire od inflacije“.
Glumom je počela da se bavi rano, u amaterskim družinama i u svojevremeno čuvenoj dramskoj grupi Radio Beograda kod Bate Miladinovića u kojoj su tada bili i Svetislav - Bule Goncić, Dragana Varagić, Olivera Ježina i drugi. Kada je 1978, sa 17 godina, upisala Fakultet dramskih umetnosti, majka ju je „kidnapovala“ sa snimanja serije „Družina Zore Riđokose“ da bi polagala prijemni. Primljena je u klasu profesora Minje Dedića.

Njena filmografija broji pedesetak filmskih i televizijskih uloga, a počela je 1977. filmom „Leptirov oblak“. Glumila je u tom filmu, kako je kasnije napominjala, „strejt devojku, potpuno konzervativnu“. Znala je da kaže: „Ja i jesam konzervativna i opsednuta pitanjem šta je istina i da li je istina jedna, a ono u šta sam, uprkos dilemi, sigurna jeste da je ona u ljudima“.
I možda ima pravo njen kolega Branislav Lečić kada kaže da je Sonju, zapravo, „ubila njena velika inteligencija“. U svakoj prilici, u intervjuima koje je davala i televizijskim emisijama u kojima je učestvovala ili ih sama vodila, pokazivala je izuzetnu lucidnost i oštrinu. Nije štedela ni druge ni sebe.
Izdvajajući se od kolotečine i bežeći od kompromisa, gajila je gard prema sredini za koji većina u kulturnoj i drugoj javnosti nije imala razumevanja, smatrajući je osobenjakom. Razloge njene ogorčenosti najbolje je znala ona sama, ali po njenim reakcijama i izjavama može se naslutiti da ju je pogađao opšti nemoral i pravila igre koja ona nije mogla, a nije ni htela da prihvati. S cinizmom se i sama osvrtala na lični život koji nije bio bajka. U neformalnim razgovorima je komentarisala:

„Odjednom saznam kako sam bila žena nečijih života. Posle su oni ostali sa drugim ženama, a ja nisam ni znala šta sam bila.“
Kao jednu od svojih najupečatljivijih uloga izdvajala je junakinju u filmu „Braća po materi“ govoreći:
„Bila je veoma specifična za spremanje jer sam glumila ružnu, staru i osobu ‘uvek pod gasom’, ali sam uspela da izađem na kraj i mislim da sam to učinila kako treba.“
Bavljenje pozorištem je takođe bio njen izbor i strast. Opirala se institucionalnom teatru i okretala takozvanim of scenama govoreći:
„Neću da prihvatim angažman. Mene interesuje ‘Pivara’ (alternativni teatar koji je svojevremeno vodila Borka Pavićević, prim. n.). Ja sam za of-of Brodvej.“
Poslednjih deceniju i po ovdašnja kinematografija kao da ju je zaboravila. Govorila je da su je nepravedno zapostavili, ali i da su joj još dužni za neke filmove, da više i nema dobrih ženskih uloga...
U Sloveniji su imali više razumevanja za njen glumački dar. Jan Cvitkovič joj je dodelio glavnu žensku ulogu u filmu „Hleb i mleko“ (2001), koji je nagrađen u Veneciji, a nekoliko godina kasnije ostvarila je izuzetnu rolu neme devojke u Cvitkovičevom filmu „Odgrobadogroba“ (2005).
Pravu posvetu dao joj je Milutin Petrović u filmu „Jug-jugoistok“ time što ona tumači glavnu junakinja, glumicu koja dolazi iz Slovenije i zove se Sonja Savić. Reditelj Petrović je napominjao da je „Jug-jugoistok“ zapravo film o Sonji Savić i Beogradu.
„Osim što govori o gradu, film ‘Jug-jugoistok’ gledaocima otkriva i sudbinu nekih ljudi koji zaista postoje. To ne znači da je ostvarenje samo o meni, već da dotiče i one koji su ga montirali, snimali, režirali... ‘Jug-jugoistok’ je svojevrstan dokument o zaboravljenoj generaciji“, rekla je Sonja Savić.
Poslednju ulogu ostvarila je u TV seriji „Vratiće se rode“ Gorana Gajića, s kojim je sarađivala i u njegovom studentskom filmu „Moja sestra“.
Njen život i karijeru dodatno je obeležilo intenzivno druženje sa generacijom muzičara novog talasa kojima je posvetila film „Šarlo te gleda“. Sonja je sa Milanom Mladenovićem, frontmenom grupe EKV, igrala u filmu „Crna Marija“, a tragičan pečat na to druženje stavile su smrti članova ove grupe koji su odlazili jedan za drugim. Sonja je bila usamljenija nego ikad, umesto razumevanja naišla je na surovu osudu sredine koja ju je doživljavala kao nekog ko je potonuo u poroke. Kao krik zvuči njeno priznanje:
„Nekada sam htela i da se udam, da budem konzervativna, da imam decu, nisam jurila frajere, a proglasili su da imam sidu, da se drogiram. Bože oprosti, sačuvaj i sakloni! Možda sam u drugoj polovini života postala to što su želeli! Možda...“

