Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Шта је за вас, генерал Владимир Трифуновић?
издајник
29.6%  (16)
херој
33.3%  (18)
ни једно,ни друго
16.7%  (9)
не знам/немам одговор
20.4%  (11)
Ukupno glasova: 54
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Укинута пресуда генералу Трифуновићу  (Pročitano 41399 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Mišić nije nikoga streljao, niti je dao takvo naređenje.

a yetyou, ti sve pričaš napamet, ima te na svim mogućim temama, i ja razumem da si ti pogođen ratom, ali tražiš krivicu tamo gde je nema. Otkud ti znaš šta je bilo tamo ? Jel poznaješ nekog vojnika koji je bio tamo. Kako se usuđuješ da sediš u bezbednosti svog doma i da kenjaš "trebalo je da se bori". Aman sa kojom vojskom ?! sa dvesta guštera ?! aj više, smorio si. Pre ću da verujem činjenicama koje je utvrdio sud, nego da poverujem u lupetanja koja neko anonimno piše na forumu. Koji si ti k... da bi tebi neko poverovao ? Šta si ti ? čiato si o tome u novinama ? Pa novine ne pišu uvek istinu, shvati.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 15:05:22 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Mišić nije nikoga streljao, niti je dao takvo naređenje.

a yetyou, ti sve pričaš napamet, ima te na svim mogućim temama, i ja razumem da si ti pogođen ratom, ali tražiš krivicu tamo gde je nema. Otkud ti znaš šta je bilo tamo ? Jel poznaješ nekog vojnika koji je bio tamo. Kako se usuđuješ da sediš u bezbednosti svog doma i da kenjaš "trebalo je da se bori". Aman sa kojom vojskom ?! sa dvesta guštera ?! aj više, smorio si. Pre ću da verujem činjenicama koje je utvrdio sud, nego da poverujem u lupetanja koja neko anonimno piše na forumu. Koji si ti k... da bi tebi neko poverovao ? Šta si ti ? čiato si o tome u novinama ? Pa novine ne pišu uvek istinu, shvati.

Ако ниси примјети ја сам на темама само гдје се помиње Србија,Република Српска,Косово,
усташе и муџахедини.
На секс темама нисам нити на научним текстовима и блаблаоницама.
Што се тиче да ли ти вјерујеш или не то је твоја ствар али ја иначе немам обичај да лажем,а
на теби је да процјениш да ли сам ја 5 година сједио са дупетом у топлој фотељи или сам
био негдје гдје сам требао бити.
Новине не читам из принципа,а свој суд доносим сам.
Не тражим ја од тебе да ти мени вјерујеш нити сам на овој теми да тебе убјеђујем у
нешта ја сам овдје да видим мишљење дугих и да изнесем своје.
И за разлику од тебе не постављам питања типа који си ти к.... да теби вјерујем.
Видиш разлика је више него очигледна.
Имали још нешта да те интересује можда?
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
А ко је онда стрељао током Колубарске битке?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 468
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Bože, koliko gluposti ovde... Čovek je onesposobio tehniku, samo je nije digao u vazduh ! Šta je trebalo, da uđe u otvorenu borbu sa 200 regruta koji nisu znali ni da pucaju ! I trebalo je svi da izginu da bi sada neki kreteni na forumu mogli da pišu "vi ste nama ubili 200 vojnika u Varaždinu" ?! Vojvoda Živojin Mišić, naš najveći vojskovođa, rekao je "ne dam da mi pešak gine, šta će moja zemlja bez ljudi?!". On je odbio naređenje da formira preke sudove u vreme opšteg pakla i rasula u decembru 1914. Isto je rezonovao i general Trifunović. Zašto nije streljao taoce, iako je dobio naređenje da to učini ? Zato što je čovek, normalan, i cenio je ljudski život.I sada dođe neki anonimni kreten na forumu (niko konkretno) i napiše da je on izdajnik. Prema tadašnjem, krivičnom vojnom zakonodavstvu, krivično je bio odgovoran komandant koji bi se predao neprijatelju a da nije ostao bez sredstava za odbranu. Koja je sredstva za odbranu imao on, sa regrutima koji nisu prošli obuku ?! Sa tenkovima kojima nije imao ko da upravlja ?! Pritom, on se nije predao !!!. Zato nemojte da lupetate, jer sigurno gomila kompleksaša koji se kriju iza pseudonima ne  može da rezonuje bolje i da izvidi činjenice bolje od Vrhovnog suda !

