Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Шта је за вас, генерал Владимир Трифуновић?
издајник
29.6%  (16)
херој
33.3%  (18)
ни једно,ни друго
16.7%  (9)
не знам/немам одговор
20.4%  (11)
Ukupno glasova: 54
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Укинута пресуда генералу Трифуновићу  (Pročitano 41217 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Da vidimo bas ko bi napao 300 vojnika do zuba naoruzanih sa pratnjom od jedno 10 tenkova, 10 praga, 10 samohotki i oklopnih transportera.

Izginuli bi svi ti sto bi napali.

Na stranu tvrdnja da su imali samo lovacke puske.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2011, 22:59:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Apsolutno netacno. Nesposobnost odredjenih generala i oficira su dovele do kolone kakva je Tuzlanska. Samo idiot posalje vojsku napakovanu u kamionima bez municije i prave pratnje.

Da vidimo bas ko bi napao 300 vojnika do zuba naoruzanih sa pratnjom od jedno 10 tenkova, 10 praga, 10 samohotki i oklopnih transportera. Tuzlani su imali informaciju da su ovi prakticno nenaoruzani. Zato se desilo to sto se desilo.

Pa sada da su to americki specijalci pa da bude ko u Mogadishu, nekako mozda, uz neke manje zrtve. Al ovo klasicna obuka JNA plus ko zna koliko ih nije zavrsilo obuku, kakav je bio moral i slicno, jos kada se uzme u obzir nacionalni miks vojnika, onda je sve jasno.
Bilo bi mali Vukovar, ko zna kolko bi uspelo da prezivi, negde manje od 10%  Smile
Nego da pogledamo, bio je oficir JNA, koja je faktickli prestala da postoji, imao je tada jos mesan sastav poluobucene vojske, bio fakticki u tudjem gradu gde iza svakog coska vreba zolja, snajper, put mozda miniran i ostale zanimacije uz put a vrhovna komanda hebe im se. Covek izracunao da su zivoti poverenih mu vojnika vredniji od gvozdjurije i odvagao. A sada, ne mora niko da mu bude zahvalan, zahvalni su oni koji su preziveli pod njegovom komandom i roditelji tih mladica. Eto, meni je lako reci nek izginu pola njih al nije niko moj tamo nit ja sam.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Citat
Pa sada da su to americki specijalci pa da bude ko u Mogadishu, nekako mozda, uz neke manje zrtve. Al ovo klasicna obuka JNA plus ko zna koliko ih nije zavrsilo obuku, kakav je bio moral i slicno, jos kada se uzme u obzir nacionalni miks vojnika, onda je sve jasno.

U Mogadisu je poginulo oko 19-25 amerikanaca i preko hiljadu Abibijevih. Ali to su bili fanatici, a ovi prvi se utvrdjivbali i bezali po gradu bez neke vece podrske transportera. Previse se okurcili i lose procenili situaciju.

Citat
Bilo bi mali Vukovar, ko zna kolko bi uspelo da prezivi, negde manje od 10%  Smile
Nego da pogledamo, bio je oficir JNA, koja je faktickli prestala da postoji, imao je tada jos mesan sastav poluobucene vojske, bio fakticki u tudjem gradu gde iza svakog coska vreba zolja, snajper, put mozda miniran i ostale zanimacije uz put a vrhovna komanda hebe im se. Covek izracunao da su zivoti poverenih mu vojnika vredniji od gvozdjurije i odvagao. A sada, ne mora niko da mu bude zahvalan, zahvalni su oni koji su preziveli pod njegovom komandom i roditelji tih mladica. Eto, meni je lako reci nek izginu pola njih al nije niko moj tamo nit ja sam.

Niko ne bi poginuo ili bi gubici bili minimalni da je povlacenje isplanirano kako treba sa svom mogucom vojnom podrskom i jasnim i glasnim upozorenjem da se niko ne igra zivotom. U nekim mestima je vojska sasvim bezbedno prosla planiranim koridorima. Kad cujes gusenice desetak tenkova kako skripe po asfaltu i kako su im cevi usmerene ka zgradama, a likovi na pragama nervozno drze nogice na pedalama, da vidis kako drugacije razmisljas.

A tek ti sto su ih napadali, tek su ti imali obuku, jebalo majku. I onaj polu-gay sto sluzi vojsku civilno, kod privatnika, da se zapuca i da zna da mu je kraj ako se ne dovati puske, da vidis kako bi pucao. Ko bela lala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Niko ne bi poginuo ili bi gubici bili minimalni da je povlacenje isplanirano kako treba sa svom mogucom vojnom podrskom i jasnim i glasnim upozorenjem da se niko ne igra zivotom. U nekim mestima je vojska sasvim bezbedno prosla planiranim koridorima. Kad cujes gusenice desetak tenkova kako skripe po asfaltu i kako su im cevi usmerene ka zgradama, a likovi na pragama nervozno drze nogice na pedalama, da vidis kako drugacije razmisljas.

A tek ti sto su ih napadali, tek su ti imali obuku, jebalo majku. I onaj polu-gay sto sluzi vojsku civilno, kod privatnika, da se zapuca i da zna da mu je kraj ako se ne dovati puske, da vidis kako bi pucao. Ko bela lala.