Njena razmisljanja :

„Ja sam životni dekadent, jer stvarnost i ja nemamo dodirnih tačaka. Danas je nacizam u modi, što znači da moraš da si nasmejan, zdrav, obučen i napumpan silikonima, dok ja jedem parče hleba razdeljeno na četiri dela.“

- „Možda ne bih bila glumica kada bih ponovo počinjala, ali bih svakako bila slobodni umetnik. To sam i sada i priznajem da je u ovim godinama ta „titula“ teško breme.

- „Iako me nije bilo na velikom ekranu, od glume se nikada nisam odvojila, a problema je bilo na pretek. Put umetnika je težak. Već posle diplomiranja shvatila sam da uspešna karijera, brak i porodica, ne mogu ići uporedo. Ako se odlučite za brak i dete, najviši nivo u profesiji može da se postigne tek za dvadeset godina, a to mi nije odgovaralo. Opredelila sam se za karijeru...“

- „Danas živim u zatvorenoj zoni Interpola, u estetskom, duhovnom i životnom pogledu ja sam sama. Autentičnost personalnog sretanja sa ljudima, sa njihovom muzikom, filmovima i knjigama, moj je najintimniji oltar i moja monaška civilizacija. Zato govorim o Indošu, Zlatku Buriću Kići, Rundeku, Ivici Vidoviću... Susret sa tim ljudima smatram najvećim kvalitetom mog života.“

- „Nekada sam htela i da se udam, da budem konzervativna, da imam decu, nisam jurila frajere, a proglasili su da imam sidu, da se drogiram.
Bože oprosti, sačuvaj i sakloni! Možda sam u drugoj polovini života postala to što su želeli! Možda...“

Sahranjena Sonja Savić
Sonja Savić je danas sahranjena na seoskom groblju u Donjoj Gorevnici, selu između Čačka i Kraljeva, rodnom mestu njenog oca. Po želji njenih roditelja, Mikaine i Milovana, ispraćena je ispred porodične kuće uz poštovanje pravoslavnih običaja. Sahrani je prisustvovalo više stotina ljudi. Prijatelji su uputili poslednje reči oproštaja glumici ,"koja od sebe nije tražila ništa više osim dobre umetnosti, a samo za sebe malo lične sreće, u čemu je bila manje uspešna". Komemoracija povodom njene smrti biće održana 29. septembra od 11 časova u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Slava joj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo polako...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12015
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung galaxy s4
desavale su se i ranije takve stvari...umirale su poznate licnosti...ja bih je samo dodao kao jos jednu u nizu...
IP sačuvana
social share
U cik zore zviždi voz, njime odlazim u OZ
Neću da se vratim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Prijatelji i kolege nisu znali za sahranu

Sonja Savić, velika, tragično preminula glumica sahranjena je u četvrtak u 13 časova u Donjoj Gorevici kod Mrčajevaca. Njene kolege, kulturni i javni poslanici ne kriju tugu zbog tragičnog odlaska ni, najblaže rečeno, zbunjenost zbog činjenice da nije ispraćena onako kako, shodno svojim velikim umetničkim dostignućima, zaslužuje. A u ponedeljak će u Jugoslovenskoj kinoteci biti komemoracija, kaže za „Blic“ Radoslav Zelenović čelnik Kinoteke.