U globalu se slazem i  Smile Smile Smile i dodacu

Ja sam VJ sluzio 1999/2000, i imali smo SAMO sept. i martovsku klasu u OMJ, GM Novi Pazar, 168. (cini mi se) meh. brigada. A u Varazdinu je bio moj skolski , septembarac, klasa `91., tj. guster na kvadrat. Da podsetim , kasarna je pala 22.9.1991. A sto se tice naoruzanja, ja sam na netu, na nekom cro sajtu (http://hrcak.srce.hr/) nasao sledeci fajl (hrcak.srce.hr/file/26497) , sa mozda netacnim i friziranim podacima, koji se ne slazu sa nekim ovde iznetim. Neka su njihovi, ali gledajuci citav dokument i cinjenice iznesene u njemu, on za mene, sa zaljenjem to konstatujem, ima sasvim  solidnu tezinu, za razliku od prethodno pomenutih.

I ovo je citat sa sajta RTS (covek sluzio u kasarni) :

"Služio sam JNA u Varaždinu 90-91,vojna policija. Trifunovič je tamo došao tek negde početkom leta 91 kad se več dugo znalo da če biti rata. General ispred njega je to isto znao i očigledno mu je bilo jasno kako če proči pa da sačuva svoje dobro ime i karieru na vreme se skinuo za BG. A Trifunoviču ostavio četu vojne policije koja je bila izmučena mesecima maltretiranja od strane vlastitih oficira, tu su bili i oni tenkisti u pocepanim šinjelima pa izgubljeni PVO. Sve ukupno jedna poštena kasarna u Kalničkima a 15.maj i Jalkovačke skoro pa prazne zidine sa par izgubljenih duša. Nemoguče obraniti a pogotovo kad je protiv tebe narod u okruženju. Trifunovič se mogao predati bez ispaljenog metka, mogao se izvuči iz grada i sa poligona sravniti grad te na kraju poginuti sa svom svojom vojskom, a uradio je nešto između ali puno bliže prvoj varianti. Bilo je nekoliko stradalih civila kad se granatirao grad ali u glavnom je dobro prošlo. Da sam bio na njegovom mestu teško bi nešto pametnije učinio. Bilo je dosta drugih sa nižim činom od njega koji bi odabrali drugu variantu. Što se mene tiče ovaj finale sam pratio samo preko TV jer sam se malo prije samovoljno skinuo. Pozdrav svim drugarima sa kojima smo prošli toliko toga. Samo mi znamo kako je bilo... Žao mi je što se na kraju nismo stigli ni oprostiti. Nadam se da ste svi dobro prošli!"

Dali je neko izdajnik ili heroj ne odredjujemo ni ti ni ja, ni vi ni mi, nego sudovi i istorija.

Toliko od mene.

Over and out.

« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 15:45:06 od ncwetkovic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
meni je ovo sasvim dovoljno, i za mene je priča završena.

Panini, na čelu vrhovne komande je bio vojvoda Radomir putnik, na čelu druge armije vojvoda Stepa Stepanović, na čelu treće - vojvoda Pavle Jurišić Šturm. Naređenje o formiranju prekih sudova je dala vrhovna komanda, dakle Putnik, a formirali su ih Stepanović i Jurišić, preko područnih komandanata. U Mišićevoj prvoj armiji, nije bilo prekih sudova. Upravo je takav Mišićev stav i njegovo visoko poštovanje živoda dovelo do neverovatnog kontra-napada na liniji Rajac-Maljen-Suvobor-Prostruga, ali pretpostavljam da to znaš.

Yetyou, ti imaš svoje mišljenje i ja to potujem. Ali mišljenje nije isto što i činjenice. A nadležan za utvrđivanje činjenica u konkretnom slučaju je VSS. A ti iznosiš neargumentovane tvrdnje koje su u suprotnosti sa činjeničnim stanjem utvrđenim od strane suda.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 16:17:26 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
meni je ovo sasvim dovoljno, i za mene je priča završena.

Panini, na čelu vrhovne komande je bio vojvoda Radomir putnik, na čelu druge armije vojvoda Stepa Stepanović, na čelu treće - vojvoda Pavle Jurišić Šturm. Naređenje o formiranju prekih sudova je dala vrhovna komanda, dakle Putnik, a formirali su ih Stepanović i Jurišić, preko područnih komandanata. U Mišićevoj prvoj armiji, nije bilo prekih sudova. Upravo je takav Mišićev stav i njegovo visoko poštovanje živoda dovelo do neverovatnog kontra-napada na liniji Rajac-Maljen-Suvobor-Prostruga, ali pretpostavljam da to znaš.

