Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ulazili ste unutar sebe; udjimo ponovo !!!  (Pročitano 3757 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Cao Iva !!!  Smile
Pre sve zelim da Ti pozelim zivot ispunjen prelepim osecanjima Ljubavi, mira, radosti, vere, nade i svako dobro u zivotu.   Smile  Smile
Ja sam trenutno na jednom malo duzem odmoru !? Planiram da iskoristim svoje slobodno vreme citajuci, razmisljajuci, druzeci se sa Vama,... A i sta bih drugo mogla raditi po ovoj hladnoci ?
  Smile

« Poslednja izmena: 21. Okt 2007, 19:11:54 od Svetlost Uma »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
pa hajde. da citamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Voljna strana duse. Sila koja ovde dejstvuje je volja; ona voli i zeli da stekne, upotrebi ili ucini ono sto smatra korisnim, ili potrebnim, ili ugodnim za sebe, a ne voli i ne zeli ono sto je suprotno od toga. Ona drzi pod svojom upravom sve sile duse i tela, i sva pomocna sredstva, i sve ih pusta u akciju kada zatreba.
Pred  voljom stoji izbor: kome od zeljenih predmeta da da prednost. Od izbora dolazi odluka – da se ucini, ili uzme, ili upotrebi izabrano. Nakon donosenja odluke pravi se odabir sredstava i odredjuje se nacin i red izvrsenja. Zatim na kraju sledi delo, u svoje vreme i na svom mestu. Svako cak i najmanje delo odvija se po tom redu. To mozete da proverimo na bilo kom svom delu. Ponekad se po navici sva ta dela obavljaju u trenu, i delo odmah sledi za zeljom.
Za rukovoditelja delatnog zivota postavljena je razboritost, koja je takodje razum, samo sto stoji na sluzbi volji.
Ovde postoje problemi o kojima cemo kasnije pisati !  Smile

Osecajna strana duse. Ona stalno i neprekidno oseca stanje duse i tela i uz to prima “ razlicite utiske”  koje ostavljaju pojedinacna dela duse i tela, predmeti koje covek susrece i koji ga okruzuju, spoljasnji uslovi i uopste tok zivota. Zatim na oa osecajnom delu nase duse se odrazava i pokazuje kao prijatno ili neprijatno sve sto smo videli, culi, omirisali, okusili, sve cega se setimo ili zamislimo, o cemu smo promislili ili tek razmisljamo, ono sto smo ucinili, sto smo postigli ili trebamo da postignemo. Svaki uticaj na osecajni deo duse proizvodi narocito osecanje, ali za njihovo razlikovanje ne postoje reci u nasem jeziku. Zadovoljenje ukusa naseg osecajnog dela duse donosi sladak mir, koji i cini meru svacije srece.
Nista nas ne uznemirava – to je sreca.
Takodje, i ovde postoje razni problemi o kojima cu kasnije pisati.  Smile

Kada bi se u misaonoj oblasti uvek drzali zdravog razuma, a u delatnoj razboritosti, onda bi u zivotu nailazili na namanji moguci udeo slucajnosti koje ne prijaju nasem osecajnom delu duse i shodno tome imali bi najveci udeo srece.
 Ovo je recept za srecu !!!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
To bi bila nasa dusa i dusevni zivot sa svih strana !  Smile
Posebno sam ukazivala na to sta prirodno treba da postoji, a sta ne .  Smile
Sada bi trebalo pisati o problemima.  Smile

Smile   Smile

Smile
« Poslednja izmena: 21. Okt 2007, 18:58:18 od Svetlost Uma »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako ste ?
Ja sam se opet malo umorila pisanjem !
Drago mi je da su Vam se dopali tekstovi !!!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
dušo da li bi mogla da koristiš neke konkretne teme ili ako želiš teoretsku debatu onda bar da definišeš pojmove na frojdovski način jer ovako ti pričaš a mi ne umemo da ti odgovorimo. Sve je nekako mnogo uopšteno.

Recimo koji je to recept za sreću? Kako da se držiš razboritosti i zdravog razume ako ti recimo neko drag oboli od raka? Pa se dugo leči, pati, boluje godinama, a ti ne možeš da budeš razumna da tog nekog ignorišeš jer su tvoje emocije pejake.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
ima neko rak? Smile
ima puno ljudi, znam, al tu neko Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Sad ce da te opominju da spojis postove.

No, ja bih nesto ispravio kada je rec o "voljnoj strani duse" ako je tako mozemo nazvati.

Covek svakodnevno pravi izbore. Danas cu npr. odigrati kec na Inter - Manchester. To je izbor. Ali pretpostavljam da ce se "osecajni deo duse" ukljuciti i dati posrednu sugestiju zasto odigrati keca a ne recimo dvojku. Ako dobije reci ce - wow, mora da imam neku sposobnost, ili mozda "ovo je cista slucajnost". To je dakle osecaj. Relacija volja - osecaj.
Elem, bas zato, sto svakodnevno pravimo izbore, mislim da je najbitnija stvar steci iskustvo, zrelost, i posle odredjenog vremena umeti da procenis koji je izbor dobar, a koji los.

Trudim se da pohvatam o cemu pricas, i uz odredjeno predznanje mi uspeva, ali jos uvek mi nista ne govoris, sve nekako "lebdi u vazduhu" i frazerski je; recept za recu, te uticaj volje, osecaji etc..

Ono o cemu si ti pisala je proces koji teoretski gledano izgleda prilicno zamorno, neugodno i neshvatljivo, ali u sustini spada pod osnovnu motoricku kombinatoriku odgovora na najobicnije situacije, a ja sam vise za neke "prakticnije" probleme, mada mi u ove kasne sate nije ni do toga Smile
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dušo da li bi mogla da koristiš neke konkretne teme ili ako želiš teoretsku debatu onda bar da definišeš pojmove na frojdovski način jer ovako ti pričaš a mi ne umemo da ti odgovorimo. Sve je nekako mnogo uopšteno.

Recimo koji je to recept za sreću? Kako da se držiš razboritosti i zdravog razume ako ti recimo neko drag oboli od raka? Pa se dugo leči, pati, boluje godinama, a ti ne možeš da budeš razumna da tog nekog ignorišeš jer su tvoje emocije pejake.

Cao simijone !!!  Smile
Pre svega zelim da Ti pozelim zivot ispunjen prelepim osecanjima !!!  Smile
Da, to je veoma neprijatno !  Smile
 Moja sestra je imala tesku epilepsiju. 
Veoma je bolno posmatrati kako se muce osobe koje su nama drage !  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 21. Okt 2007, 19:15:57 od Svetlost Uma »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pozdrav za sve prisutne !!!
Pokusala sam ukratko da napisem kako funkcionisu glavne funkcije ljudske duse ! Na brzinu sam napisala tekstove koje bi sada mozda malo izmenila ali... kasno je !
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.