Kako javlja dopisnik „Blica“ oko 500 osoba okupilo se kod porodične kuće Savića u Donjoj Gorevnici kod Čačka odakle su po običaju u ovom kraju pešice otpratili Sonju na njeno poslednje putovanje. Po velikom pljusku okupljeni meštani i rodbina u povorci su se polako kretali do seoskog groblja gde je Sonja sahranjena u porodičnoj grobnici Savića sa svojim precima.
„Dugujemo joj to“, rekao je jedan od meštana i prijatelja porodice Savić, „zaslužila je da je ovako isprati selo koje je toliko volela“.
Govorio je potom kako je Sonja bila vezana za Donju Gorevnicu gde je često odlazila kao mala, kasnije kao devojka i družila se sa vršnjacima. U nekim kasnijim godinama, veli on, kada je vodila borbu sa načinom života koji je sve teže podnosila, to selo je bilo njeno često utočište od spoljnog sveta. Po viđenju pomenutog meštanina film „Una“ iako joj doneo profesionalni uspeh je za njenu nežnu prirodu bio isuviše veliki teret.
Na sahrani Sonje Savić u Donjoj Gorevnici nije bilo nikog od njenih kolega, niti bilo koga od poznatih ličnosti.
Njena majka je bila ljuta na medije i ogorčena na način na koji su pojedini preneli vest o Sonjinoj smrti. U jednoj rečenici je negirala da je Sonja živela u praznom stanu sa jednim dušekom, govoreći da je vodila normalan i uredan život. Sonja Savić je sahranjena po pravoslavnim običajima, a opelo je održao mesni paroh iz tog sela.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Glumica Sonja Savić sahranjena u selu Donja Gorevnica kod Čačka, na njen poslednji ispraćaj nije došao niko od kolega

Glumica Sonja Savić, koja je u utorak uveče preminula u svom stanu u Beogradu od posledica predoziranja heroinom, sahranjena je juče u selu Donja Gorevnica kod Čačka.
Jednoj od najboljih umetnica u istoriji srpske kinematografije na poslednji ispraćaj nije došao niko od kolega glumaca, a da tuga bude još veća, Sonja je sahranjena po teškom pljusku, daleko od velike scene kojoj je svojim talentom pripadala za života.

Ispraćaj Savićeve počeo je ispred porodične kuće, a pored roditelja Milovana i Mikaine Savić i članova familije pridošlih iz različitih krajeva Srbije, u povorci se našla i Dara Rančić iz Zaječara, jedna od njenih najboljih prijateljica. Rančićeva, koja je sa Sonjom sarađivala u jednoj monodrami, držala je govor na sahrani na seoskom
Roditelji pokojne Sonje bili su prilično ogorčeni na nekolicinu novinara i fotoreportera, tvrdeći da je izveštavanje o smrti njihove ćerke bilo prilično besramno i netačno, dok je Rančićeva navela da je netačno da u stanu preminule nije bilo ničeg osim dušeka.
- Sonja i ja smo radile zajedno na jednom projektu i ona mi je bila mentor. Poslednji put kad sam bila u njenom u stanu videla sam ne samo nameštaj, već i tehniku, uređaje za montažu, televizor - navela je jedina prijateljica Savićeve koja je iz Beograda stigla na sahranu.

Komemoracija tek u ponedeljak

Iako se očekivalo da će Sonja Savić kao glumački velikan biti sahranjena u Beogradu, nijedno glumačko udruženje nije iznelo inicijativu za to. Njene kolege do juče nisu organizovali čak ni komemorativni skup, na kome bi se zvanično oprostili od velike glumice. Iz Udruženja samostalnih filmskih glumaca Srbije najavljuju da će komemoracija biti organizovana u ponedeljak.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Sonja Savić (1961-2008)

Jedna od najvećih zvezda jugoslovenskog i srpskog filma, Sonja Savić, preminula je kasno preksinoć u svom stanu u Beogradu. Jedan kontroverzni umetnički život završio se na isti takav način i ostavio brojne poklonike i poštovaoce njenog glumačkog opusa u šoku i neverici.