Yetyou, ti imaš svoje mišljenje i ja to potujem. Ali mišljenje nije isto što i činjenice. A nadležan za utvrđivanje činjenica u konkretnom slučaju je VSS. A ti iznosiš neargumentovane tvrdnje koje su u suprotnosti sa činjeničnim stanjem utvrđenim od strane suda.

Ок. Ја само знам да чињенице које ће бити изнесене неће никада приказати узроке и посљедице
које су се десиле већ само тренутно стање.Живи били па видјели.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Касарна у Вараждину је била главна касарна оклопно-механизованих јединица на том простору,а
у Задру артиљеријска.Та касарна није била за обуку већ је била главни центар тенковских
јединица у Хрватској (чини ми се 4 војна област).
Нисам говорио о тужбама против НАТО-а већ о тужбама против НАТО појединаца и званичника
те организације које су биле поднесене,а накнадно повучене од стране ВС Србије који настаје
низом радњи које се забвршавају на Влади.Она је почетна институција.Смијешно је да влада
има ингеренцију над ВС (правну НЕ али формалну ДА) и то проузрокује да се доносе пресуде
политичке конотације као што је био случај у првом суђењу гдје је то примјењено против
Трифуновића гдје је пресуда била политичка.Ја то не негирам али и ова је политички обојена
јер да није тако сви који су одговорни би били похапшени.Ја нисам ни једном рекао да је само
Трифуновић крив.Криви су сви који су били у командном ланцу и сви требају да одговарају за
своје пропусте или за не одрађени посао а за који су били прво школовани,а након тога и екстра
плаћани (доба ЈНА).
Што се Вараждина тиче:апсолутно ни један комад тешког наоружања није смио исправан пасти
у руке тада непријатеља државе.Уопште сада не говорим са позиције србина већ са позиције као
да сам из СФРЈ.ЗНГ,ТО Хрватске,ХОС или хрватска војска је у том тренутку била непријатељска
страна према ЈНА и то је он као један од највиших официра у држави знао.Зашто се није
припремио и на вријеме извршио евакуацију касарне јер његов чин је дозвољавао доношење
одлука без консултација са вишом командом у ситуацију коју он процјени.
Са гледишта војника ВРС ја бих га стрељао на лицу мјеста због предаје и не пружања отпора
непријатељу.Нигдје се није забиљежио такав случај ни гдје су људи имали само калаше и
били у горој позицији,а камоли са том силом којом је он располагао.Рат је и у рату се гине,а
ко ће преживјети зависи од среће и храбрости.Да је то урадио напримјер на Возућој (Озрен)
свеједно га ништа не би спасло као ни његове војнике на које се позива.

@ Yetyou ... Meni je ovo sasvim dovoljno i za mene je prica zavrsena . Samo iskompleksirani jadnici od tog obrerizdajnka mogu praviti heroja . Uostalom anketa je pokazala sta Srbi misle o njemu .

Trifunovic je  neopevana  komunjara izdajnicka  .
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
trifunovicec cin oko spasavanja momaka iz kasarne ne moze samo da se posmatra iz perspektive tog dogadjaja, nego iz konteksta celokupnog rata - i zato je taj njegov potez zapravo znacajan.
to znaci da on ne samo da je odbio da posalje momke u sigurnu smrt, nego je odbio da sluzi jednom rezimu koji je upropastio srbiju gurnuvsi je u rat
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
trifunovicec cin oko spasavanja momaka iz kasarne ne moze samo da se posmatra iz perspektive tog dogadjaja, nego iz konteksta celokupnog rata - i zato je taj njegov potez zapravo znacajan.
to znaci da on ne samo da je odbio da posalje momke u sigurnu smrt, nego je odbio da sluzi jednom rezimu koji je upropastio srbiju gurnuvsi je u rat

А шта ако ти једног дана гранат удари у кућу баш из тих тенкова? Smile
Мислим чисто из аспекта пријашњих или накнадних догађаја којима никад не реци никад. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

А шта ако ти једног дана гранат удари у кућу баш из тих тенкова? Smile
Мислим чисто из аспекта пријашњих или накнадних догађаја којима никад не реци никад. Smile

naravno da ne bih voleo da udari u moju kucu, ali zasto bih zeleo da udari nekom drugom u kucu, jer bilo je zamerki na trifunovica - tipa - zasto nije povukao tenkove i tukao po gradu!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.