Pa pogledaj Vukovar, M-84, Prage, podrska artiljerije, minobacaca pa je dosta njih ostavilo zivote. Al mozemo mi da raspravljamo, nisu nasa deca bila u toj kasarni nit iko od familije. A jedinu podrsku sto je dobio Trifunovic je bila moralna. Culo se kasnije da je bio otpisan i da su proracunati gubici bili ogromni, ali je trebalo senzacije mallo vise. Slicno ako kod Kukanjca u Sarajevu.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Pa pogledaj Vukovar, M-84, Prage, podrska artiljerije, minobacaca pa je dosta njih ostavilo zivote. Al mozemo mi da raspravljamo, nisu nasa deca bila u toj kasarni nit iko od familije. A jedinu podrsku sto je dobio Trifunovic je bila moralna. Culo se kasnije da je bio otpisan i da su proracunati gubici bili ogromni, ali je trebalo senzacije mallo vise. Slicno ako kod Kukanjca u Sarajevu.

Ti ratovanje za grad i izvlacenje ljudstva i tehnike iz grada zamisljas isto?  Smile

Ulicne borbe u gradu su najkrvavije uvek i u svakom ratu, ako se u gradu nadju dve ili vise zaracenih strana, to niko ne spori.

Sem toga nemoj da preuvelicavas sliku o Vukovaru, izgleda da o tome znas samo od citanja optuznice Milosevicu i Seselju. Smiley

U Tuzli je pobijeno dosta mladih vojnika koji nisu ni imali cime da uzvrate rulji koja je bila naoruzana poluautomatskim i automatskim puskama. Sta li njihovi roditelji misle o pacifisti koji je naseo na foru i pokusao da ih izvuce miroljubivo i diplomatski?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Motorola 
Mogao je da digne sve u vazduh i da prodje kao Milan Tepic,ali sa Tepicem je otislo 10-ak vojnika u smrt a sa ovim bi 200.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Ti ratovanje za grad i izvlacenje ljudstva i tehnike iz grada zamisljas isto?  Smile

Ulicne borbe u gradu su najkrvavije uvek i u svakom ratu, ako se u gradu nadju dve ili vise zaracenih strana, to niko ne spori.

Sem toga nemoj da preuvelicavas sliku o Vukovaru, izgleda da o tome znas samo od citanja optuznice Milosevicu i Seselju. Smiley

Nema tu nekog "preuvelicavanja", niti sam procitao te optuznice, ali znam recimo da je otislo tamo dosta tehnike i ljudstva.
Kazem, bilo bi cupavo, sad, ne moras da mi verujes. Mozda ne ko u Vukovaru ali bi bilo dosta mrtvih. Danas su ti ljudi zivi, to nesto gvozdjurije sto je ostalo nije bas prevagnulo u ratu, i to je to. Trifunovic je bio prvenstveno oficir JNA, vojske cija se zemlja raspala i nema tu neke velike filozofije. Ako je bio oficir JNA to ne znaci recimo automatski da treba da se bori za Srbiju, ili recimo neku drugu stranu niti vojnike iz mesanog nacionalnog sastava da pusti da izginu zato sto se eto nekom diglo da bude tako i niko ga nije zarezivao pet posto  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Citat
Kazem, bilo bi cupavo, sad, ne moras da mi verujes. Mozda ne ko u Vukovaru ali bi bilo dosta mrtvih. Danas su ti ljudi zivi, to nesto gvozdjurije sto je ostalo nije bas prevagnulo u ratu, i to je to

šta kažeš  Smile

pa dali je tebi jasno da ta gvožđurija kako je ti nazivaš je pobila mnogo više nego što ti možeš zamisliti  Smile

Citat
Ako je bio oficir JNA

a bio je,to znači da je govno izdajničko,po cenu svog života  Smiley 1

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Ako je bio oficir JNA to ne znaci recimo automatski da treba da se bori za Srbiju, ili recimo neku drugu stranu niti vojnike iz mesanog nacionalnog sastava da pusti da izginu zato sto se eto nekom diglo da bude tako i niko ga nije zarezivao pet posto  Smile

Da, to bas znaci da je trebao da se bori za tadasnju jugoslovensku armiju. Jel bi bio izdajnik da mu je neko u izvlacenju poginuo? To sto nije, to ne dokazuje da je on bio vrsni staresina, mozda je i luda sreca. To uopste ne umanjuje njegovu krivicu. I Tuzlanska kolona je tako krenula, necemo mi sa puskom, nista rat, nista municija, pa kad je pocelo da odjekuje, onda je obicno kasno.

I dalje mi nije jasna veza sa Vukovarom al ajd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Citat
Kazem, bilo bi cupavo, sad, ne moras da mi verujes. Mozda ne ko u Vukovaru ali bi bilo dosta mrtvih. Danas su ti ljudi zivi, to nesto gvozdjurije sto je ostalo nije bas prevagnulo u ratu, i to je to

šta kažeš  Smile

pa dali je tebi jasno da ta gvožđurija kako je ti nazivaš je pobila mnogo više nego što ti možeš zamisliti  Smile

Gvozdjurije je bilo na drugoj strani 10 puta vise pa tako taj argument i nije nesto  Smile

a bio je,to znači da je govno izdajničko,po cenu svog života  Smiley 1

Interesantno, a koga ili sta je to izdao?  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.