Sonja Savić rođena je 1961. godine u Čačku. Prve glumačke korake pravi po dolasku u prestonicu u dečjoj dramskoj grupi Radio Beograda. Glumom nastavlja da se bavi i u srednjoj školi, a prve filmove gde glumi ozbiljnije uloge snima i pre završetka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Na filmu je debitovala kao tinejdžerka - u "Leptirovom oblaku" Zdravka Randića iz 1977. godine, a brojnim ulogama tokom osamdesetih godina izborila je status zvezde domaćeg filma. Devedesetih godina ređe se pojavljuje na filmu, ali postaje aktivna kao reditelj ostvarenjima "Prvi srpski tehno vodvilj", "Supernaut - Beograd andergraund" i "Plej".

Za svoje uloge dobijala je brojne nagrade u zemlji i inostranstvu, uključujući i onu iz Venecije za film "Život je lep" iz 1985. godine i Zlatnu arenu u Puli. Za ulogu Sonje u filmu "Hleb i mleko" (2001), debitantski film Jana Cvitkoviča, dobila je nagradu na Festivalu slovenačkog filma u Portorožu.

U glumački opus ove velike glumice ubrajaju se filmovi: "Živeti kao sav normalan svet" (1982), "Nešto između" (1983), "Šećerna vodica" (1983), "Balkanski špijun" (1984), "Davitelj protiv davitelja" (1984), "Kamiondžije opet voze" (1984), "Una" (1984), "Život je lep" (1985), "Osuđeni" (1987), "Čavka" (1988), "Braća po materi" (1988), "Kako je propao rock’n’roll" (1989), "Mi nismo anđeli" (1992), "Uvod u drugi život" (1992), "Ni na nebu ni na zemlji" (1994), "Urnebesna tragedija" (1995), "Tango je čudna misao koja se pleše" (1997), "Tamna strana sunca" (1997), "Virtuelna stvarnost" (2001), "Hleb i mleko" (2001), "Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunarea" (2003), "Žurka" (2003), "Desperado Tonic" (2004), "Od groba do groba" (2005), "Jug-jugoistok" (2005) i "Princ od papira" (2008).

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6630
R.I.P.
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
 Glumica Sonja Savić preminula je od prevelike doze narkotika, a u njenom telu pronađeni su tragovi heroina i morfijuma, saznaje Press iz izvora bliskih Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

- Izvršena je toksikološka analiza i potvrđeno je da se u organizmu pokojnice nalazila izvesna količina heroina. Međutim, prema prvim nalazima, pored heroina pronađeni su i tragovi morfijuma. Pretpostavlja se da je taj opijat unet oralnim putem, i to u obliku tableta. Morfijum se često koristi kao zamena za heroin i na crnom tržištu se može nabaviti za znatno manje para od heroina, ali koristi se i za ublažavanje bolova osoba koje boluju od kancera i ostalih teških bolesti. Inače, na njenom telu pronađeni su ožiljci od uboda igle, zbog čega je i zatražena autopsija - kaže izvor Pressa, blizak istrazi.

Naš sagovornik demantuje navode koje su preneli pojedini mediji, a prema kojima se u stanu Sonje Savić nije nalazilo ništa osim dušeka na kojem je preminula.

- Sonja je zaista spavala na dušeku, ali samo zato što je to bio njen omiljeni dušek, a ne zato što je prodala krevet. Potpuna je laž da je ona pronađena okružena iglama. U stanu je bilo nameštaja - kaže naš sagovornik, i dodaje:

- Sonji je nekoliko dana pred smrt bilo veoma loše. Osećala je strašne bolove, danima nije imala stolicu, stomak joj je bio potpuno naduven i verovatno je upravo ta kombinacija heroina i morfijuma bila kobna po najtalentovaniju srpsku glumicu.

Sonja Savić preminula je 23. septembra u svom stanu u Beogradu. Smrt Savićeve prijavio je njen prijatelj, koji je u to vreme bio u stanu. Glumica je sahranjena na seoskom groblju u Donjoj Gorevnici, selu između Čačka i Kraljeva, po želji njenih roditelja, a sahrani nije prisustvovao niko od njenih kolega.

« Poslednja izmena: 07. Okt 2008, 01:26:52 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy Nexus
jel sam ja chuo pogreshno ili je i taj prijatelj koji je prijavio smrt koman?
« Poslednja izmena: 07. Okt 2008, 09:25:27 od Paralelni_Svet »
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
HTC 
Rezultati obdukcije Sonje Savić
Utorak, 7. oktobar 2008. 09:51     

Glumica Sonja Savić preminula je od prevelike doze narkotika, a u njenom telu pronađeni su tragovi heroina i morfijuma, saznaje "Press" iz izvora bliskih Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

"Izvršena je toksikološka analiza i potvrđeno je da se u organizmu pokojnice nalazila izvesna količina heroina. Međutim, prema prvim nalazima, pored heroina pronađeni su i tragovi morfijuma.

Pretpostavlja se da je taj opijat unet oralnim putem, i to u obliku tableta. Morfijum se često koristi kao zamena za heroin i na crnom tržištu se može nabaviti za znatno manje para od heroina, ali koristi se i za ublažavanje bolova osoba koje boluju od kancera i ostalih teških bolesti.

Inače, na njenom telu pronađeni su ožiljci od uboda igle, zbog čega je i zatražena autopsija" kaže izvor Pressa, blizak istrazi.

Sagovornik dnevnika demantuje navode koje su preneli pojedini mediji, a prema kojima se u stanu Sonje Savić nije nalazilo ništa osim dušeka na kojem je preminula.

Danima je imala zdravstvene probleme... Pretpostavlja se da je glumica morfijum uzela kako bi ublažila bolove koje je imala danima pre smrti

"Sonja je zaista spavala na dušeku, ali samo zato što je to bio njen omiljeni dušek, a ne zato što je prodala krevet. Potpuna je laž da je ona pronađena okružena iglama. U stanu je bilo nameštaja", kaže sagovornik "Pressa", i dodaje:

"Sonji je nekoliko dana pred smrt bilo veoma loše. Osećala je strašne bolove, verovatno je upravo ta kombinacija heroina i morfijuma bila kobna po najtalentovaniju srpsku glumicu."

Sonja Savić preminula je 23. septembra u svom stanu u Beogradu. Smrt Savićeve prijavio je njen prijatelj, koji je u to vreme bio u stanu.

Glumica je sahranjena na seoskom groblju u Donjoj Gorevnici, selu između Čačka i Kraljeva, po želji njenih roditelja.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
HEROIN I MORFIJUM UBILI SONJU!

Press saznaje: Obdukcija pokazala da je glumica Sonja Savić umrla od kombinacije heroina i morfijuma

Glumica Sonja Savić preminula je od prevelike doze narkotika, a u njenom telu pronađeni su tragovi heroina i morfijuma, saznaje Press iz izvora bliskih Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

- Izvršena je toksikološka analiza i potvrđeno je da se u organizmu pokojnice nalazila izvesna količina heroina. Međutim, prema prvim nalazima, pored heroina pronađeni su i tragovi morfijuma. Pretpostavlja se da je taj opijat unet oralnim putem, i to u obliku tableta. Morfijum se često koristi kao zamena za heroin i na crnom tržištu se može nabaviti za znatno manje para od heroina, ali koristi se i za ublažavanje bolova osoba koje boluju od kancera i ostalih teških bolesti. Inače, na njenom telu pronađeni su ožiljci od uboda igle, zbog čega je i zatražena autopsija - kaže izvor Pressa, blizak istrazi.

Naš sagovornik demantuje navode koje su preneli pojedini mediji, a prema kojima se u stanu Sonje Savić nije nalazilo ništa osim dušeka na kojem je preminula.

- Sonja je zaista spavala na dušeku, ali samo zato što je to bio njen omiljeni dušek, a ne zato što je prodala krevet. Potpuna je laž da je ona pronađena okružena iglama. U stanu je bilo nameštaja - kaže naš sagovornik, i dodaje:

- Sonji je nekoliko dana pred smrt bilo veoma loše. Osećala je strašne bolove, danima nije imala stolicu, stomak joj je bio potpuno naduven i verovatno je upravo ta kombinacija heroina i morfijuma bila kobna po najtalentovaniju srpsku glumicu.

Sonja Savić preminula je 23. septembra u svom stanu u Beogradu. Smrt Savićeve prijavio je njen prijatelj, koji je u to vreme bio u stanu. Glumica je sahranjena na seoskom groblju u Donjoj Gorevnici, selu između Čačka i Kraljeva, po želji njenih roditelja, a sahrani nije prisustvovao niko od njenih kolega.

(R. J.)

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 01:19:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.